Ikuti Blog ini

Siapa Si Tanggang Tinggalkan Ibunya Di Hotel Bajet?Buang ibu di hotel bajet

KUALA LUMPUR: Menitis air mata seorang ibu yang lumpuh apabila menyedari dirinya ditinggal terbiar oleh anak tunggalnya di sebuah hotel bajet di Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, di sini, sejak empat hari lalu.

Dia kini dijaga kakitangan hotel berkenaan yang membantunya menguruskan diri termasuk mandi dan mengganti lampin pakai buang selepas anaknya gagal dikesan.

Warga emas itu mulanya tinggal bersendirian di kampungnya di Johor, tetapi sejak sebulan lalu anaknya yang masih bujang membawanya ke ibu kota.

Faridah Maulud, 66, yang keseorangan ditemui pekerja hotel dalam keadaan meniarap di lantai ketika memeriksa bilik disewa anaknya selepas lelaki berusia 27 tahun itu gagal menjelaskan bayaran empat hari hingga menimbul tanda tanya kepada pengurusan hotel.

Ketika ditemui Harian Metro semalam, warga emas itu kelihatan lemah dan tidak bermaya serta berkali-kali memaklumkan dia ingin ke rumah kebajikan kerana tidak mahu menyusahkan staf hotel yang membantunya. -hm
KESEORANGAN...Faridah yang ditinggalkan anaknya.

Pemuda Dedah Bukti Penyelwengan Wang Zakat

KUALA LUMPUR - Dewan Pemuda PAS Malaysia [DPPM] hari ini mededahkan bahawasanya berlaku penyelewengan di dalam urus tadbir zakat oleh MAIWP. Pendedahan ini diketuai oleh Saudara Kamaruzaman Mohamad selaku Pengarah Task Force Zakat DPPM,
Saudara Yusapiza Yaacob selaku Penolong Setiausaha 3 DPPM dan Saudara Suhaimi Abdul Aziz selaku Timbalan Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan
“Sidang media ini adalah kerana Dato’ Seri Jamil Khir selaku Menteri Agama enggan menjawab persoalan-persoalan yang telah kami timbulkan dalam siri pendedahan yang terdahulu”, jelas saudara Kamaruzaman Mohamad selaku pengarah task force zakat DPPM. Antara yang pernah ditimbulkan oleh DPPM ialah :

1. Mengapa lebih 40% duit zakat tidak pergi langsung ke asnaf,

2. Mengapa sehingga RM 23 juta diberikan kepada Amil,

3. Apakah perincian perbelanjaan   RM 2 juta bagi belanja mengurus Yayasan Taqwa (YT) dan minta didedahkan akaun YT,

4. Dimana bukti RM 800,000 yang tidak dinyatakan dalam Laporan Maiwp di bawa ke 2011,

5. Dimana hasil audit dalaman YT.

[Gambar - Kamaruzzaman dan Dewan Pemuda PAS Wilayah membuat laporan mendesak polis menyiasat dakwaan salah guna wang zakat oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah (Jawi), Datuk Che Mat Che Alipada 18 januari lalu]

Hari ini, DPPM dalam sidang medianya telah mendedahkan 2 dokumen yang berkaitan dengan satu transaksi wang zakat ke Yayasan Taqwa. “ Pada kami, transaksi seperti ini mengandungi conflict of interest dan pelanggaran kepada konsep urus tadbir yang baik.

Dokumen tersebut menjelaskan berlakunya permohonan yang diluluskan oleh Jawatankuasa Baitulmal terhadap permohonan Yayasan Taqwa Wilayah Persekutuan melalui Pengurus Besar Yayasan Taqwa Haji Ahmad Ayob Haji Ibrahim  dengan pertambahan kepada RM4 juta daripada RM1 juta yang dipohon.

“Kenapa peruntukan yang diluluskan lebih dari yang dipohon? Ke manakah pula wang RM 4 Juta itu dibelanjakan? Dan sila dedahkan segera audit dalaman Yayasan Taqwa segera”, tegas beliau yang juga Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan.

Menurut beliau, wang zakat adalah harta orang Islam yang diambil dan dipertanggungjawabkan kepada institusi tertentu untuk mengagihkannya kepada asnaf yang telah ditetapkan. Beliau juga memuji tindakan MAIWP yang  telah membentuk satu skuad untuk mencari asnaf baru-baru seperti yang dilaporkan di dalam Utusan pada 17 Febuari.

“Tindakan menubuhkan skuad ini merupakan satu tindakan yang menarik berkemungkinan rentetan daripada siri pendedahan yang telah kita buat sebelum ini. Penubuhan skuad ini juga memberi bukti bahawasanya masih ada asnaf di sekitar Wilayah Persekutuan. Hari ini sekiranya kita melihat di sekitar Bandaraya kita ini, nescaya kita akan terjumpa masyarakat gelandangan yang tidak mempunyai tempat tinggal”.

Tambah beliau lagi, “Sepatutnya tidak perlu ada Yayasan Taqwa kerana sudah ada Baitulmal yang berperanan selaku pengurus dan juga pengagih kepada wang zakat. Sampai RM2 juta wang yang diperlukan untuk membiayai kos pengurusan Yayasan Taqwa ini. Kita mengandaikan sekiranya dipecahkan kepada angka RM5 ribu untuk diagihkan, hampir 400 orang akan mendapat manfaat dengan jumlah RM2 juta itu tadi. Jadi kami berpendapat Yayasan Taqwa perlu ditutup dan pekerjanya perlu diserap masuk ke dalam MAIWP!”.

Dewan Pemuda PAS Malaysia juga hari ini meminta daripada Dato’ Seri Jamil Khir untuk menjawap dengan kadar segera persoalan yang ditimbulkan oleh mereka.

“Kami beri tempoh seminggu, sekiranya masih mendiamkan diri dan tidak memberikan jawapan yang memuaskan hati umat Islam, kami akan buat laporan polis atau kepada pihak SPRM untuk menyiasat perkara ini”, tegas beliau.

Dewan Pemuda PAS Malaysia meminta kepada Dato’ Seri Jamil Khir untuk menjelaskan 3 perkara tersebut :

1. Kenapa peruntukan yang diluluskan lebih dari yang dipohon?
2. Ke manakah wang RM4 Juta itu dibelanjakan?
3. Dedahkan audit dalaman Yayasan Taqwa segera !
-BO

Pemuda PAS sasar RM20,000 bantu 'imam BERSIH'


Pemuda PAS mensasarkan RM20,000 kutipan derma bagi tabung membantu keluarga Hoslan Hussin, imam yang dihukum penjara setahun atas kesalahan menghina mahkamah berikutan tindakannya melemparkan selipar ke arah panel hakim.

Ketua Penerangannya, Riduan Mohd Nor berkata, tabung bertujuan meringankan beban anggota keluarganya itu juga akan diedarkan ke seluruh negara.

riduan mohd nor"Sumbangan itu akan dibuat berterusan sehingga Hoslan dikeluarkan daripada penjara. Kita beri bantuan ini bukan kerana dia imam tetapi atas dasar kemanusiaan.

"Bantuan ini bagi menjaga kebajikan anak-anaknya. Dia mempunyai anak-anak yang ramai, masih kecil dan bersekolah," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Riduan turut menyeru kepada semua Pemuda PAS agar dapat bersama membantu keluarga Hoslan bagi meringankan beban isterinya.

Semalam, Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman penjara setahun ke atas Hoslan. Hakim Besar Malaya, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin ketika menyampaikan hukuman berkata,
penjara setahun adalah hukuman setimpal bagi kes berkenaan.

Beliau sebelum itu berkata, tindakan membaling alas kaki itu boleh menggugat kuasa mahkamah dan menjatuhkan maruah mahkamah sekiranya tiada tindakan dilakukan untuk kesalahan seperti itu.

Hoslan diberi julukan 'iman BERSIH kerana mengangkat jubah dan menunjukkan baju-T BERSIH yang dipakainya ketika khutbah Jumaat melarang orang ramai turut serta dalam perhimpunan itu. -M'kini

Selain Pemuda PAS, Dewan Muslimat PAS juga akan membantu keluarga imam Hoslan Hussin yang dihukum penjara setahun atas kesalahan menghina mahkamah berikutan tindakannya melemparkan selipar ke arah panel hakim.

Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat Siti Zailah Mohd Yussuf berkata, dewan itu akan cuba memberikan sumbangan tetap sebayak RM800 sebulan kepada keluarga Hoslan.

"Kita insyaAllah akan beri sumbangan tetap sebanyak RM800 sebulan kepada keluarganya.

"Kita harap sumbangan ini dapat meringankan beban keluarganya khususnya untuk keperluan isteri dan anak-anaknya," katanya yang juga ahli parlimen Rantau Panjang kepada Harakahdaily.

Beliau juga menyeru pihak yang perihatin agar bersama dewan muslimat untuk bersama-sama menghulurkan bantuan kepada keluarga Hoslan sehingga imam itu dibebaskan .

Semalam, Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman penjara setahun ke atas Hoslan.

Biarpun menyesal atas keterlanjuran itu, Hakim Besar Malaya, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin ketika menyampaikan hukuman berkata, penjara setahun adalah hukuman setimpal ke atas Hoslan. -Hrkh

Kenyataan Ini Yang Menyebabkan Najib Ketakutan..


“Sepatutnya pemimpin BN perlu bertanya kenapa majoriti kakitangan kerajaan tidak bersama dengan BN?
“Apakah mereka ini jahil dan hilang pertimbangan sehingga menjadi penentang senyap kerajaan BN?” tanya AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad.

Ini, katanya sudah tentu ada perkara yang tidak betul, walaupun otak mereka dibasuh di dalam kursus Biro Tata Negara (BTN).

Baginya, jawapannya mudah kerana mereka adalah orang cerdik dan rakyat yang bermaklumat.
Justeru, kata beliau segala propaganda yang diberi oleh media perdana, penceramah pada kursus BTN tidak memberi apa-apa makna.

“Mereka hanya mendengar, ibarat masuk telinga kanan keluar telinga kiri,” ujarnya kepada Haralkahdaily.
Sehubungan itu, ujarnya kenyataan Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said ketika program bersama Timbalan Perdana Menteri yang menggesa supaya kakitangan awam mesti menyokong kerajaan kerana banyak kemudahan yang diberi oleh kerajaan hanya sia-sia sahaja.

Katanya lagi, kakitangan kerajaan yang cerdik tidak akan rela negara diperintah oleh mereka yang korup, walaupun Presiden Umno memain taktik baru iaitu mengaku silap dan memohon maaf dan berjanji tidak akan mengulangi lagi kesalahan itu.

Pada mereka, ujarnya lebih lima dekad diberi amanah untuk mentadbir negara bukan satu jangka masa yang singkat, sehingga negara menuju bankrap dan seluruh sistem negara habis rosak.

Tambahnya, tindakan pemimpin Umno hendak memaksa kakitangan kerajaan supaya jangan menentang BN bolehlah diibaratkan seperti pepatah Arab, ‘kamu boleh paksa kuda pergi minum air, tetapi kamu tidak boleh paksa kuda supaya minum air’.

8 Mac bukti rakyat mampu tumbangkan kerajaan zalim

KUALA LUMPUR : Tanggal 8 Mac, 2008 merupakan tarikh keramat dalam sejarah politik tanahair, apabila gabungan pembangkang, yang terdiri daripada KEADILAN, Pas dan Dap, memenangi lima negeri dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke 12.

Buat kali pertama dalam sejarah, Pakatan Rakyat berjaya mengenepikan majoriti dua pertiga kerusi Barisan Nasional di parlimen, dengan menguasai 82 kerusi parlimen manakala BN pula hanya berjaya mempertahankan 140 kerusi.

Keputusan PRU pada ketika itu menyaksikan pembangkang menawan Selangor, Pulau Pinang, Perak dan Kedah, selain mempertahankan Kelantan di bawah pentadbiran Pas.

Di Wilayah Persekutuan pula, pembangkang menyapu 10 daripada 11 kerusi parlimen yang dipertandingkan.

Selain Wilayah Persekutuan, lebih mengejutkan di kalangan penganalisis politik ialah kegagalan BN mempertahankan Selangor dan Pulau Pinang- dua negeri maju di Malaysia.

Kejutan keputusan PRU pada 8 Mac, yang dianggap oleh ramai pemerhati politik sebagai ‘Tsunami politik’ , memberikan tamparan hebat kepada Umno-BN.

Bagi Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar, tanggal 8 Mac telah mengubah lanskap politik negara dan membuktikan rakyat mampu untuk menumbangkan sesebuah kerajaan yang zalim.

Izzah merupakan calon KEADILAN yang pertama kali memenangi kerusi parlimen di Lembah Pantai, apabila berjaya menewaskan Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dalam pilihan raya itu.

“Ulang tahun 8 Mac yang genap empat tahun hari ini membuktikan rakyat mampu mengubah dan menumbangkan kerajaan zalim yang menindas hak mereka.

“Malah, dengan kuasa mereka jugalah akhirnya tiga parti berbeza ideologi, namun memiliki keunikan bergabung membentuk Pakatan Rakyat sebagai kerajaan menunggu untuk memimpin Putrajaya selepas ini,” katanya.

Manakala Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Malaysia, Dr Dzulkefly Ahmad pula berkata, meskipun baru memenangi beberapa negeri, BN sangat gelabah dengan dasar yang dilaksanakan Pakatan Rakyat.

“Pakatan melaksanakan pelbagai dasar kebajikan untuk rakyat, bukan setakat kita janji, malah sudah laksana di negeri yang kita tadbir.

“Misalnya Gaji minima RM1,500, kita laksana di Selangor, dalam keadaan kerajaan persekutuan pimpinan Datuk Seri Najib Razak terkial-kial menetapkannya,” kata beliau.

Menurutnya, di Selangor, pentadbiran Pakatan Rakyat memperkenalkan Dasar Merakyatkan Ekonomi Selangor, dengan pemerintahan telus dan beramanah.

“Maksudnya, kami menghargai setiap sen wang rakyat.

“Semakin tinggi hasil negeri semakin banyak jugalah wang akan kita kembalikan terus kepada rakyat,” katanya sambil menambah rizab tunai Selangor kini berjumlah RM1.9 bilion di bawah pentadbiran Pakatan.

Sementara itu, Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua Kiam Wee berkata, Umno-BN tidak belajar dari Tsunami pada 8 Mac, apabila kerajaan Persekutuan yang kini dipimpin Najib masih mengekalkan pentadbiran korup.

Beliau memberikan contoh skandal Pusat Fidlot Kebangsaan yang dimiliki oleh keluarga menteri, Datuk Seri Shahrizat Jalil, menyalahgunakan dana RM250 juta yang sehingga kini gagal ditangani Najib.

“Malah Najib sendiri didakwa terlibat dalam skandal ini di mana beliau merupakan pengerusi jawatankuasa berimpak tinggi semasa projek ini diluluskan.

Justeru itu, katanya, beliau menyeru rakyat memastikan undi mereka hanya untuk Pakatan Rakyat pada PRU kali ini bagi menyelamatkan wang rakyat dari terus dibazirkan Umno BN yang sudahpun diberi peluang lebih 50 tahun memerintah.

Negeri Dikuasai Pakatan Terima Pelaburan Paling Tinggi, Kedah Tempat Ke 5

Alor Setar – Bagi tahun 2011, Kedah menduduki tempat kelima di kalangan negeri-negeri di Malaysia menerima kemasukan pelaburan di sektor perkilangan.

Jumlah pelaburan yang diterima hingga Disember 2011 adalah sebanyak RM6.14 bilion yang melibatkan 42 projek yang diluluskan.

Prestasi ini menunjukkan peningkatan yang memberansangkan, berbanding bagi tahun 2010 yang hanya mencatat nilai pelaburan sebanyak RM1.96 bilion.

Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, Bekalan Air, Sumber Air, Tenaga, Industri dan Pelaburan, YB Dato’ Ir Amiruddin Hamzah berkata, daripada jumlah projek tersebut, 23 adalah projek baru dan 19 adalah projek pembesaran.

Bagi projek baru, ia berjumlah RM4.7 bilion dan projek yang diperbesarkan sebanyak RM1.44 bilion.

“Kita menduduki tempat kelima di Malaysia dengan jumlah pelaburan adalah sebanyak RM6.14 bilion, 42 projek.

“23 adalah projek baru, iaitu mereka yang baru melabur dengan Kedah, 19 adalah projek pembesaran operasi yang sedia ada.

“Tempat pertama adalah Pulau Pinang dengan jumlah pelaburan RM9.106 bilion, diikuti Selangor dengan jumlah RM8.741 bilion, Sarawak dengan jumlah RM8.453 bilion dan tempat keempat adalah Johor dengan jumlah RM6.584 bilion,” ujar beliau.

Tambah beliau, berikutan perkembangan pesat pembangunan Kulim Hi-Tech Park (KHTP) dan sambutan yang amat menggalakkan daripada pelabur, kerajaan telah bersedia dengan kelengkapan zon industri dan infrastuktur.

“Di KHTP, kita telah tambah kepada zon industri fasa empat kepada pelabur yang berminat.

“Kita dah beri maklumat kepada pengarah-pengarah MIDA di seluruh dunia bahawa kita ada lebihan tanah untuk pelabur, jadi jika mereka hendak ke sini, kita telah ada tanah, yang jadi masalah kepada pelabur, mereka dah minat, tapi dia kena tunggu dulu untuk penyediaan tanah,” ujar beliau. -kedahla


KEDAH: Lagi pelaburan masuk sebanyak RM1.84 billion


KULIM, 4 Mac 2012 – Kini terbukti bahawa Kedah sedang menjadi pusat tumpuan pelabur-pelabur luar dari pelbagai negara dan industri apabila merima pelaburan sebanyak RM1.84 bilion daripada Syarikat Panasonic Energy Malaysia Sdn Bhd.

Syarikat tersebut telah melaksanakan majlis pecah tanah dan pertukaran perjanjian sewaan tanah dengan kerajaan negeri Kedah di Kulim Hi-Tech Park.

Panasonic memilih Malaysia dan khasnya Kedah sebagai pengkalan baru kerana sokongan dan kerjasama pelaburan kerajaan Malaysia serta infrastruktur yang baik dan kualiti tenaga kerja yang cemerlang

Sementara itu, produk yang akan dihasilkan adalah production of HIT solar modules (pengeluaran bersepadu bagi wafer, sel-sel dan modul).

Keluasan bangunan tersebut adalah seluas 70 ribu meter persegi dengan bilangan pekerja yang akan berkhidmat syarikat tersebut nanti adalah 1500 orang.

Pihak syarikat berhasrat untuk memulakan operasinya menjelang Disember 2012 dan ianya akan menghasilkan Panasonic HIT (Hiterojunction dengan lapisan nipis pada dasarnya).

Modul solar ini menawarkan kecekapan penukaran teratas tahap dunia dan cirri-ciri cemerlang bagi pergantungan suhu yang dapat memastikan lebih berkuasa walaupun semasa musim panas dan pada suhu tinggi.

Pengkalan baru ini akan melaksanakan penghasilan pengeluaran tahunan sebanyak 300W.

Hadir dalam majlis tersebut adalah Pengerusi Kulim Technology Park Corp Bhd, YB Dato’ Ir Amiruddin Hamzah dan YB Dato’ Mohamed Taulan Mat Rasul mewakili Menteri Besar. wartakedah
Penyelesaian Kemelut Pas Kedah,Kenyataan Tok Guru Nik Aziz


1. Saya merakamkan syukur yang tidak terhingga kepada Allah SWT di atas penyelesaian yang telah berlaku di Kedah setelah melalui kemelut dalam isu perlantikan exco baru-baru ini. Kesediaan kedua-dua orang exco untuk menggalas tugas yang sebelum ini enggan menerima jawatan mereka saya kira merupakan satu titik noktah terhadap krisis yang melanda PAS Kedah ini.

2. Saya minta kepada semua pendokong perjuangan Islam agar dapat bangun pada malam ini untuk menunaikan qiyamullail dan mendirikan solat tanda syukur kepada Allah SWT terhadap penyelesaian yang sungguh bermakna ini.

3. Kemelut ini saya kira sungguh istimewa, yang biasa didengar khususnya berlaku dalam kelompok sekular ialah pihak-pihak bertelagah kerana inginkan jawatan, tapi di Kedah, kemelut berlaku apabila ada pihak yang menolak jawatan. Di dalam silibus pengajian sekular, jawatan ialah lubuk untuk mencari kekayaan, membina empayar perniagaan dan pengaruh, justeru mana mungkin ia boleh ditolak begitu sahaja. Bahkan jika terbukti melakukan penyelwengan sekalipun, masih enggan untuk meletakkan jawatan!

4. Saya simpati terhadap 'tupai-tupai' yang melompat keseronokan ketika kemelut ini berputik kerana mereka menjangka akan dapat 'menikmati buahnya'. Sayangnya, putik tidak menjadi masak, tupai pula jatuh kehampaan.

5. Alhamdulillah, inilah kaedah PAS melakukan penyelesaian. Krisis boleh ditangani dengan pertemuan dan mendengar luahan semua pihak. Di Kelantan, pernah beraku krisis melibatkan pertembungan antara Menteri Besar dan wakil rakyat kerajaan iaitu pada tahun 1978, jalan yang diambil bukannya perbincangan dan pertemuan, tetapi MAGERAN yang menjatuhkan kerajaan PAS Kelantan pada masa itu. Berbezanya antara dua penyelesaian membuktikan berbezanya dasar yang digunakan, satu dasar Islam dan satu lagi dasar sekular!HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT,
al-Mursyidul Am PAS merangkap Menteri Besar Kelantan.

Umno bakal kalah 4 - 0 di Baling?

Dalam dok semua orang sibuk bagi tumpuan kepada konflik yang berlaku di Kedah baru-baru ni, ramai yang tak perasan, PAS Kedah melalui PAS Kawasan Baling cipta rekod baru, berjaya tubuhkan cawangan PAS yang ke 156.

Dengan jumlah 156 cawangan tu aku rasa takdak Kawasan PAS yang boleh lawan PAS Kawasan Baling. Bukan setakat ada banyak cawangan tapi semua cawangan tu aktif.

Yang menariknya cawangan baru tu ditubuhkan di kawasan kubu kuat Umno di Kampung Seniyek dalam Dun Bayu, satu-satunya Dun yang masih dikuasai oleh Umno dalam Parlimen Baling. Katanya sebelum ni, PAS langsung tak boleh masuk kampung tu.

Selain Parlimen Baling 2 lagi Dun dalam Parlimen Baling iaitu Kupang dan Kuala Ketil juga dimenangi oleh calon PAS masa PRU12 dulu.
Yang lebih menarik lagi, cawangan baru tu dirasmikan oleh Ir. Amiruddin Hamzah, Timbalan Pesuruhjaya 3 PAS Kedah merangkap Exco Negeri Kedah. Dalam dok kalut pening masalah perlantikan Exco Kedah untuk tahun 2012 tu, Amiruddin masih boleh luangkan masa untuk rasmi cawangan baru tu.

Harakah cetak melaporkan:
[Sumber: e-Harakah]
Kalau ikut maklumat member di Baling, angka 156 tu takkan bertahan lama, pasainya akan ada lagi cawangan baru yang akan ditubuhkan tak lama lagi. Memang ada beberapa kampung lagi yang sebelum ni jadi kubu Umno dalam Dun Bayu yang akan ikut jejak langkah Kampung Seniyek tubuhkan cawangan PAS.

Nampak gayanya, peluang untuk YB Azmi Che Husin untuk pertahankan Dun Bayu di tangan BN semakin terancam, bunga-bunga untuk kalah semakin nampak. Masa PRU12 yang lepas, calon Umno tu cuma menang dengan majoriti 984 undi sahaja.

Selain usaha giat untuk tubuh cawangan baru di kawasan kubu kuat Umno, PAS Baling melalui Sekretariat Wakil Rakyat ada lagi satu gerak kerja yang lebih hebat untuk tawan Dun Bayu, tapi yang tu kita cerita lain kali.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .