Ikuti Blog ini

Mufti-Muftiku sudah menjadi 'Syaitan yang Bisu'?


SHAH ALAM 29 MAC : Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifatkan pemimpin agama tertentu sebagai “syaitan bisu” kerana mengambil sikap berdiam diri dan tidak bersuara dalam isu fitnah moral terbaru yang ditujukan ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Berucap kepada lebih 20,000 orang di Stadium Malawati malam tadi, Hadi, menegur pemimpin agama yang enggan tampil menyatakan pendirian terhadap fitnah video seks awal minggu lalu.
Setakat ini hanya bekas Mufti Dr Mohd Asri Zainu Abidin menyatakan rasa keji beliau atas taktik kotor yang digunakan untuk menjatuhkan musuh politik dan menggesa rakyat Malaysia khususnya umat Islam untuk menolak perbuatan seumpama itu.

Namun Mufti-mufti yang lain khusus Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria yang selama ini banyak memberikan pendapat atau komen menyentuh pembangkang berdiam diri atas serangan peribadi terbaru ke atas Anwar Ibrahim.

“Di mana kalangan yang suka bercakap selama ini, jangan jadi syaitan bisu. Siapa yang diarahkan untuk berkata benar tapi tidak melakukannya adalah syaitan bisu,” kata Hadi lagi.

Semalam, Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao menggesa kerajaan mengambil tindakan tegas ke atas mereka yang bertanggungjawab terhadap pendedahan rakaman video seks minggu lalu.

Presidennya Rev. Dr Thomas Philips berkata, menyifatkan penayangan video lucah itu sebagai perkembangan politik yang menjijikan.


Abdul Hadi menegaskan pendedahan rakaman video seks yang dikaitkan dengan Anwar itu adalah i “permainan politik” kotor dan bertentangan dengan ajaran Islam.

“Kita sedang mengalami satu peristiwa permainan politik yang sangat kotor bukan sahaja mengikut ajaran Islam yang sepatutnya umat Islam menjadi contoh kepada umat lain bahkan bercanggah dengan amalan-amalan demokrasi yang diamalkan oleh masyarakat sejagat,” katanya.

Abdul Hadi meminta Umno supaya bertaubat dan berhenti menggunakan taktik keji untuk kelangsungan politiknya. “Jangan kita anggap kezaliman itu adalah kekuatan kepada sesuatu kerajaan.

Kezaliman menandakan kerajaan sudah nyanyuk, mengalami kelemahan dan meraba-raba serta membuat apa sahaja untuk mengekalkan pemerintahan,” katanya.


Beliau mengingatkan Barisan Nasional bahawa bahawa setiap fitnah dan penyelewengan yang berlaku merupakan tanda-tanda perubahan bakal disaksikan.

“Percayalah wahai pemimpin-pemimpin Barisan Nasional kamu tidak boleh kekal selama-lamanya dan percayalah kita semua bahawa fitnah-fitnah, kezaliman yang disebar, penyelewengan yang berlaku adalah tanda-tanda awal perubahan akan berlaku,” ujar beliau sambil disambut dengan laungan Takbir.Berita dan Video dari TVS News, manakala seluruh gambar adalah hasil kerja Ambo-jr tranungkite.net

Lepas Video Lucah.. Komik Lucah pulak dah!!!

KENYATAAN MEDIA UNTUK SEBARAN SEGERA
29 Mac 2011


Saya mendapat maklum tentang senaskhah komik 16-muka surat bertajuk, Kisah Juara Raja Lawak, yang mengandungi imej-imej lucah seorang watak yang kelihatan serupa seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang telah dihantar ke semua pengundi baru di Lembah Pantai.

Komik tersebut telah dihantar melalui sebuah pejabat pos di Shah Alam. Tindakan mengedar komik berniat jahat ini kelihatan seperti suatu kempen untuk menjatuhkan reputasi dan kredibiliti Ketua Pembangkang kami, dan juga imej seluruh Pakatan Rakyat.
Pengedaran pamplet lucah ialah suatu kesalahan di bawah Seksyen 292(a) Kanun Keseksaan di mana mereka yang didapati bersalah mengedar pamplet lucah boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 3 tahun, atau dikenakan denda, atau kedua-duanya, dan juga Seksyen 499 dan 500 Kanun Keseksaan di mana mereka yang didapati bersalah memfitnah boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 2 tahun, atau dikenakan denda, atau kedua-duanya.

Saya menggesa PDRM untuk menyiasat aduan ini dengan pantas, adil, dan secara menyeluruh dan memastikan mereka yang bertanggungjawab bermain politik lucah sebegini dibawa ke muka pengadilan.

Kegagalan untuk berbuat sedemikian menunjukkan kerajaan persekutuan yang dipimpin BN bersekongkol khususnya berkait dengan video lucah yang dimainkan dengan hebatnya oleh media arus perdana.

Saya juga menggesa pihak PDRM untuk menyiasat keempat-empat laporan polis yang dibuat Datuk Seri Anwar Ibrahim di antara 9 Julai 1999 hingga 20 Ogos 1999, berkenaan salah guna kuasa oleh Tun Dr Mahathir dan Peguam Negara Tan Sri Gani Patail seperti yang disebut dalam surat terbuka Datuk Mat Zain Ibrahim kepada Ketua Polis Negara semalam.

Akhir kata, saya menjemput dan mengingatkan semua pimpinan politik tidak mengira kepartian untuk mendokong sebuah budaya politik baru yang menolak politik fitnah dan lucah yang menghancurkan nilai integriti dan manusiawi kita bersama.

Rakyat menuntut pimpinan yang berwibawa dan mempertahan etika moral. Janganlah kita menghampakan harapan rakyat.


Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai
Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat

Pidato Perdana, Tuan Guru Nik Aziz.

Lumrah pemimpin apabila semakin ia disayang dan disanjungi pengikutnya, maka semakin tinggi kebencian musuh terhadapnya. Dihina, diejek, dituduh lebih sesat dari Ayah Pin dan berbagai-bagai lagi.

Namun Tok Guru tetap istiqamah dalam perjuangannya, sederhana dalam kehidupannya, sederhana dalam pergaulannya. Bukan musuh yang menjatuhkannya, bukan penyokong yang menaikkannya, sesungguhnya yang menaikkan atau menjatuhkan seseorang manusia itu adalah Allah, Tuhan Semesta Alam.Bila Jais nak tangkap dato' T?

Pengakuan "Datuk T" dalam penyebaran video lucah sungguh mengejutkan. Bukan terkejut kerana "Datuk T" yang dianggotai Datuk Shazryl Eskay Abdullah; bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Shuib Lazim, tetapi terkejut kerana sehingga ke hari ini masih tiada tangkapan dan dakwaan terhadap mereka bertiga.

Di sekolah dulu, jika memiliki video lucah, tidak kiralah siapa pelakonnya, tidak kiralah video berwarna atau tidak, tidak kira menonton atau memberi tonton, hukuman berat mesti dilaksanakan. Tapi kenapa Jais atau Polis masih tidak mendakwa dato T. Apa hanya cikgu disiplin dan pengawah je ke yg mampu menangkap orang yg memiliki video lucah ni?

Masih ingatkah penangkapan Dr. Mohd Asri Zainal Abidin oleh Jais?

Dr. Mohd Asri Zainal Abidin pernah ditangkap Jais kerana menyampaikan kuliah tanpa memiliki tauliah. Penangkapan Dr. Mohd Asri Zainal Abidin ialah sesudah beliau mmeberi ceramah di Taman Sri Ukay oleh pihak polis dan pegawai JAIS pada jam 12.15 tengah malam.

Penayangan video lucah berjalan dengan lancar.

Penayangan video lucah yang yang didalanagi Bekas Ketua Menteri Melaka, Rahim Thamby Chik dan sahabatnya telah berlalu tanpa tangkapan atau dakwaan oleh pihak polis atau Jais. Meraka bertiga yang mengelarkan diri sebagai Datuk T telah membuat tempahan di Carcosa Seri Negara dan menagajak beberapa wartawan untuk menonton video lucah. Dan hotel itu ditempah atas nama Risda di mana Rahim Thamby Chik adalah pengerusinya.

Kalau diperingkat sekolah ini, Rahim Thamby Chik diibarat seorang pengawas dan menggunakan bilik disipilin untuk mempertontonkan video itu kepada pengawas yang lain. Pengawas itu juga diibarat bukan mempertontonkan secara haram, tetapi memberitahu kepada umum bahawa di bilik disipilin terdapat tayangan video lucah. Dan guru disipilin mengetahuinya. Jika sekolah itu mengamalkan penguatkuasaan disipilin yang tinggi, pengawas itu akan diberhentikan daripada jawatan pengawas dan akan dihukum dengan hukuman yang setimpal dengannya. Tetapi, jika sekolah itu tidak mengamalkan tahap penguatkuasaan disiplin yang tinggi, maka dengan bodohtahap dewa, cikgu itu tidak akan mendakwa pengawas itu dan mmepertahankan pengawas. Rasa-rasanya dalam kes video lucah ini, Malaysia mengamalkan tahap penguatkusaan yang baik atau tidak?

Berbalik kepada penagkapan Dr. Mohd Asri Zainal Abidin kerana tidak memiliki tauliah. Walaupun kita sedia maklum bahawa Dr. Mohd Asri Zainal Abidin memiliki memiliki ijazah dalam bidang agama bahkan mempunyai phD dalam bidang agama. Namun, perkara itu telah lama berlaku. Cuma persoalannya ialah, jika Dr. Mohd Asri Zainal Abidin perlu tauliah untuk menyampaikan kuliah agama, bagaimana dengan penayangan video lucah oleh dato T. Adakah mereka mempunyai tauliah untuk menayangkan video lucah itu. Jika tiada, diharap pihak Jais dapat menangkap dato' T kerana bimbang jikaulau anak-anak kecil bertanya " adakah di negara Malaysia ini tanyangan video lucah tidak salah ke?"

Diharap pihak Jais tidak memperseda tugas dan amanah. Laksanakan tugas dengan jujur, dan pihak plis diharap dapat menggunakan Seksyen 5(1) Akta Penapisan Filem 2002 dan Seksyen 292 Kanun Keseksaan.

Jangan sampai di negara ini dikenali kerana perkara lucah. Kami rakyat sudah jemu dan jijik dengan perkara lucah.

http://jeminghassan.blogspot.com

Mohd Sabu Nafi Dah Tengok Video Seks

Aku tak tergila nak tengok video tu” - Mohamad Sabu

"Aku tidak tergila-gila nak tengok video tu macam pemimpim-pemimpin Umno," kata Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu memulakan ucapannya ketika berucap dalam majlis ceramah isu semasa di Dewan Bandaran Kulim, malam tadi.

Intronya disambut tepukan gemuruh dan gelak ketawa hadirin yang telah memenuhi ruang dewan walaupun hujan turun dengan begitu lebat sebelum majlis bermula lagi.

Beliau yang merujuk kepada isu video seks lucah yang sedang diperkatakan mendakwa pembabitan Datuk Seri Anwar Ibrahim oleh Umno dan BN kebelakangan ini.

Katanya lagi, adalah satu sejarah kepada negara apabila parti pemerintah menaja video lucah dalam negara, tetapi tiada tangkapan dan dakwaan yang dibuat samada terhadap pelakon, pengedar, pemilik maupun yang menayangkan video tersebut.

Menurutnya lagi, apabila keadilan sudah tidak menjadi keutamaan dalam pentadbiran sesebuah negara, maka rakyat menjadi mangsa kezaliman yang tidak adil oleh penguasa tersebut.

"Kita boleh membuat perbandingan apabila mereka bersungguh-sungguh memaksa pimpinan dari PR untuk menonton video yang telah mereka-reka dan rencana itu. Mana mungkin tiada agenda kalau bermati-matian, memaksa orang lain supaya tengok video tu.

"Kerajaan jangan cuba memperbodohkan rakyat. Jangan cuba nak cucuk hidung kita dan ditarik tali. Rakyat boleh bezakan mana yang dirancang dan mana satu yang asli,"
kata beliau lagi.

Dalam pada itu, beliau juga menggesa kerajaan supaya segera melaksanakan keadilan dalam sistem pilihan raya dalam negara sepertimana yang menjadi tuntutan sehingga 1 Mei ini.

"Rakyat dah beri masa yang begitu cukup kepada kerajaan untuk menjalankan tugas mereka mengendalikan pilihan raya dengan cara adil dan telus. Empat perkara yang dituntut dalam pilihan raya mesti mereka tunaikan sepertimana tuntutan.

"Jika mereka engkar sehingga 1 Mei nanti, maka saksikan kebangkitan rakyat pada bulan Jun ini yang akan memenuhi ruang jalan-jalan raya menuntut supaya keadilan dilaksanakan terhadap sistem pilihan raya yang berat sebelah dalam negara, " ujarnya lagi.

Tegasnya lagi, demokrasi bukan milik Umno dan BN sahaja. Demokrasi mesti diterima pakai untuk semua rakyat negara ini. Ia perlu diaplikasikan secara total dalam semua aspek pentadbiran negara bagi mewujudkan keadilan.

Katanya lagi sejarah yang berlaku di Tunisia, Mesir dan Libya kini harus menjadi sandaran kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, untuk melihat bagaimana kemarahan rakyat boleh menumbangkan sebuah kerajaan yang telah lama memerintah.

"Tengok dan ambil iktibar apa yang berlaku di negara-negara tersebut. Jangan asyik beri amaran kepada rakyat. Lebih parah jika rakyat memberi amaran kepada pemerintah yang zalim seperti Umno dan BN," tambah beliau lagi. -HD

FITNAH DARI BLOGGER-BLOGGER UMNO


Video Seks Anwar : Mat Sabu dan Mustafa Ali Sudah Tonton

Susulan dari pendedahan saya berhubung kisah benar yang diceritakan oleh wartawan harakah malam tadi mengundang satu lagi berita panas yang sampai kepada saya sebentar tadi.

Difahamkan beberapa hari lepas dua orang kuat Pas dari kumpulan yang pro Hj Hadi telah pun menonton video seks lakonan Anwar Ibrahim yang berjudul Papa Hebat.

Dua orang tersebut adalah Mat Sabu dan Mustafa Ali.

Walaupun telah menontonnya, sehingga ke hari ini mereka masih mendiamkan diri.

Kalaulah benar video itu palsu, saya rasa tak sampai setengah jam selepas menontonnya mereka berdua dah panggil semua media yang ada di Malaysia ini untuk memberitahu dunia bahawa video itu palsu.

Kalau mereka mendiamkan diri itu apa maknanya ?

Maknanya perkara itu betul....

Beranikah kedua-dua pemimpin Pas tersebut menyatakan pendapat mereka selepas menonton video berkenaan ?

Kita tunggu....... -ruangbicarafaisalGomo Sahkan Mat Sabu Dan Mustapha Ali Sudah Menonton Video Seks Porno Anwar Ibrahim

Kenapa Mustapha Ali dan Mat Sabu diam membisu dalam isu Video Porno ANwar Ibrahim? Setahu Gomo mereka berdua dah menonton tayangan Video Porno tu pada hari Khamis selang sehari selepas Gomo pergi lihat video seks Anwar Ibrahim tu.

Kenapa diam membisu? Kenapa? Takkan lah tidak ingin berkongsikan pekara sebenar dengan rakyat Malaysia ataupun kepada jemaah jemaah PAS yang lain? Takkan lah Mat Sabu dan Mustapha Ali hanya menonton Video tu untuk suka suka sahaja?

Ahli jemaah PAS yang lain dah mula bertanya akan isu Video Porno Anwar Ibrahim, seharusnya mereka yang sudah menonton menerangkan segala galanya kepada ahli Jemaah PAS yang lain bagi menjelaskan pekara sebenar.

Wartawan Harakah pun sudah akui Lelaki Porno itu "Muka Serupa Anwar Ibrahim". Jadi apa keputusan Mat Sabu dan Mustapha Ali? Nak berdiam diri sahaja?

Blogger RBF turut mengesahkan Pekara ini BACA DI ATAS


Psssttt...Takkan depa dua nak halalkan perbuatan Seks Anwar Ibrahim ni?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

BERITA PENAFIAN PIMPINAN PAS


Selain memfitnah wartawan Harakah, blog Umno turut memfitnah dua pemimpin PAS. Selain dalam blog, ia juga disebarkan dalam twitter.

"M** **** dan M******* *** dari PAS dah lihat Video Porno Anwar Ibrahim. Pasal apa depa diam? Patut depa cakap hal ni kepada juak Pas yg lain," tulis blogger Umno berkenaan dalam Twitternya.

Ketika dihubungi, kedua-dua pemimpin PAS berkenaan menafikannya.

"Depa bohong..ana blum tengok pun lagi..." kata salah seorang darinya.

Seorang lagi pemimpin PAS yang dihantar salinan Twitter berkenaan pula menjawab, "Belum tengok dan tak minat nak tengok.
-petikan harakahdaily


Ya Allah, kami merayu kepadaMu, Kau jatuhkanlah siksaanMu ke atas pemfitnah-pemfitnah itu.. Terimalah doa kami, Ya Rahmaan, Ya Rahiim, Amin Ya Rabbal 'Alamin. -GB

Ucapan Datuk Seri Anwar Ibrahim Semasa Program Solat Hajat Dan Pidato Khas Menangkis Fitnah 'UMNO'

SHAH ALAM, 29 Mac - Biar pun kontroversi isu "video lucah" yang melibatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim (foto) sedang hangat diperkatakan, namun ribuan rakyat telah hadir beramai-ramai untuk terus memberikan sokongan padu kepada beliau malam tadi. Satu Majlis Solat Hajat Dan Pidato Khas Menangkis Fitnah "UMNO" telah diadakan di Stadium Melawati dekat sini malam tadi.

Ramai pemimpin pembangkang telah hadir serta memberi sokongan kepada beliau malam tadi termasuklah Murysidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, Penasihat DAP Lim Kit Siang dan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim dan barisan exconya.

Dalam ucapannya Anwar beberapa kali menyatakan beliau cuba difitnah sekali lagi oleh pemimpin UMNO, selepas melihat kes-kes terdahulu tidak menyakinkan rakyat secara keseluruhannya. Maka, kes video seks tersebut diterbitkan bagi menjatuhkan serta mengaibkan dirinya. Namun, rakyat diminta tidak sesekali terpedaya dan terpengaruh dengan isu ini, kerana ia jelas berniat jahat dan dilakukan oleh manusia yang berdendam kepadanya.

Justeru itu rakyat perlu bangkit untuk mempertahankan prinsip perjuangan dan tidak terkeliru dengan agenda yang dimainkan. Kezaliman yang berlaku wajar dihentikan katakanya, kerana kini UMNO merasa mereka dilindungi oleh undang-undang. Akhirnya lahirlah pemimpin yang zalim dan menggunakan kuasa untuk menindas rakyat itu sebenarnya. Sila lihat video sedutan ucapan Anwar:- PahangDaily


Bukti, ribuan rakyat telah hadir dalam program ceramah malam tadi

Rakyat terpaku mendengar ceramah daripada para pemimpin merekaRakyat hidup lebih selesa tanpa BN

KUALA LUMPUR, 29 Mac: Para pengundi Sarawak perlu bangkit menyanggah pemikiran lapuk dengan suatu persepsi baru bahawa tanpa BN rakyat akan hidup lebih selesa.

Pengarah Jabatan Pilihan raya Pemuda PAS Pusat, Mohd Firdaus Jaafar berkata, keadilan dan kesejahteraan tidak mampu lagi ditegakkan di bawah rejim BN.

“Jangan ada peluang buat BN memerintah buat sekian kalinya, kerana puluhan tahun mereka hidup mendera rakyat,” ujarnya dalam satu kenyataan.

Beliau yang juga ahli Parlimen Jerai menyeru supaya menjadikan tsunami politik tahun 2008 di Semenanjung sebagai inspirasi untuk berubah di Sarawak, kerana perubahan itulah yang akan mengubah nasib rakyat.

Katanya, rakyat di kerajaan negeri Pakatan Rakyat telah menikmatinya, kini tiba pula giliran pengundi di Sarawak.

Beliau juga memberitahu, pihaknya akan turun berkempen sempena pilihan raya negeri yang berlangsung pada 16 April ini dengan misi agar pengundi Sarawak memahami dengan lebih jelas penipuan dan penyelewangan yang dilakukan oleh Umno BN terhadap rakyat khususnya di negeri itu.

Selama ini, katanya rakyat mudah ditipu dengan pelbagai janji manis menjelang pilihanraya umum di mana janji pembangunan adalah janji wajib yang ditaburkan setiap kali pilihanraya berlangsung.

Tambahnya, pelbagai sogokan seperti kain pelikat, jalan raya diturap, pecah tanah, subsidi baja, hamper, wang saguhati, basikal dan macam-macam lagi adalah lumrah bagi BN.

“Selepas pilihanraya berlangsung pemimpin yang dipilih rakyat ini hilang entah ke mana bersama janji mereka.

“Rakyat pula sengaja dibiarkan hidup melarat terutamanya di kawasan pedalaman agar mereka terus berharap pemimpin BN boleh menghadirkan pembangunan,” katanya.

Katanya lagi, kemiskinan rakyat adalah kebanggaan BN kerana dalam kemiskinan itulah, rakyat akan meminta simpati mengharapkan sebekas bantuan terutama menjelang pilihan raya.

Pemimpin BN juga, ujarnya menanam dalam minda rakyat bahawa hanya BN mampu memerintah.

Selain BN, katanya pembangkang dianggap sesat dan pengkhianat di mana pemimpin Pakatan Rakyat ditohmah dengan pelbagai fitnah yang direkayasa.

“Rakyat ditipu bahawa jika Pakatan Rakyat memerintah, rakyat akan hidup melarat dan susah. Inilah mentaliti kelas tiga yang cuba diputarbelitkan,” katanya lagi.

Jlasnya, demokrasi sebenar hanyalah mimpi di negara ini kerana demokrasi yang dicipta hanyalah untuk menguntungkan diri pemimpin BN semata-mata.

Menurutnya, dengan penyalahgunaan jentera kerajaan, manipulasi media yang berleluasa, daftar pemilih yang diragui, serta peranan SPR yang dicurigai menjadikan demokrasi Malaysia jauh tertinggal dengan negara lain.

“Kebebasan dan hak asasi rakyat dicerobohi. Rakyat dinafikan hak mendapatkan maklumat bebas dan telus,” ujarnya. -Hrkh

LIHAT DAN PANDANG

Cukup seminggu isu video seks dikaitkan dengan dirinya, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Isnin malam didendang bagai wira dalam ceramah dan solat hajat Pakatan Rakyat yang dihadiri ribuan penyokong dan pemimpin utama Pakatan Rakyat.

Malah, dalam majlis di Stadium Melawati, Shah Alam itu, pihak di belakang penyiaran video kontroversi itu, terutama bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik pula menjadi sasaran serangan balas Pakatan.

Dalam masa yang sama, anggota parlimen Sungai Petani Datuk Johari Abdul pula diangkat sebagai "hero" kerana versinya yang mempertahankan bahawa Anwar bukan "pelakon" dalam video 22 minit yang ditayangkan di sebuah hotel mewah di ibu negara minggu lalu.

Selain Anwar sendiri, hampir semua pemimpin kanan Pakatan hadir, termasuklah Murysidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, presiden parti itu Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, Penasihat DAP Lim Kit Siang dan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim dan barisan exconya.

Bagi Anwar sendiri, beliau menyifatkan dakwaan terhadapnya itu sebagai langkah terakhir parti lawan bagi menghalang kemaraan Pakatan bagi menawan Putrajaya dalam pilihan raya umum yang dijangka tidak lama lagi.

Bagaimanapun, ketua pembangkang meminta penyokongnya tidak mempedulikan isu itu sebaliknya memfokuskan kepada perjuangan mereka melalui 'Buku Jingga' dengan mengutamakan isu tata kelola pentadbiran negara supaya berjalan betul.

Beliau juga berkata, tiga parti dalam Pakatan - PKR, DAP dan PAS - sudah selesai dalam pembahagian kerusi dan sehubungan usaha menumbangkan BN dan menamatkan pentadbiran 30 tahun Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud hendaklah digiatkan.

"Taib Mahmud ini sudah sama lama (bekas presiden Mesir) Hosni Mubarak," katanya disambut gelak ketawa ribuan penyokong yang hampir memenuhi stadium itu.

Pilihan raya negeri itu akan diadakan pada 16 Mac depan, yang menjadi penentuan kepada usaha Pakatan merampas tampuk pemerintahan daripada BN.

Mengulas itu video seks yang dikaitkan dengan dirinya, Anwar mempersoalkan kewibawaan Rahim dan membandingkannya dengan isu yang sama melibatkan Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek sebelum ini.

"Dalam kes Soi Lek, siapa edar ditangkap. Dalam kes ini, siapa edar dirai. Kebetulan namanya (orang itu) Rahim Thamby Chik," sindir Anwar yang berbaju Melayu dan bersongkok dalam ceramah itu.

Sambil mengaitkan Rahim dengan dakwaan rasuah yang membelenggu bekas pemimpin kanan Umno itu sebelum ini, Anwar juga mendakwa isu video itu ditimbulkan kerana pendakwaan terhadapnya di mahkamah dalam kes liwat membabitkan Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah "lemah".

Video Seks: Jakarta Post Selar Akhbar Malaysia Langgar Etika Kewartawanan

Jakarta: The Jakarta Post menyifatkan politik di Malaysia, kotor kerana melibatkan seks, media dan video konspirasi yang berterusan.

Kolum editorial akhbar terkenal Indonesia itu memuatkan pandangannya dengan menyentuh siri fitnah terbaru terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwa terlibat dengan rakaman video lucah palsu baru-baru ini.

“Minggu lalu media tempatan melaporkan politik kotor terbaru Malaysia (kononnya) melibatkan Anwar Ibrahim dalam video lucah bersama pelacur di hotel.

“Timbul pertanyaan bagaimana ia boleh berlaku sedangkan Anwar berdepan kes sodomi di mahkamah,” kata editorial itu yang turut menyebut kerajaan mengawal media untuk diperalat bagi merosakkan imej Anwar, sekalipun terpaksa melanggar etika kewartawanan.

“Media Malaysia tidak melaporkan mengenai orang dalam video tetapi menyatakan lelaki itu mirip Anwar bagi menjatuhkan kredibiliti dan integritinya di mata masyarakat.

“Kebenaran dan pengesahan tidak dihirau apabila ia dijadikan alat propaganda,” kata tulisan, sinis.

Editorial akhbar itu turut menyelar tindakan individu yang terlibat dalam penyebaran video itu sebagai pengecut kerana menggunakan media.


“Sumber video tidak didedah, sikap mereka seperti pepatah Melayu ‘lempar batu sembunyi tangan’ kerana tiada sesiapa mahu bertanggungjawab atas penayangan video itu.

“Tetapi media arus perdana melaporkan berita itu daripada sudut pemerhatian mereka,” kata tulisan itu yang menganggap media seperti memberi tekanan kepada Anwar untuk membuat penafian sebagai satub bentuk gangguan sehingga pilihan raya umum akan datang.

“Media meletakkan tanggungjawab pada Anwar untuk menafikan perkara itu, sesuatu yang kemungkinan akan membuatnya sibuk selama beberapa bulan dan bertahun-tahun, sehingga pilihan raya umum akan datang.

“Kita pernah menyaksikan kes seumpama ini ketika Anwar dipenjara buat pertama kali tetapi dibebaskan pada 2004 selepas Mahkamah Agong membatalkan kes tersebut,” kata tulisan itu lagi. -batuvskayu

Dari Stadium Melawati Shah Alam

Puluhan ribu menghadiri Solat Hajat dan Ceramah melawan Fitnah 3 di Stadium Melawati Shah Alam... (gambar ehsan MediaRakyat)

DATUK JO - DEMI ALLAH, LELAKI DALAM VIDEO TERSEBUT BUKANLAH ANWAR IBRAHIM, DISAMBUT LAUNGAN TAKBIR BERGEMA SELURUH STADIUM!

Himpunan rakyat yang melebihi 30ribu orang di stadium malawati, selangor dalam Solat Hajat dan ceramah khas Menangkis Fitnah Jahat ke atas DSAI dan Pakatan Rakyat tunjukkan bahawa rakyat sudah muak dan benci gilo babi kepada UMNO-BN-RO$MOH MAN$OR-APCO+YAHUDI ZIONIS.

fitnah melampau UMNO/BN kepada Pakatan Rakyat kini sedang dibela oleh rakyat sendiri sedangkan koleksi rasuah dan kezaliman kerajaan UMNO-BN kepada rakyat malaysia khasnya rakyat kelate dan sarawak sedaya upaya disapu ke bawah karpet NKRA+ETP oleh firaun Najib dan firaun MatTaib serta parti Firaun UMNO-BN.

http://img263.imageshack.us/img263/6992/8hkfg.jpg

http://img846.imageshack.us/img846/5355/19717210150115425041510.jpg

TG NIK AZIZ TIBA DISAMBUT LAUNGAN TAKBIR!

http://img819.imageshack.us/img819/1192/20076910150115450146510.jpg

http://img.nattawat.org/images/g2sp36uqspjl7akx39dd.jpg

http://img.nattawat.org/images/3h48si230yfm5gufx51.jpg

Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .