Ikuti Blog ini

Gempar!!!!!!!! enjen jet F-5E dijumpai di Sepang.

http://buletinonline.net/images/stories/berita17/F5EKotakMancis.gif
Tu... dia... salah satu dari dua buah enjin F-5E telah di jumpai di Sepang berdekatan dengan Litar F1, yang sebenarnya enjin ini tidak hilang, cuma di pinjamkan kepada 1MF1 Team untuk test power jer.....

Lagi sebijik dari enjin tu masih lagi dalam siasatan dengan bantuan dari unit anjing pengesan Polis Raja Di Malaysia.

Najib...!!! Lebih baik letak jawatan cepat.

Kronologi kehilangan enjin pesawat tempur F-5E TUDM

•26Jun 2007 - enjin pertama dihantar keluar

•1November 2007 - enjin kedua dihantar keluar

•Mei 2008 - enjin disedari hilang

•4 Ogos 2008 - laporan polis dibuat

•13 Mei 2009 - kertas siasatan dihantar kepada Peguam Negara

•25 Jun 2009 - kertas siasatan dipulangkan dengan arahan untuk lengkapkan siasatan

•18 November 2009 - kertas siasatan dihantar semula.

Yang menghairankan kenapa dua tiga hari lepas rakyat baru diberitahu malahan ketua audit negara turut tidak mendedahkan kepada umum sedangkan perbelanjaan yang menggunakan dana awam dan duit rakyat sepatutnya diumumkan.

Hampir dua tahun lebih disembunyikan dari pengetahuan umum. Mungkin boleh berikan jawapan yang konkrit menunding jari ke pihak yang lain.

Ketua audit negara ada apa-apa komen...

SPRM macam mana pulak? tak kan senyap tanpa berita.....

lagi berita disini

Dr Yusuf Qardawi: Perjuangan PAS adalah penerusan perjuangan yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW"
"Assalamualaikum,Alhamdulillah, saya berkesempatan hadir dlm pertemuan tertutup pimpinan PAS dengan tokoh ulamak terkemuka Dr Yusuf Qaradhawi (DYQ) di pejabat PAS Jalan Raja Laut, pada hari ahad 20-12-2009 yg lalu. Antara pimpinan yang hadir ialah Presiden Pas, Timbalan Presiden, Setiausaha Agung, AJK-AJK PAS Pusat dan juga wakil dewan-dewan.

Didalam pertemuan lebih sejam itu, DYQ telah memberikan pandangan dan amanat yang cukup berharga yang menyentuh pelbagai perkara. Di bawah saya kemukakan beberapa isi penting ucapan beliau yang sempat saya catitkan :

1) DYQ menegaskan perjuangan gerakan-gerakan Islam seperti PAS adalah penerusan kepada perjuangan yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW. Dalam konteks moden, perjuangan ini adalah mewarisi aliran tajdid yang dipelopori oleh tokoh2 seperti Jamaludin Afghani, Syeikh Muhammad Abdul Wahab, Syeikh Muhammad Abduh dan Syeikh Rashid Ridha. Ianya kemudian dilanjutkan dalam bentuk tanzimi yg lebih tersusun oleh Hassan Al Banna yg mengasaskan gerakan Ikhwan Muslimin.

2) Asas penting kepada gerakan islam ialah sikap wasathiah (wasotho - pertengahan). Dalam soal feqah, sikap wasathiah ini penting untuk menangkis kejumudan dan ketaksuban. Kejumudan dan ketaksuban inilah yg menyebabkan lahirnya taklid. DYQ menyelar golongan muqallidin ini dan menyatakan bahawa sebenarnya taklid ini tidak ada tmpat dlm syariat. Beliau seterusnya berkata bahawa tidak perlu seseorang itu mencapai tahap mujtahid untuk membolehkannya memakai pendapat yg diluar dari mazhabnya. Cukuplah seseorang itu mengetahui dalil atau hujah yg lebih kuat dari pendapat mazhabnya dalam sesuatu perkara bagi membolehkannya memilih yg lain dari mazhabnya.

3) Dalam soal hubungan dengan non muslim, DYQ berfatwa bahawa kita dibolehkan menjawab salam dari non muslim. Meskipun ada khilaf dalam hal menjawab ucapan salam dari non muslim, namun beliau mentarjihkan pandangan yg membolehkan non muslim memberi salam dan menjawab salam mereka. Syeikh mengatakn tidak ada salahnya menjawab salam non muslim yg mana kita mngharapkan dengan jawapn tersebut ianya akan menjadi doa supaya mereka terpaut dgn Islam.

4) Berkaitan soal wahabi pula, DYQ mengatakan golongan wahabi adalah sebahagian dari umat Islam. Dalam banyak hal, DYQ menyatakan bahawa banyak pandangan mereka yg lebih dekat dengan dirinya meskipun ada di kalangan mereka yg taksub dan melemparkan bermacam2 tohmahan terhadap dirinya. DYQ juga menyanjung tokoh2 ulamak yg dilabel wahabi seperti Syeikh Salman Audah dan Syeikh Aidh Abdullah Al Qarni yg dianggap sebagai tokoh yg sederhana.Inilah antara butiran-butiran yg dapat saya catatkan di sini".

Haji Mohd Taufek Abd Ghani
AJK PAS Pusat

Najib Patut DidakwaNajib Razak harus didakwa, beliau adalah Menteri Pertahanan ketika enjin jet hilang.

Malaysia kini berada dalam keadaan bahaya. Apabila orang-orang yang tidak amanah memegang pemerintahan negara, beginilah jadinya.

Heboh dan gawat negara apabila dilaporkan dua buah enjin pesawat tempur F-5E milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM). Menteri Pertahanan kini, Ahmad Zahid Hamidi mengatakan bahawa selain daripada dua buah enjin pesawat yang hilang, peralatan yang berkaitan turut lesap.

Dalam sidang medianya beliau terus memberikan amaran kepada penulis-penulis blog agar jangan mensensasikan berita ini oleh kerana kerajaan telah pun mengambil tindakan kepada pengkhianat-pengkhianat dalam kes kecurian ini. Klik disini.

Sebagai salah seorang penulis blog, menjawab kepada amaran yang dikeluarkan oleh Menteri Pertahanan itu, apa yang boleh saya katakan ialah:

“Kau ingat negara ni bapak kau punya?”

Menteri Pertahanan pada ketika kesemua kehilangan enjin pesawat dan barang-barang lain ialah Mohd. Najib bin Abdul Razak yang kini bekerja sebagai perdana menteri Malaysia yang keenam. Oleh yang demikian, Najib Razak harus disiasat sekali dalam kes ini.

Beliau harus digantung daripada menjadi perdana menteri sepanjang siasatan dijalankan. Zahid Hamidi jangan ingat orang-orang Malaysia bodoh. Ibrahim Ali dan Perkasa bolehlah beliau tipu. Jangan cuba nak ugut penulis blog oleh kerana penulis blog tidak takut dengan ugutan dan terus akan menulis selagi siasatan tidak dijalankan terhadap Najib Razak.

Kedaulatan negara telah tergadai. Menteri yang bertanggungjawab pada ketika itu, Najib Razak telah cuai menjalankan tugas ataupun terlibat dalam kes kecurian ini. Jika tidak mahu spekulasi terus berjalan, gantung jawatan Najib dan siasat beliau segera! Jangan terus biarkan “rompakan-rompakan” terus dilakukan dihadapan mata rakyat!

Dua Enjin Pesawat Lesap, Apa Kata DS Nizar?Tragedi kehilangan dua enjin pesawat tempur , F-5E, milik Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) yang hilang masing-masing berharga RM50 juta secara jelas memperlihatkan kredibiliti Perdana Menteri Najib Tun Razak sebagai pemimpin.

Ahli Parlimen Bukit Gantang, Datuk Seri Nizar Jamaluddin berkata, Najib gagal melaksanakan tanggungjawabnya sebagai Menteri Pertahanan apabila jelas tragedi itu berlaku sewaktu beliau memegang jawatan itu.

Nizar berkata, rakyat seharusnya membuka mata berhubung isu ini dan sedar bahawa Najib telah mengabaikan tanggungjawab yang diberi .

“Ini membuka mata kepada seluruh rakyat Malaysia bahawa orang yang kita amanahkan mengabaikan tanggungjawab mereka termasuk Menteri dan juga Perdana Menteri sekarang. Di mana, satu hilang di zaman dia sebagai Menteri Pertahanan dan satu lagi hilang di zaman dia sebagai Perdana Menteri 1Malaysia. Kedua-duanta memberikan gambaran berkenaan Najib,”katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai laporan Berita Harian hari ini bahawa bukan hanya satu enjin pesawat tempur, F-5E yang hilang tetapi dua.

Memetik laporan berkenaan, enjin kedua itu hilang ketika menunggu untuk diselenggarakan di Pengkalan Udara Kuala Lumpur dua tahun lalu dan hanya disedari pada Mei 2008. Bagaimanapun, laporan polis dibuat tiga bulan kemudian.

Laporan itu menyebut, kejadian dipercayai berlaku pada 1 November 2007, ketika enjin berkenaan dibawa keluar dari Skuadron Ke-12 Scorpion Butterworth, yang menempatkan pengkalan operasi pesawat itu untuk penyelenggaraan rutin di ibu negara.

DS Nizar tidak menolak kemungkinan bahawa terdapatnya usaha untuk menutup kes kehilangan enjin pesawat ini yang hanya dilaporkan setelah didedahkan pihak tertentu.

“Ini satu malapetaka, tragedi kepada negara kita untuk menjadi satu penyedar kepada rakyat Malaysia.

“Bagaimana insiden hilangnya satu alat untuk menjaga keselamatan negara tiba-tiba di curi oleh orang yang diamanahkan atau di tidak mengambil tanggungjawab,”katanya.

Enjin pertama pesawat pemintas F-5E bernilai kira-kira RM50 juta itu disedari hilang pada 2007 bersama rekod perkhidmatan dan penyelenggaraannya apabila komponen yang hendak diperbaiki itu tidak sampai ke destinasinya.

Kehilangan kedua-dua enjin pesawat ini dipercayai antara skandal penyelewengan terbesar dalam sejarah TUDM.

Kerana terlalu sibuk merompak negeri Perak waktu itu, sampaikan MAFIA yang ada dalam Kementerian Pertahanan sendiri yang merompak enjin-enjin pesawat tak disedari sewaktu Najib sendiri jadi menterinya.

Kalau di luar negara, menteri sebegini sudah letak jawatan. Bukan macam kenyataan Zahid hari ini menyatakan perkara itu biasa berlaku di luarnegara. Satu helah untuk menutup pekung.

Tuhan itu Maha Adil. Kita tunggukan.
"Famaiya'mal mithqallazzaratain khairraiyaroh
wamaiya'mal mithqallazazratain syarraiyaroh"Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .