Ikuti Blog ini

LAGI PENDEDAHAN : NASARUDDIN TANTAWI DAKWA ROHAIZAT PUNYA ISTERI KEDUA DI PAHANGKUBANG SEMANG-20HB Ustaz Nasaruddin Tantawi bersama S/U KM Pulau Pinang Steven dan juga wakil DAPSY serta Ketua AMK Permatang Pauh Sdr Amir Ghazali, telah mengadakan satu sidang akhbar. Dalam sidang akhbar tersebut Ustaz Nasaruddin Tantawi memberi 3 perkara utama dan pendedahan yang agak mengejutkan semua pihak.

1. Pemuda Pakatan Rakyat menghantar satu seruan untuk mengadakan satu debat dengan isu pengkhianat negara dan menyediakan satu kawasan lapang di Permatang Tengah pada 23 hb 2009 malam. Menurut Ustaz Nasaruddin lagi, tujuan diadakan debat ini ialah untuk berhujah dengan pemuda Pakatan Rakyat iaitu "Siapa Pengkhianat Negara". Berhubung dakwaan Muhyiddin Yassin terhadap DSAI sebagai pengkhianat negara. Jika ada bukti dokumen mereka mesti berani berhujah, malah telah 7 kali dijemput agar hadir berhujah malah pemuda Umno tidak pernah menyahut, sama ada MCA atau MIC agar turun pada 23 hb jam 9.00 malam di Permatang Tengah.

2. Meyentuh isu polimek kononnya Tuan Guru Nik Aziz yang ekstrem berkaitan syurga dan neraka. Kenyataan yang diekplotasi dan menggunakan majlis fatwa tanpa memanggil beliau memberikan kenyataan sebenar apakah yang dimaksudkan dengan kenyataan beliau tidak menyiarkan ucapan TG Nik Aziz tanpa gambar dan suara.

Tuan guru hanya menyebut dasar perjuangan umno yang tidak boleh masuk styurga, tetapi menyebut perbuatan seseorang yang mungkar. Misalnya ibubapa yang memberi didikan kepada anak. Jika umno mahu masuk syurga, jangan rasuah, menahan orang tanpa bicara, dan bukan menentukan siapa yang masuk syurga, tetapi mereka juga berhak perjungan mereka benar, kenapa Khairy Jamaluddin tidak berani menyahut dan benarkan perjuangan umno tidak bertentangan dengan syariat, kita minta ulama umno untuk berhujah dengan kita dan bersedia untuk berhujah dan bukan dengan kekerasan.

3. Isu yang besar ialah berkait dengan calon BN yang saya anggap seorang yang tidak layak untuk menjadi wakil kepada rakyat di Permatang Pasir. Selain dengan isu pecah amanah dan koperasi ,, ada satu perkara mengenai keperibadian beliau dimana beliau mempunyai seorang isteri yang dikahwininya pada 2005 pada peringkat awal hanya di daftarkan pada 2008 dan hanya menjadikan isteri beliau tetapi tidak diberikan nafkah yang adil. Menurut Ustaz Nasaruddin lagi, wanita tersebut yang dikenali rapat dengan keluarga beliau sebagai Fiza atau Hafizah dan berkali-kali menafikannya dan mengahwininya sejak tahun 2005 yang lalu , saya bukan menyentuh soal peribadi , tetapi isteri beliau disembunyikan, pergi dan datang ikut suka hati malah tidak diakui sebagai sisteri, malah isteri beliau menuntut dari Rohaizat agar mengakuinya dan kini berada di Pahang, kawasan Jengka, dan menurut Ustaz Nasaruddin Tantawi lagi, jika ini lah orangnya dan tidak berlaku adil dengan isteri, mana mungkin beliau akan dapat memimpin rakyat di kawasan Permatang Pasir dan bakal di beri mandat di kalangat rakyat."

"Kalau bersama isteri tidak berlaku adil, maka bagaimana beliau akan bertanggungjawab kepada rakyat dengan adil". Kita tahu dijabatan agama mana di daftarkan dan kita punya rekod mengenainya.

Menurut Ustaz Nasaruddin lagi Hafizah adalah kerani di pejabat Rohaizat."Hafizah ketua kerani di pejabat Rohaizat selama 8 tahun dan bekerja dengan Rohaizat, berkahwin tanpa diberitahu keluarga. Kita minta selesai dulu rumahtangga beliau baru selesai masalah rakyat," demikian jelas ustaz nasaruddin lagi.

Apabila UMNO takut untuk ber "PRK"


ABU HASAN


SEBERANG PRAI - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berharap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mempertimbangkan keadaan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), Datuk Abu Hassan Sarif - dari UMNO/BN - yang kurang sihat dalam menentukan sama ada kerusi tersebut kosong atau sebaliknya. Untuk berita lanjut sila klik sini.

Inilah keadaan UMNO/BN sekarang. Takut menghadapi 'kematian' nya. Takut untuk menghadapi kenyataan bahawa UMNO/BN kini kian dibenci rakyat. Muhyiddin sendiri mengakuinya. Kekuatan mereka akan dirobek satu persatu oleh Kerajaan Pakatan Rakyat.

Allah S.W.T Berfirman tentang kehancuran satu kaum atau umat itu pasti tiba walaupun mereka cuba untuk menghalangnya. Ianya telah Tercatat dalam Surah Al A'raaf pada Ayat 34 yang bermaksud. AuzubILLAHi minas syaitonirrojim. "Tiap-tiap umat mempunyai batas waktu[537]; maka apabila telah datang waktunya mereka tidak dapat mengundurkannya ke belakang barang sesaatpun dan tidak dapat (pula) untuk meneruskannya ke hadapan." ShodaqALLAHul'Azim.

[537]. Maksudnya: tiap-tiap bangsa mempunyai batas waktu kejayaan atau keruntuhan.

WAllahua'alam ....

UMNO/BN Edar Wang Palsu Ke Rumah Penduduk Kampung..!

Kampung Petani - Beberapa orang penduduk di Kampun Petani menerima wang palsu RM100 yang diletakkan didalam sampul surat yang diselitkan dibawah pintu rumah mereka.

Seorang penduduk, Salim b. Abdul Hamid, 50 tahun mendakwa, isterinya menemui sampul surat berisi 3 keping wang kertas palsu RM100 yang diselitkan dibawah pintu rumahnya pagi ini.
Didalam sampul surat tersebut, mengandungi sebanyak 3 keping wang kertas RM100 dan juga sekeping kertas bertulis "Tolong Menangkan Calon BN".

Beliau yang berkunjung ke Markas Induk N11 juga mendakwa, bukan beliau seorang sahaja menerima wang palsu tersebut tetapi beberapa penduduk di kampungnya juga menerima sampul surat berisi benda yang sama termasuk beberapa penyokong UMNO.

Laporan polis akan dibuat oleh mereka-mereka yang menerima sampul surat berisi wang palsu tersebut di balai polis berdekatan.

GEMPARR !!! Surat : Kait pegawai tinggi SPRM


Surat misteri yang muncul di inkues Teoh Beng Hock semalam dipercayai mengandungi dakwaan yang mengaitkan seorang pegawai tinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan soal siasat Teoh, yang mungkin membawa kepada kematiannya.

Dipercayai ditulis oleh orang dalam SPRM, surat tersebut mendakwa bagaimana pegawai tinggi tersebut dan seorang ahli politik berpengaruh, bekerjasama untuk memulakan siasatan terhadap dakwaan salahlaku pemimpin Pakatan Rakyat Selangor.

Dan atas persefahaman tersebutlah, Teoh dipanggil untuk disoalsiasat.

Surat yang tidak bertandatangan itu, yang mempunyai kepala surat rasmi SPRM dan ditulis dalam bahasa Malaysia, juga menyebut mengenai bentuk soal siasat - yang membabitkan perbuatan menarik pada tali pinggang suspek.

Ia seterusnya mendakwa pegawai tinggi tersebut menyoal siasat Teoh pada hari setiausaha politik exco Selango ritu, ditemui mati.

Bagaimanapun, surat tersebut tidak menyatakan bagaimana Teoh mati atau sama ada pegawai berkenaan terbabit secara langsung dalam kematiannya.
PR Bangga Calonnya Bersih - Guan Eng

Setiausaha Agong DAP Lim Guan Eng berbangga apabila Pakatan Rakyat dapat mengemukakan seorang calon yang bersih dari sebarang masalah integriti dan moral.
Menurutnya, keputusan Pas untuk mencalonkan Salleh Man bertepatan dengan usaha kerajaan negeri yang mahu mencipta sejarah menjadi negeri berjiwa rakyat.

“Calon kita mesti yang bersih jujur dan sedia khidmat pada rakyat, kita tidak mahu wakil rakyat yang tidak boleh dipercayai dan makan duit orang. Tidak mahu wakil rakyat yang dipecat badan profesional kerana tidak jujur,” katanya pada Majlis Penerangan Rakyat.

Menurutnya, pembentukan kerajaan berjiwa rakyat memerlukan usaha bersama dan perkongsian prinsip yang satu bagi memastikan tradisi kepimpinan BN yang mengamalkan kerajaan kroni dapat dibasmi.

Guan Eng berkata beliau yakin masyarakat di Permatang Pasir sedia maklum mengenai usaha penubuhan kerajaan berjiwa rakyat tanpa mengira kaum agama dan latar belakang.

“Saya percaya calon kita Salleh Othman memenuhi semua kriteria ini bersih, beramanah, cekap dan bertakwa kepada Tuhan. Ada pertikaian terhadap integritinya (Rohaizat) dan kita amat berbangga calon kita memenuhi syarat asas khususnya intregriti,”katanya.

Guan berkata pihaknya mewakili Kerajaan Negeri Pulau Pinang menyerahkan sepenuhnya kepada rakyat Permatang Pasir untuk menentukan pemimpin jenis apa yang mahu mereka hantar mewakili warga Permatang Pasir ke Dewan Undangan Negeri.

“Kita tidak akan bersikap angkuh, kita akan yakin tetapi terus bekerja bagi memastikan kemenangan,” katanya.

LAWATAN YB SALLEH MAN DI KAMPUNG CINA BUKIT MERAH

PERATANG PAUH. Lawatan bakal YB Permatang Pasir Us Salleh man ke perkampungan kaum Tionghua bersama Yb dari PKR ke perkampungan mereka berdekatan Permatang pauh.Sambutan terhadap beliau amat membanggakan kerana beliau mewarisi khidmat YB Hamdan sebelum ini.

Lawatan yang dilakukan sekitar jam 530 petang semalam dilakukan untuk menyakinkan masyarakat Tionghua bahawa PAS dan Pakatan Rakyat adalah pembela nasib rakyat semua.

Rakan kongsi Rohaizat berang di kambing hitam

Kenyataan Akhbar Yusri Isahak (Video)
Yusri menerangkan dokumen sambil diperhatikan SB


Yusri dikelilingi SBBekas rakan kongsi Rohaizat Othman, Yusri Isahak, akan mengambil tindakan saman terhadap mana-mana individu yang mencemar namanya dengan salahlaku yang dibuat oleh calon BN itu.

Yusri berkata demikian dalam satu sidang akhbar di Penanti, Pulau Pinang hari ini.

"Saya berasa hampa dan marah. Saya mahu bersihkan nama saya dan maruah keluarga," kata Yusri.

"Saya bersedia untuk bersemuka dan berdebat dengan Rohaizat untuk membersihkan nama saya dan keluarga," tegas beliau.

Rohaizat, bekas pengamal undang-undang sivil, menerjah ke muka hadapan akhbar selepas didapati disenarai-hitam oleh Majlis Peguam Malaysia.

Calon BN ini didakwa terbabit dalam kes pecah amanah membabitkan wang milik Koperasi Pekebun Getah Kecil di Pulau Pinang.

Namun ada pihak tertentu berkata Rohaizat disenarai-hitam atas kesalahan yang pihak tersebut dakwa dilakukan oleh Yusri Isahak.

Majlis Peguam berkata badan itu tidak akan sekali-kali menghukum mana-mana ahlinya untuk kesalahan yang dilakukan individu lain.

Yusri berkata dakwaan pihak tertentu bahawa Rohaizat telah melangsaikan wang pecah amanah itu kepada koperasi juga adalah tidak benar sama-sekali.

"Dakwaan Rohaizat telah buat bayaran penuh kepada koperasi adalah tidak benar kerana bayaran masih belum selesai. Saya pelik dengan kenyataan tersebut kerana Rohaizat lebih maklum akan urusan kewangan syarikat, lebih-lebih lagi beliau sendiri yang menandatangani cek melululsan wang syarikat untuk diberi pinjam pada kenalannya," kata Yusri. TVA

Berikut disiarkan salinan kenyataan akhbar Yusri Isahak;

http://www.buletinonline.net/images/stories/PRKPermatangPasir/PermatangPasir5%20050.jpg


http://www.buletinonline.net/images/stories/PRKPermatangPasir/PermatangPasir5%20049.jpg

Bekas Rakan Kongsi Rohaizat Akan Membuat Kejutan

http://www.buletinonline.net/images/stories/PRKPermatangPasir/rohaizat.gifPERMATANG PAUH – Bekas rakan kongsi calon UMNO/BN bagi pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir dijangka membuat kejutan berkaitan maklumat sebenarnya yang berlaku dalam syarikat guamannya.

Bendahari PAS Dr. Mohd Hatta Ramli berkata beliau menjangka Yusri, rakan kongsi kepada Rohaizat akan bertindak demikian setelah beliau dijadikan kambing hitam oleh UMNO.

Katanya, Yusri telah dipersalahkan oleh Ketua Penerangan UMNO Ahmad Maslan dalam kenyataannya kelmarin yang menuduh segala apa yang berlaku dalam syarikat Rohaizat adalah disebabkan oleh Yusri.

Dr.Hatta turut menawarkan kepada Yusri, pentas PAS dalam kempen pilihanraya kecil Petmatang Pasir, sekiranya beliau mahu memberikan penjelasan.


”Saya menawarkan bagi pihak pimpinan PAS, kalau beliau hendak gunakan pentas kita dalam kempen ini untuk memberikan penjelasan,

”supaya penduduk Permatang Pasir ini tidak diberikan maklumat yang salah, sebagai dijelaskan oleh Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Ahmad Maslan,”katanya dalam vceramah kempen pilihanraya Permatang Pasir di UPU Tanah Liat, disini semalam.

Sementara itu satu pesanan ringkas (SMS) telah diterima oleh Buletinonline yang memberitahu, Yusri akan mengadakan satu sidang media khusus pada jam 10 pagi, 20 Ogos (hari ini)

ISA lembut...pemanis bibir untuk pengundi Permatang Pasir?

Hishamudin kata sekarang ni,ISA dilihat seperti akta syaitan dan alat politik perti memerintah.Jadi, beliau bercadang supaya beberapa perkara dalam akta itu dipinda iaitu dikurangkan penahanan dalam masa 60 hari dan dua tahun.

Kesihan rakyat Malaysia kerana terpaksa membayar gaji yang tinggi kepada seseorang (Menteri) yang tidak tahu mana undang-undang yang baik dan mana akta yang jahat.

Sekiranya Menteri Dalam Negeri kurang faham, eloklah saya, sebagai keluarga kepada mangsa ISA jelaskan lagi sekali kenapa ISA itu dikatakan oleh Peguam Hanipa Maidin sebagai satu akta Syaitan .

1)Seksyen 73 ISA - Polis boleh menahan selama 60 hari dan menyoal siasat, mendenda tahanan mengikut sukahati mereka. (Rujuk kes Abd Malek Husin Mahkamah Tinggi Okt 2007).

2)Seksyen 8 ISA - Menteri Dalam Negeri , setelah mendapat nasihat dan cadangan dari SB@polis berpakaian biasa, boleh menambah tahanan mangsa ISA dari dua tahun kepada dua tahun berikutnya tanpa sebarang had.(Rujuk kes Mat Sah Satray yang telah ditahan 7 tahun dari tahun 2002 hingga 2009 setelah melalui 4 kali tahanan dua tahun dari tiga orang Menteri Dalam Negeri iaitu Abdullah Badawi 2002 hingga 2008, Hamid Albar 2008-2009, Hishamudin 2009)

3)Semua tahanan ISA TIDAK pernah dibicarakan di mana-mana mahkamah.Kuasa peguambela, pendakwaraya, proses mahkamah dan hakim dipegang oleh Menteri Dalam Negeri.Sebab itu tiada hak jamin, tiada bukti diperlukan dan judicial review.

Namun yang jelas, kenyataan Menteri Dalam Negeri ni hanyalah sekadar pemanis bibir supaya penduduk Pematang Pasir tidak melihat UMNO/BN sebuah parti yang zalim dan jahat.... tu jeee!!!!

Percayalah, selagi unsur tahan tanpa bicara atau "detention without trial" masih dikekalkan dalam ISA, selama itulah akta itu masih lagi dinamakan akta Syaitan.


Kami mangsa ISA hanya menyerahkan pada Allah supaya memberi balasan yang sesuai untuk mereka yang suka menggunakan akta zalim itu keatas manusia lain..Allah lebih tahu apakah "ganjaran yang terbaik" untuk membalas perbuatan tidak berperikemanusiaan mereka, yang suka menggunakan akta tahan tanpa bicara ini keatas ahli keluarga kami.Balasan itu mungkin sesuatu yang tidak terfikir oleh manusia biasa seperti kami ini. Ameen !!!!
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .