Ikuti Blog ini

OK , Anwar Sudah Selamat Sekarang , Alhamdulillah !!!!!Alhamulillah

Semuanya sudah seakan - akan selesai sekarang
InsyaAllah
Pertama , projek liwat 2 , sudah selesai
laporan perubatan yang bocor dari Hospital Kuala Lumpur mengesahkan DSAI tidak terlibat, laporan perubatan Hospital Pusrawi minggu lepas juga membuktikan tuduhan saiful bukhari azlan adalah palsu

Kedua , pilihanraya P-44 Permatang Pauh
DSAI , sudah confirm calon PR
UMNO/BN masih mencari - cari kalau - kalau ada ahlinya yang bersedia untuk berhadapan dengan DSAI

Ketiga , pengambilalihan putrajaya , 16 september makin dekat
InsyaAllah , sebaik saja selepas pengumuman keputusan piliharaya kecil P-44 Permatang Pauh , nanti , maka 30 [ katanya 43 ] atau lebih ahli - ahli parlimen BN akan berhijrah ke PR

Keempat , maka bermulalah era baru Malaysia

UMNO Sudah Ketandusan Calon


UMNO disifatkan sudah ketandusan calon yang berwibawa apabila sanggup menghulurkan tawaran kepada Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainal Abidin untuk menjadi calon menentang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam pilihan raya kecil Permatang Pauh nanti.

Ini kerana, Dr Asri dikenali sebagai orang yang tidak terlibat dengan politik dan tidak lebih dari seorang ahli akademik yang sering menyuarakan pandangan secara bebas tanpa terikat dengan fahaman mana-mana parti politik, kata Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM) Ustaz Ahmad Fahdli bin Shaari.

Beliau berkata demikian semasa mengulas kenyataan Dr Asri hari ini yang mengakui ditawarkan sebagai calon UMNO dalam pilihan raya kecil Permatang Pauh nanti. Bagaimanapun, menurut Dr Asri, beliau menolak tawaran tersebut kerana tidak berhasrat untuk terlibat secara serius dalam politik buat masa sekarang.

“Kita yakin orang seperti Dr Asri tidak akan terjebak dengan permainan politik kotor UMNO yang hanya mempergunakan orang agama untuk kepentingan politik. Tentu sekali beliau tidak akan menuruti langkah bekas Imam Masjid Negara, Firdaus Ismail yang menjadi cemuhan masyarakat akibat tragedi ‘sepak tong’ satu ketika dahulu,” ujarnya lagi.

“Sebenarnya UMNO sendiri tidak bersedia menghadapi pilihan raya ini dalam kehangatan pemilihan yang menyaksikan UMNO berada pada saat paling lemah di dalam sejarah. Bahkan sekiranya diberikan pilihan, UMNO sendiri mungkin tidak mahu bertanding di dalam pilihan raya kecil ini.”, tegasnya.

PAS akan bantu Anwar - Salahuddin


KUALA LUMPUR, 5 Ogos - PAS akan berganding bahu dengan Parti Keadilan Rakyat (KeADILan) dan DAP untuk mempastikan Mantan Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim dapat bertanding di Permatang Pauh.
Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Salahudin Ayub berkata, PAS bersedia membantu Anwar bertanding walaupun beliau ditangkap dan dipenjarakan.

"Kita akan membantu Anwar untuk mendapat kemenangan lebih besar walaupun beliau ditangkap dan walaupun terpaksa mempertaruhkan songkoknya untuk bertanding dalam pilihan raya kecil permatang Pauh," katanya ketika berucap di Taman Melewar di sini baru-baru ini.
Bagaimanapun katanya, usaha itu tidak akan menghalang Anwar dari mencapai cita-cita Pakatan Rakyat untuk mempastikan beliau bertanding dalam pilihanraya kecil itu.

Suruhanjaya Pilihan raya (SPR) akan membuat pengumuman tentang kekosongan kerusi parlimen Permatang Pauh dan akan menentukan tarikh penamaan calon dan tarikh pengundian bagi kerusi tersebut esok.

Kerusi parlimen itu kosong berikutan peletakan jawatan oleh ahli parlimen kawasan itu, Dato' Seri Wan Azizah Ismail untuk memberi laluan kepada suaminya (Anwar) bertanding dalam pilihan raya tersebut.
Wan Azizah menang dalam pilihan raya umum kawasan tersebut, 8 Mac lalu dengan majoriti 13,388 undi, mengalahkan calon Barisan Nasional (BN), Pirdaus Ismail.

Wan Azizah mendapat 30,388 undi manakala Pirdaus 16,950 undi.
BN dijangka meletakkan calon tempatan untuk mempastikan Anwar tidak mudah mencapai kemenangan di kawasan tersebut.

Anwar sebelum ini tidak dapat bertanding dalam pilihan raya kerana dikenakan hukuman penjara enam tahun akibat tuduhan salahguna kuasa sekaligus satu sekatan berpolitik telah dikenakan ke atas beliau selepas menjalani hukuman di Penjara Sungai Buloh.

Bagimanapun sekatan bergiat aktif dalam aktiviti politik (termasuk bertanding dalam pilihn raya) telah tamat April lalu dan beliau boleh aktif semula dalam kegiatan politik.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .