Ikuti Blog ini

Zulkfili Mohamad Calon Pas

Presiden Pas sebentar tadi mengumumkan, Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Sdr. Zulkifli Mohamad telah dipilih menjadi calon Pas untuk DUN Bagan Pinang.

dsc00818

dsc00815


dsc00810


dsc00807


Diantara hadirin yang hadir untuk perisytiharan calon PAS.


dsc008031

Turut hadir pada malam ini ialah kepimpinan PKR dan DAP. Sebentar tadi, Naib Presiden PKR, Sdr. Azmin Ali telah menyampaikan ucapannya dan sekarang, YB. Lim Kit Siang sedang menyampaikan ucapannya.

Biodata lengkap calon Pas ini adalah seperti berikut :

NAMA: ZULKEFLY MOHAMAD BIN OMAR

PROFESION: AHLI PERNIAGAAN

UMUR: 45 TAHUN

TARIKH LAHIR: 14/5/1964

KELULUSAN: MASTER SAINS (UPM) & IJAZAH KOMUNIKASI (UITM)

NAMA ISTERI: SAEIAH BINTI TARMIZI

ANAK: 6 ORANG

AHMAD FAKHRURAZI 20 TAHUN

FARAH WAHIDAH 18 TAHUN

MOHAMAD FADLI 14 TAHUN

MOHAMAD FADHIL 11 TAHUN

FADHLIN SAKINAH 8 TAHUN

MOHAMAD FAWWAS 4 TAHUN

JAWATAN DALAM PAS:

PESURUHJAYA PAS NEGERI SEMBILAN- 2 PENGGAL (2007 - HINGGA SEKARANG)

TIMBALAN PESURUHJAYA PAS NEGERI SEMBILAN - 1 PENGGAL - (2005 - 2007)

SETIAUSAHA BADAN PERHUBUNGAN PAS NEGERI SEMBILAN (2001-2005)

EXCO PEMUDA PAS PUSAT (2001 - 2005)

PEMANGKU KETUA PEMUDA PAS NEGERI SEMBILAN (2004 - 2005)

TIMBALAN KETUA PEMUDA PAS NEGERI SEMBILAN (2001 - 2004)

KETUA PENERANGAN PEMUDA PAS NEGERI SEMBILAN (1999 - 2001)

BENDAHARI DEWAN PEMUDA PAS SEREMBAN (1997 - 1999)

LAIN-LAIN JAWATAN:

1.PENGERUSI 'NO INCINERATOR' BROGA

2.TIMBALAN PENGERUSI TERAS KEUPAYAAN MELAYU NEGERI SEMBILAN

PENGALAMAN KERJA:

1.PENGARAH URUSAN, L & R ENTERPRISE SDN BHD.

2.PENGURUS KANAN, IS TECHNOLOGIES TELECOMMUNICATION SDN BHD.

3.PERANCANG PEMASARAN, TELEKOM MALAYSIA BERHAD.

4.EKSKUTIF PERHUBUNGAN KORPORAT, PUSAT ZAKAT SELANGOR.

5.PEGAWAI PERHUBUNGAN, KOPERASI CELCOM BERHAD.

6.PEGAWAI PERHUBUNGAN, BIRO ANGKASA.

Selain daripada itu, Zulkefly adalah seorang profesional yang mampu mengangkat umat dan bangsa.

Beliau dijangaka akan menaikkan maruah orang Melayu di kawasan Bagan Pinang.

Live @ N.31 - Pengumuman Calon

Bermula pada jam 9 malam !

Ucapan TGNA di Majlis Mesra Aidil Fitri Kelantan


Hari Raya: Kenapa Ayat Qiamat dibaca sedangkan Hari Raya adalah Hari Bergembira antara Ucapan Mursyidul Am/ Pesuruhjaya PAS Kelantan, Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat pada Majlis Mesra Aidil Fitri PAS Kelantan pada 8 Syawal 1430/ 27 September 2009 di Perkarangan Stadium Sultan Mohamed ke IV, Kota Bharu.

CAKAP TUN MAHATHIR TIDAK LAKU, NAJIB TERHUTANG BUDI PADA ISA SAMAD?ANALISIS

HARI ini mungkin hari bersejarah untuk penduduk Port Dickson apabila Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak menjejakkan kakinya ke pusat perlancongan antarabangsa itu.


Sebelum ini, Najib pernah ke sana. Namun, ketika itu nasibnya kurang baik. Beliau pun bukan lagi Perdana Menteri ketika itu.

Namun, beliau bernasib baik kerana mempunyai seorang rakan baik di sana iaitu Menteri Besar Negeri Sembilan ketika itu, Tan Sri Isa Abdul Samad. Dan masalahnya ketika itu berjaya di selesaikan.

Hari ini, Najib turun ke Port Dickson sebagai seorang Perdana Menteri. Beliau mendapat sambutan permaidani merah di sana.

Beliau menyertai para pemimpin Umno dan BN yang lain dalam majlis rumah terbuka BN di sana.

Dan hari ini juga, timbalan beliau, Tan Sri Muhyidin Yassin, mengumumkan Isa sebagai calon Umno Bagan Pinang. Walaupun mendapat tentangan dan bantahan secara terbuka dari bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir, ia tidak dihiraukan oleh Najib.

Pelbagai andaian dibuat kenapa Umno pimpinan Najib sanggup meletakkan Isa sebagai calon walaupun mendapat bantahan demi bantahan.

Yang paling ketara adalah pendapat bahawa Najib sangat memerlukan kemenangan yang besar dalam pilihan raya kecil ini selepas kalah dalam tujuh pilihanraya kecil sebelum ini.

Isa adalah taruhan utama untuk kemenangan ini. Ini kerana, golongan bawahan sangat-sangat mahukan Isa kembali ke persada utama politik tanah air selepas dijatuhkan hukuman oleh Lembaga Disiplin Umno kerana membeli undi dan merasuah perwakilan Umno.

Pemilihan ini bermakna Najib menolak pandangan, memilih Isa membolehkan Umno menang di Bagan Pinang tetapi akan mengalahkan Umno di seluruh negara.

Turut dijadikan sebab mengapa Isa dipilih adalah kempen-kempen yang dibuat di Bagan Pinang termasuk menaikkan kain rentang ugutan agar Umno memilih Isa sebagai calon.

Kain rentang itu berbunyi "Kami mahu Datuk Isa. Kalau tidak kami boikot'. Kain rentang ini dinaikkan di merata tempat dalam kawasan pilihan raya ini hatta di kampung Isa sendiri.

Namun, bagi pihak yang nakal, punca utama kenapa Isa dipilih sebagai calon adalah kerana peristiwa lama di Port Dickson itu.

Najib sanggup melawan Tun Dr Mahathir, orang yang memberikan tekanan kepada Tun Abdullah Badawi agar meletakkan jawatan dan melantik Najib sebagai PM.

Najib juga sanggup berbeza pendapat dengan Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaludin, yang secara sindiran menolak Isa sebagai calon.

Dan mungkin ini adalah pertama kali, Mahathir mempunyai pendapat yang sama dengan anggota Parlimen Rembau itu iaitu menolak Isa sebagai calon, selepas sekian lama mereka berbeza pendapat.

Sekurang-kurangnya, pilihan raya kecil Bagan Pinang menyatukan Mahathir dan Khairy, selepas sekian lama Mahathir memukul menantu Tun Abdullah itu.
Tok Guru Menyambut Kepulangan ADUN Galas..

tokguru

Tok Guru Menyambut Kepulangan ADUN Galas Dari ChinaGUA MUSANG, 29 Sept: Impian tiga pemimpin Umno Gua Musang untuk menjadi calon sekiranya berlaku pilihan raya kecil di Dun Galas, kini ibarat bermimpi di siang hari.

Bagaimanapun isu perebutan menjadi calon di antara mereka kini sudah jarang kedengaran setelah Adun Galas, Chek Hashim Sulaima semakin sihat.

Sedangkan sebelum itu, Ketua Wanita Umno bahagian, Wan Hazani Wan Mohd Nor, Ketua Pemuda, Bazlan Baharuddin dan seorang lagi pemimpin di peringkat bahagian telah melakukan gerak kerja di peringkat akar umbi dengan harapan mereka dicalonkan.

Usaha-usaha mendekati pengundi dilakukan sebaik sahaja mendengar berita Adun Galas sakit Mei lalu.

Seorang pemimpin masyarakat India di sini, Amran Abdullah berkata, ketiga-tiga pemimpin terbabit masing-masing melakukan gerak kerja mendekati pengundi di Dun Galas.

�Harapan mereka apabila berlaku kekosongan kerusi Dun Galas nama mereka akan disenaraikan.

�Maka tidak hairanlah sudah tiga kali khabar angin disebarkan dengan mengatakan Adun Galas meninggal dunia. Namun apa yang mereka harapkan itu tidak menjadi kenyataan,� katanya di sini.

Bagaimanapun katanya kemunculan tiga pemimpin terbabit menyebabkan bekas Adun Galas, Mohd Saufi Deraman semakin terpinggir dan dikatakan membawa diri ke Kuala Lumpur.

Naib Yang Dipertua PAS Gua Musang, Hussin Embong juga mengakui Umno sudah melakukan gerak kerja parti dengan mendekati pengundi sejak awal lagi.

�Beberapa program bersama rakyat diadakan dengan harapan kalangan mereka dicalonkan sekiranya betul-betul berlaku pilihan raya kecil di Galas,� ujarnya.

Sementara itu di Kota Bharu malam tadi, Adun Galas tiba dari China selepas menjalani rawatan lebih dua bulan di Hospital Orient dan The First People's Hospital Fu San di Guangzhou.

Beliau tiba dengan penerbangan AirAsia dari Kuala Lumpur bersama isterinya, Che Bongsu Junoh, Setiuasaha Kerja Kelab Penyokong Kerajaan Kelantan, Haji Shamsuddin Mat Daud dan seorang pemimpin masyarakat Cina dari Gua Musang.

Beliau bertolak ke Guangzhou pada 23 Julai lalu bagi mendapat rawatan lanjut.

Chek Hashim yang menderita penyakit barah paru-paru kini semakin sihat dan menyatakan sudah mampu berkhidmat kepada rakyat.

Ketika ditemui beliau berkata, keadaan kesihatannya sekarang sudah bertambah baik dan semakin bertenaga.

Malah rambut mulai tumbuh semula di kepalanya setelah gugur ekoran rawatan kimoterapi yang dijalani sebelum ini.

Biarpun agak keletihan kerana bertolak di Guangzhong jam 10 pagi dan sampai di Kota Bharu 8.45 malam, namun beliau tetap ceria bersalam dan berpelukan dengan orang ramai yang menunggu kepulangannya.

Hadir sama menyambutnya, Menteri Besar, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat, anggota-anggota Exco dan wakil-wakil rakyat.

Manakala hampir 100 penduduk dan keluarganya dari Gua Musang termasuk masyarakat Cina datang sejak awal lagi.

Chek Hashim berkata, beliau begitu bersemangat untuk berkhidmat semula kepada rakyat selepas menjalani rawatan lebih dua bulan di China.

"Kalau keadaan yang mengizinkan saya juga akan ikut berkempen pada pilihan raya bagi membantu calon PAS pada pilihan raya kecil Bagan Pinang 11 Oktober ini,"katanya diikuti laungan takbir orang ramai yang hadir.

Chek Hashim dikesan menghidap penyakit barah paru-paru selepas batuk mengeluarkan darah. Ekoran itu beliau mendapat rawatan awal di Hospital Universiti Sains Malaysia di Kubang dan sebuah hospital di Kuala Lumpur.

’Bersama Kehendak Rakyat’ Membuat Perubahan di Bagan Pinang

TELUK KEMANG - Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato’ Ustaz Abu Bakar Chik berkata Tema pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang adalah ”Bersama Kehendak Rakyat”.

http://www.buletinonline.net/images/stories/banner/pelancaranjenteraterengganu1.JPGMenurutnya, keperluan dan kehendak rakyat tidak wujud dalam DUN Bagan Pinang walaupun negara telah mencapai kemerdekaan selama 52 tahun.

Sebaliknya kata beliau, suasana kemiskinan, pengangguran, ketiadaan peluang pekerjaan dan pemimpin yang rasuah bukanlah kehendak yang diperlukan oleh rakyat.

”Keperluan yang ada di Portdickson di Teluk Kemang dan Bagan Pinang keperluan rakyat tidak tertunai,


”kehidupan rakyat miskin dan masih ramai yang terima bantuan kebajikan, pekerjaan tidak ada, jenayah ramai, pemimpin tidak boleh diharap kerana rasuah,”jelasnya ketika berucap dalam Majlis Pelancaran Jntera Pilihanraya PAS Trengganu di Bagan Pinang di sini semalam (28 September).

Oleh itu, katanya, rakyat Bagan Pinang mesti bersama kehendak rakyat diseluruh negara, membuat perubahan sebagaimana rakyat di negeri lain.

Beliau turut berkata, undi pos memang menjadi masalah kepada pilihanraya kerana ia dilihat tidak telus dan menguntungkan parti pemerintah.

Justeru satu perjumpaan diadakan diantara wakil-wakil Pakatan Rakyat dengan pihak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) bagi menuntut kepada pengurusan pengundi pos dengan lebih telus dan adil.

”Kita nak pastikan dengan SPR supaya askar yang ada sahaja boleh mengundi, dan kita nak jaga peti undi (dari proses pengundian) samapai di buka,

”dan kita nak minta jadi saksi pengundian itu tak semestinya pegawai, mana –mana boleh jadi saksi,”terangnya.

Nasihat YAB TG Nik Aziz Kepada Semua RAKYAT Malaysia
Pernahkah anda menonton filem yang dilakonkan oleh YAB Nik Aziz dalam 15Malaysia iaitu "The Tree".

Dalam filem itu, YAB Nik Aziz telah mengambarkan proses kehidupan manusia bagaikan menanam sepohon pokok.

Seseorang yang menanam pokok bukan sahaja dapat menolong orang lain tetapi juga akan membawa pahala kepada diri sendiri.

Penanaman sepohon pokok akan memanfaatkan hidupan yang brgantung kepada pokok itu contohnya burung. Selain itu, buah-buahan yang dihasilkan daripada pokok itu juga dapat diberikan kepada mereka yang memerlukan. Ini bermakna kita mestilah sentiasa "menanam pokok" sepanjang kehidupan kita, kerana tindakan itu banyak menolong orang lain. Tindakan "Penanaman Pokok" disini bererti kita mestilah membuat perkara yang baik dimana tindakan kita itu akan memanfaatkan orang lain.

Selain itu, penanaman sepohon pokok juga dikatakan membawa manfaat kepada diri kita. Kekayaan yang dipunyai sekarang tidak mungkin dibawa ke akhirat. Wang tidak dapat dijadikan penentu pada akhirat nanti. "Merit" yang akan dijadikan penentu pada akhirat nanti. "Merit" yang dimaksudkan disini ialah pahala yang dibuat oleh seseorang manusia sepanjang kehidupannya.

Selain itu, cara menanam pokok juga perlulah mengikut cara yang halal. Cara yang salah dari undang-undang tidak akan membawa pahala kepada kita. Sebagai contoh memberikan upahan yang tidak berpatutan kepada mereka yang telah menolong anda menanam pokok. Cara yang salah tidak dianggap membawa pahala kepada diri anda walaupun pada akhirnya "pokok" itu berjaya ditanam. Hal ini bererti kita harus menghayati sumbangan orang lain dan tidak cuba menipu, mencuri atau melakukan perkara yang haram sepanjang hidup kita.

Mesej yang dibawa dalam filem itu bukan sahaja kepada warga Islam sahaja bahkan kepada warga bukan Islam dan seluruh RAKYAT MALAYSIA.

Saksikanlah filem itu...

15Malaysia : The Tree (YAB Nik Aziz)
http://www.ruumz.com/15Malaysia/

Khutbah Idul fitri oleh TG Presiden
Sedutan Khutbah Aidil Fitri pada 1 Syawal 1430 di Masjid Rusila Oleh Tuan Guru Dato' Seri Haji Hadi Awang

Keputusan Status 3 Katak hari ini .!!!


Esok bertempat di Mahkamah Tinggi Ipoh akan diputuskan keputusan dari kes yang difailkan oleh YB Sivakumar mengenai status 3 orang adun yang meninggalkan PR.mereka ialah Jamaluddin, Osman dan Hee Yit Foong.

Semua persoalan akan terjawab pada hari ini...sama-sama kita nantikan apa yang akan berlaku ..!!
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .