Ikuti Blog ini

Program Motivasi dan Teknik Penunggangan Selamat.

Puchong - Jawatankuasa Pengurusan DUN Seri Serdang, Masjid As-Salam & Lajnah DACS (Department Art, Culture and Sports, Dewan Pemuda PAS) telah berjaya mengadakan program motivasi dan teknik penunggangan motosikal dengan cara betul, yang telah di tunjuk ajar oleh bekas pelumba kebangsaan iaitu sdr. Yasir. dan motivasi disampaikan oleh Ust. Ahmad Husni Abdul Rahman dari PPZ ( Pusat pungutan zakat W.P). Program ini telah berlangsung di perkarangan masjid As-Salam Puchong Perdana petang tadi.
YDP Pas Puchong Ust. Soffiean memulakan bicara.

Motivasi disampaikan oleh Ust. Ahmad Husni Abd. Rahman.


Masjid As-Salam

Ust. Husni sedang berinteraksi dgn peserta.

Sdr. Yasir mununjukkan cara penunggangan motor dgn selamat.


Sdr. Yasir memberi penerangan kepada peserta-paserta.

Peserta mengambil bahagian teknik penunggangan selamat.


Tidak ketinggalan juga KP untuk menunjukkan bakat.

Akhi Roslan Hanafiah, semoga Allah memberkati jasa dan pengorbanan tuan menjayakan program ini.


Komander Jab. Amal Puchong, Sdr. Nazree banyak membantu dlm program ARC ini.YDP Pas bersama Yasir.

Pengarah Program Sdr. Ahmad Azuwan bergambar kenangan dgn. Yasir.

KP juga nak bergambar dgn Yasir.

Tragedi KB Mall: 2 maut 3 cedera parah, kereta menjunam ke dalam supermarket

salah seorang mangsa yang cedera parah terkena bongkah batu dan kereta meninggal dunia serta merta di tempat kejadian.Mengikut maklumat pengawal di situ kedua-dua mangsa yang tekorban adalah pelajar dari kolej perubatan swasta Masterskill bersebelah KB Mall.

setelah berita ini tersebar, ribuan yang datang membanjiri di hadapan KB Mall untuk mengetahui cerita sebenar dan melihat sendiri apa yang berlaku di dalam supermarket KB Mall.Sehingga berita ini ditulis semua pintu utama supermarket masih lagi ditutup.Orang ramai masih lagi menunggu berita terkini dari luar KB Mall. gambar ini dirakam dari tingkat 3 tempat Parking KB Mall di mana tempat kereta merempuh benteng simen.

Pecahan siling dan Lubang besar yang terbentuk akibat dari rempuhan kereta yang hilang kawalan dari parking tingkat 3.Dari pecahan benteng simen inilah kereta menjunam ke dalam supermarket.

Beberapa orang anggota Polis sedang memerhati pecahan dinding konkrit simen yang pecah akibat rempuhan kereta.Dari tempat inilah kereta yang hilang kawalan telah merempuh dan masuk menjunam ke dalam supermarket.

Dalam kita semua dok kalut urus tragedi dan mangsa-mangsa... 3 ekor ni kalut dok mencuri pakaian.Salah seorang tu abg aik dan saya sempat tangkap..bagi upah mencuri sikit.selepas 10 minit, sekor lagi kita dapat tangkat sedang bersembunyi dalam kedai pakaian yang telah ditutup... alasan 3 ekor ni pada pengawal2 senang je,, depa nak ambik helmet yang tertinggal kat dalam KB Mall.Teruk juga Pengawal2 tu bagi upah menipu kat 3 mangkuk ini.Di kota bharu, kelantan, dua orang pelajar perempuan masterskill maut dan seorang lagi parah selepas sebuah kereta dari tingkat tiga sebuah pasaraya kb-mall terjunam sebelum menghempap mangsa.

Kejadian berlaku jam 5.40 petang tadi.

Menurut saksi yang melihat kejadian itu berkata, ketika kejadian, pemandu kereta jenis mazda dan dua lagi penumpang kesemua-nya dipercayai wanita, sedang belajar memandu di tempat letak kereta atas bangunan pasaraya itu.

Kemudian, kereta yang dipandu itu gagal dikawal dan merempuh bumbung pasaraya berkenaan sebelum terjunam ke eskalator yang berada ditingkat dua.

Pada ketika itu, mangsa, siti nor amira samsuddin 19, siti nor diana azman 18 dan rashidah ahmad lutfi 24, berada di-eskalator berkenaan.

Mangsa, siti nor amira yang cedera parah dikepala mati ditempat kejadian, manakala siti nor diana mati dalam perjalanan ke hospital setelah pendarahan teruk di kepala.

Manakala rashidah cedera parah,dan masih berada di unit rawatan rapi,i-c-u, hospital raja perempuan zainab dua kota bharu.

Bagaimanapun, pemandu dan penumpang kereta berkenaan dipercayai melarikan diri.

Kejadian itu turut menggemparkan pengungjung di pasaraya berkenaan.

Ketua polis daerah kota bharu, a-c-p zahruddin abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Bagaimanapun polis masih menyiasat kes itu dan meminta pemandu dan pemunpang kereta berkenaan tampil dan membuat laporan polis bagi membantu siasatan.

Buat sementara waktu pasaraya kb-mall di tutup kepada orang ramai sehingga siasatan selesai dan ia disahkan selamat untuk dikunjungi.

WE LOVE T.G NIK AZIZ
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .