Ikuti Blog ini

Mohon maaf bukti Kickdefella hanya fitnah


KOTA BHARU: Permohonan maaf bloger Kickdefella atau Syed Azidi Syed Abdul Aziz, membuktikan kenyataan berupa tuduhan tidak akan ke mana sehingga akhirnya akan menjerat leher sendiri.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri, Datuk Husam Musa berkata, permohonan maaf itu juga turut membuktikan tulisan yang dibuat selama ini bukan sahaja tidak berfakta, sebaliknya berunsur fitnah.

“Permohonan maaf itu juga membuktikan tulisan itu berbaur fitnah serta rasa tidak puas hati berhubung program yang dilakukan oleh kerajaan negeri,”ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada Harakahdaily ketika diminta mengulas bloger mesra Umno itu memohon maaf kepada Perbadanan Kemajuan Ladang Rakyat berhubung buku tulisannya yang bertajuk ‘Ladang Rakyat Ladang Air Mata Rakyat’.

Permohonan maaf tersebut dibuat di hadapan Hakim Datuk Ahmad Zaidi Ibrahim dalam kamar di Mahkamah Tinggi Kota Bharu baru-baru ini.

Husam yang juga Naib Presiden PAS berkata, sekiranya setiap apa yang ditulis mempunyai bukti kukuh sudah tentu permohonan maaf tidak akan dilakukan.

Beliau bagaimanapun menambah dengan permohonan maaf itu sekaligus masyarakat akan membuat pelbagai andaian terhadap diri seseorang.

Sehubungan itu, beliau mengingatkan sesiapa yang tidak berpuas hati terhadap  program yang dilaksanakan oleh kerajaan negeri melakukannya secara ‘anak jantan’.

“Sempena bulan Ramadan ini, tegur menegur biar cara yang berlapik, saluran yang betul, ambil pengajaran dari apa yang berlaku,”ujarnya.

Terdahulu beliau menyampaikan sumbangan kepada 800 orang penerima dari golongan armalah, anak yatim dan warga emas di Pondok Beta Hilir sempena menyambut Syawal.

Katanya, sumbangan berkenaan disalurkan oleh kerajaan negeri melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat Kelantan disamping sumbangan zakat individu kepada masyarakat Dun Salor. -Hrkh

Malunya aku bila LGE cakap seperti ini !!DAP Tidak Akan Sesekali Menghasut Rakyat Bukan Islam Untuk Menentang Hudud Dan Bersikap Bencikan Islam dan DAP Bukan Parti Anti Islam Sebagaimana Seperti apa yang di tuduh oleh 
Sesetengah Pihak".

KM LIM GUAN ENG Cina pun boleh berkata macam ini malu la wahai umat melayu cop keris terlanjang .

Saya tidak gesa keluar parti - TG Nik Aziz


KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menafikan beliau mengeluarkan kenyataan menggesa sesiapa keluar dari parti seperti yang dikeluarkan oleh sebuah portal semalam.

Apa yang beliau katakan hanya tidak hairan jika mana-mana tokoh mahu keluar parti sebagaimana bekas Presiden PAS, Datuk Asri Muda dahulu.

"Soal keluar parti bergantung kepada individu itu sendiri atau keputusan PAS Pusat.

"Apa yang saya nyatakan hanyalah saya tidak hairan jika mana-mana tokoh mengambil keputusan untuk keluar dari parti," kata Tuan Guru Nik Aziz dalam kenyataan ringkasnya hari ini.

Beliau mengulas berita sebuah portal yang melaporkan berita dengan tajuk 'Nik Aziz: Lebih baik Nasha keluar PAS'.

Berikut adalah kenyataan yang dikeluarkan oleh Setiausaha Akhbar beliau, Fadli Shaari kepada Harakahdaily.

Bismillah, saya tidak pernah mengeluarkan kenyataan menggesa sesiapa keluar dari parti seperti yang dilaporkan oleh portal-portal tertentu.

Soal keluar parti bergantung kepada individu itu sendiri atau keputusan PAS Pusat.

Apa yang saya nyatakan hanyalah saya tidak hairan jika mana-mana tokoh mengambil keputusan untuk keluar dari parti.

Dalam hal kontroversi yang melibatkan pemimpin PAS yang dikatakan bersama-sama pemimpin UMNO di Mekah, saya tidak mahu membuat apa-apa komen.

Pada saya, sikap saya sudah jelas dan semua pihak sudah memahaminya....Hrkh

Ular Menyusur Akar, Tak Hilang Bisanya....Raja duduk bersila bersama rakyat takkan hilang daulatnya..

ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!!!

sumber: FB

WAJIB BACA: Kisah benar perompak celaka!!

Perompak yang baik hati tapi celaka !
Oleh: tokpepijat

Kisah yang berlaku ini benar-benar berlaku. Satu keluarga dirompak. Hampir RM2 bilion duit kepunyaan keluarga yang malang itu dilarikan sekumpulan perompak. Peristiwa ini berlaku hampir 2 tahun yang lalu.

Tiba-tiba sempena bulan Ramadhan kumpulan perompak menghantar sepucuk surat kepada keluarga yang dirompak RM2 bilion itu minta keluarga itu menghantar wakil mereka untuk berunding tentang pemulangan semula hasil rompakan itu.

Ketua perompak menentukan terma-terma syarat wakil keluarga itu. Tidak boleh dari kalangan ahli kelurga itu. Mesti orang luar.

Ketua perompak itu juga menziarahi keluarga yang dirompak sambil berucap, "Kami tidak pernah menzalimi anda !", jerit ketua perompak itu di hadapan ahli-ahli keluarga yang dirompak.

Inilah rekod kedua "PENCAPAIAN TERBAIK" kumpulan perompak selepas rompakan pertama dahulu pada tahun 2000 iaitu mereka merompak jiran sebelah rumah yang dirompak itu.

Ketua perompak : PMNajib
Kumpulan perompak : UMNO-BN
Keluarga yang dirompak - Kelantan.
Jiran Sebelah rumah - Terengganu

Hudud: PAS terima sikap DAP, tidak bagi Umno
Oleh Subky Latif
Pendirian PAS tentang sikap DAP menolak hudud dapat diterima, tetapi penolakan Umno yang terdiri daripada orang Islam terhadap hudud tidak dapat diterima.

PAS boleh membuat perjanjian dan bekerjasama dengan DAP yang tidak dapat menerima hudud tetapi tidak boleh bersetuju dengan Umno yang tidak menerima hudud.Apakah sikap PAS itu munafik?
Tidak. PAS telah membuat sikap yang betul. Sikap PAS itu dibuat mengikut kaedah siasah syariyah yang menjadi pegangannya dalam mengendalikan politik di negeri ini.

Berpandukan kepada sejarah hijrah Rasulallah SAW ke Madinah, dakwah baginda ditolak orang ahli kitab – Yahudi dan Nasrani. Bukan saja Islam yang baginda bawa mereka tolak, bahkan mereka tolak baginda sebagai Rasul sedang mereka tahu bahawa baginda adalah Rasul akhir zaman yang dirakam dalam Taurat dan Injil.

Tetapi ini tidak menghalang baginda mengikat perjanjian dengan Yahudi untuk hidup bersama di Madinah. Baginda dengan agamanya dan Yahudi dan Nasrani dengan agamanya. Baginda tidak beramal dengan agama mereka, dan mereka juga tidak beramal dengan agama Islam yang baginda bawa.

Yang menjadi masalah kepada baginda dan umat Islam di Madinah ialah golongan munafikin pimpinan Abdullah bin Ubai yang sembahyang di belakang baginda dan mengaku Islam di hadapan baginda. Mereka bukan sekadar solat bersama baginda, malah makan bersama dan duduk tekun mendengar kuliah ilmu baginda.

Tetapi di hati mereka tiada sekelumit pun ajaran Islam mereka terima, bahkan di belakang baginda, mereka memperolok ajaran baginda. Mereka hanya mendakwa Islam di hadapan baginda dan menentang baginda di belakang.

Ada orang Islam bertanya baginda malah minta baginda memancung saja kepada bapa munafik Abdullah bin Ubai itu. Jika itu yang baginda lakukan, mengikut jawapan baginda, orang akan berkata baginda membunuh orang Islam.

Jika baginda boleh boleh mengikat perjanjian untuk hidup bersama dengan Yahudi Madinah yang menolak Islam dan baginda sebagai Rasul Allah, maka PAS mengambil pendekatan untuk bersama DAP dalam Pakatan Rakyat sekalipun DAP menyatakan sejak awal ia menolak hudud.

PAS mengadakan muafakat dengan DAP yang menolak hudud kerana kita bersama untuk menolak dan menggantikan kerajaan Barisan Nasional pimpinan Umno yang juga menolak hudud dan pelaksanaan hukum syariat yang lain.

Yang tidak kurang besarnya mengapa Umno itu ditolak ialah kerajaan mereka mengamalkan rasuah, menyelewengkan dasar dan harta kerajaan-negara, menentang pekej amalan demokrasi, menolak setengah hak asasi manusia yang termasuk dalam pekej demokrasi, melanggar banyak peruntukan perlembagaan dan menindas rakyat.

Tentangan terhadap penyelewengan ini dikongsi bersama antara PAS dan DAP. Berkongsi pandangan dalam perkara yang boleh meruntuhkan rakyat dan negara ini menjadi agenda bersama bagi menyelamatkan Malaysia, dan bagi PAS ia menjadi keutamaan sementera mencari formula bagaimana isu hudud itu boleh ditangani supaya kedua-dua PAS dan DAP dapat mencapai persestujuan menang menang.

Perbezaan sikap antara PAS dan DAP itu tidak menghalang kedua-dua pihak berganding bagi mewujudkan sebuah pemerintahan yang baik, tidak rasuah, adil, melindungi kepentingan rakyat, tidak melanggar prinsip kebebasan beragama.

Sekalipun DAP belum bersetuju dengan hudud tetapi ia menghormati Islam. Sekalipun PAS mahu melaksanakan hudud tetapi ia menghormati kepercayaan beragama anggota DAP. Kita sudah jelas apa yang boleh dibuat sekarang dan apa yang tidak boleh dibuat.

Yang payah tentang, ia mengaku menerima hudud, tetapi ia tidak buat apa semasa ia memerintah dan ia halang dan tolak apa hudud yang kita hendak laksana. Ia solat, puasa dan haji bersama kita, tetapi tidak buat apa yang Islam suruh secara menyeluruh. Ia tentang Islam yang kita hendak buat. Ia buat apa yang ia suka dan tidak buat apa yang ia tidak suka.

Kita menghadapinya kira sama payah dengan Nabi menghadapi orang yang mengaku Islam dan solat di belakangnya, tetapi menentangnya di belakangnya.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .