Ikuti Blog ini

Jadikan Bagan Pinang Kuala Terengganu No. 2


ayuh semua rakyat
kuburkan isa dan umno di bagan pinang
kuburkan perasuah dan pemakan wang haram!

Pilihan Raya Kecil DUN N31 Bagan Pinang memberi makna besar kepada seluruh rakyat untuk membuat perubahan ketara dalam senario politik tanah air.

Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata rakyat perlu mengambil peluang ini untuk menolak calon Umno-Barisan Nasional bagi menyelamatkan negara yang dilanda pelbagai wabak berbahaya.

“Kita melihat betapa gelabahnya Barisan Nasional mengemukakan slogan selepas satu-satu. Dahulunya bersih, cekap, amanah, natijahnya tidak bersih, cekup, khianat bukan amanah .

“Kepimpinan melalui teladan tidak boleh jadi teladan, menjadi contoh sangat buruk terutamanya bagi orang-orang Islam kerana Umno tidak tunjuk satu contoh Islam yang sebenar,” katanya dalam majlis pengisytiharan calon Pakatan Rakyat untuk pilihan raya kecil Bagan Pinang.

Beliau berkata slogan-slogan yang dibuat Umno-Barisan Nasional dilihat seolah-olah membela nasib rakyat namun dalam masa yang sama parti berkenaan sebenarnya mengkhianati bangsa sendiri dan menzalimi bangsa lain.

Sehubungan itu Hadi berkata, Pakatan Rakyat diperkenalkan untuk mewujudkan perpaduan dengan menerima hakikat masyarakat majmuk.

“Slogan 1 Malaysia slogan baru yang ditonjolkan Umno adalah topeng yang sangat rapuh yang dikoyak rabakkan oleh Umno, MCA, Gerakan, dan Mic yang tidak bersatu.

“Kita mahu memperkenalkan Pakatan Rakyat untuk mewujudkan perpaduan dengan menerima hakikat pelbagai bangsa pelbagai agama. Tidak salah orang Cina sayang pada kaum Cina, mempertahankan hak orang Cina. Tidak salah orang India sayang pada kaum India, tidak salah Melayu sayang pada Melayu mempertahankan hak dia. Yang salah ialah kita sayang bangsa kita tetapi menzalimi bangsa lain,” katanya.

Hadi yakin Pakatan Rakyat dapat menawan Bagan Pinang sekiranya semua pihak dalam gagasan itu bersatu untuk mengulangi kejayaan menawan kerusi Kuala Terengganu daripada Umno-Barisan Nasional pada pilihan raya kecil Januari lalu.

“Kalau kita bersatu sungguh-sungguh segala penipuan, penyelewengan dapat kita atasi. Buktiknya kita dalam piliha raya kecil lalu di beberapa tempat kita menang besar dapat mempertahan kemenangan boleh tawan kawasan mereka di Kuala Terengganu tidak mustahil kita boleh tawan Bagan Pinang.

“Kita mengharap arus perubahan ini akan berpindah ke selatan. Perubahan ke selatan akan bermula di bagan pinang,” katanya.

Menurutnya menjelang pilihan raya kecil pada kali ini rakyat Bagan Pinang bakal mendapat pelbagai habuan oleh Umno-Barisan Nasional.

Bagaimanapun katanya habuan berkenaan hanyalah sebahagian kecil kekayaan negara yang diberikan kepada rakyat kerana sebahagian besarnya dibolot oleh pemimpin atasan.

“Kita melihat rakyat hanya mendapat sedikit habuan khusunya bila ada pilihan raya kecil banyak projek pembangunan, duit diberi, banyak subsidi itu hanya sedikit kekayaan negara.

“Sebahagian besar kekayaan ini berpusing di kalangan orang tertentu. Yang terkini isu yang hebat diperkatakan PKFZ yang menelan belanja besar, media-media dedahkan bagaimana berlakunya rasuah, mereka yang kaya beri rasuah pada orang politik, orang poitik beri projek pada yang kaya,” katanya.

Politik dan amalan sebegitu telah lama menjadi budaya Barisan Nasional.Bagan Pinang - Lumpuhkan PAS Dengan Menghentam TGNA

http://pantheraleo1982.wordpress.com/2008/04/http://kedahlanie.blogspot.com/2009/08/kita-sekarang-perang-guna-mulut-saja.htmlhttp://tuangurunikabdulaziz.blogspot.com/2008/07/biografi-tuan-guru-dato-haji-nik-abdul.htmlhttp://tuanadil.wordpress.com/2009/04/08/aku-bangga%E2%80%A6/http://kedahlanie.blogspot.com/2009/09/nik-aziz-sifatkan-orang-tolak-islam.htmlhttp://kedahlanie.blogspot.com/2009/09/istilah-akidah-umno-oleh-nik-aziz.html

PRK N31 BAGAN PINANG-UNDILAH PAS...TAKBIR!!!


Cara yang paling mudah untuk mendapat perhatian dalam suasana pilihanraya yang melibatkan PAS dan UMNO ialah hentam Nik Aziz. Untuk prk Bagan Pinang, siri ini telah bermula:

Nik Aziz umpama ketam mengajar anaknya berjalan lurus — Ustaz Mohd Afandi YusofMenjelang PRK DUN Bagan Pinang, Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah mengeluarkan saranan kepada jentera parti supaya tidak bertindak kasar, serta tidak menggunakan kata-kata kesat semasa berkempen atau berceramah.

Dan inilah yang berlaku setiap kali tiba pilihanraya, namun apa yang berlaku sebaliknya. Contohnya di DUN Manek Urai, nasihat seumpama itu dikeluarkan Nik Aziz, tetapi akhirnya beliau sendiri mengeluarkan tuduhan dan kecaman bahawa penyokong Umno tidak masuk syurga, Umno komunis, penyokong Umno ajaran sesat Ayah Pin, secular dan sebagainya.

Perbuatan Nik Aziz ini ibarat “ketam yang mahu mengajar anaknya berjalan lurus”. Sebagai seorang yang menggelarkan dirinya ulamak atau Tok Guru tidak sepatutnya bersikap demikian.

Kalaulah Nik Aziz mengatakan perjuangan PAS adalah mengikut sunnah Rasulullah, adakah pernah Rasulullah menggunakan kaedah serangan peribadi sesame Muslim? Bahkan Rasulullah dengan terang menyebut dalam sabdanya: “Sesiapa yang menutup keaiban saudara seIslamnya didunia, maka Allah akan tutup keaibannya diakhirat nanti.”

Sesungguhnya apa yang dilakukan oleh PAS, menggambarkan kepada masyarakat bukan Islam bahawa Islam mengajar umatnya bergaduh sesame sendiri, betapa buruk gambaran yang diberi khususnya dalam soal perebutan kuasa, menyebabkan orang-orang yang berminat atau bercita untuk memeluk agama Islam, tertanya-tanya, inikah ajaran yang dibawa oleh Islam? Yang lebih menghairankan golongan ini ialah, orang Islam Umno yang seagama diserang habis-habisan, manakala orang kafir DAP dipuji dan dipertahankan secukupnya.

Hal ini bertentangan dengan firman Allah dalam surah Al Fath ayat 29 : “Muhammad Rasulullah, dan orang-orang yang bersamanya bersikap keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih sayang sesame mereka (Islam).”

Amat jelas dan terang benderang hokum Allah didalam al Quran, sepatutnya menurut ayat ini, PAS lebih utama bersama dengan umat Islam Umno daripada bersekongkol dengan orang kafir yang menentang agama Allah dan Rasulullahnya seperti DAP, lebih-lebih lagi membela dan mempertahankan setiap kebatilan yang dilakukan oleh DAP, seperti isu mempertikaikan azan, skandal seks Exco, menghina agama Islam, menghina sultan, menghalang jualan arak kepada orang Islam dan sebagainya.

Dalam sejarah Islam, tiada sebarang nas yang membenarkan umat Islam menyerang sesame Islam, namun berbagai perbuatan jahiliyah seperti kutuk mengutuk, fitnah memfitnah, hina menghina dilakukan oleh pemimpin PAS dengan kebenaran daripada Nik Aziz, siapa yang akan menanggung dosa perbuatan jahiliyah PAS ini, kalau bukan Nik Aziz yang memimpin jemaah PAS?

Jika benar PAS menjadikan Islam sebagai model perjuangan, maka ambillah Islam itu keseluruhannya, jangan ambil separuh dan tinggalkan separuh, mana-mana hukum yang dirasakan perlu, maka Islam digunapakai, yang tidak perlu disimpan didalam laci. Perkara ini telah ditanya oleh Allah SWT kepada kaum Yahudi dalam surah al Baqarah : “Adakah kamu beriman sebahagian daripada kitab, dan meningggal / mengkufurkan sebahagian yang lain lagi?” — pemudaumno.org

Rumah Terbuka PAS: Citrawarna 3 Budaya

http://i578.photobucket.com/albums/ss222/aburedha/poster.jpg

Program "Rumah Terbuka PAS: Citrawarna 3 Budaya" ini menggabungkan sambutan 3 perayaan besar iaitu Eidul Fitri, Moon Cake Festival dan Deepavali. Objektif program "Rumah Terbuka PAS: Citrawarna 3 Budaya" ini adalah untuk menjalinkan serta mengukuhkan hubungan antara PAS sebagai wadah dalam Pakatan Rakyat dengan seluruh masyarakat Islam dan bukan Islam di Wilayah Persekutuan. Program ini anjuran bersama Dewan Pemuda PAS Pusat,Dewan Pemuda PAS WP,PAS Kawasan Lembah Pantai dan Kelab Penyokong PAS WP.


ATURCARA MAJLIS
RUMAH TERBUKA PAS: CITRAWARNA 3 BUDAYA
DEWAN PEMUDA PAS PUSAT,DEWAN PEMUDA PAS WILAYAH PERSEKUTUAN, PAS KAWASAN LEMBAH PANTAI & KELAB PENYOKONG PAS WILAYAH PERSEKUTUAN

3 Oktober 2009M bersamaan 14 Syawal 1430H (Sabtu), Padang Jalan Gasing, Pantai Dalam, Kuala Lumpur.

1.30 ptg : Ketibaan Pengunjung

1.45 ptg : Ketibaan Dif-dif Kehormat

1.55 ptg : Ketibaan Perasmi

2.00 ptg : Ucapan Aluan Pengerusi Majlis

2.05 ptg : Ucapan YDP PAS Kawasan Lembah Pantai

2.15 ptg : Ucapan Ahli Parlimen Lembah Pantai

2.25 ptg : Ucapan Pengerusi KPP Wilayah Persekutuan

2.35 ptg : Ucapan Ketua Pemuda DPPP

2.45 ptg : Ucapan Perasmian

3.00 ptg : Jamuan & Persembahan

4.00 ptg : Majlis Tamat

2 Pemimpin Pemuda UMNO Diberkas Kerana DadahPolis menahan dua orang pemimpin Pemuda Umno bahagian setelah disyaki mengambil dadah dalam satu serbuan di sebuah rumah di Kampung Tengah, Kijal, Terengganu malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Negeri Supt Roslan Abdul Wahid berkata, kedua-duanya yang berumur 41 tahun itu, merupakan antara 74 orang yang diberkas dalam Ops Sepadu yang dijalankan oleh jabatan berkenaan dengan kerjasama Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dungun dan Kemaman.

“Seorang daripada mereka ditahan di ruang tamu di rumah tersebut pada pukul 9 malam, manakala seorang lagi ditahan bersama abangnya dalam sebuah bilik di rumah yang sama.

“Kita merampas satu tiub straw yang mengandungi dadah jenis heroin daripada seorang daripada mereka,” katanya kepada Bernama hari ini.

Beliau berkata pemeriksaan air kencing yang dijalankan mendapati ketiga-tiga mereka positif dadah.

Seorang daripada mereka kemudian dilepaskan dengan jaminan polis setelah kenyataan diambil manakala seorang lagi bersama abangnya telah dibawa ke Mahkamah Majistret Kemaman sebelum dilepaskan dengan jaminan RM3,000 seorang.

Operasi itu dijalankan oleh 100 anggota dan pegawai dari cawangan narkotik di kawasan-kawasan panas di daerah Dungun dan Kemaman dalam usaha untuk membersihkan kawasan berkenaan daripada kegiatan pengedaran dan penagihan dadah.

Pengundi Bagan Pinang dihina!

Pemilihan Isa Samad sebagai calon Bagan Pinang menggambarkan bahawa Umno sudah tidak mempunyai atau ketandusan calon yang mempunyai kredibiliti dan integriti untuk diketengahkan kepada masyarakat yang dahagakan kepimpinan yang bersih lagi amanah.

Dengan terlantiknya Isa Samad ini menunjukkan bahawa Umno tidak konsisten dalam usaha membenteras politik wang dan rasuah.Tahniah..kepada Umno kerana berjaya melantik kembali calon yang cukup bersih,berkredibeliti dan berintegriti.

Kita bangkitkan perkara ini kerana Isa Samad pernah didapati melakukan amalan rasuah dan didapati bersalah,ini bukan isu menghentam peribadi calon tetapi ia berkaitan dengan isu integriti.Perlantikan Isa juga menggambarkan bahawa Umno hanya "Hangat-hangat taik ayam"dalam usaha menghapuskan gejala rasuah dikalangan parti dan pimpinan mereka.

Apa yang pasti perlantikan ini adalah satu "Penghinaan" terhadap pengundi-pengundi Bagan Pinang yang dahagakan seorang pemimpin yang Amanah,telus dan mempunyai integriri yang diharapkan.Untuk itu beliau menyeru agar pengundi di Bagan Pinang melakukan perubahan agar diri dan maruah kita tidak dihina oleh Umno dan BN.

Perubahan Negeri Selatan bermula di Bagan Pinang – Presiden PAS

Tidak mustahil Pakatan Rakyat menang Pilihanraya Kecil N31 Bagan Pinang, Negeri Sembilan

Ucapan Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang pada Malam Pengisytiharan Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Zulkifli Mohd Omar sebagai Calon Pakatan Rakyat bagi Pilihanraya Kecil N 31 Bagan Pinang Negeri Sembilan di Batu 9, Teluk Kemang pada 29 September 2009.

Hassan Ali pun ada !

Saat diumumkan calon oleh Dato' Presiden PAS


Ucapan calon sebelum sidang akhbar malam tadi.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .