Ikuti Blog ini

KULIAH HARAKI PAS PUTRAJAYA

Dijemput Kepada Seluruh Ahli-Ahli PAS Putrajaya & Kawasan Berhampiran

ke


KULIAH HARAKI PAS KAWASAN PUTRAJAYA

"KEPENTINGAN WALA' DALAM HARAKAH ISLAM"

OLEHYbhg. USTAZ IDRIS AHMAD
(Ketua Penerangan PAS Pusat)

Pada
20 Jun 2009 (Sabtu)

Jam
10.00 pagi

Tempat
Pusat Khidmat Komuniti Parlimen Putrajaya
41B, Jalan Diplomatik, Presint 15
PUTRAJAYA

ANJURAN

URUSAN ULAMAK PAS KAWASAN PUTRAJAYA DAN LAJNAH TARBIYYAH KAWASAN PUTRAJAYA
Isu Perak Di Sidang Parlimen EsokDewan Rakyat akan mula bersidang esok selepas dua setengah bulan. Sudah tentu banyak isu-isu hangat akan dibangkitkan dalam persidangan kali ini. Ini merupakan mesyuarat pertama selepas Datuk Seri Najib menjadi Perdana Menteri. Beliau dan kabinet barunya terpaksa berdepan dengan Pakatan Rakyat yang akan mencungkil keluar isu-isu 'bagai api dalam dedak' dalam persidangan kali ini. Antara isu yang akan menjadi tumpuan ialah krisis politik negeri Perak.


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anuar Ibrahim akan mengemukakan soalan kedua di Parlimen Esok. Beliau akan membangkitkan isu kerakusan polis dalam Dewan Negeri Perak baru-baru ini. Datuk Seri Anuar meminta polis memberi alasan dan pengimbangan berkenaan tindakan mereka berdasarkan undang-undang samada wajar untuk polis menceroboh masuk Dewan Negeri yang mulia dan mengheret keluar Speaker yang sah. Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein akan menjawab soalan berkenaan.


STADIUM CAP AYAM


Assalamualaikum,


http://mampat.blogspot.com/
Mula mengerti maksud cap ayam ini dari al brangi. Barulah aku tahu bagi orang Terengganu, sekiranya sesuatu itu tiada standard dan sangat lekeh, maka dilabelkan cap ayam. Al brangi ada buat satu posting mengenai cap ayam ini, tapi aku tidak ingat lagi hal apa. Lepas itu Dr. Lo' Lo' pula buat satu posting mengenai stadium cap ayam yang roboh di Terengganu. Beliau mempersoalkan samada konsultan ke yang cap ayam, atau kerajaan ke yang cap ayam.

Yang sahnya ialah stadium di Terengganu runtuh. Ada juga orang yang ingin mempertahankan kerajaan Terengganu, kerana kata mereka Jaya Supermarket pun runtuh. Bezanya ialah jaya supermarket memang hendak diruntuhkan, cuma prosedur sahaja yang mungkin tidak betul. Stadium di Terengganu bukan hendak diruntuhkan, tetapi ia runtuh atas sebab yang masih belum diumumkan.

Jadi unsur cap ayam itu saya rasa memang ada. Di mana letaknya cap ayam itu anda kena nilai sendiri. Yang pasti ialah wang jutaan ringgit lebur sahaja bersama leburnya stadium tersebut. Bayaran telah dibuat.

Kontraktor telah terima bayaran. Konsultan telah terima bayaran. Sub kontraktor sudah terima bayaran. Segala yang perlu menerima bayaran telah terima bayaran. Wang rakyat Terenggau telah melayang. Cuma rakyat Terengganu sahaja yang melopong.

Tahap kehidupan masih lagi jauh tertinggal berbanding dengan negeri negeri lain. Kos kehidupan tinggi berbanding dengan negeri negeri lain yang juga setaraf dengannya. Royalti minyak rakyat hanya dengar deringan duitnya sahaja. Wang ehsan pun rakyat tidak pernah lihat.

Yang rakyat dapat lihat ialah runtuhnya stadium.

Yang rakyat dapat ialah menghirup debu stadium yang runtuh.
Ustaz Fathi Yakan kembali ke rahmatullah

Al-fadhil ustaz Dr. Fathi Yakan telah meninggalkan kita pagi tadi.. Lahir pada tahun 1933 dan wafat pd hari ini berumor 76 tahun... Sungguh besar jasanya dalam mewarnai dunia harakah islamiyyah.. Sila lihat web ikhwan jordan utk kesahihan berita tersebut.. Semoga beliau ditempatkan bersama para syuhada' : http://www.ikhwan-jor.com/.

Pemergiannya meninggalkan satu sumbangan yang sangat besar dalam dunia pentarbiyahan pejuang Islam. Antara bukunya, 'Maza Yakni Intima'i Lil Islam' ( Apa Erti Saya Menganut Islam ) dan 'Almutasaqitun 'ala toriqidda'wah' (Golongan yg tercicir di jalan dakwah) menjadi antara sumber rujukan utama usrah di pelbagai peringkat masyarakat.

Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman.Al-fatihah...
Kemenangan tokoh yang ku kagumi!!!!

Allahuakbar!!! Allahuakbar!!! Allahuakbar!!!

Tahniah!!!

Alhamdulillah...... Presiden Iran, Mahmoud Ahmadinejad kekal sebagai Presiden Republik Islam Iran. Kalau dekat di hati rakyat pasti akan disanjungi dan disayangi rakyat. Ini lah dia pemimpin rakyat yang tiada tolok bandingan nyer yang patut dijadikan contoh.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .