Ikuti Blog ini

PRK Hulu Selangor : Kotaknya dah tersedia..!!! Selamat mengundi dari Muslimeen United


Suruhanjaya Pilihanraya sudah bersiap sedia bagi menghadapi pilihanraya kecil P.094 Hulu Selangor dengan penyediaan peti-peti undi setiap DUN bagi Parlimen Hulu Selangor di Dewan Serbaguna dan Kompleks Sukan Daerah Hulu Selangor, hari ini. -Foto BERNAMA


Masyarakat India Kalumpang Sambut Zaid


Ratusan masyarakat india Kalumpang hari ini menyambut dan meraikan Calon Pakatan Rakyat, Dato' Zaid Ibrahim sebagai tanda sokongan.

TG Nik Aziz: ‘Undi Zaid, orang Kelantan tahu halal haram’


BATANG KALI, 24 April — Tinggal kurang enam jam sebelum kempen pilihan raya kecil Hulu Selangor berakhir, Mursyidul Am PAS TG Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meminta pengundi kawasan ini termasuk 300 warga Kelantan mengundi calon Pakatan Rakyat Datuk Zaid Ibrahim, esok.

Kata TG Nik Aziz, pengundi-pengundi wajar memberikan sokongan Zaid kerana yakin terhadap kepimpinannya sebagai seorang yang berprinsip.

“Beliau seorang yang sanggup meletakkan jawatan kerana prinsip... mana ada menteri yang sanggup meletakkan jawatan,” kata Menteri Besar Kelantan ini ketika berucap di hadapan penyokong PAS di Batang Kali, petang ini.

Majlis ini diadakan untuk pengundi-pengundi dari Kelantan.

Bagaimanapun hampir 3,000 orang termasuk pengundi tempatan hadir untuk mendengar ucapan TG Nik Aziz — persinggahan kedua terakhir hari ini. Malam ini beliau akan berucap di stadium mini Kuala Kubu Baru bersama Ketua Umum Pakatan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

TG Nik Aziz memberitahu, beliau juga yakin dengan kepimpinan Zaid kerana bekas Ahli Parlimen Kota Baru itu adalah kelahiran Kelantan yang tahu “soal halal haram.”

“Dulu dia minum arak masa dalam Umno, bila rapat dengan PAS sudah tak minum arak,” kata beliau.

Zaid menyertai PKR awal tahun lalu selepas dipecat Umno akhir 2008.

Zaid yang diturunkan Pakatan Rakyat untuk mempertahankan kerusi Parlimen Hulu Selangor berhadapan dengan serangan peribadi beliau seorang kaki sosial termasuk minum arak.

Umno-BN menggunakan isu itu sebagai bahan kempen.

Awal minggu ini Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim berkata Zaid sudah berubah selepas kembali dari Mekah.

Dalam ucapannya beliau juga menyentuh soal mengapa PAS harus menjalin kerjasama bersama DAP dan PKR dalam membentuk Pakatan Rakyat.

Sebab itu kata TG Nik Aziz, beliau banyak kali menolak kerajaan perpaduan antara PAS-Umno termasuk ketika Muktamar PAS 2008 dan 2009.

“Dulu (1960-an) dia letih (BN dalam suasana sukar) panggil kita, tetapi selepas itu ketepikan kita.

“Sekarang dia letih balik, hilang beberapa negeri, dia (BN) panggil kita balik, mana boleh? Tidak!” katanya.

Dato' Zaid Dilantik Ketua Petugas Penyelesaian Tanah Felda


Hulu Selangor - Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim mengumumkan pelantikan calon pakatan rakyat Dato’ Zaid Ibrahim sebagai ketua psasukan petugas penyelesaian pemilikan tanah-tanah Felda di negeri Selangor

Manakala masalah penempatan dan perumahan generasi kedua Felda di negeri Selangor akan di laksanakan di bawah perbandanan kemajuan negeri Selangor

Tan Sri Khalid memaklumkan keputusan tersebut kepada org ramai ketika merasmikan penutup Himpunan Warga Felda Kebangsaan kali kedua yang berlangsug di Felda Kg. Sungai Tengi, di sini petang tadi, 23 April 2010.

Beliau dalam ucapannya berkata Felda telah terbagi kepada dua golongan, ‘Felda Peneroka’ dan ‘Felda Koporat’.

“Selepas berpuluh-puluh tahun dua rupa bentuk timbul dalam Felda golongan felda peneroka dan felda koporat”,

“Felda peneroka masih miskin tapi felda koporat memakai Tie(tali leher) dan mempunyai kuasa untuk menjual harta benda felda dengan mendapat keuntungan berjuta ringgit”, ujarnya .

Justeru itu beliau sedar golongan Felda Peneroka perlu dibela kerana menurutnya, walaupun Felda Koporat mengusahakan tanah, mereka tidak mendapat pembalasan yang setimpal.

Sedangkan kata beliau felda koporat memperolehi pendapatan lumayan bermula dari kerja keras golongan Felda Penerok.-BO

P94 Hulu Selangor : Program bangkel " Safety Riding " di Felda Soeharto dan Program Hi Tea di Kg Padang
Group Solidariti Anak Muda Malaysia yang di ketuai oleh Chegu Bard bekerja keras untuk menjayaka program
ANAK Felda sedang menunggu untuk menukar minyak motor

YB Amiruddin ( ADUN Bt Caves) bersama Sdr Yasir Said dan Din Binjai ( sharpshooter)

Program Hi Tea di Kg Padang
DSAI di sambut oleh YB Nurul Izah
Berjumpa dengan penduduk tempatan
Turut Hadir YB Azmin Ali dan Yb Amiruddin
Sempat bergurau dengan kartunis Zunar
Ketua Kg Padang memberi ucapan pembukaan dengan penuh semangat
antara penduduk yang hadir

DSAI sedang memberi amanat kepada pengundi dari Kg Padang

YB Nurul Izah sedang memberikan penerangan tentang isu-isu yang di mainkan oleh UBN
™ kaasiii peecaaahhh laaaaaa........®

Macamana PR nak menang jika begini keadaannya?

Laporan berita TV3 dan RTM termasuk akhbar pro Umno-BN telah menyebut sambutan dingin pengundi kawasan Hulu Selangor terhadap program yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat.


(Tak ramai ke tu?Kalau camnilah kehadiran program PR,
alamatnya kalahlah kot. Ehe... -foto Dagengster Taz)


Konon bagi mereka dalam laporan berat sebelah itu, hadirin yang datang ke program penerangan Pakatan Rakyat kurang mendapat sambutan. Kehadiran kurang memberangsangkan petanda pengundi kawasan itu menolak Pakatan Rakyat.

(Lautan manusia yang hadir ke program penerangan PR dikatakan tidak mendapat sambutan dingin oleh TV3 suku. -foto Dagengster Taz)


Mungkin puak-puak Umno yang berada di luar kawasan Hulu Selangor boleh diperbodohkan oleh media-media pro Umno-BN tu. Ada segelintir yang percaya dengan berita itu. Mungkin yang hanya mendapat info daripada berita TV3 suku atau RTM yang sudah pun diupah tuannya (Umno-BN).

Tetapi, jika dilihat kepada realiti terhadap program yang dianjurkan Pakatan Rakyat di Bukit Sentosa yang dihadiri Dato` Seri Tuan Guru Haji Hadi, Dato` Seri Anwar Ibrahim, Sdr Tian Chua. Kehadiran cukup-cukup memberangsangkan. Para penduduk kawasan Hulu Selangor boleh menyaksikan sendiri suasana itu.

(PRESIDEN PAS, Dato` Seri Tuan Guru Haji Hadi sedang menyampaikan ucapan kepada hadirin yang hadir -foto Dagengster Taz)


Walhal, penyokong Umno-BN yang berada di kawasan itu pun boleh menyaksikannya sendiri kehadiran penduduk Hulu Selangor ke program PR. Penyokong BN mungkin merasa malu dengan laporan TV3 suku dan RTM itu kerana situasi program yang tidak mendapat sambutan penduduk Hulu Selangor bukanlah di pihak Pakatan Rakyat tetapi ianya berlaku di pihak kem Barisan Nasional (BN).

(KETUA UMUM PKR, Dato` Seri Anwar turut memberi ucapan -foto Dagengster Taz)


Tidak hairan, jika TV3, RTM dan akhbar arus perdana pro Umno-BN melaporkan berita berat sebelah atau berita memualkan itu kerana memang sudah menjadi lumrah, mereka ini akan bekerja untuk tuan-tuan mereka (Umno-BN). Jika tidak, terjadilah seperti penerbit NTV7 yang meletak jawatan kerana desakan orang atasan yang tidak senang beliau menjemput panelis PR untuk programnya.-Warkah Daily

Gambar: TG Nik Aziz Tembusi Sg Buaya Sebentar Tadi


Tok Guru solat sunat selepas Zohor secara berjemaah di Masjid Ar-Rahman, Felda Sg. Buaya.

Walaupun BN dan seluruh jenteranya (termasuk JAIS) berusaha untuk menghalang TG Nik Aziz masuk ke masjid-masjid di Selangor. Namun sebentar tadi TG Nik Aziz berjaya solat zohor di Masijd Arrahman, Felda Sg. Buaya.

Malahan TG Nik Aziz berjaya menyampaikan tazkirah Zohor kepada jemaah di situ. Walaupun pada asalnya ada segelintir penduduk Sg Buaya yang tidak senang dengan kehadiran TG Nik Aziz pada awalnya dan hanya duduk di luar masjid.

Namun selepas mendengar tazkirah Zohor daripada TG Nik Aziz yang ikhlas (tidak langsung menyentuh hal politik), akhirnya mereka sendiri memohon kepada petugas PAS yang ada di situ untuk bersalaman dengan TG Nik Aziz.

Begitulah hebatnya tazkirah dari seorang ulama bernama Tok Guru Nik Aziz.

Semoga penduduk Felda Sg Buaya dapat memberi undi kepada PR dan tidak terhutang budi dengan duit pampasan tanah RM 1000 tunai dan RM 49,000 dalam bentuk bank draf.

Antara jemaah yang kusyuk mendengar tazkirah Tok Guru Nik Aziz.Masyarakat Felda Sg Buaya berebut-rebut untuk bersalaman dengan Tok Guru.


terima kasih
http://milosuam.blogspot.com

P094 - Bicara foto dari Felda mengerunkan BN

albanjari - Salam soldadu dari Dataran Felda Bukit Tengi, Ulu Bernam, Selangor. Pada pagi ini dilangsungkan gerak gempur Pimpinan Rakyat bersama TGNA di program Himpunan Warga Felda Kebangsaan ke-2, di Sungai Tengi.

Kehadiran eksklusif TGNA disambut hebat oleh warga Felda pagi tadi. Dibawah dihimpunkan sebahagian foto yang sempat diupload untuk tatapan pembaca blog albanjari Online.

Kredit khusus buat krew ABO yg sejak lepas solat subuh telah mula bergerak ke Felda Sg. Tengi yang jaraknya dari Bukit Sentosa lebih 80km jauhnya.

Untuk misi akhir ini, biarkan foto bicara. Teks ucapan dan amanat besar TGNA, Zaid Ibrahim serta pimpinan tinggi Pakatan Rakyat akan menyusul nanti. Kemenangan kian diambang..hancur BN, Felda bukan milik mutlak Umno/BN kini. Sengitnya bakal menambah hitamnya kecewa BN. Sehitam awan yg mula dilihat mendung di Hulu Selangor.

Sepadu ikatan kukuh pemimpin Pakatan untuk calon PR - Zaid Ibrahim

Hassan Ali melirik jam Zaid, mungkin menhitung detik2 yg kini kian hampir pada titik akhir kempen. Kurang 10 jam tempoh kempen akan tamat.

Kehadiran TGNA - sambutan yang sangat luarbiasa

Kemesraan yang bukan dibuat-buat. Orinya wajah-wajah pimpinan bersama Zaid pagi tadi.

Kekalkan kemenangan. Nyahkan pembohongan BN.

Hampir 2 ribu peneroka hadir ke program pagi tadi

Kejutan untuk BN/MIC. Peneroka kini kian bijak menilai kerajaan. Dibawah kandid yang sempat dimuatkan. Sekadar melayan mata. Namun punya maksud tersirat.

Mai..ana tolong pegang mikrofon, hang cakap jer terus.

Zaid untuk Rakyat

Seorang penyokong gerombolan sedang menanggalkan tanduk syaitan di kepalanya ketika TGNA berucap. Alhamdulillah..hidayah telah mula sampai..Jahanam Umno ! Undi untuk Zaid. Peneroka Felda Sg. Tengi bersama Pakatan Rakyat. Insyaallah..
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .