Ikuti Blog ini

Pengasas Ketuanan Melayu Suspek Utama Kes Bunuh Di Seri Kembangan


Susulan kes seorang peniaga minuman mati dibelasah sekumpulan lelaki di sebuah tapak perniagaan di kawasan Downtown, The Mines, Seri Kembangan awal pagi Isnin lepas, polis kini sedang mengesan 2 orang lelaki Jaafar b. Shaari @ Ayah Pak alamat terakhir dikesan di no. 3, Jalan P11 K/12, Presint 11, Putrajaya dan Ahmad Jiwari Jaafar @ Wari beralamat di Lot 141 Kampung Batu 4, Pedas Hilir, Jalan Kundur, Pedas, Negeri Sembilan.

Menurut kenyataan di Facebook Polis Selangor, kedua-duanya suspek dikehendaki untuk membantu siasatan bersabit Serdang Report : 5714/2012 dan kes disiasat dibawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu bunuh.


SIAPA DATUK SERI JAAFAR B SHAARI?Datuk Seri Jaafar b Shaari @ Ayah Pak merupakan Pengasas Utama Pertubuhan Warisan Ketuanan Melayu Malaysia, sebuah pertubuhan yang mesra-UMNO.

Beliau sebelum ini pernah meminta Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat supaya berundur daripada arena politik dan memberi peluang kepada generasi muda dalam parti itu membuktikan kemampuan mereka.

Dengena keceluparannya mengungkapkan Nik Abdul Aziz sewajarnya meletakkan semua jawatan sama ada dalam parti atau sebagai Menteri Besar Kelantan kerana beliau sudah terlalu tua untuk terus berpolitik.

Sila baca:Kini orang yang meminta Nik Aziz meletakkan jawatannya itu rupa-rupanya adalah suspek utama kes bunuh!

Kebenaran dan keadilan terserlah lagi: Dalam UMNO ada pembunuh!
Related Posts with Thumbnails
hak cipta terpelihara ©2011. MUSLIMEEN UNITED .