Ikuti Blog ini

(Gambar) Fenomena Pelik Cara Berbuka Puasa Di Bandar Kuantan

Fenomena pelik cara berbuka puasa di bandar Kuantan.. di katakan begitu kerana fenemona ini berlaku di awal Ramadhan pada pada tahun ini. Sebelum nih mungkin berlaku tapi tak semeriah tahun ini. Macam berpesta..
Cara berbuka macam nih memanglah bagus bagi mengeratkan ukhwah sesama kita akan tetapi.. ada tetapinya.. 
Dari pemerhatian Addin melalui gambar-gambar dari blog nih, ada unsur-unsur pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan.. itu yang tak berapa bagusnya.
Seperkara lagi.. alangkah baiknya jikalau semua yang berbuka di padang tersebut dapat menunaikan solat berjemaah Maghrib dan terus solat berjemaah Isyak dan solat sunat Terawih di Masjid Negeri yang berdekatan.  

Addin andaikan semua yang berada di situ pergi menunaikan solat berjemaah di Masjid selepas berbuka.
Ye lah.. kita di bulan Ramadhan nih hendak mengejar amal ibadat yang Allah SWT janjikan ganjaran pahala yang  berlipat kali ganda. Jikalau tidak.. rugilah kita semua.
Insya Allah.. balik cuti beraya nanti Addin akan membuat tinjauan sendiri untuk mendapat kepastian berkenaan fenomena pelik ini. 
Kepada sesiapa yang ada info berkenaan isu ini bolehlah e-mel terus ke Addin. Dan juga kepada alim ulamak dan pihak berkuasa mohon membuat pencerahan berkenaan isu ini.. 
Lihatlah gambar-gambar nih..

Lagi gambar di sini.


Kredit gambar ~ lunalanun.blogspot
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .