Ikuti Blog ini

Tabung Haji pun main politik

TabungHaji 

Legalah pendeposit-pendeposit Tabung Haji kerana diberi bonus tahunan Jubli Emas 2012 sebanyak 6.5 peratus dan tambahan bonus khas sebanyak  1.5 peratus menjadikan  8 peratus bonus  untuk tahun 2012 dan tertinggi sejak 50 tahun penubuhan Tabung Haji seperti diumumkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Baguslah kerana boleh dan mampu memberikan bonus yang agak banyak tak seperti tahun-tahun sebelumnya.

Nampaknya Lembaga tabung Haji juga main politik melalui Jamil Khir. Main politik dengan bonus dan duit orang untuk ke Mekah. Bukan mempertikaikan bonus yang ingin diberikan tetapi kerana PRU-13 boleh pula dilebihkan bonus tersebut.

Jangan dihiraukan tentang Jubli Emas 2012, itu cara untuk menyedapkan telinga, yang penting bonus dapat  memancing pengundi. Pancing undi yang difikirkan dahulu dan barulah timbulnya Jubli Emas. Kenapa selama berpuluh tahun hanya 4-6 peratus yang mampu diberikan. Tak mampukah sebelum ini?

Pendeposit-pendeposit Tabung Haji bolehlah pergi mendapatkan bonus 10 Febuari ini untuk bekal PRU13 bulan 3 nanti.

‘Ahli PAS’ pijak gambar Guan Eng, cukuplah


TEMERLOH: PAS Pahang menafikan laporan lidah Umno Utusan Malaysia hari ini mengenai penglibatan ahlinya dalam demonstrasi di pekarangan Masjid As-Syakirin, Maran.

“Perlakuan yang dilakukan oleh remaja upahan membawa bendera PAS dan memijak gambar Lim Guan Eng dan bendera DAP jelas suatu tindakan terdesak Umno dalam menghadapi PRU13,” kata Pesuruhjaya PAS Pahang, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan ringkas kepada Harakahdaily.

Kata beliau, saban hari, pelbagai pembohongan yang dilakukan oleh mereka dengan liputan media Umno ternyata satu sandiwara provokasi bagi mencetuskan kebencian antara kaum menjelang PRU13.

PAS Kawasan Maran, kata Tuan Ibrahim, telahpun membuat laporan polis pada pagi ini.

“Kita harap pihak polis bertindak, kerana bukti bergambar mereka yang terlibat dapat membantu penyiasatan. Kita akan mengikuti secara dekat kes ini, dan mengharapkan siasatan segera dijalankan,” tegas Ketua Penerangan PAS Pusat itu.

PAS Pahang, katanya akan mengadakan perbincangan dengan pihak guaman bagi meneliti kes itu untuk melaksanakan tindakan perundangan ke atas beberapa individu yang terlibat kerana melakukan pembohongan, mencemar nama baik parti dan tindakan provokasi.

“Untuk Umno, cukuplah main isu-isu provokasi. Ramai lagi rakyat Pahang ini yang merana tiada air paip, jalan sempit berbahaya dan tidak berlampu pada waktu malam dan pelbagai masalah tanah yang perlu diberikan perhatian,” katanya lagi. -Hrkh

Guru Sokong PR Disaran Letak Jawatan, Sokong Umno Ok.. - Pengarah Bahalol

Guru yang mahu aktif dalam politik disaran meletak jawatan bagi mengelak fokus mereka terganggu sewaktu sesi pembelajaran, kata Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu (JPNT) Zakaria Husin.

Beliau berkata JPNT tidak pernah menghalang mana-mana guru yang mahu meletak jawatan kerana berhasrat menceburi politik secara serius kerana tindakan itu lebih sesuai untuk kepentingan pelajar dan sektor pendidikan negeri ini.


Bagaimanapun, katanya, secara umumnya di Terengganu tidak ramai guru yang mahu aktif dalam politik dan kalau ada pun sekadar memegang jawatan biasa di peringkat cawangan.

“Sehingga kini, JPNT ada menerima kurang 10 permohonan rasmi daripada guru yang meminta kebenaran untuk memegang jawatan dalam parti politik,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Refleksi Pendidikan bersama 500 guru di sini hari ini.

Beliau turut mengingatkan semua guru di Terengganu agar sentiasa menyokong dasar kerajaan dan tidak terpengaruh dengan dakyah pembangkang yang mahu meraih undi menjelang Pilihan Raya Umum ke-13.

“Tidak sesuai jika kita sebagai penjawat awam tetapi menyokong pembangkang yang sentiasa tidak berpuas hati dengan apa sahaja usaha dilakukan kerajaan,” katanya. -TMI

Biarkan gambar ini berbicara dan izinkan ianya mengetuk pintu hati kita semua....
Biarkan foto ini berbicara dan izinkan ianya mengetuk pintu hati kita semua, menyentuh rasa tanpa perlu berkata-kata. Terasa tenang melihat ayahanda beradu lena melelapkan mata barang seketika, setelah selesai Zohor dilaksana.

Sayunya Hati melihat ayahanda seorang ulamak dan juga umara boleh beradu sedemikian rupa, di gelegar lantai tempatnya, tanpa ada sebarang alas di kepala.Namun inilah sikap ayahanda, bukan dikejar kesenangan harta, namun redha ALLAH jua yang di inginkan ayahanda.

Ayahanda selalu berpesan sepatah selidah buat kami semua bahawa jawatan itu adalah AMANAH dan bukannya GHANIMAH.

Benarlah, dan saksikanlah bahawa sungguh sederhana dan mudah berkiranya insan yang tubuh bergelar badan bernama Tuan Guru Hj Nik Abdul Aziz B Tuan Guru Hj Nik Mat Alim.

Biadap!! Pengurus Felda Kota Gelanggi 2 Rampas Mikrofon Ketika Ustaz Tuan Ibrahim Berceramah


Alhamdulillah selesai ceramah umum sebentar tadi. Tetapi kecewa dengan sikap pengurus Felda Kota Gelanggi 2 yang naik ke pentas untuk merampas microfon bagi mengganggu majlis.
Pengurus Felda tersebut telah merampas mikrofon ketika Ustaz Tuan Ibrahim berucap di pentas ceramah.

Adakah sebagai negara demokrasi perlu berkelakuan begini. Malaysia adalah sebuah negara demokrasi semua orang berhak bercakap.
Pengurus Felda Kota Gelanggi ini benar-benar memalukan masyarakat Felda dan ianya sungguh biadap.
~mutaligat
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .