Ikuti Blog ini

Mufti Perak Harussani : Ulama yang Melacurkan Diri untuk UMNO


Kalau ada ulama yang boleh dikategorikan sebagai pelacur, namanya ialah Harussani Zakaria. Beliau adalah "pelacur" kelas atas untuk UMNO.


Kalau kita baca tulisan2 ulama2 muhaqiqin yang terdahulu, tiada perkara yang baik yang diungkap mereka bagi menerangkan kedudukan ulama2 yang menjual maruah dan agama mereka demi kepentingan pribadi mereka. Ulama seperti Harussani ini adalah antara ulama2 yang dikeji oleh ulama2 muhaqqiqin yang terdahulu.

Harussani ini TIDAK LAYAK MEMBUAT FATWA kerana beliau tiada ilmu untuk membuat fatwa. Beliau tidak pernah belajar dan menyambung pelajaran beliau untuk melayakkan diri beliau membuat fatwa.

Siapa Harussani Berbanding Tok Guru Nik Aziz

Juak2 UMNO mencuba untuk menaikkan taraf Harussani kononnya lebih tinggi dari Tok Guru NIk Aziz.

Padahal Harussani ni, pegi Universiti pun tak pernah. Berbanding Tok Guru Nik Aziz yang mendapat MA dari Al Azhar.

Harussani, cakap Arab pun tak boleh. Tok Guru Nik Aziz, bukan setakat fasih bahasa Arab, tapi fasih bahasa Urdu dan beberapa bahasa lain

Jadi, berhentilah menaikkan taraf Harussani. Harussani adalah pembohong dan penipu.

Harussani, Ulama Menyokong Dosa Besar

Sewaktu pembunuhan kejam orang2 Islam yang tidak berdosa di Memali tahun 1985, Harussani adalah penyokong kuat kepada tindakan membunuh orang yang tidak berdosa itu.

Di naqal dari blog Ustaz Ahmad Awang:

"* Peristiwa 3: Tragedi Berdarah Memali 1985. Dalam mesyuarat khas Majlis Fatwa Kebangsaan, di mana TSHZ(Harussani) merupakan seorang anggota yang sangat aktif memberi pendapat bahawa mangsa Tragedi Memali, khususnya Asy-Syahid Allahyarham Ibrahim Mahmud (yang lebih dikenal dengan Ibrahim Libya) adalah merupakan kumpulan bughah (penderhaka) dan mereka tidak dianggap mati syahid. Maka wajib dimandi, dikafan dan disembahyangkan sebelum dikebumi. Anehnya sebahagian besar mufti-mufti dalam mesyuarat itu mencadangkan supaya nama mereka yang mati korban tragedi itu tidak perlu disebut dengan lafaz Allahyarham dengan alasan mereka itu penderhaka. Padahal, apabila mereka itu disembahyangkan, maka doa yang menjadi rukun solat jenazah itu adalah memohonkan rahmat dan keampunan kepada mereka yang disembahyangkan. Saya turut hadir dalam mesyuarat tersebut dan memberi hujah mengapa Allahyarham dan kumpulannya adalah mati syahid. Akibatnya saya diusir keluar dari mesyuarat tersebut."

Dosa membunuh orang Islam yang tidak berdosa adalah lebih besar dari berzina. Membunuh orang dosanya tidak diampun Allah SWT dan mereka yang melakukannya kekal dalam neraka buat selamanya.

Harussani adalah penyokong kepada kezaliman dan kefasikan UMNO dan Barisan Nasional. HArussani menyokong pembunuhan kejam Ustaz Ibrahim Libya dan rakan-rakannya yang tidak berdosa.

Orang macam Harussani ini tidak layak dikira sebagai ulama kerana beliau adalah seorang yang fasiq.

Marah Nizar Pegang Lilin. Najib Pula Bagaimana? Apa Komen Pak Mufti

Baru2 ini, Harussani menaikkan isu Nizar pegang lilin. Saya cabar Harussani untuk memberi komen di atas gambar Najib ini:Harussani Sekular Nasionalis, bukan Islamis

Akidah Harussani adalah Nasionalisma Melayu yang Sekular, dan bukannya Islam. Beliau bukan pejuang Islam. Beliau adalah UMNO dan beliau berjuang untuk UMNO dan sekularisma.

Janganlah kita tertipu dengan orang yang rosak akidah seperti Harussani Zakaria ini. Saya tidak yakin Harussani ni kenal Allah SWT atau tidak.

Tapi yang saya tahu, beliau telah melacurkan diri dan ilmu beliau untuk UMNO dan menyokong semua kezaliman UMNO.

Inilah dia contoh terbaik ulama As Suqq dan ulama ayam daging.
Makluman pergerakan Himpunan Mansuhkan ISA 1 Ogos

KUALA LUMPUR - Bagi melancarkan Himpunan Aman Mansuhkan ISA pada 01 Ogos 2009, Sekretariat Himpunan Aman Mansuhkan ISA mengumumkan tempat berhimpun dan pergerakan himpunan seperti berikut:

1. Tempat berhimpun dan negeri-negeri berkaitan:

a. Sogo:


Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak

b. Masjid Jamek Kuala Lumpur:

Kelantan, Terengganu, Pahang dan Wilayah Persekutuan

c. Masjid Negara:

Johor, Melaka, Negeri Sembilan dan Selangor.

(Peserta-peserta himpunan aman dikehendaki berkumpul mengikut negeri masing-masing)

2. Perarakan ke Istana Negara akan dimulakan tepat jam 2 petang untuk menyerahkan Deklarasi Rakyat membantah ISA

3. Semua peserta dikehendaki mengikut arahan pihak keselamatan (Jabatan Amal) yang berpakaian merah

4. Peserta digalakkan masuk awal ke Bandaraya Kuala Lumpur dengan meggunakan kenderaan awam untuk mengelakkan kesesakan

Sekian,

Kamaruzaman Mohamad
Timbalan Pengarah Himpunan Mansuh ISA,
Setiausaha Dewan Pemuda PAS Pusat.

TG Nik Aziz Tidak Akan Tarik Balik "Pergi Jahanam UMNO"

http://ntvirus.files.wordpress.com/2008/06/nik-aziz-2.jpg

KETEREH - Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak akan menarik kenyataannya sebelum ini yang menyebut 'pergi jahanamlah dengan Umno' kerana ia dianggap wajar.

Menteri Besar Kelantan berkata, pemimpin Umno kelihatan kalut dengan kenyataan itu tanpa memikirkan tindakan pemimpin parti itu sendiri yang mencerminkan perkara tersebut.

"Umno langsung tidak pernah fikir ketika pemimpin parti itu memburukkan nama saya sebelum ini.

"Namun setelah pemimpin mereka ditegur sedikit riuh rendah jadinya," katanya selepas menyampaikan sumbangan kepada 215 mangsa ribut di Kampung Buloh Poh dan Kampung Lancang petang tadi.

Beberapa pemimpin Umno termasuk Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Dato' Dr Awang Adek Hussin sebelum ini dilaporkan kesal dengan kenyataan Mursyidul Am PAS berkaitan isu terbabit.

"Takkan saya mengeluarkan kenyataan yang agak keras tanpa sebarang sebab," ujarnya.

Beliau turut mempersoalkan kenyataan pemimpin Umno yang mendakwa seorang tok guru yang bergelar ulama tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian.

"Siapa ajar tok guru tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian sedangkan Allah sendiri dalam al-Quran menyumpah manusia macam binatang.

"Ada juga ayat di mana Allah mengumpamakan manusia ini pekak, tuli, buta.

"Jadi sekiranya ada orang menghina kita, kita senyap tak berbuat apa-apa itu bukan merendah diri, tetapi menghina diri sendiri," tambahnya.


SABTU YANG MALANG?Apakah hari Sabtu, 1 ogos ini akan menjadi hari yang paling malang bagi demokrasi dan hak asasi manusia di Malaysia.

Gerakan Mansuhkan ISA (ISA) tetap bertegas ingin meneruskan Himpunan 100,000 secara aman walaupun pihak Polis BN telah memberikan amaran akan bertindak tegas atas alasan perhimpunan itu adalah HARAM di sisi undang-undang zalim dan tidak berperikemanusiaan Malaysia.

Mungkinkah peristiwa hitam himpunan membantah PPSMI akan diulangi malah lebih teruk lagi. Saya doakan ianya tidak berlaku sedemikian.

Pihak Polis sepatutnya mengambil pengajaran dari Himpunan BERSIH sebelum Pilihanraya Umum 2008 lalu di mana ianya berlangsung dalam suasana aman dan tenteram kerana tiadanya provokasi dari Polis. Ianya berbeza dengan himpunan PPSMI apabila rakyat yang berhimpun bertempiaran lari dan suasana kelam kabut berlaku kerana Polis melakukan provokasi dengan menembak gas pemedih mata dan air kimia pada awal himpunan lagi.

Maka saya sebagai rakyat Malaysia yang cintakan keamanan memohon jasabaik Musa Hassan agar memastikan himpunan GMI ini berlangsung dengan aman dan tenteram. Polis diharapkan dapat mengawal lalulintas dan sebagainya bagi memberikan keselesaan untuk rakyat berhimpun dan bergerak ke Istana Negara untuk menyerahkan memorandum.

Tidak ada gunanya Polis melakukan provokasi dan bertindak kasar kerana rakyat bukannya hendak merusuh atau bertindak liar.Kes Jutaan Ringgit Khir Toyo Disorokkan, PR Pula Yang Diburu

Imej Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berada pada tahap kritikal berikutan kematian Setiausaha Exco, Teoh Beng Hock ketika dalam tahanan. Apakah SPRM mempunyai agenda sulit atau badan itu ditunggangi oleh BN untuk merampas kuasa di negeri Selangor? Ikuti pandangan Adun Kajang, LEE KIM SIN ketika diwawancara wartawan harakah SAIDAH HAIRAN di pejabatnya, di Kajang, baru-baru ini.

Berikutan kematian misteri mendiang Teoh apakah mungkin SPRM mempunyai agenda sulit yang diperalatkan BN untuk merampas kuasa Pakatan Rakyat Selangor?

LEE: SPRM membuat penyiasatan, yang disenaraikan ada tujuh Adun di daerah Petaling. Semuanya berbangsa Tionghua, enam DAP dan seorang Adun KeADILan. Kita persoalkan kenapa SPRM memilih Adun Tionghua, apakah ada sesuatu niat tertentu.

SPRM nampaknya buat penyiasatan secara selektif. SPRM cuba mencari kesalahan Adun Pakatan Rakyat dengan membuat penyiasatan daripada peruntukan Adun.

Kita lihat SPRM melakukan penyiasatan dengan kerjasama BN untuk cuba mencari kesalahan Adun Pakatan Rakyat bagi menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat. Melalui pembongkaran dan penyelewengan dan sudah tentu akan menjatuhkan imej kerajaan Selangor.

Apabila sudah ada kes Adun atau Exco terlibat akan dibawa ke mahkamah dan sekali gus Adun terlibat tidak boleh menjadi wakil rakyat. Selepas itu akan diadakan pilihan raya kecil dan BN akan bertanding. BN akan melakukan tindakan ini untuk menawan kembali kerajaan negeri Selangor.

Kita mengesaki bahawa tindakan SPRM membuat penyiasatan terhadap Adun Pakatan Rakyat mempunyai agenda politik tertentu. Mungkin mereka diperalatkan oleh BN.

Apakah benar, sebelum SPRM membuat penyiasatan terhadap Adun Pakatan Rakyat, mereka telah menerima aduan daripada pihak tertentu tentang penyelewengan yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat?

Jika ada laporan, maka perlu disenaraikan apa yang telah diselewengkan oleh Adun Pakatan Rakyat. Kenapa buat penyiasatan hanya kepada kerajaan negeri Selangor? Kenapa penyiasatan itu tidak dilakukan terhadap Adun BN Selangor yang telah menghabiskan peruntukan Adun tidak sampai dua bulan sebelum Mac 2008?

Peruntukan yang dihabiskan oleh Adun BN, setiap seorang mendapat RM500,000, dan dalam masa 44 hari kesemua wang itu telah dihabiskan oleh hampir semua Adun BN di Selangor. Apabila kerajaan Pakatan Rakyat mengambil alih kerajaan Mac 2008, kerajaan terpaksa keluarkan peruntukan yang baru untuk menampung perbelanjaan sembilan bulan bagi projek pembangunan.

Kes ini kita telah bawa dan kita mendesak SPRM untuk melakukan penyiasatan. Malangnya mereka tidak bertindak hingga ke hari ini.

Peruntukan sebanyak RM1,000 dan selama setahun RM12,000 untuk pengurusan pejabat setiap bulan itu pun dibelanjakan. Jadi kita dapat mempersoalkan kenapa peruntukan itu digunakan dan habis dalam masa kurang dua bulan.

Ternyata ada unsur-unsur penyelewengan dan ianya telah mendapat laporan akhbar tetapi tidak ada tindakan daripada SPRM.

Begitu juga dengan kes bekas Menteri Beser Selangor, Dato' Seri Dr Mohd Khir Toyo. Saya sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kira-kira Wang Awam, ada kes yang kita nampak jelas penyelewengan.

Misalnya di Sungai Panjang tempat Khir Toyo ada pembinaan Marin Park. Perbelanjaannya bermula dengan RM1 juta kemudian naik RM10 juta dan terus meningkat RM29.98 juta. Jadi peningkatan ini tidak munasabah.

Apa yang dibuat di situ, satu projek tidak mengikut peraturan yang ditetapkan, baik peraturan kewangan dan Majlis Daerah. Begitu juga hutan simpan ditebang, taman orkid di Rawang yang menghabiskan wang dan berlaku penyelewengan berjuta-juta ringgit tetapi SPRM tidak nampak perkara itu dan tidak disiasat.

Apakah YB bersedia untuk disiasat dan memberi kerjasama kepada pihak SPRM?

Saya bersedia untuk disiasat tetapi saya tidak akan pergi ke pejabat SPRM. Ini arahan daripada kerajaan negeri Selangor supaya SPRM datang ke pejabat Adun dan mana-mana pejabat kerajaan negeri untuk menyiasat.

Apakah motif utama SPRM menjadikan mendiang Teoh sebagai saksi utama dalam penyiasatan tersebut?

Ini kerana mendiang Teo yang menguruskan pembelian bendera untuk sambutan Hari Kemerdekaan kali ke-51 tahun 2008 daripada pembekal. Oleh kerana mendiang yang menguruskan semua dokumen dan wang peruntukan maka dia yang disoal siasat.

SPRM menemui mendiang, ketika itu kerajaan sedang mengadakan sidang Dewan Negeri. Begitu juga ketika SPRM datang ke pejabat Exco Ean Yong Hian Wah. Ean Yong tidak dapat menghadiri sidang kerana SPRM telah menyerbu pejabatnya.

Tindakan SPRM itu merupakan gangguan dan tidak sepatutnya berlaku dalam waktu itu. Pihak SPRM boleh hadir ke pejabat SUK pada bila-bila masa selepas tamat sidang Dewan Negeri.

SPRM memang semak semua perbelanjaan pada tahun 2008. Mereka menyemak sama ada semua pembekal ada resit yang berkaitan. Jadi, Teoh uruskan segala peruntukan dengan Pejabat Daerah. Semua perbelanjaan telah disenaraikan dan dipamerkan dalam website pejabat Daerah.

Siasatan terhadap mendiang Teoh sehingga jam 3.45 pagi. Bagaimana YB melihat kes ini?

Mereka tidak seharusnya menyiasat Teoh selepas jam 6.30 petang. Mereka harus membenarkan orang yang disiasat itu balik. SPRM mendakwa cara penyiasatan yang dilakukan mengikut cara yang dilakukan di Hong Kong.

Sebenarnya apa yang dilakukan di Hong Kong di bilik soal siasat mempunyai kamera litar tertutup (CCTV) tetapi di pejabat SPRM di bangunan Plaza Masalam tidak mempunyai CCTV.

Di bilik soal siasat di Hong Kong mempunyai cermin (yang boleh nampak apa saja perbuatan yang dilakukan dalam bilik siasatan). Siasatan di Hong Kong, mereka akan tulis dan rekod serta bacakan apa yang ditulis kepada orang yang disoal siasat.

Orang yang disoal siasat diberi satu salinan, pihak penyiasat ada satu salinan dan salinan ketiga disimpan. Jika ada pertikaian maka mereka boleh rujuk semula. Tetapi perkara ini tidak berlaku di Malaysia. Apa yang dilakukan SPRM membuat tindakan memaksa, ugut dan ganas.

Bolehkah orang yang disyaki disiasat sehingga jam 3.45 pagi?

Sesiapa saja selepas disoal siasat mereka akan balik segera ke rumah. Memang tidak masuk akal hendak duduk lagi di pejabat SPRM. Mesti hendak balik cepat ke rumah. Lagi pun mendiang bawa kereta ke pejabat SPRM. Tidak mungkin mendiang hendak bermalan di pejabat SPRM kerana tempat seperti itu apa sahaja boleh berlaku.

Satu lagi tidak masuk akal mendiang akan daftar perkahwinan pada hari Khamis selepas sesi soal siasat. Jadi dalam keadaan itu kalau kita kata mendiang bunuh diri, sebagaimana dakwaan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato' Seri Nazri Aziz dan SPRM memang tidak masuk akal. -harakahdailyRelated Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .