Ikuti Blog ini

TERBUKTI UMNO PARTI HIPOKRIT !!!


Tahniah kepada aktivis yang menyertai himpunan aman membantah kekejaman rejim Israel ke atas Palestin di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat tengah hari tadi.

Himpunan yang dikepalai Naib Presiden PAS, Mohammad Sabu itu bermula pada jam 11.30 pagi dengan peserta berhimpun di hadapan Bangunan Tabung Haji.

Turut hadir ialah, Ketua Pemuda PAS, Salahuddin Ayub; Bendahari PAS, Dr Hatta Ramli; AJK PAS Pusat, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi; ahli parlimen Titiwangsa, Dr Lo Lo Mohd Ghazali; wakil Jemaah Islah Malaysia (JIM); wakil mahasiswa Islam dan beberapa NGO tempatan.

Persoalannya, dimanakah pemimpin2 dan penyokong UMNO yang lain ?? Jika di Melaka mereka lebih sibukkan mem[perjuangkan isu babi daripada membela nasib umat Islam di Palestin yang dibedil oleh puak kufar Israel Laknatullah. Bagi saya, UMNO merupakan parti yang hipokrit begitu juga dengan para pemimpinnya. Islam yang mereka canang selama ini hanyalah untuk kepentingan mereka dan bukan untuk kepentingan sejagat. Lihat sahajalah kes hudud mereka antara parti yang begitu kuat menentang perlaksanaan hukum Allah walhal mereka ini semua beragama Islam. Mereka juga sanggup menakutkan non muslim daripada tampil ke hadapan untuk memberi penjelasan..Kesimpulannya, jika benar UMNO mahukan Islam di Malaysia ini dah lama mereka bawa....Isu Palestin: Kenyataan Malaysia terlalu lemah - Mohammad SabuKUALA LUMPUR - Kenyataan kerajaan Malaysia berhubung serangan Israel terhadap penduduk Gaza dianggap lemah seumpama lemahnya Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi.


ImageNaib Presiden PAS, Mohammad Sabu berkata demikian hari ini sebagai mengulas kenyataan Perdana Menteri semalam.

"Isu serangan di Gaza adalah isu hak asasi manusia dan kerajaan Malaysia sepatutnya membuat kenyataan yang lebih keras," kecam beliau.


Mohamad Sabu mengesa seluruh rakyat Malaysia dan masyarakat antarabangsa mengecam tindakan zalim rejim zionis terhadap rakyat Palestin.

ImagePerjuangan rakyat Palestin kata beliau seharusnya disokong oleh semua warga dunia tanpa mengira agama.

"Sebagai orang Islam kita wajib bersama rakyat Palestin menyokong usaha mereka mendapatkan hak mereka," tegas Mohammad Sabu.


Mohamad Sabu berkata demikian kepada media selepas menyerahkan memorandum kepada wakil duta Amerika di hadapan bangunan kedutaan tersebut tengah hari tadi.


Perhimpunan aman di hadapan kedutaan Amerika anjuran Dewan Pemuda PAS ini disertai oleh lebih 500 orang.ImageHimpunan yang dikepalai Naib Presiden PAS, Mohammad Sabu itu bermula pada jam 11.30 pagi dengan peserta berhimpun di hadapan Bangunan Tabung Haji.


Turut hadir ialah, Ketua Pemuda PAS, Salahuddin Ayub; Bendahari PAS, Dr Hatta Ramli; AJK PAS Pusat, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi; ahli parlimen Titiwangsa, Dr Lo Lo Mohd Ghazali; wakil Jemaah Islah Malaysia (JIM); wakil mahasiswa Islam dan beberapa NGO tempatan.


Himpunan hari ini juga turut disertai beberapa aktivis Palestin yang berada di Malaysia.

Mereka membawa bendera Hamas, sepanduk yang mengecam Israel, sambil berselawat dan bertakbir.


ImageTepat jam 12.00, wakil himpunan, Mohamad Sabu telah menyerahkan memorandum kepada wakil kedutaan Amerika yang hanya menerima memorandum tersebut di luar bangunan kedutaan.

Kira-kira 100 anggota Polis dan keselamatan memantau perjalanan himpunan, namun tiada tangkapan berlaku.


Memorandum yang diserah kepada wakil kedutaan antara lain menuntut Amerika segera campur tangan dalam memaksa Israel menghentikan segera serangan ke atas penduduk Palestin.


Jurucakap himpunan, Dr syed Azman yang membacakan memorandum menyatakan NGO dan parti-parti politik di negara ini mahu Amerika mengarahkan sekutunya (Israel) menghormati ketetapan yang telah dibuat Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) sebelum ini mengenai kebebasan wilayah Gaza bagi rakyat Palestin.


ImageTindakan biadap Israel itu dikecam keras dan seluruh masyarakat dunia kini turut membantah keras kekejaman Israel itu.


Serangan pada sabtu lalu sesungguhnya menunjukkan Israel melanggar ketetapan yang telah dibuat PBB, malah Israel dengan sengaja membunuh lebih 200 penduduk awam di Palestin, katanya.


Serangan tidak beradap ini ditentang keras oleh seluruh dunia, namun Amerika selaku negara pembela Israel masih terus menyokong kekejaman yang dilakukan sekutunya itu, katanya.


Justeru rakyat Malaysia meminta agar Amerika dan beberapa pertubuhan dunia segera mendesak Israel menghentikan kekejaman ke atas penduduk terutamanya di Gaza.

Sementara itu, Naib Presiden PAS yang bercakap selepas penyerahan memorandum menyifatkan Israel kini menjadikan Gaza seperti sebuah penjara yang memuatkan 1.6 juta penduduk Palestin.


Gaza di kepung sejak serangan bermula Sabtu lalu tanpa sebarang bantuan boleh dibenarkan masuk ke sana, katanya.

Namun pertubuhan-pertubuhan neghara bangsa dan umat Islam di dunia ini tidak pun bertindak bagi menekan Israel menghentikan tindakan biadap itu, katanya.
Image

UMNO pun saya minta untuk sokong Calon Pas - TGNA

setiap undi yang diberikan kepada PAS akan diberi ganjaran pahala oleh Allah SWT kerana PAS adalahsebuah parti yang memperjuangkan Islam berlandaskan al-Quran dan as-Sunnah.
Setiap undi yang diberikan kepada PAS akan diberi ganjaran pahala oleh Allah SWT kerana PAS adalah sebuah parti yang memperjuangkan Islam berlandaskan al-Quran dan as-Sunnah. UMNO awal-awal lagi tolak Islam, ambil kebangsaan, sudahlah begitu dia lawan pulak PAS parti yang terang-terang sebut al-Quran dan Hadis
 Tuan Guru yakin dengan kemenangan PAS dalam pilihan raya kecil Kuala Terengganu akan datang dan ini berdasarkan kepada sokongan semua pihak yang semakin meningkat kepada PAS berbanding dengan beberapa tahun lalu.

"Benda-benda PAS kata sekarang ni banyak dah orang terima. Dulu...usahkan Hudud, sebut kata politik Islam pun orang tak boleh terima.Sekarang ni Melayu, PAS pun terima, Melayu Umno banyak sokong PAS dah sekarang ni, Cina pun sokong,”katanya.

Justeru beliau berharap semua warga Parlimen Kuala Terengganu akan mengundi calun PAS pada 17 Januari depan.

"Saya berdoa kepada Allah dan minta rakyat semua, Cina Melayu PAS dan UMNO sokong calon PAS, usahkan orang PAS, Umno pun saya minta untuk sokong (calon PAS),” katanya.

Gombak
- Pemerintahan UMNO selama 50 tahun punca utama orang bukan Islam tidak terima Hudud. AJK PAS Pusat, Ust Idris Ahmad menjelaskan ketika majlis makan malam sempena Hijratul Rasul anjuran PAS kawasan Batu di Dewan Dato' Fadzil Noor, Taman Melewar.


"Suatu perkara yang biasa jika MCA, DAP dan MIC tolak hudud kerana mereka bukan Islam. Tapi pemerintahan UMNO selama 50 tahun menjadi sebab utama non muslim tidak terima hukum hudud" tegas beliau.

Beliau yakin selepas orang-orang bukan Islam faham tentang hukum ini, mereka boleh terima, dan pada masa akan datang UMNO akan berseorangan menentang Hudud.

Beliau menjelaskan isu hudud hanya dimainkan oleh UMNO untuk menjadi alat menjatuhkan PAS di Kuala Terengganu. "Di Kuala Terengganu selepas ini, kita akan lihat bila pemimpin UMNO jumpa orang melayu dia cakap DAP dan PKR tolak hudud yang dibawa PAS. Bila jumpa orang Cina dan India dia cakap PAS akan laksana hudud, dan menakutkan mereka dengan hukum tersebut". jelas beliau.

Dalam ucapan beliau tersebut turut memperkatakan tentang usaha Najib untuk menubuhkan sekretariat khas mengendalikan dialog antara ulama' dan umara' baru-baru ini sebagai usaha untuk menipu orang Islam terutama ustaz yang tak reti berpolitik.

Sebelum ini pemimpin-pemimpin UMNO tidak pernah memperdulikan teguran dan pandangan ulama dalam masalah seperti isu konsi raya dan bertafakkur di tugu pahlawan.Menyampaikan Seruan Islam di Parlimen - Misi PAS PRK Kuala Terengganu

http://buletinonline.net/images/berita15/wanmutalib%26nikaziz.jpg
Kuala Terengganu – PAS bukan sahaja bertanding dalam Pilihanraya Kecil Kuala Terengganu sekadar untuk memenangi kerusi, bahkan berhasrat menyampaikan seruan Islam ke Parlimen.


Pengarah Operasi Jentera Pilihanraya PAS, Dato’ Wan Mutalib Embong berkata demikian dalam ucapannya pada Majlis Pelancaran Jentera Pilihanraya DUN Bandar, di Masjid Hiliran semalam.


“Seruan akan kite sampaikan di parlimen (bagi) membentuk keimanan dan akhlak umat Islam, yang telah pun dicemari pada hari ini, dengan budaya-budaya dan ajaran yang menyesatkan,”ujarnya.


Beliau berkata PAS mesti menambahkan suara di parlimen bagi menyedarkan rakyat kegagalan pemerintahan kerajaan Barisan Nasional selama 50 tahun.

”Dan inilah suatu contoh yang kita lihat, kenapa kite mesti menambahkan suara kite di parlimen, yang boleh menyedarkan (rakyat) bahawa kegagalan pemerintahan di Malaysia selama 50 tahun ini menghancurkan harapan ummah, menghancurkan harapan untuk menegakkan agama Allah,”katanya.

Katanya menjadi kewajipan setiap individu Islam dan bukan Islam untuk melihat keadilan ilahi kerana keadilan ilahi merentasi etnik kaum, bangsa dan agama.

“Tidak diutuskan Muhammad melainkan untuk membawa rahmat ke seluruh alam” tak kira bangsa, kaum, keturunan, dan apa sahaja, sehinggalah unggas dan binatang yang melata di bumi juga akan mendapat rahmat daripada Islam,”tambah beliau.

Majlis Pelancaran Jentera Pilihanraya DUN Bandar semalam telah di sempurnakan oleh Mursyidul Am PAS merangkap Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru dato’ Nik Abd Azizi Nik Mat.Tok Mun akhirnya insaf?

MAIMUM Yusof menunjukkan sumbangan yang diterima ketika bertanding sebagai calon Bebas dalam pilihan raya umum ke-12 Mac lalu.

Siapa tidak kenal Tok Mun KT bekas calon Bebas Parlimen Kuala Terengganu, yang menjadi selebriti segera pada pilihan raya umum lepas. Nenek Maimun Yusof, 89, hari ini pula mengesahkan bahawa beliau tidak akan bertanding dalam pilihan raya kecil kerusi Parlimen Kuala Terengganu akan datang. Alasan Nenek Maimun atau lebih mesra dengan panggilan Tok Mun untuk tidak bertanding dalam pilihan raya kecil ini kerana tidak menerima sebarang wang untuk digunakan sebagai deposit bagi melayakkan bertanding dalam pilihan raya kecil itu.

Ni ikut loghat Terengganu "Dok payoh jumpa lagilah, tok tak mboh tanding doh. Takdok pitih ... dok buleh buat apa doh... Nok kumpul duit pun dah dok dang" . Dalam pada itu Tok Mun mendakwa ada pihak yang mengambil kesempatan menipu dengan membina laman blog bagi mengutip dana kononnya untuk digunakan sebagai wang deposit dalam pilihan raya kecil itu namun mengikut Tok Mun kesemua wang tersebut telah dilesapkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab tersebut.

Sehingga ke hari ini dia tidak menerima sesen pun wang daripada laman blog yang menggunakan namanya itu dan tidak pasti siapa yang terlibat dalam melesapkan wang tersebut.

Untuk mengelakkan namanya terus dipergunakan, Tok Mun telah membuat satu laporan polis di Balai Polis Kuala Terengganu pada 18 Disember lalu berhubung kejadian tersebut. Bila ditanya adakah Tok Mun akan menyertai semula Pilihanraya pada masa akan datang?, dengan bangga dan penuh semangat beliau berharap masa itu akan tiba dan beliau dapat menjadi calon lagi. Jadi kesimpulan nya belum insaf lagi la..

Tok Mun berkata, walaupun sebelum ini satu laman blog telah diwujudkan bagi mengutip dana untuk digunakan sebagai wang deposit dalam pilihan raya kecil itu, namun beliau mendakwa kesemua wang tersebut telah dilesapkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.


Warga emas itu mendakwa seorang penyokongnya yang turut membantunya dalam pilihan raya umum lepas telah memberitahunya bahawa laman blog tersebut telah berjaya mengutip kira-kira RM160,000.


Bagaimanapun, katanya, sehingga hari ini dia tidak menerima sesen pun wang daripada lama blog yang menggunakan namanya itu dan tidak pasti pihak yang terlibat dalam melesapkan wang tersebut.


"Tok dah minta polis sekat laman blog tersebut, duit pun bukan dapat ke Tok. Tak payoh bagi ke situ (blog) lagi," katanya.9 Penceramah 4000 penyokong mansuh ISA 30 sokong ISA di Bangi

Timbalan Pengerusi Pewaris Rahimuddin Md Harun menyerahkan memorandum kepada Naib Presiden PAS Mohamad Sabu dan Ketua Pemuda PAS Salahuddin Ayub.

PRESIDEN PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berucap pada ceramah perdana “Mansuhkan ISA” anjuran parti itu di Bandar Baru Bangi malam tadi.

Pelancaran “Mansuhkan ISA” berjaya dilancarkan di Kompleks Sukan MPKj, Seksyen 15 Bandar Baru Bangi. Perhimpunan “Mansuhkan ISA” dijadualkan pada 21 Mac 2009 di Kuala Lumpur. Program pada awalnya tidak mendapat permit dari pihak polis bagaimanapun diteruskan selepas rayuan dibuat. Syarat yang dikenakan ialah perhimpunan harus diadakan dalam dewan dan bukannya dipadang tidak menghalang ribuan hadirin terdiri dari semua kaum datang walau pun promosi terpaksa dibuat pada saat akhir.


9 penceramah iaitu wakil dari mahasiswa, Pn. Norlaila Othman(isteri tahanan ISA), Cik Teo Nie Ching(MP Serdang- wakil DAP), En. Arutchevlan(wakil PSM), En. Shamsul(Ketua AMK), En. Salahudin Ayub(Ketua Pemuda PAS), Hj. Mohd Sabu(Naib Presiden PAS), Tn Guru Dato Seri Hj. Hadi(Presiden PAS) dan Dr. Nasir(MP Kota Damansara).


Dewan yang padat dengan hadirin terus panas dengan pidato yang disampaikan. Namun diluar dewan sekumpulan penyokong ISA tersipu-sipu menyerahkan memo.


”Ketika semua kaum bersatu menentang ISA mereka ni datang serah memo nak haramkan penternakan babi. Serahlah memo tu kat Ketua Menteri Melaka atau MB Negeri Sembilan,” cemuh seorang hadirin.

Nampaknya beliau kurang senang dengan provokasi perkauman yang cuba dicetuskan. Kumpulan itu bagaimana pun segera beredar bila kehadiran mereka tidak diperdulikan oleh orang ramai.


Seorang hadirin melaporkan salah seorang dari kumpulan terbabit didapati membawa sebatang kayu. Dia bagaimana pun dihalang masuk oleh anggota polis yang berkawal dibantu oleh unit Amal. Syabas diucapkan.

Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .