Ikuti Blog ini

Video : Tuan Guru Presiden PAS ziarah keluarga Allahyarham BaharudinIBU KETAM : ROSMAH MANSOR MAHU WANITA MUSLIM MENUTUP AURAT

TABIK saya pada Rosmah Mansor yang mahu menggalakkan wanita Muslim menutup aurat. Beliau berkata demikian bagi mengulas perkembangan Festival Fesyen Islam (IIF) yang sebelum ini menimbulkan kontroversi dengan pakaian yang menghina agama Islam itu sendiri.Malaysiakini melaporkan, "Datin Seri Rosmah Mansor berharap Festival Fesyen Islam (IIF) akan terus menjadi pentas bagi pereka fesyen mempamerkan rekaan mereka selain menggalakkan lebih ramai menghasilkan pakaian yang menutup aurat."

Saya percaya dan yakin, ketika kenyataan ini dibuat oleh Rosmah, beliau tentunya di dalam keadaan menutup aurat. Samada beliau memakai cincin yang jutaan ringgit atau tidak, itu persoalan lain kerana beliau telah pun menutup aurat sebagai Muslimah sejati yang menjadi contoh kepada rakyat terutamanya wanita Muslim.

Beruntunglah suami Rosmah mempunyai isteri yang Solehah seperti beliau. Tabik, Kak Mah.

Rosmah Kecut Perut...A.Krishnan Orang Kanannya,Di Tahan SPRM...

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia(SPRM) dilaporkan telah menyoal siasat seorang individu yang dikaitkan dengan dakwaan sebentuk cincin berlian bernilai lebih RM70 juta dibawa masuk ke negara ini tanpa cukai untuk isteri Perdana Menteri Rosmah Mansor.

Menurut pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin, SPRM telah menyoal A.Krishnan, individu yang dikenalpasti oleh SAMM sebagai bertanggungjawab menguruskan dokumen-dokumen Kastam Diraja Malayasia (KDRM) yang berkaitan.
SAMM memperolehi nama individu berkenaan daripada salinan ceraian dokumen pengisytiharaan Kastam yang dicetak melalui komputer.

“(Tindakan) SPRM bertindak dengan 'menahan' individu yang namanya terdapat dalam sistem komputer tersebut, membuktikan bahawa pendedahan itu bukan palsu,’ katas Chegubard.
Beliau melaporkan isu cincin belian itu kepada SPRM Pulau Pinang, minggu lalu.

“SPRM telah menahan A.Krishnan dan siasatan berkisar kepada bagaimana belian tersebut boleh dibawa masuk dengan cukai 'RM0' sahaja,”katanya.

Pada masa yang sama, beliau mempersoalkan sama ada pengecualian cukai untuk berlian itu ada hubungan dengan tindakan Perdana Menteri Najib Razak sebelum ini untuk mengecualikan cukai untuk belian, perhiasan serta pakaian (termasuk yang mewah) dalam belanjawan yang lalu.
“Adakah pindaan cukai itu untuk memenuhi selera individu tertentu?," soalnya.

Chegubard juga mendakwa sebaik sahaja siasatan SPRM bermula, sistem kastam di Kargo, KLIA telah mengalami gangguan hampir 3 jam.

Ini menurut beliau, menyebabkan kakitangan agen pengurusan kargo tidak lagi boleh mengakses sistem kastam seperti biasa dan selepas itu dipulihkan, perbagai 'syarat' dikenakan untuk mendapat akses kepada dokumen sebegitu.

Chegubard berkata dalam usaha untuk menimbulkan keraguan mengenai pemilik belian itu, semalam muncul pula borang asal di alam siber dan apa yang disebut sebagai borang 2 Kastam.
Borang itu "diadakan" untuk "membuktikan" cincin belian itu dibawa keluar ke Singapura empat hari selepas ia dibawa masuk ke Malaysia.

Chegubard berkata borang itu adalah untuk menyokong dakwaan kononya cincin belian itu hanya untuk pameran yang dibuat di rumah VVIP sahaja dan kemudian dibawa keluar semula ke Singapura.

Chegubard berkata sumber dalaman beliau mengesahkan beberapa percanggahan ketara dalam maklumat borang 2 kastam termasuk nilai barangan. Borang itu juga tidak meyenaraikan sebarang terma untuk pameran yang dimaksudan, seperti lazimnya, kata beliau.

Chegubard sebelum ini mendedahkan cincin itu diimport daripada syarikat beralamat di New York.
Sebelum ini, Rosmah yang digelar ‘Imelda Marcos Malaysia’ membelanjakan sebanyak RM4,498,0949.99 juta wang rakyat untuk mengadakaan Sidang Kemuncak Wanita Pertama di Ibu negara Oktober tahun lalu, selain suaminya sendiri Najib Razak membelanjakan RM8.7 juta untuk mengadakan lawatan ke 42 negara seluruh dunia.

Dalam rangka lawatan ke Arab Saudi, Oman dan bangladesh, Rosmah Mansor membelanjakan sebanyak RM134,317.76.

Malah, Rosmah turut berbelanja mewah dengan menghabiskan lebih RM100,000 bagi penginapan hotel mewah, Atlantis di Dubai hanya untuk semalaman

Lu orang tunggu beb..lepas ni kemungkinan ada lagi individu
yang kantoi kerana terjun bangunan SPRM...Tapi kalau Kak Rosmah Si Intan
Berlian 24.4 juta yang SPRM siasat...alamat pegawai SPRM pulak yang
akan melompat bunuh diri..kuah3 -JuRaGan

Pengerusi SPR Berdalih Petikaikan Pula Kenapa PR Sertai Demo BERS✔H

Pengerusi SPR terus dakwa Bersih tak jujur, didalangi Pakatan

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof terus menyerang kepimpinan Bersih 2.0 dengan mendakwa mereka didalangi parti politik dan “tidak benar-benar ikhlas.”

“Saya sebenarnya tidak pasti adakah penganjur perhimpunan haram Bersih benar-benar ikhlas atau mempunyai maksud lain di sebalik perhimpunan itu,” kata Aziz dalam tulisannya disiarkan Mingguan Malaysia, akhbar Kumpulan Utusan hari ini.

Aziz juga mendakwa beliau berpandangan sedemikian kerana dalam perjumpaan pertamanya dengan Bersih 2.0 akhir tahun lalu, pihaknya memaklumkan bahawa ia adalah gabungan badan bukan kerajaan (NGO) dan tidak melibatkan parti politik.

Bersih 2.0 dianggotai oleh sebanyak 62 NGO dan mengemukakan tuntutan lapan perkara dalam membawa pembaharuan sistem pilihan raya.

“Penganjur Bersih mendakwa mereka berkecuali. Tetapi daripada apa yang dilihat sama ada gambar-gambar dan kenyataan parti-parti politik pembangkang, penganjur Bersih sudah memihak dengan jelasnya kepada pembangkang,” kata beliau.

Pengerusi Bersih 2.0 Datuk S Ambiga berulang kali menekankan bahawa pihaknya telah mengundang kesemua parti politik - Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat menyertai usaha mereka menuntut pembaharuan pilihan raya, tetapi ia hanya disambut oleh komponen Pakatan Rakyat.

Sebaliknya, BN dan pihak-pihak yang pro-BN mendakwa Bersih 2.0 bersekongkol dengan komponen Pakatan Rakyat.

“Kita semua nampak mereka turun padang bersama-sama pemimpin-pemimpin parti politik seperti Anwar Ibrahim, Haji Hadi Awang dan banyak lagi.

“Wakil-wakil NGO yang datang berjumpa dan berunding dengan saya dulu tidak kelihatan kecuali Marina Mahathir dan dua tiga orang lagi,” kata Aziz sambil menambah, “jadi kenyataan Ambiga kepada saya bahawa Bersih tidak langsung memihak kepada parti politik adalah tidak benar sama sekali.”

Tambahan pula tulis Aziz, baru-baru ini Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengugut SPR supaya mengambil tindakan atas lapan tuntutan itu, kalau tidak mereka akan mengadakan tunjuk perasaan lagi.

“Kenapa pula sebelum ini Bersih dan tiba-tiba sekarang parti politik PAS menyuarakan perkara itu?

“Jadi, sekarang sudah jelas Bersih didalangi atau diperalatkan. Mereka bersekongkol dengan parti politik,” kata Aziz lagi.

Aziz menambah, Bersih 2.0 tidak lagi sebuah badan yang berkecuali, sebaliknya “seolah-olah sudah menjadi parti politik.”

Bersih 2.0 mengadakan perhimpunan pada 9 Julai lalu di ibu negara meskipun dihalang dan disekat oleh pihak berkuasa termasuk Putrajaya mengisytiharkannya sebagai sebuah badan haram.

Sehubungan itu, Aziz juga berkata bagi diri beliau demonstrasi jalan raya tidak menyelesaikan masalah dan lebih malang lagi difahamkan memorandum berkaitan tuntutan mereka belum dikemukakan kepada Yang di-Pertuan Agong lagi.

“Kalau mereka betul-betul jujur sepatutnya sewaktu berjumpa Yang di-Pertuan Agong baru-baru ini mereka boleh menyerahkan memorandum itu.

“Bukan sahaja boleh menyerahkan, malah menerangkan kenapa mereka membuat tuntutan itu. Kenapa mereka tidak melakukan itu dan memilih demonstrasi haram di jalanan?” katanya.

Dalam tulisannya Aziz juga menyentuh mengenai tuntutan dihentikan amalan politik kotor.

Aziz berkata, sebenarnya semua orang tidak suka orang main politik kotor dan sebab itu “kita adakan undang undang supaya orang politik ini jangan bermain politik kotor.”

“Tetapi politik kotor ini dilakukan oleh ahli ahli politik, sepatutnya mereka sendiri yang menghalang politik kotor misalnya dengan tidak menipu, amanah, tidak kata lain buat lain,” kata beliau lagi. -TMI

Kempen BERSIH 2.0 adalah dari badan berkecuali. Itu sahih. Yang menyokong kempen berkenaan adalah mereka dari pelbagai parti - dan di dalam konteks BERSIH 2.0 - didapati parti komponen Pakatan Rakyat menyertainya. Ia tidak sepatutnya menjadi isu. Jika komponen BN tidak menyertainya, ia bukan salah badan NGO yang menganjurkan kempen berkenaan. Sepatutnya SPR melihat kepada isu apa yang dituntut oleh BERSIH, bukan menelek kepada siapa yang menyokong kempen berkenaan. SPR hanya mengemukakan daleh untuk berdolak-dalik sepanjang masa mengenai tuntutan yang dikemukakan BERSIH.

Kedua soal Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengugut SPR supaya mengambil tindakan atas lapan tuntutan itu, kalau tidak mereka akan mengadakan tunjuk perasaan lagi.

Ia memang wajar. Jika tuntutan badan NGO sendiri tidak dihormati dan didengari oleh SPR, parti politik BERHAK untuk mendesak SPR supaya melaksanakan tuntutan itu>. Apatah lagi PAS sebagai badan politik yang sah di sisi perlembagaan adalah pihak yang terkena penganiayaan secara lansung hasil dari kepincangan dan sikap senget sebelah SPR selama ini. Jadi tidak salah jika PAS pula yang menjadi penggerak kepada tuntutan BERSIH yang SPR pekakkan telinga itu. Dimana salahnya?

Ketiga, Pengerusi SPR mempersoalkan mengapa Ambiga tidak menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong sewaktu menemui baginda.

Dengar sini Tan Sri. Jika Agong sendiri tidak mempersoalkan hal tersebut kepada Ambiga, siapa Tan Sri yang nak berlagak lebih tinggi daripada Yang Dipertuan Agong menyoal Ambiga? Jika Agong sendiri sudah bersetuju supaya perhimpunan diteruskan cuma baginda meminta ia dibuat di stadium, mengapa PM dan kabinetnya menghalang stadium merdeka digunakan dan mengapa polis menutup semua jalan menuju ke stadium berkenaan. Jika Agong sendiri sudah bersedia untuk menerima watikah tuntutan sewaktu wakil BERSIH tiba di pintu pagar istana, tiba-tiba dihalang oleh polis, binatang apakah mereka-mereka ini yang sanggup menentang titah baginda?

Apa yang jelas pihak yang menentang titah Agong itu adalah pihak yang takut dengan tuntutan BERSIH kerana mereka tahu jika SPR sudah terlepas dari cengkaman mereka, harapan untuk mereka pertahankan Putrajaya terlalu tipis.

Kami menyatakan dengan jelas bahawa pilihanraya perlu diadakan dengan telus, bersih dan adil. Jika SPR sudah dilihat tidak melaksanakan amanah yang diberikan kepadanya secara telus dan adil, maka itu sebab mengapa rakyat menghadap ke bawah duli Yang Dipertuan Agong.

Dan jika itu masih dihalang dan dituduh mengadakan perhimpunan haram di jalanan (sedangkan kamu-kamulah yang menghalang kami berhimpun di stadium) maka kami tiada pilihan lain selain mengadu kepada Allah s.w.t.

Apabila kami merayu di "sana", bersiap sedialah kamu-kamu untuk menerima hukumanNya.

Dan jika takdirnya PR memerintah selepas ini, kami tuntut SPR dibersihkan dan jika terbukti wujud salahlaku serta penipuan oleh SPR selama ini, Pengerusi dan timbalannya boleh dipenjarakan! -GB

Sambutan HANGAT Anwar Ibrahim Di SABAH


Ramai rakyat Sabah yang setia menanti kehadiran DS Anwar Ibrahim walaupun dihalang oleh pihak polis.

Hari ini adalah sambungan program Siri Jelajah Dato’ Seri Anwar Ibrahim Ke Sabah selepas semalam berlangsung program yang sama di Sarawak. Sejak awal pagi lagi dimaklumkan oleh Ketua PKR Tawau bahawa semua permit untuk program ini tidak diberikan dan road-block telah diadakan untuk jalan yang menghala ke program ceramah di Retsoran Sri Damai, Tawau..

Oleh kerana program itu tidak diberikan permit, maka program telah diubah kepada majlis bertemu rakyat pada jam 2.00 ptg di dalam premis sendiri iaitu di Pejabat PKR. Alasan bodoh polis mengapa tidak diberikan permit adalah kerana 'Sekarang bukan musim pilihanraya'.

Walaupun terdapat pelbagai halangan oleh pihak polis, termasuk menutup jalan menuju ke pejabat PKR sehingga memaksa orang ramai mencari laluan alternatif untuk ke sana, namun kehadiran rakyat Sabah adalah sangat menggalakkan.

Antara rakyat Sabah yang menyambut ketibaan DS Anwar Ibrahim

"Kerana ikut tuntutan agama dan perlembagaan, saya faham pentingnya untuk menghormati pelbagai agama dan nilai-nilai, (akhirnya) saya pun dituduh agen Kristian." - Anwar Ibrahim sedang memberikan ucapan.


Penceramah yang turut ada dalam program petang ini adalah :
1. YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim
2. YB Tian Chua
3. YBhg Datuk Kalakau Untol
4. YBhg Ahmad Tamrin Haji Jaini
5. Ybhg Dato’ Kong Hong Ming


Kredit : Tian Chua

Keluarga Baharudin Tuntut KPN Mohon Maaf, Abangnya Umum Sertai Pakatan Rakyat

Kuala Lumpur : Anggota keluarga Baharudin Ahmad hari ini menyerahkan memorandum kepada Ketua Polis Negara ekoran kematian Allahyarham selepas menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 genap seminggu lalu, sekali gus menuntut Tan Sri Ismail Omar memohon maaf kepada keluarganya serta seluruh rakyat Malaysia kerana bertindak secara melulu ketika menyuraikan perhimpunan 9 Julai lalu.

Tuntutan itu terkandung bersama empat lagi tuntutan lain dalam memorandum yang diserahkan di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman hari ini.

Keluarga Allahyarham yang hadir bersama peguam Pakatan Rakyat mahu kesemua pegawai polis termasuk pegawai tertinggi yang memerintah operasi di kawasan tersebut digantung tugas sehingga penyiasatan kes ini diselesaikan dan penyiasatan yang komprehensif tanpa sebarang percubaan untuk melindungi mana-mana pihak dijalankan dengan segera.

Selain itu, turut dituntut agar laporan penuh penyiasatan ini dicetak dan disiarkan kepada orang awam serta tindakan pendakwaan dibawa ke atas semua pegawai polis tanpa mengira ketinggian pangkat yang bertanggungjawab di atas kematian arwah.

Peguam N. Surendran berkata, pihak polis secara tergesa-gesa mengeluarkan kenyataan bahawa mereka tidak bersalah dalam insiden tersebut sebelum siasatan menyeluruh dibuat.

Surendran yang juga naib presiden PKR berkata, polis tidak boleh berdolak dalik dalam perkara ini kerana pihak peguam sedang mengumpulkan bukti bergambar yang menunjukkan polis menggunakan gas pemedih mata secara berlebihan.

"Kami berada di sini hari ini kerana tidak puas hati dengan sikap dan tindakan polis. Tanpa siasatan menyeluruh, percubaan melindungi kesalahan mereka telah bermula," katanya.

"Ini merupakan satu jenayah. Tulang rusuk arwah patah, gigi patah, luka di bibir, apa penjelasan polis?

"Kita lihat ada 'footage' kekasaran polis dan saksi sendiri nyatakan sewaktu allahyarham bergelut dalam kesakitan,tiada polis datang membantu,"
katanya.

Memorandum tersebut diterima oleh ASP Shafiei Mohamad dan kemudiaanya dipanjangkan kepada pegawai atasan, Ramly Mohamed Yusuf atas permintaan mereka.

Sementara itu, abang Allahyarham, Kasim Ahmad berkata, beliau akan terus menuntut pihak polis bertanggungjawab di atas kekejaman mereka.

Beliau yang merupakan pesara tentera juga berkata, rakyat termasuk allahyarham cuma pencinta demokrasi dan polis tidak wajar bertindak kasar ke atas mereka.

"Rakyat cuma keluar menuntut pilihan raya yang bersih dan adil tapi polis khususnya Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein jadikan Kuala Lumpur seperti Gaza, penuh huru-hara, jalan semua ditutup, menyusahkan orang ramai," katanya.

Turut bersama dalam penyerahan tersebut ialah seorang lagi naib presiden PKR, peguam R. Sivarasa dan ketua penerangan PKR, Latheefa Koya yang juga seorang peguam bersama kira-kira 20 aktivis Bersih 2.0. -tvsnews


Brother’s death: Ex-army major joins Pakatan

The 72-year-old retired army officer says that Baharuddin Ahmad's death during the Bersih 2.0 rally has prompted him to make a political stand.

KUALA LUMPUR: A 72-year-old retired army major has decided to pledge his loyalty to Pakatan Rakyat following his brother’s death.

Speaking to reporters after handing over a memorandum to the Bukit Aman police headquarters, Kassim Ahmad said he was deeply saddened by the incident.

His brother, Baharuddin, 58, had died during last Saturday’s Bersih 2.0 rally.

Kassim said he was disappointed that nobody from the government or the police had attended his brother’s funeral.

“They had not even passed condolences for his death… I have decided to join Pakatan after this. I do not belong to any political party but after this incident, (it is clear) that Pakatan knows how to take care of the rakyat,” said the distraught former army man.

He also lauded the “brave people” who took to the streets on July 9 and urged the government not to treat the opposition like the enemy.

Baharuddin, a father of three and the husband of PKR Setiawangsa women’s wing chief, was said to have died due to heart complications when he fled from the tear gas fired by the police.

This morning, Kassim and his nephew Azahar Kassim were accompanied by more than 20 people, including activists and PKR leaders, dresed in different shades of yellow, gold and orange, to submit the memorandum.

Among others, the family called for a thorough investigation and that all the policemen involved in the incident be suspended pending the outcome of the probe.

Apart from this, the memorandum also called for the findings to be made public and for Inspector-General of Police Ismail Omar to apologise to the family and all Malaysians.

‘His injuries must be explained’

Speaking to a police officer who received the memorandum, PKR vice-president N Surendran expressed disappointment that the police denied any wrongdoing even before an investigation was concluded.

He also said that the injuries sustained by Baharuddin such as broken ribs, a missing tooth and bruised lip needed more explanation.

“There were footages which showed that police had kicked the protesters. We want to know if this also happened with him (Baharuddin),” he told the press later.

The PKR leaders also insisted on getting the contact number of the person who would be assigned to probe the case since judging from prior experience, most memorandums were futile efforts.

This forced Bukit Aman’s public relations officer ACP Ramli Mohamed Yoosuf to meet with those gathered outside the gates.

Ramli said that the “police will take one thing at time” and “investigate the matter further”.

Pressed by Surendran and Subang MP R Sivarasa on whether the police had washed their hands off based on the comments made by the top brass, he replied: “I don’t know, I am not at their level. Thank you very much for your concern.”

Meanwhile, local NGO Angkatan Warga Aman Malaysia president A Rajaratinam claimed that the police did not do anything to help the deceased.

“We were in Avenue K (opposite KLCC). It was clear that he was having major breathing difficulties. Two officers were standing there but they did not do anything even when we asked for help,” he claimed.

“It took the ambulance 25 minutes to reach the area,” he added.

Tengok nii...Panas beb,Menyakitkan Hati...

Gua nak tanya lu orang..kalau penyokong PR,agak-agak boleh
ke lepak dengan Polis Barua macam nii..??Jawabnya..Boleh dapat
penyepak dengan peneranjang ada laa....

Lu orang ingat apa Brader Polis tu kata..??Gua rasa dia cakap,
"Rilex la braderr...Kami tak akan usik lu orang,jangan takuttt..lu
orang lepak la dulu." atau....lu sendiri pikir la..

Agong : Keamanan Negara Berkait Rapat Dengan Perpaduan Ummah

KUALA LUMPUR 17 JULAI : Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin bertitah bahawa keamanan sesebuah negara adalah berkait rapat dengan perpaduan ummah.

Seri Paduka bertitah sesungguhnya Islam melarang umatnya membiarkan perselisihan pendapat, pandangan atau apa-apa keadaan yang akhirnya melemahkan negara, dan perkara ini turut ditekankan dalam Al-Quran.

Malah, titah baginda "Islam mengajar kita bahawa setiap perselisihan pasti ada penyelesaian manakala penyelesaian yang dicapai hasil daripada pendekatan dengan cara yang berhemah mengikut cara Rasulullah adalah yang lebih mulia dan terpuji di sisi Allah".

Baginda bertitah demikian ketika merasmikan Tilawah Al-Quran peringkat Antarabangsa ke-53 di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dengan bertemakan 'Persefahaman Asas Perpaduan Ummah'.

Oleh itu, titah baginda umat Islam perlu menghayati perihal Rasulullah SAW yang telah menunjukkan kaedah dan cara menunaikan kewajipan terhadap agama, masyarakat dan negara.

"Iaitu dengan mengukuhkan persefahaman dan perpaduan warganegara Madinah yang terdiri daripada pelbagai kaum, bangsa, agama dan keturunan. Rasulullah dalam Piagam Madinah mewajibkan semua penduduk Madinah agar menyayangi dan menghormati bumi Madinah," titah baginda dipetik Bernama Online.

Seri Paduka bertitah antara yang termaktub dalam piagam itu ialah sesiapa yang melakukan perkara-perkara yang menjejaskan perpaduan di kalangan warga Madinah maka orang itu dikira sebagai mencabul kesejahteraan Madinah.

Tuanku Mizan turut bertitah jika ada perselisihan pendapat dan sukar untuk mencari keputusan, maka Allah telah menggariskan supaya al-Quran dan al-Sunnah dijadikan tempat rujukan seperti firman Allah dalam Surah An Nisa.

"Inilah yang ingin beta tekankan supaya kita kembali kepada ajaran Islam sebenar," titah baginda.

"Namun harus kita fahami bahawasanya ini bukanlah bermakna Islam menolak perbezaan pendapat kerana Islam mengharuskan kepelbagaian pendapat tentang sesuatu perkara untuk menghasilkan kebaikan," titah baginda.

"Beta percaya bahawasanya keamanan negara berkait rapat dengan perpaduan ummah. Perkara ini ditunjukkan dengan kehancuran empayar-empayar hebat pada masa lampau akibat perlakuan rakyatnya yang tidak bersatu padu malah mengenepikan persefahaman dalam menjaga kemakmuran negara.

"Sesungguhnya Islam melarang umatnya membiarkan perselisihan pendapat, pandangan atau apa-apa keadaan yang akhirnya melemahkan negara," titah baginda.

Turut berangkat Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah.

Seramai 81 peserta termasuk 50 qari, dari 50 negara akan mengambil bahagian dalam tilawah kali ini yang akan berakhir pada 23 Julai ini.

Malaysia diwakili oleh qari Amirrahman Abas dan qariah Suraya Abu Hassan yang muncul johan pada majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan ke-54 di Kuching, Sarawak.

Gema "SHAME ON YOU" Di London Bakal Akhiri Pemerintahan Najib Sebagai PM Malaysia

Berdasarkan kepada perkembangan mutakhir, nampaknya kedudukan Najib sebagai Perdana Menteri semakin goyah. Perlekehan beliau terhadap BERSIH 2.0 serta penipuan yang dibuat terhadap rakyat di dalam soal penyediaan stadium memakan dirinya sendiri.

Kini rata-rata sokongan rakyat terhadap BERSIH semakin meningkat. Jika perhimpunan 50,000 pada 9 Julai lalu diperlekehkan oleh polis dan Najib sebagai hanya 5,000, kini Tuhan membukakan mata semua untuk melihat bahawa bilangan rakyat yang menyertai BERSIH sebenarnya lebih daripada 50,000 - mungkin 500,000, munkin 5 juta mungkin 15 juta, hanya kerana ramai diantara mereka adalah majoriti senyap yang tidak dapat hadir ke perhimpunan kerana telah diharamkan oleh kerajaan Malaysia.

Jika tidak sepastinyalah hari ini juga kemungkinan Najib sudah terbongkang dari kerusi "menteri perdana"nya.

Pertama kali di dalam sejarah BERSIH, ia tersebar dan disambut di seluruh pelusuk dunia (bukan sekadar di Malaysia). Jika di dalam negara sambutan Bersih di kekang oleh Polis & FRU, tetapi di luarnegara mereka bebas. Dan GB percaya bilangan mereka yang menentang Najib (setidak-tidaknya di dalam isu BERSIH) semakin membuak dan membesar.

Dan satu ciri yang menarik pada BERSIH kali ini ialah ia disertai oleh rakyat yang multi-racial bukan lagi terhad kepada kelompok etnik Melayu seperti di dalam BERSIH 1.0.

Apa yang berlaku itu menunjukkan juga pemerintahan Najib sudah berada di penghujung jalan.

Jika sebelum ini diketahui, dahulu, Najib begitu beriya-iya ingin mengambil-alih tampuk pemerintahan dari tangan Pak Lah, kini, Najib akan merasakan hal yang sama malah mungkin lebih dasyat. GB difahamkan, pelbagai tekanan dilakukan oleh pihak Najib ke atas pentadbiran Pak Lah supaya Pak Lah berundur dan terpaksa melambaikan tangan mengucapkan sayonara kepada Jabatan Perdana Menteri lebih awal... tidak dapat memenuhi hasratnya menjadi PM selama dua penggal (Tempoh Pak Lah sebagai PM ialah 31 Oktober 2003 – 3 April 2009).

Kini hukum alam mengambil tempatnya. Roda berputar dan Najib perlu merasai bagaimana beliau kini ditekan oleh rakyat supaya berundur kerana kekejaman itu tidak akan dapat mengatasi kebenaran.

Dan terdapat juga kemungkinan Najib bakal mengakhiri pemerintahan sebagai PM lebih awal daripada Pak Lah.

Di bawah ini sebuah sketsa dari London. Dipetik dari sebuah blog bernama Jalanpulang1978. Menyaksikan detik bagaimana seorang PM Malaysia menerima penghinaan yang amat sangat dari rakyatnya sendiri di luarnegara sehingga rakyat sudah tidak lagi menaruh simpati kepadanya: SHAME ON YOU NAJIB!


TERKINI DARI LONDON!! VIDEO!! LAGI RAKYAT MALAYSIA MALUKAN NAJIB ALTANTUYA!!
TERKINI!!


LONDON, UNITED KINGDOM - 1830 HRS JUMAATLAUNGAN "SHAME ON YOU NAJIB!!" BERGEMA SEMPENA "SAMBUTAN TERAKHIR" NAJIB ALTANTUYA DI HOTEL INTERCONTINETAL LONDON, JAM 630 PETANG WAKTU LONDON SEMALAM (130 PAGI TADI WAKTU MALAYSIA)

KETIBAAN NAJIB ALTANTUYA DI HOTEL BERKENAAN DIIRINGI ROSMAH MANSOR DAN MENTERI LUAR, ANIFAH AMAN SERTA DELEGASI MALAYSIA DISAMBUT DENGAN PEKIKAN DAN SORAKAN MENGGUNAKAN PEMBESAR SUARA DI HADAPAN HOTEL BERKENAAN!!DALAM VIDEO KLIP PERTAMA, ANIFAH CUBA BERUNDING DENGAN RAKYAT MALAYSIA YANG MENUNGGU KETIBAAN NAJIB DENGAN HARAPAN CUBA MENYURAIKAN MEREKA DARI PERKARANGAN HOTEL BERKENAAN.MALANGNYA, NASIHAT ANIFAH TIDAK DIENDAHKAN DAN MEREKA TERUS BERKUMPUL SEPERTI MANA YANG DILAKUKAN DI HADAPAN MANSION HOUSE SEMALAM!!

DIPERCAYAI NAJIB ALTANTUYA MENGADAKAN MAJLIS BERSAMA DENGAN RAKYAT MALAYSIA DI SANA DAN YANG TERAKHIR SEBELUM BERLEPAS PULANG KE KUALA LUMPUR.

SAKSIKAN VIDEO YANG DIRAKAMKAN EKSKLUSIF BUAT PENONTON JALAN PULANG DARI LONDON, UNITED KINGDOM.

JALAN PULANG


"SHAME, SHAME, SHAME ON NAJIB RAZAK"!!

"SHAME, SHAME, SHAME ON YOU"!!

Belasungkawa untuk Baharudin di KLCC

Ketika tindakan keras terhadap pihak pro-BERSIH 2.0 berterusan, kira-kira 50 orang hari ini berpakaian kuning berarak di tengah-tengah Kuala Lumpur tanpa sebarang rintangan.

generation 709 in klcc mourns baharuddin 2Bertentangan sama sekali dengan perhimpunan genap seminggu lalu, polis anehnya tidak kelihatan walaupun kumpulan itu sudah berkumpul selama sejam.

Bagi menuntut keadilan terhadap Baharudin Ahmad yang meninggal dunia selepas menyertai perhimpunan BERSIH pada 0 Julai, kumpulan itu berjalan daripada taman KLCC ke kompleks membeli belah
Avenue K.

Ia merupakan jalan yang sama dilalui almarhum ketika melarikan diri daripada serangan gas pemedih mata oleh pihak polis.

Anak saudaranya, Azhar Kassim antaranya peserta perhimpunan yang sekali gus dilihat menyuntik emosi. -M'kini
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .