Ikuti Blog ini

JENAMAKAN SEMULA KEMPEN '1 KELUARGA 1 HARAKAH'


PAS pernah melancarkan kempen '1 KELUARGA 1 HARAKAH'. Selepas dilancarkan oleh Tuan Guru Presiden, adalah terjumpa sekali-sekala iklan dan sticker kempen tersebut. Memang kempen ini perlu diadakan demi menggalakkan ahli dan penyokong PAS khususnya membeli akhbar kesayangan ini. Tetapi, kempen itu tidak kita ketahui sejauh mana kesannya? Berapakah kadar peningkatan jualannya?

Perhimpunan solidariti untuk Anwar di Parlimen esok


Semua aktivis dan pemimpin pertubuhan bukan kerajaan dijemput hadir perhimpunan solidariti 'Selamatkan Malaysia, Keadilan untuk Anwar' di Parlimen esok (30 Jun).

Himpunan itu akan diadakan pada jam 1.00 petang sewaktu dewan berhenti sebentar untuk waktu rehat, kata satu kenyataan KeADILan hari ini.

Perhimpunan ini bertujuan untuk menunjukkan bantahan terhadap fitnah dan ketidakadilan yang berlaku sekali lagi ke atas bekas Timbalan Perdana Menteri Dato' Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini, katanya.

Sesiapa yang ingin hadir ke perhimpunan esok untuk menyatakan sokongan untuk Anwar Ibrahim, sila berpakaian formal (lelaki - berkemeja tie, kot dan berkasut; perempuan - berpakaian kemas) dan berkumpul di Parlimen pada jam 12:45 tengahari._

Kenyataan Anwar Ibrahim Mengenai Laporan Polis


29 hb Jun 2008, SHAH ALAM, MALAYSIA

Laporan polis yang dibuat terhadap saya awal pagi ini adalah satu rekaan semata-mata. Saya percaya kita sedang menyaksikan ulangan pendekatan sama yang digunakan terhadap saya pada tahun 1998 apabila tuduhan palsu dibuat dengan paksaan. Nyatalah ini satu tindakan terdesak oleh regim Barisan Nasional untuk menghalang usaha rakyat Malaysia menuju kebebasan, demokrasi dan keadilan.

Laporan palsu ini dirancang oleh pihak-pihak berkepentingan untuk menyerang saya sebagai satu serangan balas terhadap bukti yang saya perolehi mengaitkan Ketua Polis Negara Musa Hasan dan Peguam Negara Gani Patail dengan perbuatan salah laku, termasuk usaha pemalsuan bukti-bukti kes yang melibatkan saya pada tahun 1998-99. Serangan jahat ini tidak akan menghalang saya dari mendedahkan bukti-bukti tersebut kepada awam.

Saya menyeru rakyat Malaysia untuk bangun menentang kuasa-kuasa menindas yang akan digunakan oleh kerajaan pada hari dan minggu-minggu berikutnya. Kita menjangkakan pihak media, badan kehakiman dan pihak polis akan tunduk di bawah telunjuk serta arahan pemerintah.

Rakan-rakanku rakyat Malaysia- kita telah mengambil langkah berani pada 8hb Mac 2008 untuk mara demi harapan baru untuk kebebasan dan keadilan untuk semua rakyat. Gerakan rakyat untuk perubahan mesti terus maju dengan segala kekuatan dan keberanian.


ANWAR IBRAHIM
Office of Anwar Ibrahim
info@anwaribrahim.com

Tuduhan ke atas Anwar: Lagu Lama d beri nafas baru?Belum pun terjawap pelbagai persoalan dan krisis d tanahair (dari krisis kepimpinan pemerintah, kenaikan harga minyak yang membebankan, kisah pembunuhan model yang menjadi kes high profile, jenayah yang semakin berleluasa antaranya), kini timbul tuduhan ke atas pemimpin PKR, DS Anwar Ibrahim.

Laporan malaysiakini.com mengimbau sejarah.

Kisahnya sama seperti tahun 98 dulu. Kalau kini kita biasa d usik nostalgia dengan lagu lama d beri nafas baru (biasanya penyanyi baru atau rentak lain sikit), kali ini tuduhan ini ada juga unsur nafas baru.

Setidaknya yang menuduh muka baru. D era PM "baru". Mungkin ada yang berperanan main watak "baru" (dulu d pihak sana, kini d pihak sinun!)

Cuma kenkadang "lagu lama" kurang berahi, d tolak pendengar.

Apa "lagu lama" ini Character assassination atau diverting the real issue?

Masih ingat Operasi Lalang? Kala pemerintah hadapi krisis, isu boleh d main. Sutradara memainkan skrip dengan paluan gendang, maka lakunan d mulakan. Pelakun utama bergerak ikut rentak. Menarik emosi dan amarah terbanyak. Amarah membuak. Hasil lakunan pelakun upahan.

Yang d mangsakan bukan pelakun, tapi penonton d luar lakunan - ratusan pimpinan pembangkang d sumbat ke Kamunting!

Moga rakyat matang bertindak!

Shaiful Bukhari Azlan Bersama Mustafa Muhammad

Saiful Bukhari Azlan bersama Sharil Samad

Fitnah Liwat ke Atas Anwar dibuat budak Pejabat NAJIB


Satu gambar telah didedahkan Malaysia today pagi ini maklumat siapa Saiful Bukhari Azlan, gambar tersebut diambil bersebelahan thintank terbaru Najib menggantikan Razak Baginda, pembantu atau thinthank Najib kharil Anas Najib ini juga lulusan UIA, Saiful Bukhari dikatakan buangan universiti,

Berita yang mengejutkan Najib, Musa Hassan dan gani Patail terlibat dalam rancangan jahat terbaru tuduhan liwat keatas Anwar, dan kita jangan terkejut kiranya dalam waktu terdekat Najib mengumumkan melawan Paklah dalam jawatan Parti Umno. kini najib makin terdesak kerana tekanan isteri curangnya Rosmah.

Bersedia Gelombang reformasi kedua!!!
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .