Ikuti Blog ini

Dewan Ulama PAS Kelantan mahu TGNA kekal MB


KOTA BHARU, Dis 1 — Dewan Ulama PAS Kelantan menyatakan sokongan padu kepada Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk terus menerajui kerajaan negeri dan mempertahankan tuntutan royalti minyak lima peratus daripada kerajaan pusat.

Ketuanya Datuk Mohamad Daud Iraqi berkata Dewan Ulama menyambut baik saranan Mursyidul Am PAS itu agar seluruh rakyat tanpa mengira fahaman politik untuk sama-sama membantu mempertahankan dan menuntut hak mereka itu.

Dalam kenyataan tiga muka surat yang dibaca di rumahnya di Kubang Kerian, dekat sini, Ahli Dewan Undangan Negeri Demit itu berkata buat masa ini mereka hanya mampu bermunajat dan berdoa agar dibukakan hati pihak yang terlibat sehinggalah hak rakyat bagi royalti minyak itu ditunaikan.

Penafian terhadap hak royalti, penukaran kepada wang ehsan dan penyerahan faedah petroleum itu kepada pihak lain adalah perbuatan khianat dan tidak bertamadun, katanya.
Mengenai kepimpinan Menteri Besar itu, Mohamad berkata Dewan Ulama berpendirian untuk terus menyokong beliau mengekalkan kepimpinan dalam kerajaan dan parti.

“Buat masa ini TG Nik Aziz dilihat masih mampu untuk meneruskan pentadbiranya.

“Ketokohan dan budaya pemerintahannya seperti yang ditunjukkan beliau masih menjadi contoh yang terbaik dan tetap disegani kawan dan lawan,” katanya. — Bernama

UMNO Takut Doa Musnah TGNA..!


Dekat atas ni rakaman video dan ceramah dan doa musnah TGNA terhadap rejim penzalim UMNO/Beer eNd, PM Najib dan pengikut-pengikutnya - ihsan Pinkturtle.

Bila timbul isu doa musnah TGNA terhadap penzalim, habis segala media perdana yang ada, hantu-hantu puaka dan pak-pak menteri UMNO bangun bercokoh-cokoh dengan pandangan dan pendirian masing-masing. semua dah jadi ustaz, semua dah jadi "abuya". baru ingat dosa pahala.

Lepas cerita pasal dosa pahala, malam karang pergi teguk arak dekat pusat hiburan. jangan cakap tidak sebab aku tau dekat mana korang lepak.

Aku heran... kenapa UMNO takut sangat pada doa TGNA ni..? kalau UMNO, Najib dan pengikut-pengikutnya tak zalim, buat apa nak takut dan kecoh-kecoh mintak TGNA tarik balik doa tu..?

Mintak tarik balik sebab korang sedar korang zalim ke..? kalau rasa diri tu tak zalim, apa salahnya kalau sama-sama kita aminkan doa TGNA tu...

Amin...

Polis malaysia tengok saja...kalau orang pakatan rakyat lama dah kena sembor dengan water cannon dan dikatuk dengan cota serta berpuluh kena sumbat dalam black maria...fikir fikir kan lah
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .