Ikuti Blog ini

1 agen calon untuk 4,620 pengundi POS
[...] Suhaizan juga mempersoalkan tindakan SPR yang hanya membenarkan seorang ejen calon bagi memantau perjalanan pengundian pos kira-kira 4,500 tentera sedangkan ia melibatkan lapan saluran di satu tempat pembuangan undi.

“Kalau hanya satu orang ejen sahaja dibenarkan, dengan kapasiti lebih 4,000 pemilih, ini bukan ejen, Lebih baik dipanggil 'patung' pilihan raya,” katanya.- + selanjutnya

Mahathir salahkan Pak Lah, Khairy terkedu di Bagan PinangBekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, imej UMNO tercalar disebabkan budaya rasuah diamalkan sebahagian pemimpin dan ahlinya yang berleluasa semasa era pemerintahan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Beliau berkata, masalah tersebut timbul semasa Abdullah menjadi Presiden UMNO apabila sebahagian ahli dan juga pemimpin UMN0 tetap diberi sokongan walaupun mereka didapati secara jelas melakukan kerosakan atau terlibat dengan rasuah.

Beliau berkata, perkara itu berlaku mungkin kerana pemimpin terlibat menerima sogokan dalam bentuk wang, kontrak atau kerana takut kepada pemimpin mereka.

“Kalau kita bertindak dalam politik berasaskan kepentingan diri bukan kerana kepentingan bangsa, agama dan tanah air, maka sudah tentulah kepentingan bangsa dan tanah air akan rosak dan matlamat tidak tercapai,” katanya pada satu sidang media selepas menyampaikan ucaptama bertajuk Ketuanan Melayu di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dungun, di sini, semalam.

Sehubungan itu, beliau menyarankan agar setiap ahli dan pemimpin UMNO bersungguh-sungguh menangani gejala rasuah dalam parti sekiranya mereka ingin melihat parti itu terus relevan dan diterima rakyat.

Dr Mahathir menegaskan, jika ada pemimpin UMNO yang melakukan sesuatu bertentangan dengan peraturan dan etika, maka ahlinya mesti berani membuat teguran.

Sementara itu, Dr Mahathir menegaskan beliau tetap dengan pendiriannya tidak akan berkempen untuk membantu calon Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Tan Sri Mohd Isa Samad.

Beliau yang sebelum ini mahu supaya Mohd Isa yang juga Ketua UMNO Bahagian Teluk Kemang itu tidak dicalonkan pada pilihan raya kecil di kawasan terbabit mendakwa, beliau amat tegas dengan pendiriannya kerana tidak ingin berkempen bagi calon yang sudah terbukti terlibat dengan rasuah seperti mana pendiriannya sebelum ini.

Dr Mahathir berkata beliau enggan berkempen kerana tidak ingin orang berpandangan negatif terhadap calon yang dikatakan pernah terlibat dengan gejala politik wang.

“Saya tidak boleh berkempen dan berkata benda yang saya kata berlainan dahulu, jadi orang akan kata apa orang ini, sekejap kata macam ini, sekejap kata macam tu, bagilah orang lain kempen,” kata nya.

Dr Mahathir dijemput UiTM Dungun untuk menyampaikan amanat bagi membuka minda penuntut Melayu mengenai masa depan dan hala tuju sekiranya kaum bumiputera itu hilang kuasa politik, ekonomi dan pendidikan. -SH

Banner Provokasi Berjaya Diturunkan..!!!

Banner yang dikatakan menimbulkan Provokasi dan Fitnah
Ini merupakan gambar tebaru yang dirakamkan yang mana beberapa banner yang menimbulkan provokasi dan juga fitnah telah diturunkan petang ini.
Ia diturunkan selepas satu laporan polis dibuat oleh Yb Firdaus Jaafar MP jerai semalam.
Beliau yang dalam ceramahnya memberikan masa 24 jam bermula petang semalam kepada Pihak Berkuasa untuk menurunkan kesemua banner yang berunsur fitnah ini akhirnya berjaya diturunkan kerana ia disifatkan melanggar akta Pilihanraya Malaysia.

Isa Ikon Pemalsuan Kerajaan

Calon Umno Barisan Nasional Tan Sri Isa Samad bakal dikenali sebagai ikon kepalsuan pemerintah sekiranya memenangi Pilihan Raya Kecil Bagan Pinang 11 oktober ini.

Pengarah Pilihan Raya Pas Salahuddin Ayub berkata ia jelas apabila banyak projek terbengkalai kendalian Umno-BArisan Nasional.

"Ini suatu projek pembangunan yang palsu. Pembangunan palsu ini bukanlah untuk keutamaan rakyat, tetapi untuk menunaikan tuntutan politik kroni-kroni pemerintah".

"Tidak perlulah Umno-Barisan Nasional mengatakan PAS parti tolak pembangunan lagi, sedangkan Umno-Barisan Nasional berdasarkan beberapa pendedahan ini sebenarnya melakukan pembangunan palsu belaka".

"Tan Sri Isa Samad perlu menghitung segala projek terbengkalai ini, sebelum beliau dikenali ikon kepalsuan pemerintah," katanya pada sidang medianya di MArkas induk PAS.

Menurutnya, rakyat perlu menolak pembangunan palsu yang dijanjikan pemerintah sebaliknya menghantar satu lagi kerusi ADUN di Negeri Sembilan.

Dalam perkembangan lain Salahuddin berkata calon Pas Zulkefly Mohamad Omar membawa manifesto Bersama Kehandak Rakyat.

Katanya Zulkefly mahu meningkatkan kemakmuran serta kualiti hidup dengan menjadi agen semak dan imbang di DUN untuk memastikan rasuah diperangi dan pembaziran dibendung.

"Berusaha menyelesaikan isu perparitan yang menjadi punca utama banjir kilat, pencemaran air serta isu pembiakan lalat".

"mengajak rakyat bersama-sama mendesak pihak berwajib di DUN dan lain-lain agar projek penaiktarafan jalan utama Teluk Kemang-Pasir Panjang disiapkan segera".

"Menawarkan diri untuk bersama-sama menyelesaikan isu alam sekitar yang menjejaskan kawasan pelanconagan Port Dickson ," katanya.

Bagan Pinang Bakal Betukar TanganMeskipun ditohmah dengan pelbagai isu dan tekanan daripada pelbagai sudut, calon PAS Zulkefly Mohd Omar melihat perkembangan positif dan optimis dengan arus perubahan yang berlaku di serata tempat termasuk di Bagan Pinang sekarang ini.

Ketika ditanya pemberita sewaktu aktiviti kempen di Bengkel Servis Motor percuma dan Sukan Rakyat di perkarangan Rumah Pak Din semalam beliau sedikit pun tidak memperlihatkan kebimbangan.


"Kita sentiasa optimis dan melihat perkembangan perubahan yang positif berlaku setiap masa khususnya kepada pengundi di Bagan Pinang," ujarnya.

Beliau yang turut sama menyantuni peserta program Bengkel Servis Motor Percuma meluangkan masa bersama-sama dengan mereka sambil berkesempatan bermain sukan rakyat seperti karom dan congkak.


Kanak-kanak yang sedang khusyuk bermain begitu teruja dengan keramahan Zulkefly yang tidak kekok bersama mereka.Mereka sempat merakamkan gambar kenangan bersama mereka selain peserta bengkel motor yang berpusu-pusu mendaftarkan diri di kaunter pendaftaran di perkarangan Rumah Pak Din.Rombongan calon kemudian bergerak menuju ke Estet PD Lukut untuk menemui penduduk estet di sana yang rata-ratanya merupakan pengundi berbangsa india.


Ketibaan beliau disambut mesra penduduk estet yang terus mengadu beberapa janji pembangunan Adun Bagan Pinang sebelum ini.Seorang penduduk yang ditemui melahirkan rasa tidak puas hati terhadap janji bahawa mereka akan diberikan kemudahan rumah kos rendah di kawasan tersebut.

Rata-rata penduduk di kawasan tersebut kelihatan tenang dan gembira apabila menerima beberapa risalah penerangan selain berpeluang berkongsi masalah dengan orang yang dianggap bakal wakil rakyat mereka yang baru.

Zulkefly terus menapak ke beberapa buah rumah lagi di estet berkenaan walaupun ianya agak jauh dengan diiringi beberapa anggota Kelab Penyokong PAS Taman PD Utama. -prkn31

Solat Isyak Berjemaah Bersama Tok Guru Di Masjid Hadhari Jerteh Terengganu

Khusyuk,Mursyidul Am Pas yang menjadi idola kebanyakan umat Islam di negara ini.Beliau di kagumi kawan dan lawan
Tok Guru sedang solat sunat sebelum mengimami solat Isyak berjemaah
Antara jemaah yang hadir.Mungkin ini jemaah teramai yang solat Isyak di Masjid ini dalam sejarah keujudannya.Sebelum ini nampak lengang je..
Tok Guru di iringi oleh pengiringnya meninggalkan Masjid
Indah,Masjid Hadhari di Jerteh projek peninggalan Idris Jusoh.

Angin Perubahan: Anggota Tentera bersedia


BAGAN PINANG, 6 Okt - Angin perubahan sedang berlaku dikalangan anggota tentera dan mula bertiup dari Pusat Latihan Asas Tentera Darat (PULADA) Kem Sirusa, dekat sini.


Yakin dengan angin perubahan yang akan menyebelahi PAS, Ahli Jawatankuasa Pilihanraya PAS, Dato’ Ustaz Abu Bakar Chik melihat PAS mempunyai peluang yang cerah dalam pilihanraya kecil ini.


"Kita kalah 2,333 undi dan disana ada 5, 000 undi pos, bagaimanapun tidak mustahil kita boleh menang, kerana pilihanraya umum yang lepas kita dapat seribu lebih undi pos," ujarnya.


Menurut maklumat yang diperolehinya dari petugas PAS dan Pakatan Rakyat, anggota tentera sebahagiannya bersedia untuk membuat perubahan, walaupun ada yang takut-takut dengan Kenyataan Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad.


Menurut maklumat itu lagi katanya, kemudahan dan prasarana untuk kehidupan askar yang ada di Kem Sirusa, memang tidak memuaskan itu tidak diambil perhatian sejak sekian lama.Beliau yang ditemui wartawan sebuah portal online dipetik berkata, hasrat ’mahu berubah’ sebahagian tentera dalam DUN Bagan Pinang telah disampaikan kepada PAS oleh para tentera diseluruh negara sendiri.


Menurutnya, peluang PAS bagi menawan DUN tersebut dalam pilihanraya kecil kali ini cerah kerana PAS telah mempunyai asas sokongan sebanyak 20 hingga 25 peratus, melebihi seribu undi pada pilihanraya umum lalu.


"Malah jaminan dari bekas-bekas pegawai tentera memberikan kerjasama kepada PAS bahkan mereka kini sedang berusaha bertungkus lumus, menggerakkan kempen di DUN Bagan Pinang," ujarnya selepas majlis Sambutan Eidul Fitri Alumni Pelajar Maahad Tahfidz Wal Tarbiyah, semalam.

Putra Pembohong the movie..

poster aku cilok dari Cuping blogspot
Siapakah pemuda ini ?


bodyguard ramai pun tak guna ( yang baju hitam makan gaji buta tak boleh harap )


sentuhan yang mengakibatkan ketua pondan umno hampir masuk ICU
Calor pun tak ada tapi gempor habis satu Malaya
selepas 24 jam cerita tersebar seantaro Malaya beliau dimasukan ke Hospital
inilah satu adegan lawak paling popular minggu ini dari Bagan Pinang. Satu lakonan yang boleh dianggap mencecah tahap box office sekiranya skrip ini di olah kembali oleh Dato Jin Shamsudin melalui sebuah filem..

Kenapa begitu rendahnya tahap minda seorang Ketua Putra umno dalam nak memenagi hati rakyat tergamak membuat helah politik paling bodoh dalam dunia.....
sedih pun ada melihat propaganda murahan dari puak -juak umno ini... mungkin ini satu taktik baru dalam menghadapi pr kecil kerana taktik lama seperti projek mee segera ,Anak emas , bantuan basikal ,anak ayam tak berkesan untuk memenangi hati rakyat..

kepada Ketua Mat rempit SATU MALAYSIA ini apa apa pun kita berdoa agar beliau sempat sembuh dan kembali boleh menjalani kehidupan macam biasa..tetapi awas jika ini memang satu helah atau fitnah dari kamu maka tunggulah balasan dari Allah....

Banner terbaik dari Bagan Pinang!!

Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .