Ikuti Blog ini

Foto Mumia Paling Sempurna Wanita China 700 Tahun Lalu

Sekiranya anda terbayang-bayang bagaimana wajah orang 'dolu-dolu', mungkin ini dapat memberi sedikit gambarannya. Inilah wajah paling sempurna mumia wanita China 700 tahun lalu. Inilah penemuan terbaru di China, yang secara kebetulan dijumpai ketika pekerja sedang membangunkan jalan di Timur China baru baru ini.

Anehnya adalah keadaan badan mumia masih sempurna. Dianggarkan perempuan ini adalah pegawai tinggi semasa Dinasi Ming (1368-1644M). Ia ditemui di kota Taizhou, Jiangsu.

Ahli arkeologi China terkejut bagaimana sempunanya keadaan kulit, rambut, mata dan wajah si perempuan itu. Seakan-akan dia baru meninggal beberapa tahun lalu dan mengenakan pakaian sutera yang masih elok.

Mumia ini ditemui di dalam keranda di kedalaman 2m dari permukaan tanah. Apa yang dia pakai dan bagaimana keadaan dirinya memperlihatkan bagaimana kehidupan masa lalu China. Ia dianggap mumia paling sempurna ditemui.Islam juga mengajar kita membaca surah Al-Mulk di setiap malam supaya jasad akan sempurna di alam kubur!!
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .