Ikuti Blog ini

Gambar : Munajat Rakyat Kelantan Sempena PRU 13


Munajat rakyat Kelantan bagi menghadapi PRU 13 yang diadakan di Stadium Sultan Muhammad IV bermula jam 3.00 pagi ~ Tinta Hijau DKB

Bukti Mengapa Ku Nan & UMNO Wajib Ditolak!Alahai lagi parah....bagaimana dikatakan mahu menjaga aqidah umat Islam kalau tidak mahu menggunakan walau sepotong pun ayat Al-Quran sebagai panduan? Bukankan al-Quran dan As-Sunnah itu adalah panduan kepada umat Islam termasuk kepada parti Islam dan orang-orang Islam?

Kalau begitulah rupa dan gayanya Umno dalam kerja buat politiknya maka tidak peliklah selama ini Umno sentiasa membuat kerja yang mengarut, melampau, sesat barat yang banyak menyalahi hukum-hakam Islam dalam mentadbir negara!

Nampaknya Setiausaha Agung Umno ini masih berbelit dan dibelit oleh pegangan "Politik Suku Agama Suku" partinya lagi! Kesian!

Maaf cakap ler, rata-rata pemimpin UMNO ini buta AL-Quran.

Itu sebab mengapa apabila bercakap bab agama, terserlah kejahilan masing-masing.

Kemudian bagaimana mahu memimpin umat? -GB

Panass..Siapa YB Umno "Langsi" Cabut Lari Sebelum Berdebat Malam Tadi...

  Perbincangan diantara Calon PAS Radzi Zainon dan wakil Hamidah..
 Hamidah bertambah sakit hati apabila calon bebas yang menjadi orang kuat beliau suatu ketika
 dahulu iaitu Saudara Mior bersalam mesra dengan Radzi Zainon
 Inilah adik Midah yang terkenal "Langsi"nya...merampas mikropon lalu menyatakan kepada
hadirin bahawa debat ini tiada permit dan batal..
 Kekecohan mula berlaku apabila mereka terjerit-jerit dan melaungkan perkataan provokasi..
 Orang ramai menanti dengan penuh sabar...
 Beginilah wajah-wajah macai Hamidah yang terjerit-jerit dan cuba melakukan provokasi supaya
keadaan menjadi tidak tenangdan debat ini dibatalkan..
 Lihatlah wajah sunggul Hamidah Osman ADUN Sungai Rapat yang seperti kerisauan dan
 ketakutan sebelum berlangsungnya debat tersebut...beliaulah yang mencekak baju MP Gopeng 
Lim Boon Chye beberapa hari yang lalu..hebat beb..
 Segalanya hampa...apabila Hamidah Osman dan gerombolannya tergesa-gesa meninggalkan tempat perdebatan malam tadi..
 
Malam tadi telah diadakan "Debat SAR" di Maju Rapat dalam DUN Sungai Rapat yang telah mendapat sambutan sebegitu hebat,apabila kedua-dua penyokong calon bersorak lantang..bagi penyokong Radzi Zainon mereka bertakbir...manakala bagi penyokong Kak Midah mereka sentiasa menyanyikan lagu "Inilah Barisan Kita"..yang dah muak apabila didengar..

Midah bersama gerombolannya hadir sekitar jam 10.00 malam,mereka hanya berkumpul dihadapan tempat ceramah sambil bersorak dan menjerit nama Radzi Zainon..Apabila moderator debat mempelawa Midah untuk naik ke pentas,tiba-tiba mereka menjerit mengatakan tiada permit,sedangkan permit telah diberikan oleh pihak keselamatan pada 25 April 2013 ( Lihat Salinan Permit mengadakan aktiviti ceramah di bawah ini )

Tiba-tiba Midah dan gerombolannya meroyan dengan menjerit mengatakan program debat itu tiada permit..bangangggnya puak-puak nii..kalau takda permit dah lama pihak keselamatan menghalau para hadirin ditapak program,sebab ada permitlah malam tadi juga diadakan ceramah yang disampaikan oleh ustaz Faizal.

Keadaan menjadi kelam kabut apabila pihak Midah dan gerombolannya menjerit-jerit mahu melakukan provokasi dan atas dasar bangang mereka yang menjerit mengatakan tiada permit,puak gerombolan ini beredar dengan tergesa-gesa meninggalkan tempat program.

Segalanya seperti sudah dirancang...mereka hanya hadir untuk menutup kemaluan mereka sekiranya tidak hadir..apabila dilihat wajah Midah kelihatan tidak selesa dan gabra..maklumlah perkara sebenar akan diketahui umum,jadi untuk tidak dikatakan "Bacul" mereka hadir dan tergesa-gesa balik sebelum berdebat..Inilah YB Sungai Rapat yang "Cakap Tarak Serupa Bikin" dan mengada-ada alasan tiada permit semata-mata takut segala fitnah mereka selama ini akan diketahui umum..Apa yang penting manusia seperti ini sudah tidak layak menjadi YB selepas PRU13 ini,


Baca dan fahami permit daripada pihak polis ini..Kak Midah jangan asyik
 merapu seperti pemimpin "No School"..

Sumber berita : Warta Sungai Rapat Online
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .