Ikuti Blog ini

Kenyataan berbaur hasutan...KPN sila ambil tindakan!!!
"Muhyiddin Yassin memberi amaran kepada rakyat jelata bahawa 'sesuatu' bakal terjadi sekiranya BN kalah. "JANGAN MENYESAL!!".

Menurut kenyataannya semalam, kaum bukan Melayu sedang berpakat dengan pengkianat Melayu (*Muhyiddin sebelum ini menjelaskan bahawa pengkhianat tersebut ialah Anwar) dan hak-hak kaum Melayu sedang dirampas. Justeru, isyarat tajam Muhyiddin ini menunjukkan bahawa UMNO sedang bercadang hendak membuat huru-hara sekiranya UMNO dan BN kalah.

Kenyataan akhbar disertakan dan analisa mengapa Presiden MCA nyawanya dalam bahaya turut disertakan:

“KUALA LUMPUR: Tan Sri Muhyiddin Yassin mengingatkan orang Melayu mengenai individu yang sanggup mengkhianati bangsa sendiri semata-mata untuk kepentingan politik masing-masing..

..Jangan menyesal jika berlaku sesuatu apabila BN kalah.

Anwar : Jangan sampai saya istiharkan perang terhadap Muhyidin !!! Saya akan bongkar dan mereka tidak akan boleh jawab !!


Mengapa UMNO tidak bantah jual arak sebelum ini?

Lebih 50 tahun memerintah, Umno sehingga kini masih gagal untuk mengatasi isu penjualan arak yang berleluasa di kalangan umat Islam.

Sejak zaman kolonial sehingga ke pemerintahan Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak, Umno masih dibuai dan leka dengan kedudukan yang diperolehnya tanpa memikirkan natijah yang melanda umat Islam akibat berleluasanya arak tanpa sebarang sekatan yang tegas.


Semudah berjalan kaki dengan duit RM10 sesiapa sahaja di kalangan rakyat di negara ini hatta yang beragama Islam dapat membeli arak yang begitu mudah diperolehi seperti di kedai-kedai serbaneka yang beroperasi 24j am.


Namun, apabila pemimpin di negeri Pakatan Rakyat cuba untuk melaksanakan peraturan larangan penjualan arak seperti di Selangor, barulah Umno cuba untuk menunjuk jaguh.

"Umno dicabar jika betul perjuangannya, mengapa tidak bantah penjualan arak di kawasan Melayu sebelum ini," tegas Naib Presiden PAS, Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man, dipetik dari Harakahdaily.

"Ini menunjukkan gabungan Umno dalam BN menjadi lebih teruk dan menjadi boneka kepada parti-parti lain semata-mata untuk menjaga hati pengundi-pengundi bukan Melayu," kata Tuan Ibrahim.

SPR Cari Jalan Batalkan Kemenangan PAS Di Permatang Pasir

NONE

Amaran SPR: Kemenangan Pas di Ptg Pasir Akan Dibatalkan!!!

Belum pun hari penamaan calon, belumpun hari pengundian pilihanraya kecil Permatang Pasir pada 25 Ogos ini, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah pun membayangkan siapa pemenangnya dan tindakan yang bakal diambil kepada pemenangnya.

Ini berikutan amaran keras Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof bahawa pihaknya akan membatalkan kemenangan "mana-mana calon" sekiranya terdapat laporan dan bukti adanya kempen oleh parti calon berkenaan pada hari pengundian.

Siapa "mana-mana calon" yang dimaksudkan oleh Pengerusi SPR itu? Adakah ia calon BN? Pastinya ia bukan calon BN. Ini kerana pertama, berdasarklan sejarah pilihanraya lalu, SPR tidak pernah menghukum BN atas kesalahan sebesar mana pun yang dilakukannya. Tapi jika yang melakukannya pembangkang, kesalahan kecil pun boleh diperbesar-besarkannya. Jadi kita boleh membuat andaian dalam pilihanraya kecil Permatang Pasir, BN "tidak akan dilihat melakukan kesalahan pilihanraya", walaupun melakukannya.

Kedua, berdasarkan rekod siri pilihanraya-pilihanraya Permatang Pasir yang lalu, pemenang mutlaknya ialah Pas. BN tidak pernah memenanginya kecuali ketika Anwar Ibrahim masih di dalam Umno dahulu.Jadi kita boleh membuat andaian SPR menujukan amaran akan membatalkan kemenangan pilihanraya Permatang Pasir pada 25 Ogos itu kepada Pas. Jika Pas menang dalam pilihanraya itu, kemenangannya akan dibatalkan atas alasan berkempen pada hari pengundian.

Tapi jika pada hari pengundian, Pas tidak berkempen adakah kemenangan calonnya tidak dibatalkan? Jawapannya ia belum tentu kerana bagi sebuah organisasi kaya raya seperti BN dan sebuah komponen BN bergelar SPR, permainan silap mata adalah perkara biasa. Mudah saja SPR mengadakan bukti untuk BN, seperti semudah mereka memadam bukti yang disampaikan PR kepada mereka.

Jadi kepada jentera pilihanraya Pas dan PR, berhati-hatilah sepanjang kempen berlangsung. Ingat: SPR sudah memberi amaran dan amaran itu bukan main-main. Bersiap sedialah untuk merasai rasa kepedihan sebuah kemenangan yang dibatalkan!!!

Patung Najib di Batu Caves...apa cerita???
Apa cerita??? tak nak berdemo ke puak-puak umno.......

PRK PERMATANG PASIR PADA BULAN RAMADHAN - PETANDA KEMENANGAN ISLAM1. Bulan Ramadhan adalan bulan suci dan mulia bagi Ummat Islam justeru ia adalah bulan ibadah sekaligus meletakkan hamba - hamba Allah yang beriman semakin dekat kepadaNya justeru Taqwa adalah ramuan utama untuk sajian sepanjang Ramadhan

2. Ramadhan juga adalah Bulan Jihad dan Bulan Kemenangan yang telah menyaksikan pelbagai peristiwa besar di sepanjang sejarah dan tamaddun Islam khasnya perang atau Ghazwatul Badr al Kubra yang berlangsung pada 17 Ramadhan tahun kedua hijrah

3. Ramadhan juga adalah bulan Nuzul al Quran sebagai kitab suci dan pekeliling khas yang diturunkan oleh Allah swt untuk memandu hidup manusia agar selamat di dunia dan akhirat
4. Ramadhan jugalah bulan yang menyaksikan segala ganjaran dilipat ganda buat insan yang muttaqin , pintu syurga yang terbuka luas untuk menanti sang pejuang yang ikhlas menegakkan perjuangan Islam dan kebenarannya , pintu neraka yang tertutup rapat agar tidak menjerumuskan hamba - hamba Allah yang berpeluang untuk memohon ampun dan taubat di atas dosa yang dilaku serta segala syaithan iblis yang menghasut dan mengadu domba akan dibelenggu .

5. Justeru Ramadhan adalah bulan yang paling damai dan kondusif untuk sang pejuang untuk beraksi semaksima mungkin guna mencari keredhaan Allah swt dengan seikhlasnya tanpa ragu dan teragak - agak akan pertolongan dan kemenangan yang dijanjikan oleh Allah Rabbul Izzati .

6. Bukankah Ramadhan bulan yang diberkati segala amal , dirahmati segala aktiviti dan diperkenan segala munajat asal saja segalanya itu dipusatkan untuk mencari redha Allah swt . Inilah bulan yang menjadikan insan muslim mukmin muttaqin tampil gagah dengan ibadah puasanya sementara dibebankan ke atas musuh - musuh Islam rasa gerun dan tidak yakin terhadap keupayaan mereka untuk mendepani kemaraan tentera - tentera Islam .

7. Saff para pejuang Islam akan lebih kemas , bergaya dan perkasa turun ke medan justeru Ramadhan akan mendisiplinkan mereka dengan akhlak mulia , semangat kemanusiaan yang tinggi berpaksikan fitrah yang suci dan kesabaran yang mantap melepasi ujian yang dipraktis . Disiplin menjadikan saff para pejuang Islam akan kelihatan lebih kukuh dan mantap serta sukar untuk digugat .

8. Pemuda PAS dinasihatkan agar memaksimumkan peluang ini untuk meningkatkan segala keupayaan yang dimiliki untuk :

Pertama : Mendekatkan diri kepada Allah swt bagi mencari redhaNya dan sekaligus memudahkan nusrah dan maunahnya kepada perjuangan yang kita dokong ini .

Kedua : Mendekatkan diri kepada masyarakat khasnya pengundi agar mereka memberi sokongan padu kepada perjuangan kita untuk mengangkat martabat ummah serentak itu memperjuangkan islam agar mampu ditegakkan di atas tanahair kita pada satu masa kelak , Insyaallah .

9. Pemuda PAS diarahkan agar tidak leka dan lalai apalagi terjebak dalam perkara mungkar agar tidak dimurkai Allah Azza wa Jalla . Sebaliknya mendatangkan segala amal ibadah dengan penuh rasa ubudiyyah sesuai sebagai anggota Gerakan Islam .

10. Pemuda PAS adalah harapan dan sandaran Jamaah untuk membawa pulang kemenangan . Kemenangan buat ummah dan kemenangan buat perjuangan suci ini agar ianya terus gah dipersada politik tanahair . Sedetik kalian asyik dan seketika kalian lelap , bermakna kekalahan kian menghampiri kita dan kebinasaan menguasai kita . Ayuh Pemuda , di seluruh negara dan di mana sahaja anda berada , saya menyeru anda agar bangkit dengan segala keizzahan kalian sebagai Pemuda kebanggaan Rasulullah saw ! - daftar diri dan turun bertugas di Permatang Pasir , bantu perjuangan Islam ini agar ia tegak membela ummah !

Takbir ! Takbir ! Takbir !
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .