Ikuti Blog ini

Mai tengok siapa dibelakang Chua Soi Lek neh...

Ini lah orangnya dibelakang cercaan Chua Soi Lek terhadap hudud. Soi Lek dan kerabatnya menjadi angkuh dan begitu menggila menibai Hudud kerana Umno sudah terlalu lemah.
Tak dapat aku nak bayangkan camana malunya diri bilamana hudud dihina dan dicerca dihadapan batang hidung Najib sendiri tanpa sebarang bantahan dari Menteri Wanita Umno neh...
Diwaktu cina bangang dalam MCA berjuang habis-habisan menghina dan menentang hudud... rupanya masih terdapat sebahagian non-muslim yang berpandangan positif, menggunakan akal kurnia Tuhan dalam memberi pandangan terhadap undang-undang Islam.

Ini jelas membuktikan bahawa langkah MCA - sekutu Umno dalam Barisan Nasional hanya bertujuan memancing undi dalam usaha mereka mematahkan pengaruh DAP dalam masyarakat cina.

Rata-rata, Be End yang diterajui Umno kian longlai dan kini dipersimpangan dilema kerana mereka telah menyentuhi sensitiviti umat Islam malah turut tidak disenangi oleh non Muslim juga. Kini, MCA dilihat sebagai sebuah parti cauvinis yang ANTI-ISLAM, bukan lagi DAP.
Orang bukan Islam kebanyakannya rajin membaca dan punya sifat ingin mengetahui.... Orang melayu plak mungkin dah perasan sebab dah terlalu pandai, dengar Ustaz mengajar pun dah tak mau.. membaca jauh sekali. Ni bukan Islam yang faham keadaan sebenar dan menyuarakan kesedaran sebagai rakyat dan bukan ahli politik atau machai-machai yang dok putar belit...
Ini lah bahayanya puak-puak Umno bila depa hanya nampak bangunan yang tinggi-tinggi je.. Pembangunan aqidah umat Islam bukannya depa nak ambil peduli.
Tindakan apek Soi Lek dan kuncu-kuncunya yang kuat menentang, berserta kelunya lidah Najib bila hudud dihina ni lah yang merupakan sebab sebenar Islam gagal diletakkan ditempat yang sepatutnya dalam negara tercinta ini...sumber
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .