Ikuti Blog ini

Semua dijemput ke solat hajat, doa munajat di rumah Anwar


KUALA LUMPUR, 6 Ogos -Seluruh rakyat dijemput ke rumah Dato' Seri Anwar Ibrahim di Bukit Segambut malam ini bagi melahirkan sokongan terhadapnya.
Bendahari PAS Pusat, Dr Hatta Ramli dalam satu kenyataannya sebentar tadi menyeru semua ahli dan penyokong PAS untuk hadir di rumah Anwar bagi majlis solat hajat dan doa munajat bermula Maghrib hari ini.

Anwar dilaporkan akan dihadapkan ke Mahkamah Sesyen,Jalan Duta esok berhubung dakwaan liwat yang dibuat Saiful Azlan pada 28 Jun lalu.

Polis dilaporkan telah menyerahkan satu dokumen kepada Anwar di kediamannya berhubung pertuduhan itu hari ini.

Sementara itu, Ketua Angkatan Muda KeADILan (AMK), Shamsul Iskandar Mat Akin pula menyatakan bahawa tindakan itu berniat jahat dan sengaja dilakukan tatkala kerajaan melihat rakyat memberi sokongan penuh kepada Anwar.

AMK turut kesal dengan perkembangan itu dan menyifatkan ia tindakan yang menyempitkan lagi ruang demokrasi, katanya.

Justeru, atas solidariti kepada Anwar, AMK telah menghubungi semua petugasnya untuk mengadakan himpunan menyokong Anwar di hadapan mahkamah jam 9.00 pagi esok.

Anwar: Pejabat PM, polis terlibatDatuk Seri Anwar Ibrahim menyalahkan perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi terhadap pertuduhan liwat yang akan dihadapkan kepada penasihat PKR itu di mahkamah sesyen esok.

"Saya minta perdana menteri bertanggungjawab bagi kerosakan yang bakal dilakukan kepada negara ini dan integriti dan kehormatan orang Melayu," katanya di sidang media khas tentang kes mahkamahnya.
Polis tengah hari tadi menyerahkan notis bertulis di rumah Anwar memintanya hadir di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, Jalan Duta pada pukul 10 pagi esok untuk mendakwanya bawah kesalahan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Penasihat PKR itu juga mendakwa beberapa individu di keliling perdana menteri bertegas mahu beliau dituduh di mahkamah, selain pegawai-pegawai polis walaupun pandangan profesional di pejabat Peguam Negara berbeza.

"Esok saya akan didakwa dengan satu jenayah yang saya tidak terlibat.

"Penjenayah-penjenayah sebenarnya, dalam usaha mereka menghina saya dan mengalihkan hasrat orang ramai menyaksikan perubahan, bersembunyi di belakang tabir yang dicipta oleh media arus perdana," katanya.
"Ia akan berlaku dengan sokongan aktif dan pembabitan berunsur jenayah peringkat tertinggi pasukan polis dan ahli politik - termasuk pejabat perdana menteri."

Anwar menuduh Abdullah berbuat demikian kepadanya demi menyelamatkan imejnya yang merosot teruk, termasuk gagal memajukan ekonomi Malaysia.
"Beliau sekarang membakar seluruh hutan demi menyelamatkan sebatang pokoknya sendiri," kata Anwar.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .