Ikuti Blog ini

Mengapa Paklah tiba - tiba mengadap YDP Agong?Saya dapat makluman yang PM Andullah Badawi telah mengadap kehadapan Yg Dipertuan Agong tanpa makluman jemaah menteri, sidang medianya semalam mengesahkan dengan kenyataan Paklah " yang dipertuan Agong gembira dengan Kerajaan BN Sekarang?". apa muslihat dan cerita disebaliknya? dalam desas desus 16 September bukan Paklah sahaja yang mengadap YDP Agong malah dikatakan wakil Dato Seri Anwar juga telah mengadap YDP Agong awal minggu ini, banyak spekulasi yang timbul . banyak cerita dan desas desus kerajaan baru 16 September bakal berlaku, dalam kenyataan di Pihak Anwar pula ia mengatakan jumlahnya sudah ada, tetapi masalahnya sekarang berkisar soal teknikal dan undang undang. disini saya sertakan beberapa info yang saya perolehi dan saya rumuskan untuk anda fikirkan

1. Wakil Dato Seri Anwar telah mengadap YDP Agong mennyatakan hasrat untuk mengambil alih Kerajaan baru dan mengharapkan dalam tempoh peralihan keadaan aman dari sebarang usaha merusuh dari pihak Umno dan Polis yang dirancang sekarang ini cuba menaikkan sentimen perkauman, dan diharap ia dapat dielakkan, jadi hari ini YDP Agong telah memanggil Paklah untuk memberi penjelasan apa yang sedang berlaku, dari kenyataan Paklah hari ini seolah olah YDP Agong meminta penjelasan darinya. Apakah mungkin YDP Agong meminta Paklah melakukan sebarang rusuhan andai 16 September benar benar berlaku? apakah peristiwa campur tangan Istana berlaku sekali lagi seperti mana yang berlaku di Terengganu. Inikah soal teknikal dan undang undang yang dimaksudkan wakil PKR?

2. Kemungkinan besar juga Paklah mengadap YDP Agong untuk memaklumkan bahawa andai benar 16 September berlaku, kerajaan BN akan menguat kuasakan undang undang darurat, ia jelas dengan kata kata Paklah yang sengaja menggunakan perkataan " rampasan kuasa " dan " menGulingkan Kerajaan" dalam sidang medianya hari ini, seharuskah Paklah menggunakan perkataan peralihan atau perubahan kerajaan baru. apakah Paklah telah meyakinkan YDP Agong seolah olah ada usaha usaha menggulingkan atau rampasan kuasa ? sudah pasti paklah memperkudakan Polis dan Angkatan Tentera untuk membuat laporan palsu untuk diberikan kepada YDP Agong! dan akan ada Operasi lalang 2. sentimen perkauman sedang hebat dimainkan oleh Umno ketika ini. mereka sudah tidak mempedulikan perasaan pemimpin parti komponen dalam BN terutama MCA dan Gerakan. apakah taktik ini akan makan diri?

3. Spekulasi ke 3, Paklah telah mengadap YDP Agong untuk menyatakan hasrat untuk mengadakan sekali lagi pilihanraya umum, ini adalah kerana kerajaan yang ada tidak stabil dan boleh menyebabkan ancaman kepada Ekonomi dan ketakutan kepada Pelabur luar. ia pernah dilakukan Paklah dalam pilihanraya umum ke 12 baru baru ini apabila Paklah bersendirian mengadap YDP Agong untuk minta perkenan membubarkan Parlimen tanpa pengetahuan kabinet dan jemaah Menteri.

4. Spekulasi ke 4, Paklah Mengadap YDP Agong untuk menyatakan hasrat meletak jawatan dalam waktu terdekat, dan menyerahkan segera jawatan PM kepada Najib ataupun satu perbincangan sulit antara Anwar dan Paklah agar satu peralihan kuasan berlaku secara baik dan aman, tetapi mengikut sidang media Paklah hari ini ia kelihatan dendamnya makin kuat untuk menghalang sebarang perubahan dan kemenangan Pakatan Rakyat.

Itu adalah antara spekulasi yang bertiup kencang mengapa Paklah tiba tiba mengadap YDP Agong, peralihan kuasa ini sebenarnya memang benar benar berlaku, persoalannya ia dapat dihalang atau tidak. cakap Anwar bukan cakap kosong, tindakan kerajaan dan Paklah membuktikan segala galanya. ini adalah usaha terakhir mereka menghalang kemaraan Anwar ke Putrajaya. Masakan tiba tiba sahaja Datuk Najib terpaksa meluluskan cuti sambil belajar kepada semua ahli Parlimen BN. Yang lucunya program cuti telah diluluskan datuk Najib tetapi tempat yang nak ditujunya tidak tahu ke mana. Tidakkah itu pelik namanya. Bila Najib ditanya wartawan ke mana mereka akan bercuti, Datuk Najib menjawab itu belum diputuskan ia sedang dirancang. Yang peliknya sudah diluluskan.. Kalau orang buat Pinjaman perniagaan, bank akan luluskan sebelum tengok kertas kerja. tak kah ini kerajaan yang Korup? datuk Najib sedang berusaha menyelamatkan survivor politiknya sebelum tahun 2010. Inilah usaha terakhir dan terdesak mereka. samada mereka dapat menghalang kemaraan datuk Seri Anwar ke Putrajaya, kita nantikan 16 September 2008.


"Kalau takut dengan risiko usah bicara soal perjuangan"

AYUH LAWAN AGENDA JAHAT UMNO!!
LAWAN TETAP LAWAN


Tsu Koon: Gerakan kaji kedudukan dalam BN jika tiada perubahan

TIDAK POHON MAAF... Ketua Umno Bahagian Bukit Bendera, Datuk Ahmad Ismail menjadi tumpuan media semasa beliau menyatakan pendiriannya tidak akan memohon maaf berhubung kenyataannya yang didakwa berbaur perkauman semasa berkempen pada pilihan raya kecil Permatang Pauh pada sidang media di bangunan UMNO Jalan Macalister di sini, semalam.
Ahmad berkata, beliau tetap tidak akan memohon maaf berkaitan isu tersebut.

Pada 25 Ogos lalu semasa berceramah pada kempen pilihan raya Permatang Pauh Ahmad telah mengeluarkan kenyataan bahawa orang Cina adalah pendatang dan tidak layak mendapat hak sama seperti orang Melayu.KOTA BHARU: Gerakan akan mengkaji semula kedudukan parti itu dalam Barisan Nasional (BN) sekiranya parti-parti komponennya terutamanya Umno, gagal membuat perubahan untuk mengembalikan keyakinan rakyat, kata pemangku presiden parti itu Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.


Sambil menegaskan Gerakan bukan parti "pak turut" dalam BN, Koh bagaimanapun berkata, parti itu tidak akan tergesa-gesa dalam tindakannya dan akan memberi "tempoh munasabah" sebelum mengambil sebarang tindakan.

Gerakan akan terus mendesak agar dilakukan perubahan dan pembaharuan dalam BN tetapi sekiranya usaha itu tidak berhasil, parti itu akan mengkaji semula kedudukannya dalam BN, katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Parti Gerakan Kelantan di sini semalam.

AHLI PARLIMEN BARISAN NASIONAL TERIMA :"ANG PAU RAYA"Timbalan perdana menteri Malaysia Datuk Mohd Najib Razak mengesahkan dan meluluskan sebahagian besar ahli parlimen barisan nasional "RETREAT" KELUAR NEGARA. Untuk ayat mudah faham bersiar-bersiar dan melawat sambil berehat minda. (kata mudah lagi makan anginlah).

Mengapa pehak kerajaan barisan nasional memberi tawaran kepada wakil rakyat atau ahli parlimen BN sedemikian ruapa?. Tidak pernah berlaku dalam sejarah pemerintahan selama 51 tahun membentuk kerajaan.

Kerajaan sanggup belanja besar demi kepentingan umno dan bn bagi mempertahankan kuasa yang ada. Adakah tindakan Najib boleh di ibaratkan "RASUAH POLITIK" atau "HADIAH YANG BERBENTUK " ATAU "ANGPAU" agar ahli parlimen UMNO dan BN tidak beralih arah atau pindah parti?.

Tindakan Najib dan kerajaan BN tidak bijak mengatasi kemelut yang diwar-warkan oleh pakatan rakyat atau Datuk Seri Anwar Ibrahim satu tarikh 16.September 2008. Puluhan ribu ringgit untuk belanja wakil rakyat ahli parlimen keluar negara semata-mata untuk tidak berpindah parti pada 15.September 2008 .

Tepat sekali penulis siber menulis dan mengulas kisah "retreat" ahli parlimen barisan nasional dan kisah 16.September. 2008 akan berlaku perubahan iklim atau lanskap politik Malaysia di laman cukup terkenal TKO.

Jika betul tindakan Najib Razak memberi dan meluluskan "retreat" kepada ahli parlimen umno dan BN tindakan Najib bagaikan seorang ayah jika anak menangis di beri sedikit wang untuk beli gula-gula atau aiskrim.

Terpulang pada ahli parlimen bn dan umno yang hadir dalam "retreat" atau lawat keluar negara membuat keputusan. Kami rakyat Malaysia tidak setuju cara Najib Razak mengatasi kemelut atau cara untuk menyekat ahli parlimen pindah parti. Sebab utama ialah kisah hari 16. September. 2008 hanya gimik politik pakatan rakyat. Nampak sangat Najib dan barisan nasional khasnya umno takut pada hantu dan bayang -bayang sendiri.

Setahu kami kerajaan barisan nasional khasnya umno parti yang paling kuat di dunia malah semua kerajaan bn dan umno buat bagus semua. Dan semua ahli parlimen bn dan umno cerdik dan pintar malah cemerlang dan terbilang.

Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pakatan rakyat cuba merencanakan pelan perubahan kerajaan belum lagi ada pelan tertulis hanya sekadar "serangan politik". Namun pemimpin bn dan umno sudah gelabah dan tidak tenteram sehingga sanggup membuat "RETREAT" pada semua ahli parlimen BN.

Akhirnya 16. September.2008. gagal oleh kerana bijaknya Najib dalam tawaran tersebut. anggapan Najib. Kita tunggu dan lihat siapa yang tersungkur Najib dengan bn dan umnonya atau Anwar dengan pakatan rakyatnya. Yang pasti 16.9.2008 malam bulan penuh. Biasanya bomoh melayu kata malam bulan penuh mudah kena sakit gila pada orangb yang ada penyakit gila. Siapa yang berpenyakit gila kita tidak tahu.

Namun yang jelas kita lihat penyakit gila-gila ada pada pemimpin umno dan barisan nasional, kalau dilihat tingkah laku dan cara memerintah selama 51 tahun.

Ts Musa Hasan : Fitnah, Realiti dan Pengajaran


Kata Tok Ketua Polis Semelaysia, berita yang tersebar menegenai beliau yang dilaporkan lumpuh dan tidak mampu bertutur secara normal adalah fitnah yang teramat jahat lagi zalim pada dirinya dan keluarganya. Kata tok ketua polis itu lagi mereka menipu rakyat.

Kita setujulah, perbuatan fitnah ini memang zalim lagi mengaibkan malah berdosa besar disisi Allah bagi sipenyebarnya. Kesan perbuatan jahat fitnah ini bukan sahaja merbahaya kepada individu yang terkena fitnah, malahan masyarakat dan negara turut menerima bahana tempias hasil dari perbuatan fitnah tersebut. Selain TS Musa Hassan, banyak lagi manusia2 yang dihumbankan dengan fitnah2 dasyat maha jahat tersebut, antaranya DS Anwar Ibrahim dengan fitnah liwatnya, pemimpin pemimpin pembangkang tak habis2 dihujani fitnah yang amat mengaibkan, tahanan ISA juga difitnah dan ditahan bertahun2 tanpa bicara hinggakan keluarga mereka jadi kucar kacir, pejuang pejuang keadilan ditangkap, difitnah dipukul dan diaibkan serta banyak lagi lagi yang tidak tehurai diruangan ini

Realitinya, Fitnah di negara Malaysia tercinta ini adalah perkara biasa. Malahan, hampir setiap hari rakyat dihidangkan dengan fitnah2 jahat yang disebarkan melalui TV, akhbar2 dan juga sesetengah pihak berkuasa, agensi kerajaan dan pemimpin2 negara pun turut terlibat dengan budaya fitnah ini. Contoh terbaru ialah kempen politik di Permatang Pauh (P44), TS Musa sendiri pun tahu bagaimana perbuatan fitnah terhadap DS Anwar dihidangkan kepada rakyat demi kerakusan kuasa dimana Ulama2, tok tok mufti, imam iman dan yang paling biadap Masjid rumah Allah dan agama islam dpergunakan dan dipermainkan mainkan demi menghalalkan Fitnah jahat lagi zalim.

Sekarang bila fitnah kena batang hidung sendiri , baru kita sedar bertapa budaya fitnah itu amat jahat, zalim lagi mengaibkan. Budaya fitnah ini perlu dihapuskan dari muka bumi ini. Pengajarannya ialah, selagi kita ada kuasa, berjuanglah bersungguh sungguh menghapuskan fitnah ini, pertahankanlah kebenaran dan keadilan seperti yang dituntut agama. JANGAN PULA KITA GUNAKAN KUASA DAN AMANAH YANG DIBERIKAN UNTUK BERSEKONGKOL, BERSUBAHAT DAN MENGGERAKKAN FITNAH JAHAT LAGI ZALIM LAGI MENIPU RAKYAT TERSEBUT.

Mudah mudahan fitnah yang dikenakan kepada kita menjadi pengajaran dan menginsafkan kesilapan kita yang lalu. Tidak terlewat untuk kembali ke pangkal jalan menjadi wira atau pejuang melawan fitnah2 jahat. Ingat... fitnah itu amat jahat lagi mengaibkan tuan punya diri yang difitnah dan keluarganya....tepuk dada tanya selera DAN sendiri mau ingat la…
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .