Ikuti Blog ini

Setelah 26 Tahun, Baru Puak Umno Melalak!!!!Selepas kepala haiwan itu diletakkan di depan pintu, timbalan pengerusi jawatankuasa bertindak membantah pembinaan kuil itu, Ibrahim Sabri tampil berucap ringkas, tetapi berapi-api. "Ini amaran. Pindahkan kuil dari Sekysen 23, buatlah di Seksyen 22. Lembu ini kami hadiahkan kepada kerajaan negeri, kepada Khalid Ibrahim, Khalid Samad dan Rodziah. Ini hadiah kami."


Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad pula mengecam tindakan pihak yang menconteng dinding dan saluran paip dengan perkataan ‘Khalid Rodziah Pengkhianat Bangsa’ di sekitar kawasan pejabat Ahli Dewan Negeri (ADUN) Batu Tiga, Rodziah Ismail di Seksyen 23, semalam.“Kalau UMNO tahu malu, basuh sendiri dinding yang diconteng,” demikian kata Khalid seperti yang tercatat di blognya.

Pengerusi jawatankuasa, Mahyuddin Manaf berkata, mereka membantah tindakan kerajaan itu kerana 80 peratus penduduk kawasan itu beragama Islam. "Mungkin ada yang salah tafsir bahawa kami biadab (berdemonstrasi), tetapi pemimpin yang mengajar supaya biadab kerana mereka membiarkan (tidak peduli) penduduk di Seksyen 23."


Isa: Ada beberapa soalan kepada malaun-malaun umnGok ni;

1) Setelah 26 tahun penduduk Seksyen 19 menyuarakan isu kuil ini, mengapa kerajaan BeEnd yang memerintah sebelum ini tidak mengambil tindakan. Apa yang Muhammad Taib, Abu Hassan dan Khir Toyo buat selama mereka menjadi Menteri Besar Selangor dulu.

2) Di mana menghilangnya suara Mahyuddin Manaf sebelum ini? Kenapa tidak berdiri bersama-sama penduduk Seksyen 19 yang membuat bantahan sebelum ini.

3) Pemimpin mana yang mengajar Mahyuddin Manaf dan puak UmnGok semua menjadi biadap? Bukankah Pemimpin UmnGok sendiri? Siapa dalang di sebalik provokasi ini?

4) Walau seteruk mana sekalipun pihak PR membuat demonstrasi, tak ada pula sampai menconteng dinding dan paip/saluran air. Adakah kerja-kerja vandalisme ini salah satu didikan dan ajaran dalam parti UmnGok? Bodoh piang punya makhluk...

Cukuplah empat soalan kepada puak umnGok jahiliyah yang buta sejarah bermulanya kawasan perumahan Seksyen 19 ini. Melalak macam anjing kurap untuk meraih simpati.

Kalau korang nak tambah soalan cepumas kat puak munafikun ni, korang tambahlah...

Semenjak umnGok mula pandai berdemonstrasi ni... apa yang diorang rasa agaknya yeaaaaa...? Dan yang aku paling getik sekali ialah kenyataan Mahyuddin Manaf, Jika dikaitkan dengan isu arak... apa yang puak bangsat ni buat apabila arak dijual dalam kawasan 80% penduduk beragama Islam? Tak pula diorang membantah..., sekarang ni baru nak bercakap dan nampak adanya ramai penduduk Islam...???? Beruk pun garu kepala kalau pandai membaca kenyataan mangkuk ni.

Eeee.... gelinya aku dengan sikap cakap tak serupa bikin puak umnGok ni....

UMNO Kena Petaka Lembu


Apa yang dibuat serba tak kena. Apa dah jadi? Setiap sentuhan Umno kebelakangan berkesudahan dengan petaka berpanjangan. Sangkanya melakukan sesuatu akan mendapat simpati tetapi berakhir dengan seburuk-buruk penghinaan.

Harapan menggunung untuk mendapat pengiktirafan terhadap pelan dan perbuatannnya sebaliknya kutukan dan ejekan serendah-rendahnya yang diterima. Begitulah apa yang terjadi dengan setiap sentuhan Umno sekarang. Sentuhan kecundang penuh dengan kemusnahan.

Kalau tidak kekalahan yang diterima, malapetaka berpanjangan menjelma. Itulah yang terjadi kepada segala pelan segala tindakan tidak kira daripada penyokong mahu pun pendokong Umno kebelakangan ini.

Sikap Kluk Klek macam Lok Lik ini dilabelkan sebagai “Dok Makang sSamang” di Terengganu Lening. Lembu tidak bodoh, tetapi yang bodohnya ialah perbuatan penyokong Umno yang sangka mereka mengheret kepala lembu membangkang pembinaan kuil adalah satu perbuatan cerdik.

Kalau di PRK Permatang Pasir, Umno menggunakan Adun PKR untuk berkempan. Sebaliknya di seksyen 19 dan 23 Umno menggunakan kepala Lembu pulak sebagai bahan kempen. Tak ade ke menteri yang mahu kemuka dan menafikan pembabitan Umno dalam menggunakan kepala lembu untuk kepentingan parti?

Kalau demonstrasi itu dilakukan oleh kumpulan pembangkang, sebelum keluar rumah polis sudah pun bertindak. Kenapa polis hanya memerhatikan sahaja mereka yang memperbodohkan diri melakukan demonstrasi sehingga Perdana Menteri terpaksa campur tangan dengan mengarahkan ketua Polis Negara mengambil tindakan segera. (Pecah Bol, maknanya tangkapan semasa demonstrasi sebelum ini, inikah yang berlaku)

Tidakkah seeloknya sebelum sesuatu tindakan bersabit agama Hadhari terlebih dahulu dirujuk kepada pihak berwajib? Apa guna melantik Tun Abdullah Badawi sebagai Penasihat IKIM jika nasihat beliau dalam bab-bab lembu. Atau pun menghubungi Mantan Tun Dr M yang penah bersembahyang di dalam Kaabah untuk meminta syafaatnya mengenai perbuatan ini?

Sekarang yang bodoh bukannya lembu tetapi Umno.[SinarHairan]

Same tapi tak serope

jamai2mradzhi

Kala diperati dan diteliti kedua-dua Ahli Dewan Undangan Negeri yang sorang dari Perak sorang lagi dari Kedah ni perlakuan deme macam adik beradik, muka pulak memang seiras macam adik beradik, boleh berpakat pulak tu keluar dari PR

Diantara persamaan di antara mereka berdua ialah seperti berikut:

1.ADUN menang atas tiket PKR
2. Bekas Pekerja Pos Malaysia Berhad
3.Katak Lompat dari PKR ke Bebas ( UMNO yang sebenornye)
4. Melompat sebab nak pejuangkan ketuanan Melayu????
5.Seekor bernama Jamaludin bin Mohd Radzi dan seekor lagi Mohd Radzi bin Salleh
6. Kedua-duanya Bekas Exco Kerajaan Negeri
7. Antara alasan mereka melompat adalah kerana hilang kepercayaan mereka kepada pimpinan tertinggi PKR dan perjuangan PKR telah menyimpang dari landasannya.

Ate che kome senaraikan ape lagi persamaan deme berdue, ape yang terpikior oleh teman lepaih ni PKR ataupun Pakatan Rakyat kene fikior berjuta kali kala nak mencalonkan bekas pekerja dari Pos Malaysia Berhad, sebab udah dua ekor katak lompat adalah berasal dari sane. Biole lepaih ini Pakatan rakyat memilih calon yang punya intergriti dan berkarisma, jangan lagi main tangkap muat aje.

Keme orang bawahan dan rakyat marhaen ni kala boleh yor le pimpinan kami macam Dato Seri Ir Nizar ke atau Lim Guan Eng atau paling tidak macam Dr. Lolo ke atau Saifudin Nasution ke. Nak mintak calon macam Tok Guru Nik Abdul Aziz, Dato Seri Anwar Ibrahim dan Tuan Guru Haji Abdul Hadi memang kate orang German "impossible".

Agaknye ape yang menyebabkan deme dan rakan-rakan katak lompat yang sewaktu dengannye melompat masuk ke dalam kem UBN adalah macam lagu di bawah ni:

lompat si katak lompat.....
lompat lah tinggi tinggi
lompat lah belah sini
dapat duit berguni-guni

lompat si katak lompat
lompat lah tinggi-tinggi
dah dapat duit berguni-guni
boleh mike semue tambah bini

he he

Kalau Berani Rampas Secara Demokrasi, Tak Payah Main Api Perkauman Seperti Ini

Jika Umno nak sangat merampas kembali kerajaan Selangor, ambillah secara demokratik. Ambik balik dalam pilihan raya. Janganlah sesudah digunakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) apa yang dihajatkan tak tercapai, api perkauman pula hendak dinyalakan.

Janganlah apabila model rampasan kuasa di Perak tidak boleh digunakan di semua tempat, nak dinyalakan pula api perkauman.

Jangan main politik 2009 macam main politik 1969. Semua orang tahu siapa yang cetuskan rusuhan 13 Mei 1969. Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj lagi tau. Lihat bukunya, sebelum dan sesudah 13 Mei.


Semua orang tahu kau orang dari kumpulan mana.

Kau orang bawa banner kutuk Pas.
Kau orang bawa banner kutuk pemimpin PKR.

Hancur segala 1Malaysia.
Kau orang punya bos sanggup letak gambar gergasi kat depan Batu Caves.
Kau orang pergi cari gaduh pulak dengan kumpulan tersebut.

Perkara ini sangat merugikan Umno biarpun Umno nafikan macammana sekalipun.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .