Ikuti Blog ini

SULTAN SULU Sahkan Agbimuddin Kiram Adalah Bekas Penjawat Awam Di Kudat


Perit jerih Umno BN untuk kaitkan pencerobohan di Lahad Datu dengan pemimpin Pakatan Rakyat akhirnya gagal. Makin hari makin tembelang Umno BN semakin terbongkar.. Semakin Lahad datu bergolak makin Umno BN menghampiri ajalnya.


Sultan Sulu Sahkan Agbimuddin Pernah Bekerja Di Kudat, Nafi Ada Kewarganegaraan Malaysia

KUALA LUMPUR, 20 Mac — Agbimuddin Kiram adalah bekas penjawat awam di pejabat daerah di Sabah, kata jurucakap Jamalul Kiram III yang mendakwa dirinya Sultan Sulu, tetapi menafikan  menerima kewarganegaraan Malaysia selepas dakwaan dari PKR.

Abraham Idjirani, setiausaha agung ‘kesultanan’ tersebut, memberitahu media Filipina di Manila bahawa Agbimuddin pernah bekerja selaku pembantu pegawai daerah di Kudat, menyokong kenyataan PKR pagi ini, berdasarkan pencarian dari slip gaji kerajaan Sabah dari arkib negeri.

Idjirani bagaimanapun mengatakan Agbimuddin — adik kepada Jamalul Kiram III — sebagai warga Filipina dan tidak pernah menjadi warga Malaysia seperti didakwa PKR.

“Semasa itu mereka berkata ‘bigyan nyo kami ng IC, sabi ng Sabah authorities kahit hindi kayo bigyan, kayo ang may-ari ng Sabah’ [berikan kami kad pengenalan, tetapi pihak berkuasa Sabah berkata jika tidak beri kad pengenalan pun, kamu memiliki Sabah juga],” kata Idjirani dalam portal berita InterAksyon tengah hari tadi.

Beliau berkata keluarga Kiram, yang mahu menuntut semula hak mereka sejak abad ke-17 terhadap negeri utara Borneo yang kini menjadi milik Malaysia, tinggal di Sabah sejak pembunuhan beramai-ramai Jabidah 1968.

Peristiwa Jabidah dilaporkan ialah pembunuhan 27 orang Islam Moro yang pada mulanya dilatih untuk misi rahsia menawan Sabah, dan dibunuh oleh tentera Filipina semasa pentadbiran Ferdinand Marcos, menurut laporan akhbar The Philippine Daily Inquirer hari ini.

Idjirani turut berkata beliau bercakap dengan Agbimuddin pagi ini di mana beliau terselamat dari terbunuh dalam pertempuran terbaru dengan pasukan keselamatan Malaysia hari ini.

"Raja Muda" yang mengetuai 200 orang puak bersenjata ke Lahad Datu sejak 9 Februari, yang kini menjadi pertempuran ganas dalam usaha mereka menuntut wilayah mereka.

Idjirani berkata beliau hanya berdoa dan tidak bersenjata apabila serangan pada 10:30 pagi tetapi dua orang militan terbunuh dalam serangan pasukan keselamatan Malaysia itu.

Jacel Kiram, yang merupakan anak perempuan Jamalul, turut dalam sidang media bersama Idjirani, yang melaporkan dua orang tersebut melindungi Agbimuddin dalam pertempuran tersebut.

"Noong nagkaroon ng encounter, close daw, masyadong malapit, nakita ng tao n'ya [Apabila serangan tersebut berlaku, ia sangat dekat] untuk membunuh Raja Muda tetapi orangnya melindunginya dalam serangan tersebut," kata Jacel dalam kenyataannya.

Idjirani berkata cuma 166 dari 235 pengikutnya yang ke Sabah bersama Agbimuddin yang tinggal dan mengulangi permintaan sultan kepada Presiden Filipina Benigno Aquino III mengambil pendirian tegas ke atas konflik Sabah dan "menangguhkan sementara kempen pilihan rayanya"-TMI

Pengkhianat terlicik negara Malaysia

Assalamualaikum wm muslimin/muslimat yang dihormati sekelian
Dunia tahu dan mengagumi betapa konon hebatnya sang penipu dan pembohong kaki kelentong anak Kutty dari Kerala, iaitu mantan Menteri Perdana Malaysia selama lebih dua dekad.

Kehebatan dan kelicikkannya memperdaya umum terutama segelintir umat Melayu dengan 'kepetahan' dan 'temberang'nya secara profesional amat mempersona bagi yang tidak mahu selidik dan fikir. 

Amat merugikan kaum Melayu yang malas menganalisis biji butir mamak ini sebaliknyai percaya bulat-bulat apa saja yang keluar daripada mulut licik, jahat dan busuk mamak pemfitnah tersohor abad ini!

Mereka lupa akan segala penyelewengan, kelentongan dan penyalahgunaan kuasa oleh pengkhianat ini yang lebih lama dari semua mantan menteri perdana yang lain. Selama itu dia menjadi 'diktator' terakus dan zalim di negara Malaysia tercinta ini, tanpa disedari rakyat terutama orang-orang Melayu!

Mamak pengkhianat ini disanjung, dipuja dan diarak jemput serata pelusuk kampung dan kota untuk diperdengarkan 'pembohongan' profesionalnya tanpa menyedari mereka dilembukan. Tidak cukup diperbodohkan,dicerca secara halus akan bangsa Melayu dengan slogan basi yang popular 'Melayu mudah lupa'! Lupa betul kerana selama pemerintahan diktator tua ini dia telah mengkayakan sanak saudara,kroni dan diri sendiri hingga termasuk senarai orang-orang terkaya di Malaysia malah dunia.

Melayu memang mudah lupa kerana mamak inilah menyebabkan berbilion wang negara tiris dan punah daripada skandal Perwaja, PKFZ, Petronas, pengkhianatan royalti minyak Kelantan juga Terengganu dan banyak lagi penyelewengan di'lupai' Melayu tapi bukan semua Melayu mudah lupa. Masih ada yang ingat sampai mati !

Mamak spesis dari Kerala ini mudah menyeleweng bila kuasa sudah di tangan tambahan lagi sekian lama, diputar dan di'badut'kan segala badan dan agensi kerajaan dari badan kehakiman, badan keselamatan dalam negeri hinggalah pada raja-raja Melayu. Dikhianatinya, sesuka hati dicaturnya sampai ada satu masa hakim yang telus dan berwibawa pun dikuaknya, digantikan dengan para syaitan dan pengampu pak angguk bila kehendaknya dibantah. Jangan lupa juga sekutu seketurunan rapatnya barua yang popular dengan 'correct correct correct' itu!

Di sebalik segala kebejatannya dan kezaliman termasuk akta ISA, konspirasi liwat bersiri, juga lain-lain penyalahgunaan kuasa mamak pengkhianat ini tetap disanjung gila oleh para pecacai dunggu bak lembu kondo yang mudah dipawahkan. Bayangkanlah satu contoh mudah lagi, hakim-hakim pun boleh diatur!
Tidak cukup kelentongan akal mamak ini, sang pecacai-pecacai dan pengampu membina yayasan minda kelentong mamak ini pula, teramat geliga konon otaknya bagi para pembodek padahal kelentongan saja kuat. Mungkin pak cik-pak cik dan mak cik-mak cik felda boleh terima sang pembohong dari Kerala ini tapi tidak semudah itu oleh para pemikir yang celik akan kelicikkan anak Kutty ini !

Dari pengakuan dan soal-selidik rambang sekitar bandar Alur Setar juga beberapa kampung di Kedah yang amat mengenali suku-sakat keturunan mamak dari Kerala ini boleh disimpulkan bahawa mamak Madey Kutty ini secara diam dan halus amat-amat membenci orang Melayu. Di hati khianat busuknya memang dia amat tidak boleh pandang bangsa Melayu bak kata orang walau sebelah mata!

Tapi mamak jahat ini amat bijak mengunakan kepercayaan bangsa Melayu, diperdaya dan diperalatkan Melayu secara halus dan sewenang-wenangnya dari berkahwin sampai mempermainkan segala bidang kemelayuan untuk kepentingan diri.

Sampai ada yang mengatakan bahawa dia amat benci, meluat kepada bangsa Melayu dari pandangan mereka yang mengenalinya dari dekat akan hatibudinya!

Lihat saja 'jasa-jasa' lepasnya yang negatif dan khianat dari melingkopkan institusi raja-raja, institusi kehakiman dan terkini pendedahan projek IC di Sabah dan Sarawak. Walaupun pada mulanya mahu alih kesalahan pada Allahyarham Tunku Abdul Rahman, konon. Tapi terbongkar bahawa tindakan Tunku berbeza daripada projek IC yang merugikan negara.

Kini projeknya memakan diri, malah mengorbankan anggota keselamatan negara pula! Hanya alasan dunggu diberi mamak ini, walhal projek IC itu semata-mata untuk selamatkan parti karat biru daripada berkubur di Sabah!

Kini makin terburai kesan pengkhianatan mamak dajjal perosak ini di Sabah ,angkara sang Madey anak lelaki Kutty.

Di era kini, info di hujung jari tapi hairan masih ramai boleh diperlembukan mamak khianat ini. Butakah mereka akan segala kebejatan yang dilakukan? Allahyarham Tn Hj Ustz Fazil Nor tidak silap meramalkan mamak ini akan panjang umur untuk melihat hasil pengkhianatannya terhadap negara dan rakyat, juga khazanah negara yang diseleweng dan disalahgunakan.

Terkini dengan megah dan angkuh pula mamak ini menyarankan supaya buku biografi suami Hj Najib si Rosamh diedar sebanyak mungkin ke serata pelusuk tanah air! Apakah jasa-jasa dan kebaikan sang boros dan rakus itu hingga dia perlu dijadikan idola kepada pelajar-pelajar di sekolah?

Hanya yang berakal dan mahu berfikir sahaja yang tahu kesannya. Menjelang PRU-13 ini moga rakyat bangkit dan ubah kebejatan selama lebih lima puluh tahun ke arah negara yang lebih telus dan cemerlang di bumi Allah ini ins sya Allah.
Allahu Akhbar Allahu Akhbar Allahu Akhbar
jingoza

Habislah PAS Kali Ini..Maklumlah ..Gambar TGNA pun dia X..


# Jimmy ketua kampung berkata rasa tidak puas hati cerita hati saya! #Menteri Besar Kelantan Nik Aziz telah berkata perkataan untuk memahami Cina di Kelantan Parti Islam, pemerintah telah "diseksa", objek terbaik siasatan adalah orang Cina Kelantan. Out-of-negeri kawan-kawan, dan tidak syak lagi bahawa Parti Islam begitu dahsyat, kengerian! Ambil melihat gambar ini, Dan Menteri Besar pulang dari Mekah, ramai orang Cina pergi ke lapangan terbang untuk bertemu dengannya. 23 tahun memerintah negeri Kelantan Cina keamanan fasa etnik lain ... at, rasa seperti keharmonian persaudaraan, semua orang luar tidak boleh bayangkan.

Tidak faham mengapa MCA telah di "propaganda" laman web berita dan memutarbelitkan kerajaan Kelantan juga telah bermain Dan kerajaan negeri dasar filem memutarbelitkan kebenaran! Field MCA mengelirukan orang lain saya tidak menyalahkan, tetapi yang rakyat Kelantan pemimpin MCA sendiri tidak berani menghadapi realiti, telah membuka matanya untuk berbohong.

Apakah kerajaan Kelantan tidak akan melibatkan diri dalam ekonomi, supaya ramai orang muda untuk meninggalkan rumah mereka. Adakah ia hanya rakyat Kelantan mengisi anda? Malaysia Timur dan lain-lain out-of-negeri orang untuk meninggalkan rumah mereka dan keluar bekerja? Jika anda tidak adalah kerajaan Funny pusat, kerana saya percaya di lebih daripada dua belas tahun yang lalu, Dan Negeri mempunyai salah satu daripada negeri-negeri kepunyaan maju!

Saudara, pemimpin MCA Kelantan, adakah anda benar-benar berfikir anda maaf? Bandar Raya Columbia calon MCA Kelantan juga dikenali untuk pembangunan satu, apabila anda mahu untuk membina sebuah apartmen di Columbia City, lokasi utama, Kerajaan Kelantan mempunyai setiap cara yang mungkin untuk menghentikan anda tidak boleh dibina? Mengapa kamu katakan dalam ucapan yang menjadi rakyat Kelantan fikir Dan kerajaan negeri berurusan dengan rakyat tidak cukup baik? Saya ingin bertanya bagaimana untuk dianggap baik? Untuk mendapatkan banyak kejuruteraan dianggap baik?

Negara akan musnah, dan anda mengarahkan orang lain untuk menyusahkan ucapan pembangkang tempatan, mengabaikan suara rakyat, dan berkeras pada emas sianida dan jarang bumi Linus dibawa. Begitu sukar bahawa kita perlu percaya anda? Kami juga ingin sekali lagi memberikan anda peluang? Memberitahu anda, tidak menjadi fantasi bodoh! Kita tidak mahu untuk mempercayai anda!

Saya berharap seluruh negara akan mempunyai pembetulan baru, dasar-dasar baru, harapan baru! Dear kawan-kawan, sila membuat baik menggunakan tangan, satu undi, bukan untuk kepentingan mereka sendiri, tetapi juga demi anak-anak dan cucu di masa hadapan. Jangan biarkan mereka dilahirkan kita mesti menanggung hutang, jangan biarkan mereka dilahirkan untuk pergi dengan topeng oksigen!

Ini adalah suara saya, "rumah" saya I LOVE kelate Ambo LOVE TOK GURU! Sila berkongsi cerita ini keluar, supaya lebih ramai orang tahu Kelantan.

oleh Lim Jimmy.Traslate dari bahasa Cina ke bahasa Malaysia .Terbaik dari Mr Jimmy..lebih baik dari Orang UMNO
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .