Ikuti Blog ini

Ekslusif!!Gambar Restoran Mewah Syahrizat Di Singapura Didedahkan!!

Nih gambar suasana restoran mewah keluarga syahrizat di Singapura.Restoran meatworks diambil gambar nih oleh kumpulan jingga baru nih bagi membuktikan penyelewengan syahrizat nih.Duit Rm250 juta dia buat macam duit bapak dia ja...
Suasana restoran mewah syahrizat yang lengang tiada pelanggan...Bangkrap lah macam nih...


Nampaknya sudah terang lagi bersuluh. Wang rakyat RM257 juta yang disalurkan kepada NFC untuk melaksanakan projek impak tinggi membekalkan daging seluruh Malaysia sudah jadi projek impak tinggi bekalkan daging ke restoran mewah menteri.

Bekalan daging lembu di negara sendiri pun masih tak cukup, boleh pula bekalkan daging untuk negara jiran Singapura?

Senang betul jadi keluarga menteri. Nak meniaga boleh pakai duit rakyat RM257 juta bagi alasan nak bantu negara. Tak pernah bela lembu pun boleh dapat projek ratusan juta ringgit.

Siap boleh beli kondo mewah merata negara, beli kereta mewah ratusan rubu ringgit, beli tanah bagai. Apa ada hal? Kalau kantoi wanita Umno boleh tolong back up.

Upah RM500, bagi kain sutera 4 ela sorang dah boleh singsing lengan berdiri belakang Shahrizat masa Shahrizat nak selak kain kah kah kah... Tak percaya tanya wanita-wanita Umno yang berdiri belakang Shahrizat. jangan bohong Allah nampak...
 sumber (Klik Sini)

Tangkap Segera Taib Mahmud


Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPP Malaysia) memandang serius desakan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) dari enam negara supaya ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud dan keluarganya ditangkap atas pelbagai dakwaan seperti pengagihan dana awam secara haram, salah guna jawatan awam, merampas tanah kerajaan, rasuah, eksploitasi, serta konflik kepentingan.

Bagi DPP Malaysia, dakwaan NGO tersebut amat berat memandangkan ia melibatkan pemimpin kerajaan negeri Sarawak itu. Sekaligus ia akan menjejaskan kredibiliti dan integriti kerajaan Malaysia.

Kerajaan tidak boleh berdiam diri dengan dakwaan ini kerana ia boleh menjejaskan imej negara di mata masyarakat antarabangsa. DPP Malaysia bimbang jika kerajaan tidak bersungguh-sungguh menyiasat dakwaan ini, ia akan menjejaskan pelaburan dan industri pelancongan ke negeri itu.Kerajaan pula akan dituduh bersubahat melindungi mereka yang melakukan pelbagai kesalahan.

Sebelum ini heboh masyarakat didedahkan mengenai aset kekayaan beliau yang bernilai U$1.46 bilion (RM 4.6 bilion) di 14 syarikat. Tidak hairanlah, dalam keadaan negeri Sarawak yang kaya raya dengan pelbagai kegiatan ekonomi daripada petroleum, hasil bumi, hutan, pertanian dan lain-lain, rakyat pula terhimpit dengan masalah kemiskinan.

Sebaliknya pemimpin dan keluarganya pula hidup bermewah dengan harta yang melimpah ruah.Dalam hal ini, DPP Malaysia berpendapat, jika tiada desakan oleh NGO ini terhadap Tan Sri Taib Mahmud dan keluarga beliau untuk ditangkap, kerajaan khususnya SPRM tetap perlu menjalankan siasatan bagaimana Tan Sri Taib Mahmud memperolehi kekayaan sebanyak ini.

Bagaimanakah seorang Ketua Menteri mampu memiliki aset sebanyak itu yang jauh dari kemampuan sebenar beliau.

Akhirnya, DPP Malaysia mendesak agar kerajaan Malaysia menyiasat dakwaan tersebut. Sekiranya dakwaan itu benar, DPP Malaysia meminta kerajaan mengambil tindakan tegas dengan mendakwa Tan Sri Abdul Taib Mahmud dan ahli keluarganya di mahkamah. DPP Malaysia juga mendesak agar Tan Sri Abdul Taib Mahmud melepaskan jawatan beliau selaku Ketua Menteri Sarawak. DPP Malaysia yakin rakyat Sarawak tidak sesekali mahu pemimpin mereka terlibat dengan pelbagai skandal yang memalukan rakyat di negeri itu.

DR RAJA AHAMD AL HISS
Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia

Tahniah Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor

Pembeli-pembeli pangsapuri ini terpaksa menunggu selama 8 tahun akibat rumah terbengkalai di zaman pemerintahan BN di Selangor di bawah Menteri Besar Khir Toyo..tetapi apabila Negeri Selangor beralih kerajaan di bawah Pakatan Rakyat Menteri Besar Khalid Ibrahim sekejap sahaja dapat menyelesaikan masalah pangsapuri terbengkalai ini. Dan kini pembeli-pembeli bersyukur dan lega kerana pangsapuri ini telah pun siap. Tak perlu menunggu selama 8 tahun hanya 1 tahun lebih sahaja.

Terimakasih Kerajaan Selangor yang sentiasa perihatin tentang masalah rakyat.Pangsapuri terbengkalai di zaman pemerintahan BN di Selangor


Pangsapuri terbengkalai telah pun siap di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat Selangor


Jadi fikior-fikior ler nak mengundi pilihanraya 13 nanti di selangor !!! Mana yang lebih baik....
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .