Ikuti Blog ini

Kekuatan Bukan hanya Pada Alat, Tetapi Teknologi Menggunakannya


MARANG – Menurut Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang kekuatan yang dikehendaki Islam bukan sahaja dari segi peralatan tetapi juga teknologi iaitu cara menggunakan alat tersebut dengan bijak mengikut zaman masing-masing.

Memetik hadis Nabi SAW, beliau mengingatkan umat Islam agar bersedia dengan kekuatan rohani dan jasmani bagi menghadapi musuh-musuh dalam perjuangan Islam.

“Umat Islam dianjurkan menyediakan kekuatan, bukan sahaja kekuatan alat bahkan kekuatan bagaimana menggunakan alat itu dengan bijak.

“Termasuk Nabi SAW sendiri melatihkan dirinya dengan berlumba jalan kaki, menunggang kuda dan bermain senjata, mengikut zaman dan keadaan masing-masing,” ujarnya

Beliau berpesan demikian ketika merasmikan Pelancaran Kembara Tarbawi 3.0,Pacuan Empat Roda (4x4) ke Sungai Tersat, Hulu Terengganu di perkarangan Masjid Rusila, pada Jumaat 18 Mei.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Marang menegaskan menjadi tanggungjawab kepada umat Islam seluruhnya menjadi umat yang kuat.

Sekali pun, katanya pihak yang menentang Islam itu mempunyai kekuatan harta benda berlipat ganda serta peralatan yang canggih.

Menurutnya, pertolongan dari Allah SWT akan mengatasi segala kekuatan dan perancangan musuh dengan syarat ikhlas dalam perjuangan.

“Adalah menjadi tanggungjawab kepada kita, umat Islam menjadi umat yang kuat, bukan umat yang lemah. Menyediakan ahli-ahli yang kuat, berani bukan ahli-ahli yang lemah. Sediakan kekuatan mengikut kemampuan kita.

“Sekali pun lawan-lawan Islam itu mempunyai harta yang banyak, boleh membeli alat-alat yang canggih, senjata yang lebih kuat dan peralatan yang lebih lengkap.

“Sekiranya umat Islam menyediakan kekuatan mengikut kemampuan mereka dengan ikhlas. Walau pun kekuatan itu dianggap lemah pada zahirnya, selepas itu ada pertolongan dari Allah SWT yang akan mengatasi musuh dengan cara yang dikehendaki-Nya,” jelas Ustaz Abdul Hadi.

Sejumlah kira-kira 105 buah kenderaan pacuan empat roda menyertai program kembara tersebut yang dilepaskan oleh Presiden PAS bermula di perkarangan Masjid Rusila, Marang.

Antara pimpinan PAS Terengganu yang menyertai kembara tarbawi tersebut Timbalan Pesuruhjaya PAS (I) Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat dan Bendahari PAS Terengganu, Cikgu Syukrimun Shamsudin. -BO

Sokong Royalti Minyak Untuk Kelantan Gimik Annuar


Macam seperti satu kejutan pula kepada orang Kelantan apabila Annuar Musa tiba-tiba menurun tangani atas banner yang menuntut agar royalti minyak dikembali kepada rakyat Kelantan. Tindakan Annuar itu pun menjadi perhatian dan dilaporan sebagai berita yang menakjubkan. Maka orang-orang Kelantan yang dahaga royalti minyak dan sudah berjuang dengan sebahagian rakyat Kelantan menuntut royalti itu pun suka dan senyum sampai ke pipi.

 Tanpa mengetahui apakah motif di sebalik tindakan Annuar itu ramai yang memuji Annuar. Ada yang nampak Annuar sebagai bersemangat Kelantan dan bersimpati dengan rakyat Kelantan. Itulah pandangan tanpa melihat menggunakan kanta mata politik. Tetapi bagi mereka yang matanya tidak disaluti selumbar atau selaput akan merasakan tindakan Annuar itu tidak lebih dari satu gimik murahan saja. Ia kerja orang yang tidak ada kerja sahaja atau pun frustasi.

Kenapa saya kata begitu, kempen untuk mendapatkan royalti minyak sudah lama dijalankan oleh rakyat Kelantan. Sampai Tengku Razaleigh Hamzah pun ikut sama menyokong tindak tanduk dan perjuangan rakyat Kelantan itu. Isu itu sudah pun sampai ke mahkamah. Husam Musa sudah pun membawanya ke mahkamah dan mungkin selepas ini ke mahkamah timbang taraf dunia pula kerana untuk mendapatkan royalti berkenaan yang jelas ianya hak dan kepunyaan rakyat Kelantan.

Tetapi apakah reaksi Annuar sebelum ini? Memang Annuar tidak membantah atau cuba mengalihkan cerita fasal royalti seperti Awang Adek Hussein, tetapi Annuar tidak pun berkata apa-apa mengenainya. Sokong pun tidak, tidak sokong pun tidak. Annuar jadi macam lalat kena ridsect. 

Bagaimana pun orang kanannya yang juga timbalannya dan sahabat selubang dan sepermainan dengannya Mohammad Alwi Che Ahmad, ada komen fasal royalti. Alwi bersetuju kerajaan Kelantan membawa isu royalti ke mahkamah kerana dia menganggap keputusannya nanti akan berpihak kepada kerajaan Pusat. Cara Alwi menyokong itu bukan mengharap wang royalti itu diberikan kepada Kelantan tetapi biar mahkamah menghentikan polimek mengenai perkara itu.

Kalau Annuar Musa jujur dan benar-benar prihatin kepada rakyat Kelantan, beliau sepatutnya tidak menanda tangani mendesak royalti itu semalam, tetapi lama sebelum ini. Dia harus bangkit memperjuangkan bersama rakyat, Tengku Razaleigh dan rakyat Kelantan awal-awal lagi. Beliau patut minta laluan untuk naik ke pentas bersama Pas dan Tengku Razaleigh membuat desakan kepada kerajaan. Dan bial setiap kali Najib Razak mengadakan lawatan ke Kelantan Annuar perlu menyuarakan perkara itu. Tetapi kenapa tidak?

Makanya, saya ulangi makanya kesudian Annuar Musa mencemar tangan menanda tangani mendesak royalti itu sesudah beliau kini sudah tidak ada kuasa dalam Umno. Sesudah tidak menjadi menteri, sesudah tidak menjadi pengerusi perhubungan Umno Kelantan, sesudah tidak menjadi wakil rakyat dan juga sesudah digantung dua tahun setengah oleh FAM.

Sikap atau pun kersedaran terdesak itu biasa berlaku kepada orang Umno. Selepas mereka tua, habis modal dan bisa tidak dapat merancuni pemimpin Umno mula mereka berlegar ke halaman Pas. Menyertai Pas dengan membero seribu janji. Tetapi bila kehendak dan apa yang mereka idamkan tidak tercapai mulalah mereka akan 'mentok' - berona.

Berbalik kes Annuar kenapa masa beliau ada kuasa, beliau tidak mendesak semua itu. Saya malas hendak mengulas dan memberi jawaban, mungkin kita semua tahu apakah sebab musababnya. Jadi kemurahan hati Annnuar menanda tangani banner desakan itu bersama lebih 20,000 rakyat Kelantan di perkarangan stadium Bukit Jalil semalam untuk menarik perhatian dan simpati sahaja. Beliau hendak tunjuk beliau bersama rakyat demi Kelantan. Kelabaan yang diperolehinya beliau akan dianggap berjiwa rakyat dan bersama rakyat. Itu sahaja. Air mata yang ditumpahkan kini adalah air mata buaya selepas dirinya tiada apa-apa kuasa.

Oleh itu rakyat Kelantan janganlah mengharap apa-apa budi dan bakti dari Annuar untuk rakyat Kelantan. Rakyat Kelantan boleh terima dia adalah pengurus bola sepak yang baik tetapi bukan seorang ahli politik yang ikhlas.

Buktinya selama lebih 22 tahun beliau menjadi pemimpin nombor dua Umno Kelantan, beliau tidak pun berusaha tetapi menyekat dan menghalang apa-apa projek ke Kelantan. Sebenarnya amalan dan budaya yang dipraktikkan Annuar selama ini masih berterusan di Kelantan.

Sama sepertai Annuar memimpin bola sepak Kelantan begitu juga tanda tanganninya menuntut royalti minyak itu tidak ikhlas. Ia hanya umpan plastik uantuk mengait mulut ikan sahaja. Mana-mana ikan yang tiada pengalaman dan suka barang palsu akan bertepok tangan dan gembira atas tindakan Annuar. ~merahtintaMSO

Ceramah Perdana oleh Tuan Guru Dato' Bentara Setia Hj Nik Abd Aziz Nik Mat


Apabila Imam masjid mula menyanyi dan bermain gitar

Dakwah punya skop dan pengertian yang luas. Pelbagai bidang di dunia ini yang telah disentuh oleh para pendakwah. Cara mungkin berbeza, namun matlamat tetap sama. Mengajak manusia kembali kepada yang Maha Esa.


BERSIH 4.0 dilancarkan!! tapi.. oleh Pencacai UMNO..


Majlis pelancaran Perhimpunan Bersih 4.0 di Dataran Madras, Lorong Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur pagi tadi.

Kononnya mereka adalah kumpulan peniaga dari Majlis Tindakan Peniaga-Peniaga..

Tapi ada sumber mengatakan mereka ini adalah Pencacai UMNO dari Pemuda UMNO Selangor yang berkerjasama dengan PERKASA Wilayah Persekutuan.

Cuba tengok gambar kat bawah ni.. ada ke peniaga muka macam samseng (yang kiri dan kanan tu) ni?


Ni mesti nak tumpang populariti BERSIH ni.. maklumlah Himpunan UMNO hari tu Najib sasarkan 500,000 hadir tapi yang hadir 60,000 saja..

Tapi rakyat tidak bodoh seperti mereka-mereka yang bodoh itu sangkakan..

Laporan berkaitan..

BERSIH 4.0 Di Lancarkan, Penganjur Mahu Adakan Perhimpunan Di Hadapan Rumah Ambiga!


Majlis pelancaran Perhimpunan Bersih 4.0 di Dataran Madras, Lorong Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur pagi tadi.

Kediaman Pengerusi Bersih 2.0, Datuk S. Ambiga terus menjadi sasaran protes dan yang terbaru, kumpulan peniaga dikenali sebagai Majlis Tindakan Peniaga-Peniaga Kuala Lumpur merancang menganjurkan 'Bersih 4.0' dengan membuka 60 lot perniagaan di sepanjang Jalan Setiakasih 1, Bukit Damansara minggu ini.

Pihak penganjur berkata pihaknya mahu mengajar individu yang bertanggungjawab sepenuhnya ke atas kerugian mereka alami ekoran perhimpunan-perhimpunan Bersih sebelum ini.

Pengerusi majlis itu, Datuk Jamal Md. Yunos, berkata, penganjuran 'Bersih 4.0' berbeza sama sekali dengan perhimpunan Bersih, Bersih 2.0 dan Bersih 3.0.

Menurutnya, dengan 'protes' tersebut, peniaga-peniaga yang terlibat mahu Ambiga merasai sendiri 'nikmat' apabila keharmonian di sesuatu tempat itu dicemari.

"Esok kita akan turun untuk mengadakan lot-lot perniagaan dan kita akan sediakan 60 lot untuk peniaga.

"Pada Selasa, kita akan pergi ke pejabat Datuk Bandar (Kuala Lumpur), untuk memohon permit perniagaan yang akan berlangsung pada 24 dan 25 Mei ini," katanya ketika pelancaran Perhimpunan Bersih 4.0 di Dataran Madras, Lorong Tuanku Abdul Rahman di sini pagi tadi.

Perhimpunan yang mendapat sokongan persatuan-persatuan peniaga serta badan bukan kerajaan (NGO) itu dijangka disertai lebih 10,000 orang dan pihak penganjur menyasarkan pendapatan RM300 hingga RM500 sehari.

Ia akan berlangsung bermula jam 3 petang hingga 8 malam.

Malah, sekiranya mendapat sambutan menggalakkan, pihak penganjur akan memohon permit kekal perniagaan di situ kerana menyifatkan ia sebagai lokasi berpotensi.

Sumber: Blog Pencacai UMNO

Gambar : Pelakon Abby Abadi Dipentas Ceramah PasSelepas Aishah, Dayangku Intan,,,,, Kini Giliran "Abby Abadi" Mengambil Tempat.. Jom Kita Turun Ramai-Ramai...

Abby Abadi ( Isnp. Aliza) Bekas pelakon Siri GERAK KHAS akan bersama sama di Pentas Himpunan Pemuda Islam Rhu Rendang, di Pantai Rhu Muda, Marang.

Azan dan sujud di Padang Kota(Padang Kota Lama, tempat berhibur menjadi tempat sujud)

GEORGETOWN: Hari ini dalam sejarah tercatat semalam (19 Mei 2012) apabila buat pertama kalinya azan berkumandang dan solat jemaah Magrib dan Isyak diadakan di Padang Kota Lama sempena Program Pameran Pengguna Pulau Pinang 2012.

Ia diikutiwacana santai bersama Ustaz Azhar Idrus, Ali XPDC, Sham Kamekaze dan Bob Lokman.

Selalunya Padang Kota Lama dilaksanakan program bercorak hiburan yang melalaikan masyarakat, tempat muda mudi bercengkerama dengan pasangan masing-masing, tempat riadah bagi warga emas, memancing di tepi laut atau datang menghirup udara segar di tebing laut sambil makan serta minum bersama keluarga di medan selera yang disediakan.

Namun, situasi program anjuran kerajaan negeri menerusi Exco Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Haji Abdul Malek Abdul Kasim itu berjaya mengubah landskap dengan lautan manusia yang datang.

(Ribuan manusia tekun mendengar tazkirah dari Ustaz Azhar Idrus)

Mereka mendengar persembahan bekas pencipta lagu, Bob Lokman, Penyanyi Ali XPDC, Gitaris Sham Kamekaze, pemain bass Spring, Jon, Imam Muda, Asraf yang menyampaikan kuliah magrib serta Ustaz Youtube, Ustaz Azhar Idrus.

Kesemuanya gembira setelah melihat lautan manusia datang membanjiri padang yang pernah menjadi lokasi mereka membuat persembahan hiburan sebelum ini.

Hanya Ustaz Azhar Idrus yang hanya melintasi kawasan ini ketika di jemput mengadakan kuliah bulanan di Pulau Pinang atau keluar bersama rakan merakam gambar terindah sekitar Georgetown.

Sepanjang pemerintahan Umno dan Barisan Nasional (BN) program seumpama ini tidak pernah diadakan dan yang mereka tahu hanyalah hiburan kononya untuk mendekati anak muda.

Lebih memalukan kepada pihak yang selalu membuat kacau terhadap pemerintahan Pakatan Rakyat di Pulau Pinang serta taburan fitnah yang berterusan mengatakan pemerintahan Ketua Menteri, Lim Guan Eng anti Islam akhirnya suara azam boleh berkumandang di Padang Kota iaitu luar kawasan masjid.

Jiwa anak muda kini walaupun mereka 'rock' tetapi dalam hati mereka terbuka luas untuk Islam dan mahukan perubahan politik yang telah lama membelenggu kehidupan rakyat dengan kenaikan harga barangan, petrolium, kemudahan asas dan seumpamanya.

Bob Lokman dalam ucapan permulaan majlis berkata, berbelas kali beliau memijak kaki di Padang Kota tetapi malam ini satu kelainan yang tidak pernah terbayang dipemikirannya.

Tapak untuk muda muda bersuka ria malam itu penuh dengan insan yang mahukan pembersihan jiwa.

"Dulu kami sebagai penghibur gembira bila ramai yang datang memberikan sokongan dengan jiwa yang kosong.

Malam ini lebih gembira sebab ramai yang datang dengan jiwa yang tenang untuk mengisi soal keagamaan, " jelasnya.

Begitu juga Sham Kamekaze, Ali XPDC dan Jon dari Spring walaupun mereka bukan penceramah atau ustaz tetapi alunan bunyi gitar dan kemerduan suara sudah cukup menyentuh perasaan bahawa kemunculan mereka di pentas sedemikian ada kelainan berbanding dulu.

Suara lunak Ali yang pernah menjadi vokalis Terarossa di era rock 1990 an tiada bezanya apabila menyampaikan lagu-lagu berirama ketuhanan hasil ciptaan Ustaz Azhar Idrus sendiri.

Para hadirin yang datang bukan hanya untuk mendengar jawapan dari berbagai persoalan yang ditanyakan oleh para pengunjung malahan dapat membeli barangan yang dijual peniaga.

Program berbentuk santai itu, membolehkan keluarga duduk makan minum di atas padang bahkan terdapat pengunjung bukan Islam datang untuk mendengar sendiri apa yang diperkatakan.

Walaupun antara mereka tidak memahaminya namun mereka percaya golongan yang hadir pada program tersebut merupakan golongan yang baik jauh dari sikap ganas sepertimana yang digambarkan. -Hrkh

 Ustaz Azhar Dengan Bob Loqman Sedang Beceramah


Puluhan Ribu yang Hadir di Kuliah Tersebut


Program Ambiga Di Merlimau Diganggu Pemuda Liar. Dua ADUN DAP Jadi MangsaProgram Hi-tea bersama Pengerusi J/K BERSIH, S.Ambiga di Merlimau terganggu ekoran serangan oleh kumpulan yang tidak dikenali.

Dua anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP menjadi mangsa apabila acara minum petang bersama Pengerusi Bersama BERSIH S Ambiga dihadiri sekumpulan pemarah yang tidak berpuas hati, menurut malaysiakini.

ADUN Ayer Keroh Khoo Poay Tiong berkata kumpulan pengacau itu menyerangnya dan ADUN Bandar Hilir Tey Kok Kiew apabila mereka meninggalkan tempat acara itu.

"Batu dan telur mengenai kereta kami. Cermin depan anggota kami turut pecah," katanya.

Salah satu daripada tayar kenderaan Tey juga dipancitkan, cermin sisi pecah dan badannya kemik teruk dihentam kumpulan itu.

Beliau membuat laporan polis di balai polis Merlimau.


Piala FA: Tuan Guru Nik Aziz ucap tahniah


KUALA LUMPUR, 19 Mei: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengucapkan tahniah kepada pasukan bola sepak negeri itu yang berjaya merangkul Piala FA pada perlawanan akhir, malam ini.

“Tahniah diucapkan atas kejayaan pasukan The Red Warriors yang telah berjaya menjuarai Piala FA sebentar tadi,” tulisnya dalam Facebook beliau.

Kelantan berjaya menjuarai Piala FA selepas menewaskan Sime Darby 1-0 pada perlawanan akhir di Stadium Nasional, Bukit Jalil, sebentar tadi.

Gol kemenangan pasukan Red Warriors itu dijaringkan oleh Mohammed Ghaddar pada minit ke-59 menerusi sepakan penalti.

Ketua Pemuda PAS Malaysia, Nasrudin Hassan juga mengucapkan tahniah kepada Kelantan di atas kejayan itu.

“Tahniah Kelate atas tropi yang dimiliki malam ini setelah menewaskan Sime Darby. Sime Darby cuba lagi tahun depan,” tulisnya juga melalui Facebook. -Hrkh

TAULIAH UST AZHAR IDRUS DITARIK!!! Ceramah di PICC batal, kenapa Najib dengki pengaruh Ust. Azhar Idrus?
Akibat takutkan akan aura UIA yang bakal menarik belia-belia di Putrajaya sempena dengan Himpunan Sejuta Belia yang bermula 23 mei ini, Setiausaha Politik Najib, Dato Jailani Ngah telah meminta menghubungi JAKIM agar membatalkan tauliah UAI di PICC pada 26 mei ini....

 Arahan itu telah dikeluarkan melalui surat yang telah di faks kepada Pengarah JAKIM semalam untuk menarik serta-merta tauliah tersebut...

GAMBAR DI BAWAH NI  KULIAH AGAMA PERDANA USTAZ AZHAR IDRUS DIPADANG KOTA LAMA PULAU PINANG

FOTO-FOTO SEBAGAI BAHAN BUKTI DAN BUKAN CAKAP PAKAI AIR LIUR BASI..... DISEKITAR KULIAH AGAMA PERDANA USTAZ AZHAR IDRUS DIPADANG KOTA LAMA PULAU PINANG......

MENDAPAT KERJASAMA YANG AMAT ERAT DARI KERAJAAN DAP/PR PULAU PINANG PIMPINAN YAB LIM GUAN ENG...

Annuar Musa Bikin Najib Pening pulakCuba lihat gambar dibawah ni.


Ok dah tengok kan.

Apa yang anda lihat dalam gambar tersebut bukannya gambar yang di edit seperti yang puak umno selalu buat, itu gambar yang diambil di bukit Jalil petang semalam sebelum berlangsungnya piala F.A yang menyaksikan Kelantan menang dan buat najib terkebil-kebil diam kaku tak bersuara ( baca sini ).

Gambar tersebut menunjukkan orang kuat umno itu pun tidak setuju dengan apa yang umno buat dengan meng anaktiri kan kelantan, 

Sebagaimana yang kita tahu selain Terengganu, Kelantan juga dianugerahkan dengan hasil bumi iaitu minyak, dan itu rezeki yang ALLAh beri buat rakyat kelantan.

Tapi kalau najib masih jadi PM... dan selagi umno berkuasa, rakyat negeri yang punya minyak tidak akan dapat menikmati wang royalti tersebut kerana menteri umno nak baham semua dan bagi kat anak, adik, pakcik, sepupu sepapat dan kroni. termasuklah kaki bodek dan penjilat tegar umno.

Jadi Annuar Musa pun tahu benda tu, dia pun tahu kalau umno masih berkuasa, jangan mimpi la nak dapat, dia pun sain la walaupun dia tahu BN ni memang tak boleh harap lagi, ye la, kalau dah berkumpul dekat stadium, semua rakyat kelantan ada, semangat tu jadi lain, sampai dia lupa dia orang umno.

Tu yang tersain tu, sebab dalam hati dia pun nak juga royalti minyak dikembalikan pada Kelantan, cuma ada satu masalah paling besar.. iaitu Umno, parti yang pernah diharam kan itu (Istilah najib ialah  "haram jadah" ) berkuasa dan kikis semua harta negara, nafikan hak rakyat kelantan.

Jadi senang, lepas ni ingat ABU,... asalkan bukan Umno.. korang pilih lah... sebab umno tu tak boleh harap.. "haram jadah" bak kata najib...  kita tunjuk dekat najib,. negara ini sapa punya... bukan bapak najib punya.

OK, jangan tunjuk gambar ni pada najib, nanti dia pening kepala.

Gambar Penyokong Kelantan Solat Berjemaah Di Luar Stadium Sebelum Final Piala FA


Inilah kesan tarbiah Tuan Guru Nik Aziz serta PAS dalam memerintah negeri Serambi Mekah selama 20 tahun. Syiar Islam dapat dilihat di mana sahaja hinggakan di padang bola sepak, syabas buat rakyat Kelantan.

Kita doakan semoga PAS terus cemerlang memerintah Kelantan dalam menuju keredhaan Allah SWT di dunia dan akhirat..

Gambar kemewahan pemimpin PAS terhangat


KUALA LUMPUR, 20 Mei: Artikel blog bergambar daripada http://addin77.blogspot.com membandingkan kemewahan pemimpin tertinggi PAS dengan Umno adalah artikel paling popular di Facebook dan Twitter Harakahdaily bagi minggu ke-20.


Di tempat kedua juga diungguli oleh artikel blog bergambar http://addin77.blogspot.com mengisahkan terkedunya perdana menteri Datuk Seri Najib Razak apabila disambut bunga kuning setibanya di London.

Keberanian bekas menteri besar Perak Datuk Seri Nizar Jamaluddin untuk menghadirkan diri mendengar ceramah Umno yang bertajuk 'Nizar Pembohong Bersiri' di Tualang Sekah menduduki tempat ketiga.

Artikel bergambar daripada http://omakkau.blogspot.com mengisahkan ‘kegagalan’ Himpunan Rakyat anjuran Pakatan Rakyat menduduki tempat keempat.

Di tempat kelima ialah artikel bergambar daripada http://www.tranungkite.net menunjukkan kepada Najib bahawa adalah perkara biasa untuk Pakatan Rakyat untuk membuat himpunan gergasi tidak seperti Umno yang terpaksa membazirkan duit untuk T-Shirt, makanan dan pengangkutan untuk menjayakan himpunan ulang-tahun 66nya di Stadium Bukit Jalil baru-baru ini.

Berikut ialah 10 artikel terhangat Facebook dan Twitter Harakahdaily bagi minggu, 13 Mei hingga 19 Mei, 2012.

1
Gambar Kemewahan Rumah Pemimpin PAS.. Umno Pun Kalah
2
Gambar Najib Terkedu Bila Terima Bunga Kuning Di London..
3
Kenapa Nizar hadir ceramah Umno malam tadi?
4
Himpunan Pekerja anjuran Pakatan Rakyat kena boikot...
5
Aduh NAJIB..PR kumpul di stadium mcm ceramah biasa je...
6
[Gambar] Najib, Altantuya, Skandal Scorpene Kini "Hot" di Kanada dan Dunia
7
Panas...Kedah akan jatuh ke tangan Umno BN
8
Hishammuddin, ini gambar Tonto atau anggota polis?
9
Hanya di China (1 gambar)
10
Hero senaman punggung mengaku beli 'datuk'
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .