Ikuti Blog ini

"Bukan dia (Mohamed Nazri) saja nak, kita pun nak," Mursyidul Am Pas

[DSC00685.jpg]
Kelantan sahut cabaran bawa isu royalti ke mahkamah

KOTA BAHARU - Kerajaan Pas Kelantan sedia menyahut cabaran Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz, supaya mengemukakan isu tuntutan royalti minyak dan gas ke mahkamah.

Menteri Besarnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, beliau sudah lama bercadang untuk membawa isu itu ke mahkamah, jika tuntutan royalti minyak itu gagal diselesaikan secara rundingan.

"Bukan dia (Mohamed Nazri) saja nak, kita pun nak," kata Mursyidul Am Pas itu pada sidang akhbar di pejabatnya di sini, hari ini.

Pecah Perut Bakal Jadi Kenyataan.

Doa Menteri Besar Kelantan yang dijadikan isu oleh UMNO BN nampaknya bakal dimakbul oleh Allah s.w.t. apabila hari ini dengan jelas terpapar sekeping gambar, "lets cheers", Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri, Mohd Najib Tun Razak bersama-sama Perdana Menteri Thailand Abhisit Vejjiva.

Ianya dipercayai dirakam di dalam majlis Jambatan Persahabatan yang menghubungkan Bukit Bunga yang terletak di Malaysia dan Ban Buketa di selatan Thailand yang menurut Najib membuktikan hubungan persabahatan yang erat antara dua negara sejak 50 tahun lepas.

Perdana Menteri berkata hubungan Malaysia dan Thailand sentiasa menjadi perkara utama kerana kedua-dua negara bukan hanya merupakan jiran terdekat yang berkongsi sempadan, tetapi juga mempunyai aspirasi yang sama.

"Kedua-dua kerajaan telah menunjukkan mereka boleh bekerjasama untuk kepentingan rakyat kedua-dua negara," katanya.

Beliau berkata keputusan kedua-dua kerajaan pada 14 Okt 2004, untuk menandatangani perjanjian bagi membina jambatan itu adalah bukti kepada hubungan baik kedua-dua negara yang telah menghasilkan banyak projek usahasama untuk dilaksanakan bagi kepentingan rakyat yang tinggal di sepanjang sempadan bersama.

Najib berkata demikian ketika bersama-sama Perdana Menteri Thai Abhisit Vejjajiva merasmikan jambatan itu pada majlis menamakan semula jambatan berkenaan sebagai Jambatan Persahabatan.

Di dalam gambar berkenaan, Najib selaku seorang "pemimpin beragama Islam" tidak segan silu untuk melakukan satu majlis cheers, yang ramai meyakini Najib bersama PM Thailand memegang segelas wain setiap seorang, semata-mata untuk membuktikan hubungan persabahatan yang erat antara dua negara .

SAH sahih confirm UMNO parti perkauman.

“Mahathir Bapa Segala Racist”
KUALA LUMPUR, 9 Disember - Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz menepis serangan Tun Dr Mahathir Mohamad dan menyelar mantan Perdana Menteri itu sebagai ‘bapa segala perkauman’.

Berhubung isu modul perkauman Biro Tata Negara, Nazri membidas mantan Presiden Umno itu sebagai cuba menegakkan benang yang basah, dan mengkritik Tun Dr Mahathir sebagai seorang munafik.

Nazri berkata demikian ketika mengulas mengenai cabaran Mahathir supaya beliau meletakan jawatan bagi membuktikan Nazri bukan seorang yang rasis. Cabaran itu timbul selepas Nazri menyifatkan veteran Umno tersebut sebagai sangat rasis dengan mempertahankan kursus berkenaan.

“Jika saya bersifat perkauman kerana dalam Umno, beliau adalah bapa perkauman selaku Presiden Umno selama 22 tahun.

“Apa yang dia buat kini, kami menyokong dia sepenuhnya sebelum ini tanpa ragu dan sekarang dia menyerang kami lebih teruk dari pembangkang. Hari ini pembangkang tidak perlu buat kerja bagi Tun Mahathir sahaja,” katanya.

Mantan Perdana Menteri itu dan Nazri Aziz bertelagah selepas kerajaan dikritik kerana akur dengan tuntutan rakyat supaya kursus BTN yang pro-Umno dan anti-Cina dirombak dan diperbaharui dengan modul yang pro-Malaysia.

Tun Dr Mahathir yang Nazri sifatkan sebagai gurunya dalam politik ala-Umno dikecam kerana menggerakkan kempen menjatuhkan kerajaan dibawah para penggantinya. Nazri juga menolak cabaran Dr Mahathir yang beliau sifatkan sebagai satu perangkap politik.

“Dulu masa dia hendak berhenti kita kata jangan berhenti, dia yang hendak berhenti. Lepas tu nak suruh saya berhenti kenapa?

“Saya tidak akan memenuhi permintaanya untuk membuat dia gembira kerana itu yang dia mahu dari saya. Saya tidak bodoh untuk terperangkap,” katanya.

Nazri juga menyanggah dakwaan bahawa beliau telah bersikap kurang ajar terhadap mantan Perdana Menteri itu. Beliau menambah Tun Dr Mahathir perlu redha bahawa dalam negara demokratik, tidak ada orang yang bebas dari kritikan.

“Jangan kata saya ni kurang ajar, yang dulu pada tahun 60-an dia kritik Tunku Abdul Rahman beliau tidak kurang ajar? Dia ajar saya.

“Kalau dia boleh komen orang kenapa saya tidak boleh komen dia? Siapa dia? Hanya sebab dia mantan Perdana Menteri dia boleh buat apa yang beliau suka saya tidak setuju.”katanya.

Apa kata ahli Umno yang miskin ?

Memetik sumber dari Paradigma, tulisan Haji Banang berkaitan kandungan sebuah buku, Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times yang mendakwa Malaysia mengalami kerugian kewangan secara langsung berjumlah kira-kira RM50 billion sepanjang tempoh 22 tahun pemerintahan Dr. Mahathir.

Jumlah itu bertambah sekali ganda jika diambil kira kerugian lain yang ditanggung, seperti pelupusan hutang tanpa rekod.

Berasaskan nilai pertukaran matawang, ‘kerugian’ RM100 billion itu bersamaan dengan AS$40 billion. Buku itu, yang ditulis oleh Barry Wain, bekas editor Asian Wall Street Journal, mendakwa kebanyakan kerugian berlaku pada sekitar tahun 1980-an dan antara penyebabnya ialah percubaan kerajaan untuk memanipulasi pasaran timah dan pertaruhan Bank Negara dalam pasaran matawang.

Penulis itu, yang kini menjadi penulis residen di the Institute of Southeast Asian Studies in Singapore turut mendakwa Mahathir menggunakan sumber kewangan rahsia untuk membolehkan UMNO, yang diterajuinya ketika itu berkembang menjadi sebuah konglomerat besar dengan pelaburan dalam setiap cabang ekonomi.
_______
*Namun pelaburan konglomerat itu tidak terdasar kepada golongan ahli-ahlinya yang miskin seperti dalam gambar ini. Kesian ahli miskin Umno ini. Cerita lanjut klik di sini.

Bila disebutkan 'konglomerat' mungkin hanya golongan terbatas seperti foto dibawah ini yang dipandang tinggi oleh pemimpin Perikatan khususnya ketika itu, kini dan selamanya. Sebahagian dari gambar-gambar rumah Dato Mukhriz yang dirakamkan ketika "house warming" suatu masa dahulu.

Terkedu pakcik ahli Umno seumur hidup tu bila ditunjukkan 2 keping foto dibawah kepadanya ketika kunjungan ke-2 tempohari. Jangan terperanjat jika beliau ada umur dan bertemu PRU13, pangkah pakcik ini tidak lagi untuk Umno kerana Umno busuk hingga ke usus, chedet kata.


Ini bapak Mukhriz.Kenai kaa ??

BUKU BARU AKAN TERBIT !!

(klik untuk besarkan)

1Malaysia Perlu Seronok dengan Pergaduhan ini

Saya kesian, kesian yang teramat sangat. Belumpun mati Tun Mahathir Mohamad, bekas presiden UMNO dan bekas perdana menteri Malaysia itu telah dihina, dikeji dan dicaci ketahap yang amat memalukan sekali. Lebih memilukan orang yang menghina Tun Mahathir adalah orang yang satu ketika dulu menjadi penjilat dan tukang lap segala najis yang Tun muntahkan.

Nazri called Dr Mahathir a “bloody racist” for defending BTN courses while reasserting the Cabinet’s earlier decision to overhaul the programme in line with the policy of 1 Malaysia mooted by Prime Minister Datuk Seri Najib Razak. - More here

Kan dah cakap dah. UMNO ini memang parti sialan!! Umno ni parti perkauman yang menyesatkan! Puak lahanat pencacai sialan umno, Pukida, Cybertroper cakap DAP perkauman, gilake dia orang!

Hi Nazri, Mandey suruh Lu belah.

“He (Nazri) said I am racist? Don’t ever say he is not, because he knows everything very well. He belongs to a party and that is a racist party, which is Umno. Umno is a party ‘perkauman’ and it’s meant only for Malays and nobody [else] can join in. So he is in a racist party but said he is against racism. So he should resign from the party,” Dr Mahathir had told reporters at the Kuala Lumpur Convention Centre today.

- Jahat kan!! Jahat betullah pemimpin-pemimpin umno ni kan. Kan kan kan...!!! Masa Tun Mahathir berkuasa sebagai perdana menteri, Nazri ini yang paling lantang membodek Tun. Sekarang bila Tun Mahathir sudah tua, nyanyok, mamai dan merepek, si Nazri ni hina dan caci Tun pula. eh... eh... ehhh. jahat sungguh Nazri.

Tapikan, balik-balik fikir, padah dengan muka Mandey tu...!!!

Nazri Aziz kata Mandey keluarkan kenyataan yang amat BODOH...!!! Dah betul le tu. Saya tak cakap. Orang PKR tak cakap. Pemimpin umno sendiri yang cakap Tun Mahathir BODOH. Kurang ajar betul Nazri ni.

KUALA LUMPUR, Dec 8 — Minister in the Prime Minister’s Department, Datuk Seri Nazri Aziz, lashed out at Tun Dr Mahathir Mohamad today and described the former premier’s remarks as the “most stupid statement that he has ever heard.

- Lihatlah wahai rakyat satu Malaysia betapa hina dan jijiknya perangai pemimpin-pemimpin umno. Mereka langsung tidak menghormati bekas pemimpin mereka yang sudah tua dan nyanyok...!!!

Kalau pemimpin UMNO perangai macam ini, bayangkan macam mana pulalah perangai pencacai UMNO...!! Patutpun orang cakap PUKIDA tu iblis jelmaan....!!!!

Konvensyen Pakatan Rakyat Pertama.
TANDAKAN TARIKAH HARI SABTU 19 HARIBULAN INI

Tarikh permulaan terjalinnya secara resmi
setiakawan tiga biah parti politik
yang akan mengubah rupa bentuk
politik malaysia.

datang jagan tak datang !
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .