Ikuti Blog ini

Sama Tapi Serupa Pada Gambar Ini. Sama Tak?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0dA-eXJ1uEpqPrWzcUs7EYrJkwt0d5stK-pXzeKj86_CJCX0BMDL955jh6P2SK_HYiMXCxf3y_AHTJB-spjAFOLGEVpg0snvBLdLXu07dosbhFFHyrVuwR2p4UdfXKUzy1A8DmsKc6kQ/s400/KOYAK+GAMBAR+KOH+TSU+KOON.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4lvmVzuyfZPPbm5-9pEmGVjeAMambapmtJ69WDca8sZdtfH-sMZiB6-r6wBh8MAnyaSO1vKTNJutnbJdERm6674obwRpKRfQHfT5qATZqCVxpNL41O-moAtzKTj-mUT-ANGNbt1H40UM/s320/Koh+sukun+dikoyak.jpg

http://media1.malaysiakini.com/238/bbf91c0e19455aa2eb90923f354af322.jpg

http://media1.malaysiakini.com/238/425fe06b526a934c58cce2caf401d75f.jpg

http://promahasiswaupm.files.wordpress.com/2009/08/ibrahim-ali.jpg

sama kan?

http://farm4.static.flickr.com/3267/3220528086_812a309b94.jpg

http://ustadchandra.files.wordpress.com/2010/01/monkeyportrait-emial.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie1fok4hgViWKaS-yRjCGgw6JQcZzkhGOS6KUBhHul-0XXpMyuCfhxs5hROs6mdrddg-aDnSgvlmCZCjeGqYvm3dhkLLzjIPvy3JqVjHI2ytZsYXUG6YlFLz8hXFPy25iyfidYXgVqL1I/s400/beruk+rokok.jpg


http://kudalumpingmakanpager.files.wordpress.com/2008/09/monkey_wideweb__470x3530.jpg

Konon nak Bela Melayu?

hang p tengok rumah2 melayu yang besar atas bukit kat belah pulau!
malayu mana dok balun duit rakyat ppinag?
melayu mana dok ambik tanah buat projek?
melayu tipu melayu!

Kononnya selepas solat Jumaat tadi, sekumpulan kecil jemaah yang kebanyakannya terdiri dari mamak Penang yang perasan diri mereka Melayu telah mengadakan demonstrasi di sebuah masjid India Muslim di Jalan Macalister, Georgetown. Mereka mengadakan tunjuk perasaan kononnya kerana membantah layanan tidak mesra Kerajaan Negeri terhadap orang Melayu-Islam Pulau Pinang.

Demonstrasi tersebut diadakan selepas mendapat permit polis yang dikeluarkan oleh pemangku Ketua Polis Daerah Timur Laut, Gan Kong Meng. Penunjuk perasaan membawa pelbagai sepanduk, yang antaranya berbunyi: "Lim Guan Eng, jangan uji kesabaran kami. Melayu adalah tuan negeri ini!."

Penunjuk-penunjuk perasaan yang bernaung di bawah sebuah NGO yang menamakan diri mereka Sedaq, termasuk presiden Dewan Perniagaan Melayu Pulau Pinang (DPMPP), Rizal Faris Mohideen dan presiden Gabungan Pelajar Melayu Semananjung (GPMS), Jais Karim telah menyampaikan ucapan mengecam pentadbiran Guan Eng.

Beberapa perkara yang membuatkan saya tergelak mengenai demonstrasi ini ialah pertamanya, kebanyakan yang hadir ialah dari kalangan Mamak Penang yang membantah layanan tidak mesra kerajaan negeri terhadap kaum Melayu.

Presiden DPMPP itu pun dari namanya sudah boleh teka dia Melayu atau Mamak. Tapi tak apalah jika ramai Mamak simpati dengan orang Melayu, kerana itu hak mereka. Lagi pun apalah salahnya jika Mamak (saya pun ada darah Mamak Penang juga!) perasan diri mereka Melayu?

Kedua yang membuat saya tergelak ialah bila penunjuk perasaan itu membawa sepanduk "Melayu adalah tuan negeri ini". Yang membuat saya rasa kelakar ialah mereka yang berkata tuan negeri Pulau Pinang adalah orang Melayu, tapi Ketua Menterinya sejak 50 tahun dulu belum pernah seorang pun Melayu.

Ketika UMNO menguasai majoriti kerusi Pulau Pinang pun, Melayu tidak pernah jadi Ketua Menteri, apa lagilah kini bila DAP menguasai majoriti kerusi. Mengapa orang-orang ini tidak pernah berjuang untuk menjadikan Melayu sebagai Ketua Menteri sejak 50 tahun dulu? Lawak sungguh!

Ketiga, yang membuat saya tergelak ialah polis boleh pula keluarkan permit untuk tunjuk perasaan itu! Kalau yang minta kerajaan yang menguasai negeri itu (PR), bukan main susahnya nak dapat permit. Mentang-mentanglah yang minta tu NGO yang nama pun tak pernah dengar, terus saja bagi. Lawak...lawak. (sumber)

Wajah Saifool menggambarkan ia bangga dengan tugas ini.

Mohd Saiful Bukhari Azlan (R), former aide to Malaysia's opposition leader Anwar Ibrahim, who is accusing Anwar (L) of sodomising him, explains how to use the intercom as Anwar listens, during their visit to the Desa Damansara Condominium, where the alleged sodomy took place, in Kuala Lumpur February 4, 2010. Anwar faced his 24-year old male accuser in court on Wednesday in a trial for sodomy that could see one of Asia's best-known politicians jailed for 20 years.

Melihat wajah budak ini sudah dapat menggambarkan yang dia sendiri maklum kes yang sedang dibicarakan ini semata mata memenohi kehendak politik mereka2 yang tertentu.

Bagi budak ini isu kes liwat yang memalukan bagi orang lain adalah tidak bagi dirinya.
Lihat saja gaya dan wajah maco yang ditunjukan dalam gambar ini, memang sengaja digayakan bagi merealisasikan cita citanya ingin menjadi orang terkenal.

Kehadiran wartawan dan jurugambar telah menyemarakan lagi keinginan naluri untuk menjadi public figure seolah dia adalah fokus utama yang akan disiarkan gambar dan berita yang melibatkan seorang tokoh politik yang sudah terkenal diperingkat antarabangsa.

Inilah saat yang dinantikan oleh Safool Bukhari, yang selama ini mendesak supaya kes sodomi ini dibicarakan segera, semata mata kerana ingin cepat terkenal dan berita dirinya akan tersiar dimuka akhbar dalam negeri dan antarabangsa.

Nah! sekarang ini apayang diharapkan itu telah menjadi kenyataan.
Cuba kita lihat pakaian dan liok lentok Saifool dalam gambar ini jika tanpa sebarang nota kaki, pastinya lagak budak ini kelihatan seperti seorang tokoh.
Menurut bacaan kepada wajah budak ini. Dia bukan jenis manusia yang akan menilai yang mana salah dan yang mana betul. Dia tidak akan berfikir tindakan mendedahkan konon yang dia diliwat oleh DSAI itu akan memalukannya dan keluarganya. Kerana yang dituduh meliwatnya itu bukan sebarang orang. Dan dia juga faham tuduhan liwat ini ditaja dan diatur atas kepentingan politik pemimpin negara. Saifool merasa pengorbanan marwah yang sedang dilakukan ini meletakan dia setaraf dengan wira yang mempertahankan Pemimpin organisasi melayu dan kepada negara Malaysia tercinta.

Berikutan dengan merosot dan kehilangan 2/3 kerusi BN dalam PRU 12 yang lalu. Mindset Saifool sebenarnya telah dibrainstorming supaya sedia berkorban kerana Umno yang sekarang semakin lemah dan tergugat.
Manusia yang mengancam kuasa pemimpin2 orang melayu Umno ialah DSAI, lalu Saifool diminta memberi kerjasama untuk menghapus karier politik DSAI.

Wajah Saifool menggambarkan ia bangga dengan tugas ini walaupun marwahnya punah dan musnah.

Kucing kota

TNC UM pula didesak letak jawatan


Sekumpulan mahasiswa dihalang daripada memasuki Kompleks Perdana Siswa, Universiti Malaya (UM) bagi mendesak timbalan naib canseor bahagian Hal Ehwal Pelajar UM, Dr Azarae Idris meletakkan jawatan, susulan daripada keputusan pilihan raya kampus minggu lalu.

Diketuai pengerusi Gabungan Mahasiswa Bantah E-undi (Bantah), Mohd Aizat Mohd Salleh, kumpulan tersebut sebelumnya, berarak daripada Akademi Pengajian Islam (API).

Pihak keselamatan univesiti membuat dua sekatan bagi menghalang kumpulan tersebut daripada terus mara, namun kesemua mereka berjaya meloloskan diri.

Sekatan pertama oleh anggota keselamatan universiti diadakan berhampiran Kolej Kediaman Kelima, manakala satu lagi berdekatan Kolej Kediaman Kedua.

Kompleks Perdana Siswa itu dikawal beberapa anggota polis ketika pelajar berkenaan berunding dengan seorang pegawai di situ untuk menyerahkan sebuah patung sebagai tanda 'mahasiswa ditindas.'

Pada kira-kira jam 4.15 petang, empat wakil pelajar, termasuk Mohd Aizat, dibenarkan masuk menyerahkan patung tersebut.

Tiga lagi ialah Pengerusi Pro-M UM, Mohd Shafie Hashim, Mohd Ridhuan Othman (Bantah) dan Zulfitri Amin (wakil aktivis pro-M).

Beberapa minit kemudian, mereka keluar selepas meletakkan patung tersebut di pintu pejabat Dr Azrae. Difahamkan beliau tidak berada di pejabat hari ini.

Selain menuntut Dr Azarae meletak jawatan, mereka juga mahukan pilihanraya kampus dijalankan dengan "bersih dan adil".

Dalam keadaan langit yang mendung itu, mereka membawa dua kain rentang dan poster yang bertulis "Jangan Ugut Mahasiswa, Bubarkan HEP Segera!!!", "Mahasiswa Tuntut Bersihkan Pilihan Raya", "TNC letak jawatan" dan "Demokrasi Kampus Mati".

Sepanjang jalan menuju ke KPS, mereka tidak putus-putus melaungkan antaranya "Hidup Mahasiswa", "Bebaskan Pilihan raya", "Bangkit Mahasiswa: dan " TNC HEP letak jawatan" selama kira-kira 40 minit.

Manakala di Masjid Al-Rahman pula, mereka mengedarkan risalah kepada orang ramai selepas solat Jumaat.

Setibanya mereka KPS, hujan pun turun dengan lebatnya, beserta kilat sambung menyabung. Mereka sempat berkumpul di Gazebo (pentas terbuka) untuk mendengar ucapan beberapa pemimpin pelajar.

Mohd Aizat dalam ucapannya mendakwa mahasiswa universiti itu "ditipu dengan sistem pengundian berkompter (e-undi) yang penuh dengan masalah".

Sehubungan itu, beliau berkata, pihaknya tidak mengiktiraf keputusan pilihan raya tersebut sedangkan siasatan HEP didakwa masih belum selesai.

Mereka juga tidak mengiktiraf majlis perwakilan mahasiswa yang akan dibentuk minggu hadapan kerana mendakwa ia hasil pengundian tidak telus.

Beliau menyifatkan majlis tersebut sebagai haran dan "lahir daripada sistem yang tidak telus, bobrok dan menipu mahasiswa."

Mohd Aizat juga mendesak Dr Azrae meletakkan jawatan kerana didakwanya "tidak menjalankan tanggungjawab dan amanah dengan baik".

Sementara itu, Mohd Shafie pula berkata, demokrasi di kampus utama itu sudah mati "kerana pihak pentadbiran tidak mahu mendengar suara mahasiwa".

"Saya kecewa dan kesal. Bila kita mengadakan rundingan dan mereka berjanji untuk mengotainya, tapi bila tiba pilihan raya, suara kita langsung tidak didengari.

"Saya menuntut agar demokrasi kampus ditegakkan kembali," katanya disambut laungan "Tolak TNC HEP" dan "Sila Undur TNC HEP".Beberapa kumpulan mahasiswa hari ini dengan kain rentang besar telah berarak mengelilingi kampus Universiti Malaya dengan kehadiran pasukan polis di Masjid Ar-Rahman di sini selesai solat Jumaat tadi.

Perarakan mengelilingi kampus tersebut bermula dari surau Akademi Pengajian Islam (Api) dan terus menuju ke beberapa buah jalan utama di dalam kampus tersebut.

Kumpulan mahasiswa kira-kira 100 orang itu melaungkan seruan "Bersih... bersih..." dengan menggunakan kain rentang besar di sepanjang jalan utama di sini.
Kain rentang dengan perkataan besar "JANGAN UGUT MAHASISWA," "BUBAR HEP", MAHASISWA TUNTUT BERSIHKAN PILIHAN RAYA dibawa mengelilingi kampus.

TG Nik Aziz nafi Kelantan mundur

KOTA BHARU - Menteri Besar, Datuk TG Nik Abdul Aziz Nik Mat semalam menegaskan bahawa ngeri Kelantan tidak mundur seperti mana yang digambarkan oleh sesetengah pihak.

Menurutnya, beliau mempunyai data yang jelas menunjukkan bahawa ekonomi Kelantan terus berkembang pesat seperti mana kemasukan pelabur-pelabur yang masuk menanam modal di negeri ini.

“Ini contoh pengembangan ekonomi yang baik, data yang dikeluarkan unit perancangan ekonomi yang menyebut bahawa, pada tahun 2007 Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) negeri ini adalah 7.5 peratus manakala peringkat nasional 6.2. sementara itu kemiskinan tegar, pada tahun 2008, 0.6, tetapi peringkat nasional 0.8.

“Pada mereka yang kata kita mundur dan tidak ada pembangunan, saya nasihatkan mereka berfikir dua kali supaya tidak menyebarkan berita-berita palsu yang memakan diri mereka sendiri, ” kata kepada media selepas merasmikan pembukaan cawangan baru Bank Muamalat di Kok Lanas di sini, semalam.

Nik Aziz yang juga Mursyidul Am Pas berkata, tuduhan yang menyatakan negeri ini adalah miskin adalah tidak lebih dari kenyataan politik yang lahir dari mereka yang dengki kepada pengembangan ajaran Islam di Kelantan.

Sementara itu dalam ucapannya TG Nik Aziz berharap Bank Muamalat memainkan peranan yang lebih proaktif dan mengambil inovasi baru dengan memperkenalkan perkhidmatan yang berlandaskan hukum syarak.

Katanya, adalah perlu usaha positif ini akan membuka mata masyarakat dalam dan luar negara tentang keistimewaan yang ada dalam perbankan Islam.

“Saya mengharapkan dengan ada bank ini ia dapat memenuhi keperluan dan kehendak penduduk terutama kepada mereka yang ingin mendapatkan kemudahan-kemudahan pembiayaan dan deposit berlandaskan syariah,” katanya.

PERAK : NIZAR KALAHKAN ZAMBRYTerbukti Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin terus mendapat sokongan dari rakyat negeri Perak 'mengalahkan' perampas kuasa, Zambry Abdul Kadir.

Tinjauan terbaru Merdeka Centre ke atas 805 rakyat Perak yang terdiri dari 382 Melayu, 330 Cina dan 93 India menunjukkan 46 % menyokong Nizar, hanya 44 % menyatakan sokongan kepada Zambry.

Bagi kaum Cina pula 59% menyokong Nizar, hanya 16 % mengampu Zambry.

Sementara di kalangan Melayu, 67 % mengampu Zambry dan 37 % menyokong Nizar.

Keputusan kajian ini benar-benar memberikan tamparan hebat kepada Zambry yang sentiasa bangga diri menyatakan rakyat Perak sudah kembali menyokong BN kerana kebijaksanaan BN memerintah negeri Perak.

Kalau anak jantan sila bubar DUN Perak sekarang.


Munajat hapus rampasan kuasa jahat Umno


IPOH, 5 Feb: Rakyat diseru berdoa dan bermunajat agar keadilan akan ditegakkan kembali di negeri ini sementara rampasan kuasa jahat oleh Umno/BN ini mesti dihapuskan.

Sehubungan itu, Setiausaha Pemuda PAS Perak, Dr Raja Ahmad al-Hiss menggesa rakyat menolak Umno/BN kerana mereka mengkhianati hak rakyat. Beliau berkata, Umno/BN sebenarnya gilakan kuasa dan awal Februari tahun lepas jelas bahawa mereka tidak akan berjaya selagi tidak mempunyai kuasa.

Katanya, Pemuda PAS negeri bersama seluruh rakyat yang cintakan demokrasi tidak dapat melupakan sejarah hitam rampasan kuasa yang telah dilakukan oleh Umno/BN yang sepatutnya mendahulukan rakyat.

Tambahnya, selepas rampasan kuasa awal Februari tahun lepas, kerukunan hidup rakyat sudah tidak bersatu bagi memastikan keunggulan negeri diletak di tempat yang sebaik-baiknya.

Pemuda PAS Perak juga, ujarnya merasakan bahawa tahap demokrasi di negeri ini telah terkikis akibat rampasan kuasa tersebut.

Justeru, tambahnya, keputusan siapa menteri besar pada 9 Februari ini menjadi petanda aras yang perlu rakyat lihat sebagai peluang untuk mengembalikan demokrasi di negeri ini.

“Kejayaan kita bersama ialah mendaulatkan demokrasi yang sepatutnya di Negeri Perak,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Menurutnya, rampasan kuasa ahli jawatankuasa masjid yang telah dipelapori oleh Umno turut menambah luka kerukunan hidup rakyat di kalangan orang Islam

Katanya, Umno cuba menjadikan masjid sebagai pentas politik tanpa menghormati hak rakyat yang menjadi jamaah atau kariah setempat.

Pihaknya juga mendakwa kedudukan ekonomi di negeri ini terjejas teruk kerana usaha untuk menarik pelabur tidak berjaya dilakukan oleh kerajaan BN.

Katanya, walaupun telah diumumkan pelbagai pelaburan yang telah masuk, tetapi sebenarnya rakyat telah ditipu kerana jelas bahawa tahap ekonomi negeri masih rendah.

Umno Nak Jadi MB Kelantan? Boleh.. Syaratnya..Temuramah pihak media dengan Tok Guru Nik Aziz selepas Kuliah Jumaat mingguan di Dataran Ilmu Kota Bharu, 5 Februari 2010. - mediakini.com

Demo masjid wilayah persekutuan: Bantah Fitnah ke-2 atas Anwar


Kuala Lumpur: Pendakwaan liwat kali kedua ke atas Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim terus dibantah. Sekumpulan penunjuk perasaan dari pelbagai kaum menunjuk perasaan di hadapan masjid Wilayah Persekutuan berhampiran kompleks Mahkamah Jalan Duta selepas solat Jumaat di sini, hari ini.

Para demonstrator membawa kain rentang ‘Keadilan Untuk Anwar’ dan ‘Perhimpunan Bantah Fitnah ke-2’. Mereka melaungkan Reformasi dan mengutuk pendakwaan yang hanya bertujuan untuk menghancurkan karier politik Anwar.

Ketua Biro Strategik PKR Tian Chua, menyatakan kes Anwar hanyalah ulangan dari kes 1998 yang hanya punya satu matlamat iaitu menzalimi seorang peribadi untuk membenarkan Najib kekal berkuasa sebagai Perdana Menteri.

“Apa yang berlaku ini adalah satu ulangan yang familiar dalam sejarah tanah air. Kita akan berjuang berhabis-habisan menentang satu sistem yang sanggup menzalimi hak individu untuk kekal berkuasa pada kedudukan mereka.

“Ini adalah satu perkara yang kejam,” tegasnya.

Seorang lagi tokoh Reformasi Datuk Johari Abdul menyatakan pendakwaan terpilih tersebut hanyalah usaha terdesak regim BN untuk meneruskan kekuasaan. Oleh itu para penggerak Reformasi akan kembali bersatu untuk menggerakkan perhimpunan massa seperti mana yang pernah mereka lakukan sepuluh tahun lalu.

Perhimpunan aman itu berakhir dalam masa lima belas minit tanpa gangguan polis. - erapakatan.com

Konsert Malam Kemanusiaan & Kesenian Islam.6 Februari: Malam kemuncak, semua pengunjung akan dihiburkan dengan persembahan empat penyanyi Rock tahun 90an iaitu bekas vokalis Kumpulan Wing , Mel, Radhi Abdul Hamid dari Mellisa, Mael dari XPDC dan Renggo dari kumpulan Arrow. Mereka akan beraksi dalam program "Malam Kemanusian dan Kesenian Islam" yang dikendalikan oleh tokoh motivasi Ustaz Abdullah Khairi.

DS Nizar Beli Hakim Untuk Menang Kes


oleh : cikgu din

Sewaktu Ceramah Kudeta Kerajaan Perak baru-baru ini kita telah menyentuh terdapat tukang kempen UMNO telah berucap dalam satu majlis anjuran PIBG dalam DUN trong menyatakan DS Nizar akan kalah.

Mereka ini berhujah Zambry akan menang berdasarkan peruntukan perlembagaan dan undang -undang tubuh kerajaan Negeri Perak.

Tukang kempen ini tergamak menyatakan kepada ibu-bapa di Sekolah Toh Johan ,Trong jikalau DS Nizar menang kes 9 Februari ini ,Nizar membeli para hakim.

Berapa juta DS Nizar membeli para hakim empat atau tiga orang hakim penceramah UMNO ini tidak menjelaskan.

Kita yang sering mengikuti DS Nizar pun mengetahui DS Nizar terpaksa menjaga 4 Dun dengan jumlah pengundi lebih 70 ribu orang.Mana mungkin DS Nizar mempunyai duit sekupang dua mampu membeli hakim.

Kita berharap jika betul bagai didakwa,kita mengharap tukang kempen UMNO melaporkan kepada SPRM.SPRM cepat bertindak jika pimpinan pembangkang yang terlibat.Sepertimana kes rasuah dan sadekah seks dua ADUN katak!Kini apabila mereka menjadi penyokong tegar BN kes mereka pun senyap sunyi.

Kita juga difahamkan oleh orang sekeliling Osman Jailu ,teloq Zamry kena jentik selalu."Justeru itu poket kami penuh dan melimpah" dakwa orang kuat Man Katak!

Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .