Ikuti Blog ini

Sambutan Hari Raya Aidilfitri N29 Dun Sri Serdang

YDP Ust. Sofiean, Ketua Pemuda Sdr. Yeop dan Ust. Asrul sedang menunggu kehadiran orang ramai dan para jemputan VIP yang berpusu-pusu hadir ke majlis sambutan hari raya Pakatan Rakyat N29 Dun Sri Serdang. Dianggarkan lebih 2 ribu penduduk setempat yang hadir.
Walaupun pada hari ini, begitu banyak rumah terbuka diadakan namun ini tidak menjejaskan orang ramai setempat hadir ke majlis tersebut.

Malah, terdapat beberapa keluarga keturunan India telah hadir ke majlis ini walaupun hari tersebut adalah hari kedua bagi kaum India menyambut perayaan Deepavali. Sambutan yang amat menggalakkan dalam kalangan masyarakat sekitar Puchong telah memberikan gambaran bahawa Pakatan Rakyat semakin diterima oleh segenap lapisan masyarakat.

Pelbagai juadah istimewa telah dihidangkan untuk para tetamu. Antaranya satay, lemang dan rendang, nasi impit, lontong, bihun dan pelbagai lagi hidangan telah disajikan kepada para tetamu yang hadir.

Semoga majlis tersebut telah dapat mengeratkan hubungan silaturrahim sesama kita dan meleraikan segala kekusutan yang selama ini mungkin sukar diluputkan tetapi berkat bulan Syawal yang mulia ia dapat selesaikan dengan cara yang maaruf.

Exco Selangor YB Yaacop Sapari memberikan ucapan kepada hadirin.

Sepatah dua kata dari Ketua Jurulatih Unit Amal Pas Kawasan Puchong Ismail Sarkawi.

Ketua Muslimat Pas Kawasan Puchong Noor Hanim juga tidak ketinggalan untuk berucap di hari yang bersejarah ini.

Inilah Ketua Pemuda Pas Kawasan Puchong Sdr. Yeop yang bekerja keras untuk menjayakan program tersebut.

Kehadiran bekas calon Dun Sri Serdang Cikgu Izham disambut petugas Unit Amal.YB Teressa Kok juga hadir .

Nampaknya kemesraan terjalin antara pimpinan pakatan rakyat...


Kehadiran YB Yaakop disambut oleh pimpinan Pas Puchong

Orang ramai sedang menjamu selera..
Majlis Makan Malam Perdana DPP Puchong


Dewan Pemuda Pas Puchong akan mengadakan Majlis Makan Malam Perdana DPPP 2009

Pada : 20 Oktober 2009 (Selasa)

Tempat : Dewan MPSJ Puchong Indah (Sebelah Tapak Pasar Malam)

Masa : 8.00 Malam

Tetamu Jemputan Khas : 1) Ustaz Nasaruddin Tantawi (Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat)

2) Y.B Salahuddin Ayub (Naib Presiden Pas)

Sesiapa yang berminat bolehlah mendapatkan kupon- kupon tersebut daripada mana-mana AJK Dewan Pemuda Pas Puchong.

Tengku : 013-6413646

Fadh : 019-2552558

Wan J : 019-3862030

Arif : 019-2763623

Nazri : 013-2629772


Rumah Terbuka Pas Pusat ... 2009 ...
Lokasi : Markas Pas Tmn Melewar
T.G Presiden menyambut tetamu yg hadir
Yb Husam turut hadir
Unit Amal yg sentiasa "beramal"
Bersalam bersama saf kepimpinan Pas
Elizabeth Wong dan Dr Mariah turut hadir
Pelbagai lapisan masyarakat
Mb Perak Pakatan Rakyat turut serta
"Hidup Nizar"
Sabar menunggu giliran
Ust Nasaruddin Tantawi
Ust. Rahim Nasir bersama sahabat sekuliah dahulu, Ust Din Tantawi
Hiburan nasyid juga turut dihidangkan
Allahu Akbar !!!!

PAS Untuk Semua; Penyokong UMNO Turut Sama

E-mail Print PDF

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita11/pasuntuksemua.JPGHULU TERENGGANU – Dasar ’Memasyarakatkan PAS’ dengan program ’PAS Untuk Semua’ (PAS For all) telah membuahkan hasil, menjadikan PAS sebuah parti politik yang digeruni oleh lawannya, UMNO dan Barisan Nasional.

Bermula dengan konsep ’engagement’ atau ’pertautan’ PAS dengan pelbagai pihak, hasil dari perlaksanaan polisi tersebut mula dikecapi dan berjaya membawa PAS ke pentas politik arus perdana.


Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata hasil dari perlaksanaan dasar tersebut, PAS kini mendapat sokongan pelbagai golongan termasuk dikalangan terpelajar, samada di kawasan bandar atau di pinggir bandar.


”Kejayaan itu (memasyarakatkan PAS) bukan sahaja melalui ucapan, bahkan melalui kenyataan, diantaranya kita telah berjaya menarik khususnya golongan terpelajar,

”majoriti kalangan terpelajar menyokong PAS dan bersama-sama PAS, ini dapat dilihat bagaimana pengaruh PAS berkembang di kawasan-kawasan bandar dan pinggir bandar,”katanya ketika menjelaskan lebih lanjut tentang perkara tersebut.

Beliau berkata demikian dalam sidang media, selepas menyampaikan Ucaputama Ijtimak Kepimpinan PAS Terengganu, di markaz Tarbiyah Kubang Lembek, disini semalam.

Selain itu, program ’PAS For All’ juga, katanya, telah berjaya memecahkan tembok pemisah di antara PAS dengan masyarakat bukan Islam di negara ini.

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita11/ustazhadiokt09.JPG”Kita bukan sahaja ke (pada) tahap mengadakan kerjasama dengan parti-parti (politik) yang bukan Islam, dalam masa yang sama kita telah berjaya menubuhkan Kelab Penyokong PAS, yang disertai oleh orang bukan Islam,”ujarnya.

Katanya, ahli-ahli Kelab Penyokong PAS telah menunjukkan komitmen, bukan setakat menyatakan sokongan, bahkan membuktikan kesungguhan mereka dengan ’turun padang’ dalam kerja-kerja pilihanraya sebelum ini.

Oleh itu, Ustaz Abdul Hadi berkata, untuk meneruskan ’lonjakan’ ekoran kejayaan penubuhan Kelab dan sebagai satu pengiktirafan kepada mereka, PAS akan menaikkan taraf Kelab Penyokong PAS menjadi ’sayap baru’ dalam organisasinya.

Namun, persoalan samada ahli-ahli Kelab Penyokong akan dipilih mewakili PAS menjadi calon dan bertanding dalam pilihanraya ke 13, beliau menjawab; ia adalah bergantung kepada keperluan keatas perkara tersebut pada masa akan datang.

”Kita (PAS) tidak gopoh (membuat keputusan) atas perkara ini kerana kita masih lagi bersama Pakatan Rakyat yang juga sudah mempunyai calon-calon bukan Islam,

”peringkat (perkara) mencalonkan (ahli Kelab Penyokong) akan dilihat dari segi keperluan pada masa akan datang,”jelasnya.

Mengungkap kejayaan memasyarakatkan PAS, beliau membawa contoh, sokongan terhadap usaha PAS diukur melalui majlis-majlis masyarakat yang mendapat sambutan, malah turut disertai oleh penyokong parti lawan.

”Majlis-majlis masyarakat yang kita (PAS) anjur disertai oleh orang-orang UMNO sendiri, contohnya kerja-kerja kebajikan yang kita buat, kerana kita tidak melakukan (dan) mengamalkan diskriminasi (membezakan antara PAS dan UMNO),”tambahnya.

Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .