Ikuti Blog ini

Kelantan termiskin - Bukti samada Najib bangang atau penipu

Najib penipu
Aku tak pasti samada Najib tu memang jenis bangang atau pun memang jenis kaki penipu ataupun kedua-duanya sekali.

Mana boleh dia suka-suka bagitau yang Kelantan adalah negeri yang termiskin. Kalau betul nak sedapkan hari orang Sabah dan nak tarik balik sokongan orang Sabah supaya tetap undi BN pun agak-agak la sama nak kata apa pun.

Tak patut sangat la sampai nak menipu. Kalau zaman dulu-dulu boleh la menipu ikut suka hati pun. Pasainya zaman dulu payah nak dapat maklumat yang betul dari sumber rasmi. Apa yang pemimpin Umno kata rakyat terpaksa terima bulat-bulat. Walaupn mungkin nampak macam tak logik tapi nak kata tipu tak boleh pasai rakyat takdak bukti.
Best-in-class horsepower & towing capacity, this vehicle can handle anything! #FordRangerChallenge , test it!
Lagi pun dulu kaedah perhubungan tak secanggih sekarang. Kalau dulu apa yang disebut di Sabah cuma orang Sabah saja yang tau, tu pun kalau dilaporkan dalam suratkhabar. Tapi sekarang ni kalau bercakap dalam hutan banat pun belum tentu lagi boleh dirahsiakan.

Apa pun, memang patut sangat kalau orang Kelantan tak puas hati dengan Najib, Perdana Menteri Malaysia. kenyataan macam tu langsung tak patut keluar dari mulut seorang Perdana Menteri. Kalau tak tipu pun tak sesuai, tambah-tambah lagi la kalau menipu.

Kat bawah ni jadual data sebenar keadaan kemiskinan Malaysia macam yang dilaporkan Unit Perancang Ekonomi.

[Sumber: EPU]
Taktau la pulak kalau dalam 3 tahun semenjak 2009 sampai ke tahun 2012 ni jadual tu berubah banyak sangat. Tapi kalau kengok ke angka untuk negeri Sabah dan realiti pembangunan di Sabah, tak logik kalau Sabah kemiskinan di boleh turun mengatasi negeri-negeri lain termasuk Kelantan.

Takkan Najib BANGANG sangat tengok jadual macam tu pun tak reti kot. Kalau dia tak bangang memang sah dia kaki penipu atau pun memang dia kedua-dua sekali, BANGANG lagi kaki penipu.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .