Ikuti Blog ini

Bonus Manek Urai Utk BN Hancur Lebur Selepas Kematian Teoh


Teo Leng Hwee dan isterinya Cheong Siew Hua meratapi kematian anak mereka, Teoh Beng Hock ketika upacara penghormatan terakhir di rumahnya di Taman Klemak Alor Gajah, Melaka

Banyak pihak menyifatkan tragedi yang menimpa Teoh Beng Hock, yang mati di Plaza Massalam, Shah Alam teah melnghancurkan terus kredibiliti UMNO/BN sekalipun hanya beberapa hari sebelumnya mereka berpesta seakan menyambut kemenangan dengan kekalahan tipis di pilihanraya keci Manek Urai.

Sebaik saja pilihanraya kecil Manek Urai berakhir, dengan sombong dan angkuh dari pemimpin paling tinggi sehingga ahli UMNO di jalanan, mereka bersorak seolah-olah mereka yang menang di dalam pilihanraya itu.

Kata mereka, gelombang biru telah kembali ke Kelantan, rakyat seluruh negara telah menyokong BN, Pakatan Rakyat sedang hadapi zaman malap, Pakatan Rakyat bakal musnah dan seumpamanya.

Tetapi selepas berita kematian seorang pembantu exco Selangor ditemui mati selepas menjalani proses siasatan di pejabat SPRM Selangor, Pakatan Rakyat tiba-tiba dikurniakan satu kekuatan ajaib untuk bersatu hati dan bersuara dengan nada yang serentak menuntut supaya kezaliman UMNO BN dihentikan.

Apa tah lagi, siri-siri siasatan SPRM menunjukkan adanya siasatan terpilih bagi melaksanakan satu agenda BN/UMNO untuk merampas negeri-negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat istimewanya Selangor.

Diperburukkan pula dengan tindakan ganas polis dan unit FRU yang bertindak seperti binatang untuk meleraikan perhimpunan rakyat di bangunan SPRM semalam dengan menahan beberapa pemimpin Pakatan Rakyat.

Kredibiliti UMNO/BN berserta keredibiliti media arus perdana termasuk agensi berita nasional BERNAMA sejak awal menjadi pemutar belit kebenaran tercampak ke tong najis dengan kisah misteri kematian Teoh.

Lebih menghinakan apabila kerajaan BN baru saja mengumumkan kenaikan tambang pengangkutan awam yang mencerut leher rakyat miskin, diumumkan kenaikan itu setelah Dewan Rakyat tamat persidangan untuk tidak membolehkan parlimen mempersoalkan kenaikan tersebut dan juga selepas pilihanraya Manek Urai untuk menipu rakyat Manek Urai suapay memberi sokongan kepada BN di dalam pilihanraya kecil yang lepas.

Dan hari ini BN menerima tamparan hebat apabila bekas Naib Presiden MCA yang juga bekas Menteri Kesihatan, Chua Jui Meng menyertai Parti Keadilan Rakyat sementara Timbalan Presiden MCA pula Chua Soi Lek dihadapkan ke lembaga disiplin parti MCA untuk perbicaraan kes pita video lucah yang terpendam sekian lama.

Tidak cukup dengan itu, tindakan berani Pemuda Gerakan yang secara terbuka menyatakan sokongan serta akan turut serta dalam himpunan membantah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) 1 Ogos depan jelas merupakan tamparan lagi kepada BN. Ini dilengkapkan dengan kenyataan pemimpin Gerakan sendiri Datuk Koh Tsu Koon yang turut mengesyorkan satu suruhanjaya bebas ditubuhkan bagi menyiasat kematian Teoh.

Apa yang berlaku di dalam MIC pula sudah menjadi satu legenda. Masyarakat India telah pun menolak secara total parti MIC yang hanya tinggal nyawa-nyawa ikan di dalam BN.

Dengan senario yang ada, tetiba UMNO BN yang semalamnya riang dan garang selepas Manek Urai menjadi kecut semula. Berlakulah pilihanraya esok, lusa atau bila-bila masa selepas ini, BN yang angkuh, zalim dan sombong itu pasti kecundang di tangan Pakatan Rakyat dan akan segera menemui lubang kuburnya!Terima Kasih PMku yg di sayangi...
http://img154.imageshack.us/img154/2566/20090717175650.jpg
TAHNIAH kepada rakyat Malaysia...
Inilah hadiah yg ke 100 hari yg paling-paling di nantikan
oleh rakyat MALAYSIA....


BN SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA - Dr Chua Jui Meng menyertai PKR

Kemasukan Dr Chua Jui Meng menyertai PKR merupakan satu tamparan yang cukup hebat kepada Umno@BN. Umno@BN bukan sahaja mengalami krisis keyakinan di kalangan rakyat bawahan tetapi mereka yang selama ini cukup setia kepada BN. Tempoh 23 tahun sebagai Ketua MCA Bahagian Bakri, pernah menjadi Naib Presiden MCA dan menjadi menteri membuktikan bahawa Umno@@BN hari ini semakin hilang taring dan sengat.Rekod serta kesetiaan pimpinan Umno@BN hari ini semakin goyah dengan perkembangan yang berlaku.

Isu kematian 'mengejut'Teo Beng Hock, 30 tahun sudah cukup mengejutkan Umno@BN apabila reaksi spontan dari pelbagai lapisan masyarakat sama ada dari dari Umno@BN dan pihak pembangkang yang semakin meluat dengan gelagat dan tingkah laku Umno@BN sepanjang lebih setengah abad memerintah negara.

Apa yang berlaku dalam negara tidak lagi boleh diterima sehingga menyebabkan rakyat bertindak berani bangkit menolak kepimpinan Umno@BN yang selama ini cukup selesa menerajui negara. Saya dapat merasakan akan ada lagi pemimpin Umno@BN mengikut jejak langkah Dr Chua Jui Meng untuk memacu Malaysia ke arah perubahan mewujudkan sistem pemerintahan yang lebih demokratik, adil dan menjaga kebajikan rakyat.


Terengganu: Empat laporan polis terhadap PPSMI
http://www.buletinonline.net/images/stories/berita7/ReportPoisPPSMI.jpgPAS dan tiga buah Badan Bukan Kerajaan (NGO) telah membuat laporan polis terhadap isu Pengajian dan Pembelajaran Sains dan Matematik (PPSMI).


Laporan tersebut dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Terengganu pada jam 10.30 pagi 15 Julai kerana didakwa terdapatnya unsur penyelewengan serta penyalahgunaankuasa.

Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata laporan polis tersebut dibuat terhadap kerajaan Malaysia, Perdana Menteri dan Menteri-menteri terbabit.

“Kita (PAS) telah membuat satu laporan polis terhadap kerajaan, perdana menteri dan menteri-menteri terhadap penyalahgunaan kuasa hasil pelaksanaan PPSMI.

“Penyelewengan ini banyak terdedah sekarang hasil dari pembaziran dan penyalahgunaan kuasa dan didedahkan sendiri oleh Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Puad Zarkashi bahawa dengan pembatalan PPSMI boleh menjimatkan wang kerajaan sebanyak RM40 juta setahun,” jelasnya pada sidang media di perkarangan IPD Kuala Terengganu, dekat sini, semalam.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Payong mendakwa PPSMI telah menafikan hak Bahasa Melayu sebagai bahasa Kebangsaan seperti termaktub dalam Artikel 152 serta melanggar Perkara 159, 10(4) Perlembagaan Persekutuan.

“PPSMI telah melanggar Akta Bahasa Kebangsaan 1963/67 dan hak Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar dalam system pendidikan nasional Negara sebagaimana Akta Pelajaran 1061 dan Akta Pendidikan 1996 (Akta 550),” ujarnya.

Bahkan, katanya bertentangan dengan Penyata Razak 1956 sekaligus menjadikan PPSMI telah menjatuhkan martabat bahasa ibunda.

Ketika ditanya pendirian PAS terhadap isu PPSMI yang bakal dimansuhkan pada tahun 2012 beliau akan pastikan pemansuhan segera dilakukan sekurang-kurangnya tahun 2010.

“PAS akan terus melakukan usaha-usaha untuk mempastikan supaya pemansuhan ini segera dilakukan dan sekurang-kurangnya tahun 2010.

“InsyaAllah, kita (PAS) akan lakukan (turun ke jalan raya) berdemontrasi bersama dengan pimpinan PAS Pusat dan Gerakan Memansuhkan PPSMI itu jika perlu lagi (demontrasi),” tegasnya.

Antara Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) yang turut serta membuat laporan polis itu seperti Yayasan Kebajikan dan Pembangunan Pendidikan Negeri Terengganu (Yakep), Gerakan Mansuhkan PPSMI Terengganu (GMP) dan Lepasan Siswa-siswi Institut Berakan Negeri Terengganu (Sisbakti).

Konspirasi SPRM di Perak, Selangor dan P.Pinang

Tanya lah kepada orang-orang Pakatan Rakyat di Perak…”Siapakah yang menyebabkan kerajaan PR Perak jatuh?”. Jawapanya hampir serupa. Hampir seratus peratus akan menyalahkan Jamal dan Osman. Kerana itulah yang dimainkan disetiap ceramah dan perjumpaan.

Orang-orang Pakatan Rakyat sudah lupa bagaimana BPR (Sekarang SPRM) memainkan peranan menjatuhkan Pakatan Rakyat Perak.

Tiga bulan selepas Pakatan Rakyat mengambil alih Perak, Umno masih gagal memujuk Jamal dan Osman…malah beberapa lagi ADUN PKR untuk berpaling tadah. Umno sudah hilang kesabaran dan mula menggunakan khidmat BPR untuk membantu menjatuhkan PR Perak. Dan perancangan pun dimulakan untuk memerangkap Jamal dan Osman, dua orang ADUN PKR yang bermasalah.

Dengan menggunakan Imran sebagai ejen, BPR berjaya memerangkap Jamal dan Osman …dan satu operasi dijalankan. Skrip operasi tersebut disediakan oleh BPR Putrajaya, tanpa pengetahuan Pengarah BPR Perak, Datuk Shamsiah.

Pada hari operasi tersebut dijalankan, Datuk Shamsiah hanya membaca skrip yang disediakan oleh BPR Putrajaya…dan nyata skrip dan apa yang terjadi berlainan sama sekali. Datuk Shamsiah naik marah dan melawan. Akhirnya beliau ditukarkan ke Sarawak.

Tangkapan yang dilakukan terhadap Jamal dan Osman bukan kerana mereka benar-benar bersalah..tetapi hanya untuk digunakan sebagai ugutan terhadap mereka. Sehingga kini, walaupun kerajaan Perak sudah bertukar tangan..namun kes mereka masih lagi tertunggak-tunggak dimahkamah.

Dakwaan yang dilakukan terhadap Jamal dan Osman digunakan sebagai umpan untuk meruntuhkan kerajaan PR Perak. Kalau Jamal dan Osman bersedia untuk menyokong BN, maka dakwaan mereka akan ditarik balik. Ini kerja SPRM!! Komponen ke 17 Barisan Nasional.

Jamal memilih untuk tidak terjatuh dari Tingkat 14 Bangunan SPRM sebaliknya belot dan menyokong BN. Jamal dan Osman terselamat dari maut tetapi kerajaan PR Perak runtuh. Semuanya kerja SPRM.

Setelah berjaya di Perak, SPRM melebarkan aktivitinya ke Pulau Pinang. Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Fairus Khairudin juga bermasaalah. Tak perlu sesiapa pun yang melaporkan kepada SPRM, sebaliknya SPRM begitu ghairah membenteras rasuah dinegeri-negeri Pakatan Rakyat. 500 juta rasuah kapal selam terlalu kecil bagi mereka. 12.5 billion skandal PKFZ juga masih kecil bagi mereka.
Bukti-bukti terhadap Fairus memang jelas. Dan Anwar melakukan ‘pre-emptive strike’ dengan meminta Fairus meletak jawatan. Tetapi bukan itu yang dimahukan oleh SPRM!! SPRM tidak mahu Fairus meletak jawatan sebaliknya mengharapkan Fairus akan menjadi Jamal dan Osman.

SPR melengah-lengahkan keputusan untuk mengadakan pilihanraya kecil. Malah SPR juga cuba mengelak PRK diadakan. Seminggu kemudian, SPRM memutuskan Fairus tidak bersalah. Tidak ada kes terhadap Fairus.

Semasa keputusan SPRM Putrajaya mengumumkan Fairus bersih seperti kain putih, aku berada di Penanti bersama beberapa pemimpin PKR untuk persiapan PRK Penanti. Bila aku tanya…bagaimana kalau Fairus tidak bersalah dan menarik balik surat perletakan jawatannya…mereka senyum. Tak mungkin!! SPRM Pulau Pinang sudah memaklumkan kepada pemimpin PKR Pulau Pinang bahawa Fairus tidak boleh lepas.

Bila aku bagi tau kepada salah seorang pemimpin PKR disitu, tentang laporan Malaysiakini, dia terus menghubungi kawannya di SPRM Penang. SPRM Pulau Penang tak tahu menahu tentang pengumuman tersebut!! Malah kertas siasatan masih berada di Pulau Pinang!! Bagaimana SPRM Putrajaya boleh membuat pengumuman sedangkan kertas siasatan masih belum siap dan masih lagi di Pulau Pinang? Macam tu lah kerja SPRM. Mereka membuat kerja bukan untuk membenteras rasuah tetapi membuat kerja-kerja kotor Umno dan Barisan Nasional.SPRM gagal di Pulau Pinang.

Apabila Najib mengambil alih Umno Selangor, sasaran pertama Najib ialah untuk menggulingkan kerajaan PR Selangor. Dan sekali lagi SPRM dipergunakan. Tak perlu sesiapa yang membuat laporan…SPRM akan bertindak walaupun hanya laporan akhbar.

Tan Sri Khalid menjadi sasaran awal. Kes lembu korban pun boleh dijadikan alasan untuk SPRM membuat siasatan. Dan mereka serius!! Kalau kes Anwar pun boleh dicipta…apatah lagi terhadap Khalid. Pakatan Rakyat Selangor boleh dikatakan kukuh kalau mengikut jumlah kerusi. Ini sukar untuk Najib merampas Selangor tetapi Najib mempunyai seluruh jentera kerajaan untuk dipergunakan.

Siasatan yang dilakukan terhadap EXCO-EXCO Selangor merupakan langkah terdesak kerana Najib sudah hilang sabar. Najib perlu melakukan semua ini sebelum sidang Parlimen penggal depan yang akan bermula September atau Oktober ini.

Keruntuhan kerajaan PR Perak memberikan impak negatif kepada Umno. Rakyat bangun memberontak dan Najib tidak mahu perkara ini berlaku di Selangor. Dia mahukan rampasan kuasa yang akan dilakukan di Selangor akan dilihat seolah-olah mendapat restu rakyat. Sebab itu beliau bersungguh-sungguh mempelopori Kerajaan Perpaduan dengan Pas.

Dan sebahagian daripada pemimpin Pas termakan dengan perancangan Najib ini. Kalaulah perancangan Hj. Hadi dan Ust. Nasha untuk mengadakan UG dengan Umno ini diterima dalam Muktamar Pas yang lalu, Selangor sudah lama jatuh ke tangan Umno.

1 Julai 2009 merupakan tarikh yang dinantikan oleh perampas-perampas kuasa UBN. Tarikh tersebut ialah tarikh Anwar akan dibicarakan. Pendakwa akan memohon supaya jaminan yang diberikan terhadap Anwar ditarik balik dan Anwar akan dihantar ke Sungai Buloh. Untuk mengimbangi impak yang akan berlaku akibat dari peristiwa ini, SPRM juga akan menahan seorang bekas Timbalan Menteri dari BN dan juga…Tan Sri Khalid.

Pakatan Rakyat akan kehilangan ketua, Selangor juga akan kehilangan ketua. Dan pada masa itu, Najib akan bertindak. Apakah yang akan berlaku sekiranya Muktamar Pas bersetuju dengan UG?

Anwar dipenjara Sungai Buloh, Hj. Hadi sudah bersedia dengan UG dan apakah yang boleh dilakukan oleh Kit Siang?

Beberapa ADUN dari PKR dan PAS sudah boleh dibeli dan Selangor akan menjadi model Kerajaan Perpaduan, dimana ia akan di kuasai oleh Umno tetapi Menteri Besar dari Pas. Begitulah mulianya Umno…sanggup menyerahkan kerusi Menteri Besar kepada Pas. Dan ulama-ulama dari Pas akan mengeluarkan nas-nas dan hadis bagi menghalalkan rampasan kuasa itu. Demi bangsa, agama dan negara. Pemimpin-pemimpin PKR dan DAP semuanya korup dan tidak bermoral, maka lebih mulia untuk bersekongkol dengan Umno.

Itu sebabnya mengapa Nik Aziz bermatian mempertahankan Pakatan Rakyat. Malah sanggup ‘menghalau Timbalan Presiden Pas’ sekiranya masih mahu meneruskan usaha Kerajaan Perpaduan.
Mengapa SPRM tidak berminat untuk mencari kesalahan pemimpin Pas? Ataupun adakah kerana memang tidak ada pemimpin Pas yang korup?


Kalau dibandingkan dengan kes lembu dan kereta Tan Sri Khalid, apa yang berlaku di Kedah lagi teruk. Tapi SPRM tidak berbuat apa-apa. Biaq pi la. Kerana Umno masih mengharap Ust. Azizan akan bersama mereka satu hari nanti. Pernahkah Ustaz Azizan mengkritik UG? Malah beliau ‘menasihati’ Nik Aziz pula!.

Lupakanlah Kerajaan Perpaduan. Lupakan lah niat untuk berbaik dengan Umno.

Apa yang berlaku kepada Teoh Beng Hock hanyalah salah satu dari ‘kekejaman’ Umno dan Barisan Nasional. Kematian Teoh Beng Hock juga sepatutnya menjadi ‘catalyst’ kepada Pakatan Rakyat untuk memperkukuhkan pakatan. Kejatuhan PR di Perak bukan hanya disebabkan oleh Jamal, Osman atau pun pemimpin-pemimpin PKR yang tidak bermoral. Kejatuhan PR di Perak adalah angkara Umno dan SPRM.

Altantuya dah mati…Bala dah hilang…Kugan mati dalam lokap…Raja Petra juga hilang…Adi Anwar Mansor masih memerlukan ‘life support’ akibat disiksa dalam lokap polis.

Berapa lagi nyawa yang diperlukan untuk mempertahankan nafsu Umno dan Barisan Nasional? Jangan tunggu sehingga anak kita sendiri mati dilokap polis atau membunuh diri di pejabat SPRM - Mat Saman Kati (MSK)


FRU mengganas tumbuk dan tendang wanita
ImageDua kakitangan Ahli Parlimen Klang Charles Santiago membuat laporan Polis selepas dikasari Polis pada perhimpunan di hadapan Pejabat SPRM ptg semalam.

Tindakan ganas polis mengakibatkan mereka mengalami kecederaan akibat diseret di atas jalan sejauh 40 meter.

Bukan sahaja mengasari lelaki, anggota berkenaan turut bertindak mengasari kaum wanita dengan menumbuk dan menendang mangsa.


Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .