Ikuti Blog ini

Sebab sebenar Ahmad Said tergesa-gesa mahu bersara

Berbagai spekulasi mulai timbul ekoran Pengarah SPRM, Ahmad Said mengemukakan notis bertulis supaya kontrak perkhidmatannya yang sepatutnya tamat pada 25 Mei tahun depan dipendekkan kepada 31 Disember ini.

Adakah ianya ada kaitan dengan siasatan SPRM keatas Setpol seorang Menteri baru-baru ini atau kerana gara-gara SPRM mahu menyiasat isu berkaitan hubungan sulit di antara Perdana Menteri Najib Abdul Razak dengan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu yang dilapor oleh Ketua AMK Parti Keadilan Rakyat (Keadilan) Shamsul Iskandar Mohd Akin di sini

Walau apa pun , besar kemungkinannya kerana takutkan satu lembaga yang menyerupai mendiang Teoh Beng Hock yang katanya kelihatan merayau-rayau di ibupejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Plaza Masalam, Shah Alam. [klik sini ]

Apakah Najib akan mengambil langkah yang sama jika Altantuya muncul nanti? dengar khabarnya Altantuya akan muncul di sini . Ramai juga nak tahu, kalau hantu Monggolia tu bertarung dengan hantu kopek besar siapa yang menang?

Video Aksi Datuk Azhar Tunjuk Punggung

Belum pun 15 minit bersidang, Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang di sini semalam kecoh apabila sembilan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) bertindak keluar dewan.

Tindakan itu dibuat apabila Ketua Pembangkang, Datuk Azhar Ibrahim sekali lagi digantung berikutan keengganannya memohon maaf kepada Sim Tze Tzin (PKR-Pantai Jerejak) yang mendakwa Azhar menunjukkan punggung kepadanya.

Semuanya bermula apabila Tze Tzin yang mengambil bahagian perbahasan Bajet 2010 pada pukul 9.45 pagi dan membangkitkan isu itu yang kemudian- nya mendapat perhatian Speaker, Datuk Abdul Halim Hussain.

Abdul Halim kemudiannya mengarahkan Azhar supaya memohon maaf kerana perbuatan itu seolah-oleh menghina Tze Tzin selain mempelawa Azhar menonton kembali tayangan video kejadian terbabit namun enggan dipatuhi Azhar.

Beliau kemudiannya mengumumkan Azhar digantung sehingga selesai persidangan yang menyaksikan semua ADUN BN keluar dewan. - Kosmo
Malam ini 'Himpunan PAS For All bersama Tok Guru Nik Aziz '


Mursyidul Am PAS, Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat yang dihujani pelbagai fitnah dan dugaan muktahir ini akan bersama-sama rakyat pada "Himpunan Perpaduan Umah PAS For All" di Taman Melewar, Sabtu 5 Disember jam 9.30 malam.

Program ini akan menampilkan kedua-dua Pengerusi Kelab Penyokong PAS (KPP) India dan Cina, Balasubramaniam dan Hu Phang Chow yang akan berintraksi dengan para penyokong Pakatan Rakyat, kata Setiausaha PAS Kawasan Batu, Haji Ismail Yahya kepada Harakah.

Turut menyampaikan pidato, AJK PAS Pusat, Mohd Hanipa Maidin yang akan mengulas isu-isu berkaitan royalti minyak, PRK Kota Siputeh, pengharaman BTN dan tohmahan jahat Umno terhadap MB Kelantan.

Himpunan ini juga bersempena sambutan Jubli Perak 25 Tahun PAS Kawasan Batu.

Orang ramai dan penyokong Pakatan Rakyat dijemput hadir bagi mengikuti ulasan terkini Mursyidul Am tentang kontroversi doa terhadap PM dan tuntutan royalti minyak.
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .