Ikuti Blog ini

"Treler Rakyat" Klon Treler Negara Berkebajikan Yang Menyentuh HatiTreler diatas dikatakan diciplak dari treler Negara Berkebajikan yang dilancarkan oleh PAS beberapa hari lalu.

Ia amat menyentuh hati. Mengapa? Kerana ia treler hasil daripada ahli bawahan parti tidak seperti treler Negara Berkebajikan yang dihasilkan dan pentasnya dinaiki pucuk pimpinan parti.

"Treler Rakyat" ini digerakkan sepenuhnya oleh mereka yang di akar umbi, dengan treler sendiri (atau disewa?), pemandu sendiri, duit minyak sendiri, tanpa subsidi, promosi sendiri sehingga didapati di atasnya penuh dengan penumpang yang GB percaya terdiri dari rakyat marhaen mengibarkan bendera PAS di atas treler panjang ini. Sama hebat dengan treler rasmi negara berkebajikan milik parti.

Demikian hebat ahli-ahli PAS berkenaan, untuk bangkit berjuang dengan cara tersendiri bagi berkempen seluruh kampung untuk menjatuhkan UMNO BN.

Bak kata shalehuddin, penyiar pertama gambar ini di blognys, hantam saja, Asal Bukan UMNO!

Ya, bagi sesetengah orang, lori klon itu mungkin sedikit lucu, tapi tak perlu tertawakannya, malah amat patut diberikan mereka satu laungan TAKBIR di atas keupayaan dan kemampuan mereka melakukan sesuatu untuk parti dengan caranya yang tersendiri. Semuga lebih ramai menuruti jejak langkah nya berjuang dengan apa saja dan cara apa saja untuk kemenangan parti sehingga terdaulat "kebenaran dan keadilan" di atas negara tercinta ini.

TAKBIR!!!! -GB
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .