Ikuti Blog ini

Utusan Disaman Lagi, Kali Ini Sebanyak RM40 juta Oleh Bekas Timb Panglima Tentera Darat
Leftenan Jeneral (B) Datuk Abdul Ghafir Abdul Hamid telah mengambil tindakan undang-undang ke atas Utusan Melayu (Malaysia) Berhad dengan menyaman sejumlah RM20 juta kerana memburukkan reputasi dan nama baik beliau kepada umum.

Dalam satu kenyataan media hari ini, peguam pemohon Samarudin Md Rejab berkata kes tersebut telah difailkan semalam dan menamakan Datuk Abdul Aziz Bin Ishak dan Raja Shahrir Abu Bakar sebagai pihak defendan.

“Dalam artikel Utusan Online bertarikh 13 Mac, 2013, secara palsu dan berniat jahat, telah menyiarkan satu artikel dalam talian menuduh anak guam kami sebagai 'telah memperleceh' Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dalam mengendalikan insiden pencerobohan pengganas dari Sulu,” kata Samarudin dalam satu kenyataan.

Menurut Samaruddin lagi, artikel tersebut juga menuduh Abdul Ghafir telah mengatakan PDRM dan ATM menangani pengganas dari Sulu itu sehinggakan kini hanya “duduk di bawah rumah orang dan di reban ayam”.

Disamping itu, Samarudin berkata tuduhan tersebut sengaja direka memandangkan Abdul Ghafir adalah bekas Timbalan Panglima Tentera Darat Malaysia dan bertujuan untuk mewujudkan kebencian kepada PKR dan Pakatan Rakyat.

“Dakwaan di atas adalah benar-benar palsu, berniat jahat dan fitnah kepada Datuk Ghafir.

“Dalam hal ini, kita semua sedar bahawa Pilihan Raya Umum ke-13 bakal menjelang dan Datuk Ghafir adalah salah satu daripada bekas pegawai tertinggi yang menyokong Parti Keadilan Rakyat serta Pakatan Rakyat,” tambah Samaruddin lagi.

Dalam tuntutan yang dihantar semalam, Abdul Ghafir telah meminta Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, Datuk Abdul Aziz Bin Ishak dan Raja Shahrir Abu Bakar memohon maaf serta menarik menarik balik artikel tersebut dan berjanji tidak akan mengeluarkan sebarang artikel yang sama bertujuan memburukkan nama beliau.

Berita tentang kenyataan oleh Abdul Ghafir telah dilaporkan oleh Utusan ketika berucap dalam Forum anjuran Akademi Pak Sako bertajuk Solidariti Lahad Datu di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur Selangor di Jalan Maharajalela di sini.

Turut menjadi panel pada forum itu ialah Ahli Parlimen Tuaran, Datuk Seri Wilfred Bumburing dan Editor Malaysiakini, Fathi Aris Omar. -TMI

Utusan Kantoi Menipu lagi!! (Video Inside)

Dalam cubaannya untuk melindungi Papa Gomo Blogger Pro UMNO yang terkenal dengan penyebaran video lucah dan fitnah melalui Blognya, Utusan cuba memperbodohkan pembaca tegarnya yang kebanyakkannya terdiri dari macai-macai UMNO.

Utusan atau juga dikenali sebagai Lidah Rasmi UMNO pada 25 Mac lalu telah melaporkan kononnya Exco kanan kerajaan Pas Kelantan, Datuk Husam Musa hari ini menarik balik saman fitnah RM10 juta yang dikemukakan terhadap Wan Muhammad Azri Wan Deris yang didakwa pemilik laman blog Papa Gomo pada tahun lalu.

Menurut Utusan Peguam bagi Papa Gomo, Jasbeer yang telah ditemui pemberita memberitahu, Husam tidak memberikan sebarang alasan terhadap keputusannya menarik balik saman tersebut.


Apa yang sebenarnya berlaku ialah Husam Musa telah menarik balik saman fitnah tersebut untuk difailkan semula saman fitnah tersebut setelah dinasihati oleh Hakim.

Paling menarik dalam pembohongan Utusan kali ini, menurut Husam Musa tiada seorangpun wartawan apatah lagi wartawan dari Utusan dalam kamar bicara ketika Hakim memberikan cadangan tersebut.

Darimana Utusan mendapat cerita untuk dijadikan berita itu entahlah...

Apa komen YB Dato' Hj Husam Musa, Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri Kelantan mengenai laporan Utusan ini sila lihat video di bawah ini..Papagomo Ada Hubungan Dengan Pimpinan UMNO?..Sultan Kelantan Sentiasa Menziarah Rakyatnya...
Dalam gambar ini menunjukkan Tuanku Sultan Kelantan bertanya sesuatu tentang keadaan warga tua yang terlantar sakit..

Sultan yang begitu zuhud & menjadikan Allah sebagai prinsip memerintah... Tidak dapat dibezakan dari segi penampilan apakah beliau rakyat mahupun Sultan.. Tuanku sentiasa berpenampilan sederhana pakaian harian Tuanku adalah jubah & kopiah..

Ini lah Sultan yang mirip pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz Abad ke-21, Tuanku adalah Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V (Tuanku Muhammad Faris Petra) sentiasa mencemar duli ke ceruk-ceruk kampung menziarahi rakyat.

ALLAHUAKBAR!!!

Itulah Tuanku Sultan Muhammad Ke-V Kebanggaan Rakyat Kelantan & Malaysia...

"ISLAM DIJUNJUNG, KELANTAN TERSOHOR"
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .