Ikuti Blog ini

Pakatan akan sedia lebih platform untuk suarakan pandangan

PETALING JAYA, 22 Feb: Pakatan Rakyat akan menyediakan lebih banyak platform untuk membolehkan para pimpinan dan wakil rakyatnya menyuarakan pandangan mereka jika tidak berpuashati dengan sesuatu perkara.

Ia akan dibuat melalui Sekretariat Pakatan, kata Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam masa yang sama, katanya, Pakatan Rakyat akan menubuhkan segera "Penal Disiplin" untuk mengkaji sebarang perlanggaran disiplin di kalangan para ahli dan pemimpinnya.

Perkara ini diputuskan dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di pejabat PKR dekat sini hari ini.

Gambar sekitar Hari Belia Bangi 2010 bersama Ketua Pemuda PAS Pusat


Saya diberi penghormatan untuk merasmikan Hari Belia Bangi 2010 anjuran Sekteriat Pemuda Perihatin dengan kerjasama Dewan Pemuda PAS Kawasan Serdang . Satu program yang sangat menarik dan mampu menjadi alternatif kepada belia dan remaja negara pada hari ini .

Umum mengetahui betapa negara hari ini sedang diancam pelbagai aktiviti yang meruntuhkan akhlak dan moral belia negara sedang mereka rata - ratanya adalah bakal pemimpin pada masa yang akan datang . Justeru itu sewajarnya syakhsiyah dan akhlak mereka dibentuk dan dibina dengan aktiviti yang mampu mengasah bakat dan membekalkan karektor kepimpinan yang baik dan hebat untuk masa depan negara .

Insyaallah , Dewan Pemuda PAS senantiasa perihatin dalam mengenengahkan aktiviti - aktiviti yang bermoral serta bermanafaat untuk mendidik belia dan remaja sebagai generasi harapan negara .

Dalam masa yang sama , kita sewajarnya serius menentang dan membasmi segala aktiviti maksiat dan mungkar yang mengheret anak - anak muda kita ke kancah kebinasaan dan kemusnahan . Jangan biarkan para belia kita hanyaut dan terjebak dalam perangkap maksiat dan mungkar . Semua pihak sayugianya mengambil langkah yang bersungguh - sungguh terutamanya pihak kerajaan yang memerintah . Segala keupayaan , kuasa dan dana mestilah digunakan semaksima mungkin untuk membina generasi masa depan yang hebat. - Episod Sebuah Perjuangan
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .