Ikuti Blog ini

Setelah 26 Tahun, Baru Puak Umno Melalak!!!!Selepas kepala haiwan itu diletakkan di depan pintu, timbalan pengerusi jawatankuasa bertindak membantah pembinaan kuil itu, Ibrahim Sabri tampil berucap ringkas, tetapi berapi-api. "Ini amaran. Pindahkan kuil dari Sekysen 23, buatlah di Seksyen 22. Lembu ini kami hadiahkan kepada kerajaan negeri, kepada Khalid Ibrahim, Khalid Samad dan Rodziah. Ini hadiah kami."


Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad pula mengecam tindakan pihak yang menconteng dinding dan saluran paip dengan perkataan ‘Khalid Rodziah Pengkhianat Bangsa’ di sekitar kawasan pejabat Ahli Dewan Negeri (ADUN) Batu Tiga, Rodziah Ismail di Seksyen 23, semalam.“Kalau UMNO tahu malu, basuh sendiri dinding yang diconteng,” demikian kata Khalid seperti yang tercatat di blognya.

Pengerusi jawatankuasa, Mahyuddin Manaf berkata, mereka membantah tindakan kerajaan itu kerana 80 peratus penduduk kawasan itu beragama Islam. "Mungkin ada yang salah tafsir bahawa kami biadab (berdemonstrasi), tetapi pemimpin yang mengajar supaya biadab kerana mereka membiarkan (tidak peduli) penduduk di Seksyen 23."


Isa: Ada beberapa soalan kepada malaun-malaun umnGok ni;

1) Setelah 26 tahun penduduk Seksyen 19 menyuarakan isu kuil ini, mengapa kerajaan BeEnd yang memerintah sebelum ini tidak mengambil tindakan. Apa yang Muhammad Taib, Abu Hassan dan Khir Toyo buat selama mereka menjadi Menteri Besar Selangor dulu.

2) Di mana menghilangnya suara Mahyuddin Manaf sebelum ini? Kenapa tidak berdiri bersama-sama penduduk Seksyen 19 yang membuat bantahan sebelum ini.

3) Pemimpin mana yang mengajar Mahyuddin Manaf dan puak UmnGok semua menjadi biadap? Bukankah Pemimpin UmnGok sendiri? Siapa dalang di sebalik provokasi ini?

4) Walau seteruk mana sekalipun pihak PR membuat demonstrasi, tak ada pula sampai menconteng dinding dan paip/saluran air. Adakah kerja-kerja vandalisme ini salah satu didikan dan ajaran dalam parti UmnGok? Bodoh piang punya makhluk...

Cukuplah empat soalan kepada puak umnGok jahiliyah yang buta sejarah bermulanya kawasan perumahan Seksyen 19 ini. Melalak macam anjing kurap untuk meraih simpati.

Kalau korang nak tambah soalan cepumas kat puak munafikun ni, korang tambahlah...

Semenjak umnGok mula pandai berdemonstrasi ni... apa yang diorang rasa agaknya yeaaaaa...? Dan yang aku paling getik sekali ialah kenyataan Mahyuddin Manaf, Jika dikaitkan dengan isu arak... apa yang puak bangsat ni buat apabila arak dijual dalam kawasan 80% penduduk beragama Islam? Tak pula diorang membantah..., sekarang ni baru nak bercakap dan nampak adanya ramai penduduk Islam...???? Beruk pun garu kepala kalau pandai membaca kenyataan mangkuk ni.

Eeee.... gelinya aku dengan sikap cakap tak serupa bikin puak umnGok ni....
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .