Ikuti Blog ini

Dato` Tamrin Ghaffar nak JOIN PAS... Allahuakbar...

Oleh Mazlan Aliman

PAGI tadi, Dato' Tamrin call saya. Memang itulah rutin beliau, hampir setiap hari akan berhubung dengan saya untuk mendapatkan info terkini, khususnya mengenai Felda.

Kali ni dia bagi tau, Umno ugut nak 'telanjangkan' kisah silam beliau jika dia tak berhenti dari berceramah dan menyokong PAS. Alhamdulillah, Dato Tamrin kata dia bersedia hadapi dan tak akan patah balik ke belakang.

Dia bukan hipokrit macam pemimpin Umno. Bunuh orang, bersekedudukan dengan artis, mentekedarah arak, berjudi sakan, rasuah dan tipu rakyat tapi tak mengaku. Tunjuk baik depan rakyat. Belakang perangai macam setan.

Dia mengaku maksiat yang dia buat zaman silam dia. Sekarang dia tobat. Dia jadi rosak kerana bersama Umno. Beliau sokong PAS sebab belajar nak jadi baik. Dekatkan diri dengan Allah. Banyak membaca buku2 agama, pergi kuliah dan ceramah agama. Berdamping dengan ulama2 PAS, banyak menginsafkan dia.

Kata Dato Tamrin, pekung pemimpin Umno pun dalam poket dia. Hodoh-hodoh pun dia anak bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Ghafar Baba. Pernah jadi Ahli Parlimen dan Adun. Masalah moral Najib, Muhyiddin, Hishamuddin, Nazri Aziz dan lain-lain kalau nak.....alahai....

Bagi saya, peranan kita adalah jadi kawan yang baik. Bagi nasihat dan bimbingan. Berkomunikasi, enggage dan banyak perkara boleh dilakukan. Orang macam Dato Tamrin terlalu ramai dan mesti di dekati. Jangan ekstrem soal pendekatan dakwah. PAS sedang berada di landasan yang tepat. Semua golongan menghampiri PAS.

Malam ini saya bersama dalam Himpunan Hijau peringkat negeri Pahang di Kerdau Temerloh. Saya mengiringi seorang bekas pegawai tinggi kerajaan akan menyerahkan borang PAS kepada Presiden PAS. Dua tahun saya bersahabat dengan dia. Beliau salah seorang kumpulan pemikir ANAK. Perlahan-lahan saya pelawa masuk PAS.

Alhamdulillah, dia baru balik Umrah. Saya tanya lagi, bila Dato nak masuk PAS?
Spontan dia jawab, insyaallah. Ada borang?
Tentulah saya gembira, akhirnya dia menyertai PAS mlm ini...

Insyaallah, akan menyusul lebih ramai tokoh politik dan pegawai kanan kerajaan serta para seniman/budayawan dll bersama PAS.

SEMUANYA KERANA PERJUANGAN ISLAM. ALLAHUAKBAR
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .