Ikuti Blog ini

Bukankah Polis Saja Yang Memiliki Video Itu?

PDRM Dan SKMM Cari Individu Yang Memuat Naik Sebahagian Lagi Klip Video Seks

KUALA LUMPUR: Polis telah melancarkan siasatan bagi mengesan individu yang memuat naik sebahagian lagi rakaman klip video hitam putih aksi seks melibatkan individu mirip pemimpin pembangkang pada Rabu.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Khalid Abu Bakar berkata siasatan polis mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 telah dimulakan dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) tidak lama selepas berita mengenai klip video aksi seks itu tersebar di internet.

"Sehingga kini kita masih belum kenal pasti identiti mereka yang memuat naik klip itu," katanya kepada pemberita di Bukit Aman di sini Khamis.

Ditanya sama ada polis telah menerima laporan berhubung penyiaran klip terbaru itu, Khalid berkata walaupun sehingga kini tiada laporan polis dibuat mengenainya tetapi polis masih boleh menjalankan siasatan.

"Tidak semestinya laporan perlu dibuat. Siasatan masih akan dijalankan. Perkara yang paling penting adalah mencari siapa yang bertanggungjawabdalam hal ini," katanya.

Semalam heboh diperkatakan mengenai penyiaran sebahagian lagi rakaman video seks dengan durasi 47 saat yang dikatakan melibatkan individu mirip pemimpin pembangkang yang telah dimuat naik di internet antaranya di laman web perkongsian video disukai ramai YouTube and beberapa blog.

Pada 4 April lepas, satu klip video berdurasi yang sama juga dipercayai melibatkan individu yang sama tersebar luas di internet.

Khalid ketika ditanya mengenai perkembangan siasatan klip video pertama itu, berkata pihak pendakwaan telah meminta pegawai penyiasat untuk menyiasat dengan lebih terperinci daripada beberapa sudut lagi.

"Pihak pendakwaan melihat lebih terperinci daripada penyiasat. Kami tidak dapat nyatakan bila ia (siasatan) akan siap"," katanya.

Katanya ia adalah proses biasa dalam sesuatu siasatan apabila ada individu yang akan dipanggil memberi keterangan atau dipanggil semula untuk beberapa kali bagi membantu siasatan.

Pada 21 Mac lepas, rakaman video seks yang dikatakan melibatkan individu mirip pemimpin pembangkang dipertontonkan kepada beberapa wakil media oleh pihak yang menggelarkan diri "Datuk T" di sebuah hotel di sini.

Misteri "Datuk T" terungkai apabila Datuk Shazryl Eskay Abdullah bersama bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Rahim Tamby Chik dan bekas Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim mengaku mereka bertanggungjawab di atas penayangan video tersebut dan "Datuk T" merupakan singkatan "Datuk Trio".

Penayangan video itu menyebabkan Anwar membuat laporan polis. - BERNAMA

Polis belum kenalpasti siapa yang menaikkan video klip berkenaan?

Bukankah kenyataan itu mendedahkan samada polis lemah sehingga dua video klip dimuat-naik ke youtube tetapi tidak dapat dikesan atau polis melindungi pesalah tersebut.

Video seks berkenaan dilaporkan sebelum ini HANYA ada satu salinan dimana yang diserakan oleh Datuk T itulah video seks yang sebenar. Polis telah membuat kenyataan video itu adalah tulen, bererti video yang berada pada polis itu sebagai tulen.

Kemudian bagaimana pula video seks yang dimuat-naik ke youtube itu? Apakah ia salinan video seks yang tulen berkenaan yang sepatutnya HANYA polis saja memilikinya?

Dan bagaimana pula seorang blogger UMNO (papagomo) begitu cepat tahu ada video seks kedua di youtube dan kemudian menyiarkannya di blognya?

Dan apakah polis telah lakukan siasatan terhadap papagomo atau sedang bekerjasama dengan papagomo?

Loceng dibunyikan. Kredibiliti dan integriti polis sekali lagi dipertikaikan rakyat!
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .